Įkraunama...
Įkraunama...

Pradžiamokslis kačių veisėjams :)

QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 13, 14:05)
VMI aiškina, kad kates augini visus metus, tai vadinasi ir veiklą visus metus vykdai, o kad negauni pajamų jiems giliai dzin.  doh.gif

nu, dar geriau....tai kates augina ir ne veisėjai, o tiesiog augina ...
išeitu,kad tam,kad augini kažką-ŠUNI AR KATĘ, jau reikia imti VL..... g.gif
Atsakyti
Eikit nafik kaip čia sudėtingai viskas biggrin.gif Skaitau, bet niekaip į smegenis nedaeina biggrin.gif Jaučiu geriau niekad veisimu daugiau nebeužsiimsiu ir rami galva bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 13, 14:05)

man tikrai nesunku vesti apskaitėlę  biggrin.gif

liūdniausia, kad eilinį kartą smaugiami oficialūs veislynai,
o paprasti daugintojai toliau klestės, nemanau,kad nors
vienas iš jų registruosis oficialiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(tiger @ 2014 05 13, 14:15)
išeitu,kad tam,kad augini kažką-ŠUNI AR KATĘ, jau  reikia imti VL..... g.gif

Tikrai tikrai, kai kurie VMI darbuotojai to reikalauja, ne visi, čia kaip ant ko papuoli. Tada reikia labai stipriai su jais pasiginčyti, kad patys pradėtų abejoti savo "logika"
Iš manęs nereikalavo, bet va pasirodo mūsų mieste iš Tajkos reikalavo. Esu girdėjusi, kad ir kituose miestuose iš vienų reikalauja, iš kitų ne. Bet manau netruks susitarti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 13, 13:40)
Aha  biggrin.gif
Pagalvojau, kad jeigu pradės reikalauti imti VL visiems metams, tai bus visiškas košmaras. Nes vienur kitur to reikalauja, tai susitars ir reiks visur.  doh.gif
Man nesudaro jokio sunkumo susirašyti savo pajamas ir išlaidas ir susisegti popierėlius. Kadangi dirbu pagal darbo sutartį (ir ne vieną) tai kas mėn man mokėti nieko nereiks  biggrin.gif O jeigu ateis tokie geri laikai, kai aš iš kačiukų gausiu dideles pajamas mielai susimokėsiu ir mokesčius  tongue.gif

drinks_cheers.gif aš irgi mielai susimokėsiu mokesčius jeigu tikrai iš to kažką uždirbsiu, bet mokėti už verslo liudijimą ir dar sodrai kai pati neturiu jokios naudos tai jau schmoll.gif tegu moka tie kas tikrai uždirba.

QUOTE(tiger @ 2014 05 13, 13:48)
o kaip žinoti tą laiką, kaip žinoti,kada ji parduosi- sausio ar liepos mėn?
pirkimo nėra, tad kačiukų vadą gali tekti pardavinėti neribotą laiką,
kaip tada žinoti kada imti VL?

Papildyta:
irgi nėra logikos, kas žino,ar būtent tais metais,kai pasiimsi VL, katė
turės kačiukų g.gif

Na juk niekas neprašo verslo liudijimą prieš metus laiko nusipirkti. Kai jau turi kačiukus, galiausiai turi pirkėjus tiems kačiukams sutari kada atvažiuos pasiimti tam laikui ir išsiperki verslo liudijimą mirksiukas.gif
Tai jeigu neturi kačiukų tai ir verslo liudijimo neperki.

QUOTE(tiger @ 2014 05 13, 14:15)
išeitu,kad tam,kad augini kažką-ŠUNI AR KATĘ, jau  reikia imti VL..... g.gif

Neveisėjai auginantys kates neturi veislynų vadinasi jie augina jas neveisimui mirksiukas.gif

QUOTE(tiger @ 2014 05 13, 14:20)
liūdniausia, kad eilinį kartą smaugiami oficialūs veislynai,
o paprasti daugintojai toliau klestės, nemanau,kad nors
vienas iš jų registruosis oficialiai  wink.gif

drinks_cheers.gif labai laukiu kada VMI pradės purtyti skelbimų portaluose besiskelbiančius daugintojus kurie už nieką niekam nemoka.
Atsakyti
Šiaip tai Lailaą turėčiau "nudžiuginti" dėl IV ir sodros. Nėra taip optimisštiškai kaip atrodo. Taip, jei tu dirbi, tai PSD nereik mokėt kas mėnesį. Bet... Metams pasibaigus, net jei dirbi nuostolingai, mosikuoji sodrai sėkmingai 90x12=1080 litukus. Nes pagal PSD įstatymą :metinė privalomojo sveikatos draudimo įmoka negali būti mažesnė kaip 9 procentai nuo 12 minimaliųjų mėnesinių algų"
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2014 05 13, 14:19)
Eikit nafik kaip čia sudėtingai viskas biggrin.gif Skaitau, bet niekaip į smegenis nedaeina biggrin.gif Jaučiu geriau niekad veisimu daugiau nebeužsiimsiu ir rami galva bus biggrin.gif

Nu čia dar ne aukštoji matematika lotuliukas.gif Va ant šeimos biudžeto pasipraktikuosi, o tada jau ir veislyno apskaitą galėsi tvarkytis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tajka @ 2014 05 13, 14:47)
Šiaip tai Lailaą turėčiau "nudžiuginti" dėl IV ir sodros. Nėra taip optimisštiškai kaip atrodo. Taip, jei tu dirbi, tai PSD nereik mokėt kas mėnesį. Bet... Metams pasibaigus, net jei dirbi nuostolingai, mosikuoji sodrai sėkmingai 90x12=1080 litukus. Nes pagal PSD įstatymą :metinė privalomojo sveikatos draudimo įmoka negali būti mažesnė kaip 9 procentai nuo 12 minimaliųjų mėnesinių algų"

Va čia esi neteisi. Jeigu dirbi ir esi draustas to 1080 lt PSD mokėti nereikia. Tą žinau 100 proc. nes pati jau nuo praitų metų rudenio turiu IV ir sodrai mokėjau tik 20 lt (4,80 PSD ir 15,20 VSD) VMI mokėjau 4 litus ir čia todėl, kad per vėlai įsiregistravau tai didžiosios dalies išlaidų jau negalėjau įsitraukti. verysad.gif
Papildyta:
Beje sodrai mokėtiną sumą ne pati apskaičiavau, o man parašė iš Sodros kiek turiu sumokėti ir tai jie apskaičiavo pagal mano pateiktą metinę pajamų mokesčio deklaraciją mirksiukas.gif
Taigi Tajka negązdink Lailos biggrin.gif o tai dar širdies priepuolis ištiks nebus kam katėmis pasirūpinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 13 gegužės 2014 - 14:03
QUOTE(semlina @ 2014 05 13, 15:01)
Nu čia dar ne aukštoji matematika  lotuliukas.gif  Va ant šeimos biudžeto pasipraktikuosi, o tada jau ir veislyno apskaitą galėsi tvarkytis  biggrin.gif
Papildyta:

Va čia esi neteisi. Jeigu dirbi ir esi draustas to 1080 lt PSD mokėti nereikia. Tą žinau 100 proc. nes pati jau nuo praitų metų rudenio turiu IV ir sodrai mokėjau tik 20 lt (4,80 PSD ir 15,20 VSD) VMI mokėjau 4 litus ir čia todėl, kad per vėlai įsiregistravau tai didžiosios dalies išlaidų jau negalėjau įsitraukti.  verysad.gif
Papildyta:
Beje sodrai mokėtiną sumą ne pati apskaičiavau, o man parašė iš Sodros kiek turiu sumokėti ir tai jie apskaičiavo pagal mano pateiktą metinę pajamų mokesčio deklaraciją  mirksiukas.gif
Taigi Tajka negązdink Lailos  biggrin.gif  o tai dar širdies priepuolis ištiks nebus kam katėmis pasirūpinti  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Manau, bendra su darbovietės PSD įmokų suma gal ir negali būt mažesnė, o IV PSD suma (jei dirbi pagal darbo sutartį) - tokia, kokia jau gaunasi... moku jau trejus metus, pirmaisiais buvo mažesnė, nei minimali. Tiesa, skambino man iš Sodros dėl to mokesčio, bet dėl to, kad suapvalinau kaip GPM ir nesumokėjau 9 cnt biggrin.gif (visad skaičiuoju pati g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2014 05 13, 15:33)
drinks_cheers.gif 
Manau, bendra su darbovietės PSD įmokų suma gal ir negali būt mažesnė, o IV PSD suma (jei dirbi pagal darbo sutartį) - tokia, kokia jau gaunasi... moku jau trejus metus, pirmaisiais buvo mažesnė, nei minimali. Tiesa, skambino man iš Sodros dėl to mokesčio, bet dėl to, kad suapvalinau kaip GPM ir nesumokėjau 9 cnt  biggrin.gif (visad skaičiuoju pati  g.gif )

Aš anksti užsideklaravau pajamas, o sodrai kažkaip neskubėjau mokėti tai balandžio vidurį parašė el.paštu ir kiek mokėti ir kokie įmokų kodai. Gal bijojo, kad pati nesugebėsiu apskaičiuoti biggrin.gif arba pamiršiu sumokėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 13 gegužės 2014 - 14:43
QUOTE(Tajka @ 2014 05 13, 14:47)

Nea.
Specialiai paskambinau sodrai prieš minutę biggrin.gif Pasakė, kad jeigu dirbu pagal darbo sutartį, tai ir PSD ir VSD skaičiuojasi nuo pusės apmokestinamųjų pajamų smile.gif
Be to pilnas internetas VI skaičiuoklių galima pasiskaičiuot, įsirašius sugalvotas pajamas ir išlaidas rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos, aš jums įdėjau citatą iš įstatymo. O, bet, tačiau.... pati žinau, kad kartais sodra vadovaujasi savo pačios įstatymų supratimu ir mokėt nereik. Pas mane gi tas pat su klientais-ūkininkais. Jų veikla prilyginama IV. Net jei dirba nuostolingai bei turi DS, moka metams pasibaigus.
Labai džiaugiuosi, kad apsirikau. Tegul taip ir lieka. thumbup.gif
Atsakyti
Tai kaip tada žinoti, kaip yra iš tiesų g.gif

Kas čia per įstatymas, kurį galima interpretuoti kaip nori? Kartais reikia mokėt, kartais ne unsure.gif
Įdomybės kažkokios.
Atsakyti