Įkraunama...
Įkraunama...

Pradžiamokslis kačių veisėjams :)

QUOTE(Snobė @ 2014 05 14, 16:41)
Sveikos  4u.gif

Džiaugiuosi dėl to, kad susitvarkius apskaitą ir vienu ar kitu būdu įsiregistravus mokesčiu mokėtoju, veisėjas nebegalės būti apkaltintas mokesčių vengimu. Įsivaizduokite situaciją: žmogus veisia kates ir kartas nuo karto parduoda kačiukus nuo, pavyzdžiui, 2001 metų. Tai daro neįregistravęs savo veiklos. Mokesčių administratorius, suskaičiavęs visas per trylika metų buvusias vadas ir parduotus naminius gyvūnus, galėtų paskaičiuoti labai nemenką sumelę nesumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Juk, kai apskaitos nevedi, tai ir išlaidų pagrįsti dažniausiai neturi kuo.

Na pasidžiaukim bent kiek, kad už 13 metų nepaskaičiuos, o tik už 5 biggrin.gif Visiems kitiems senatis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 14, 18:54)
Na pasidžiaukim bent kiek, kad už 13 metų nepaskaičiuos, o tik už 5  biggrin.gif Visiems kitiems senatis  smile.gif

Jooooo, o kur kačiukai lieka veislyne tai suformins kaip naudojimą privatiems poreikiams (na aišku ir apmokestins) lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 05 14, 11:22)

P.S. Gera tema Semlina. Tik labai jau abidna, kad daugelis veisėjų tik užbėga pasiskaitinėt. Nejaugi nieks nieko neturi pasakyt? Dar kartą įsitikinu, kad veisėjai kaip uždara kasta. Sėdi savo darže ir nenori dalintis savo patirtimi.

Moterys,nepykit. Suprantu kodel mazai dalyvaujanciu diskusijoje.Man viskas kas susije su buhalterine apskaita ir mokesciais - kinieciu kalba. Manau ir daugumai veiseju tai " tamsus miskas ". doh.gif Gerai jums buhalterems ,cia jusu kasdienybe. Aciu semlinai uz naudinga tema,ir visoms kas dalinasi savo ziniomis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaI @ 2014 05 14, 18:08)
Moterys,nepykit. Suprantu kodel mazai dalyvaujanciu diskusijoje.Man viskas kas susije su buhalterine apskaita ir mokesciais - kinieciu kalba. Manau ir daugumai veiseju tai " tamsus miskas ". doh.gif Gerai jums buhalterems ,cia jusu kasdienybe. Aciu semlinai uz naudinga tema,ir visoms kas dalinasi savo ziniomis.  thumbup.gif

Nepykstam mirksiukas.gif
Vo ir reiks buhalterį samdytis biggrin.gif
Atsakyti
LaiLaa, čia mokesčių teisės senatis? Bet ne baudžiamosios atsakomybės, tikriausiai. O ir tokia galima teoriškai.
Tajka - naudojimas privatiems poreikiams lotuliukas.gif Na, jeigu jau apmokestintų, tada reikėtų reikalaut įvertint ir nusidėvėjimą lotuliukas.gif

Man studijų laikas vienintelis košmaras buvo mokesčių teisė. Aš užmiegu vos atsivertusi GPM ar PVM įstatymą. Na, kas ten gali jį perskaityt, ten nesuprasi, kur sakinys baigiasi biggrin.gif Ir iš viso, kažkokia neteisybė. Su GPM dar galiu susitaikyt, bet, pavyzdžiui, kai aš domiuosi, rizikuoju (net labai rizikuoju) ir investuoju VP biržose, tai nuo gautų pajamų už vertybinius popierius turiu valstybei mokėti, tai kodėl valstybė su manimi nesidalina rizika, kai mano investicijos nepasiteisina ir akcijų kaina per naktį nukrenta iki neregėtų žemumų? Tai gal valstybė, būtų sąžininga, galėtų man mokėti 15 proc. nuo mano patirto nuostolio? triniti.gif

Aš nesigilinu į mokesčius, nes negaliu tiesiog ištvert ramiai šitos srities, todėl skambinu visad, kai reikia, į VMI. Aha. Vakar taip pakonsultavo viena mergaitė, kad vadovybei perklausius įrašą turbūt nebekonsultuotų. Gerai, kad pati pasidomėjau papildomai, nes būčiau klientui tokių vėjų prišnekėjus doh.gif
Atsakyti
Įvertinus reikalavimą imti VL visiems metas, man kilo įdomi idėja. O ką jei aš imu VL ne veislinių gyvūnų, o prekybai? Tada jau tikrai negalėtų prisikabint, kad prekiaunam visus metus g.gif
Papildyta:
QUOTE(Snobė @ 2014 05 14, 19:37)
Tajka - naudojimas privatiems poreikiams  lotuliukas.gif Na, jeigu jau apmokestintų, tada reikėtų reikalaut įvertint ir nusidėvėjimą  lotuliukas.gif

A čio? Čia realybė.
Vo anekdodas iš mano praktikos. Žmogeliai augina bulius. Kadangi tuos buliukus gimdo karvė, kurios veislė įrašyta pieninė Lietuvos juodmargė, tai užkrovė žmogeliams parduoti tam tikrą pieno kvotą. Visiems valdžiažmogiams giliai dzin, kad ta karvė nemelžiama. Taip ir laksto žmogučiai į pieninę sąskaitų išsirašinėt už neva parduodamą pieną. O kadangi yra to "parduodamo", tai ir VMI reikalaja rodyt, kad jie pieną ir patys geria. Vo tau ir sunaudojimas privatiems poreikiams pagal įstatymą. doh.gif
Sorry už oftopic.
Atsakyti
Įtariu, kad atsakymą į savo klausimą iš sodros gausiu kitą mėn tokiu laiku biggrin.gif
A man jau reiks tuoj katėms pirkti maistą ir kraiką, norėčiau pradėti kaupti išlaidas lotuliukas.gif
O kaip bus su parodoj laimėtais prizais, įtariu reiks įtraukt į pajamas. g.gif
Gerbiamieji klubai, nebedovanokit parodose mums jokių prizų schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi, Tajka, bet juk būtų tikrai juokinga, jeigu... nebūtų graudu.

Kadangi tema, kaip suprantu, skirta veisėjams nebūtinai mokesčių klausimais, tai aš tokių pasvarstymų bendrų turiu. Sutikite, kad ne daugintojai, o veisėjai suinteresuoti, kad jų veisiamos veislės daugintojų būtų kuo mažiau (idealiu atveju - nebūtų išvis, tačiau idealių atvejų nebūna).
Skelbimų portalai mirga marga nuo labai kilmingų, tačiau be dokumentų, kačiukų (arba anekdotiniu atveju - gali būti su dokumentais arba be jų) biggrin.gif
Tikriausiai sutiksite ir su tuo, kad tokie skelbimai, kaip "parduodu kilmingus kačiukus, tėvai su dokumentais, kačiukai be dokumentų" neatsiranda iš niekur. Tokie kilmingi tėvai su dokumentais atsiranda iš veislynų. Tikriausiai didžioji dalis tokių dauginamų kačių su dokumentais yra iš Lietuvos veislynų.
Tai klausimas, ar nemanot, kad pačios veisėjos turėtų labiau kontroliuoti šią jau nebevaldomą situaciją? Man atrodo, kad daugintojai iš dalies yra veisėjų aplaidumo rezultatas. Kodėl nesukontroliuojami parduodami pet'ai? Kodėl nereikalaujama kastravimo / sterilizavimo pažymų iš pirkėjų?
Juk galima pasirašyti normalią pirkimo-pardavimo sutartį, joje numatyti sąlygą iškastruoti / sterilizuoti iki, pavyzdžiui, metų. Jeigu iki tol, kol gyvūnui sueis vieneri metai, pirkėjas nepateikia veterinaro pažymos apie kastravimą / sterilizavimą, tada pirkėjas sutartimi įsipareigoja mokėti baudą. Pavyzdžiui kačiuko kainos dydžio.
Jeigu pirkėjas nesumoka baudos, ją išsiieškoti yra daug paprasčiau negu vesti buhalterinę apskaitą. biggrin.gif
Negi veisėjoms pačioms nerūpi? Nepasižiūrite skelbimų? Niekada neteko atpažinti savo kačiuko, kuris naudojamas dauginimui?
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2014 05 14, 17:36)
Alytuj anksčiau buvo kaip ne visoj pasvietėj. Bo galėjai laikyti 2 šunis arba 2 kates. Taip buvo parašyta nutarime. Gavosi taip, kad šunio su kate jau kaip ir negalėjai laikyt. Nuo pernai metų mūsų valdžios vyrai pasidarė protauni ir ir dabar pas mus "leidžiamų laikyti šunų ar kačių skaičius nustatomas atsižvelgiant į vienam šuniui ar katei reikalingą minimalią ploto normą". Matyt buvo pakeista ryšium su naujais vet tarnybos reikalavimais.

Na va pasirodo Alytaus vyrai pasidarė protauni, o Kauno ne doh.gif nes taip ir paliko galioti seną tvarką, kad galima laikyti tik 2 šunis arba dvi kates ir tai nepriklauso nuo turimo būsto ploto doh.gif

QUOTE(MamaI @ 2014 05 14, 18:08)
Moterys,nepykit. Suprantu kodel mazai dalyvaujanciu diskusijoje.Man viskas kas susije su buhalterine apskaita ir mokesciais - kinieciu kalba. Manau ir daugumai veiseju tai " tamsus miskas ". doh.gif Gerai jums buhalterems ,cia jusu kasdienybe. Aciu semlinai uz naudinga tema,ir visoms kas dalinasi savo ziniomis.  thumbup.gif

Nepykstam, ber realiai šią temą ir užvedžiau labiau tiems kuriems tamsus miškas apskaita ir mokesčiai, o ne tiems kuriems nesunku patiems informacijos pasiieškoti arba į mokesčius ir į sodrą pasiskambinti ir pasiskambinus net sugebėti suprasti ką sako lotuliukas.gif kas nesuprantančiam kartais irgi gali būti sunku biggrin.gif nes puikiai žinau kaip jie konsultuoja, todėl stengiuosi klausimus uždavinėti raštu, kad turėtų laiko pagalvoti ir su protingesniais pasikonsultuoti biggrin.gif ir tuo pačiu turėčiau raštišką atsakymą. smile.gif
VMI yra nustatyta, kad į lengvą klausimą atsako per 5 darbo dienas, o sudėtingą jeigu gerai atsimenu per 20 d.d. tai savo atsakymo beveik mėnesį laukiau panašu, kad klausimas sudėtingas buvo lotuliukas.gif

QUOTE(Tajka @ 2014 05 14, 19:03)
A čio? Čia realybė.
Vo anekdodas iš mano praktikos. Žmogeliai augina bulius. Kadangi tuos buliukus gimdo karvė, kurios veislė įrašyta pieninė Lietuvos juodmargė, tai užkrovė žmogeliams parduoti tam tikrą pieno kvotą. Visiems valdžiažmogiams giliai dzin, kad ta karvė nemelžiama. Taip ir laksto žmogučiai į pieninę sąskaitų išsirašinėt už neva parduodamą pieną. O kadangi yra to "parduodamo", tai ir VMI reikalaja rodyt, kad jie pieną ir patys geria. Vo tau ir sunaudojimas privatiems poreikiams pagal įstatymą.  doh.gif
Sorry už oftopic.

Teko ir man prieš kelis metus vienai ūkininkei pienininkyste užsiimančiai apskaitą už du metus sutvarkyt, eina namas ta žemės ūkio apskaita su tais visais prieaugiais, kritimais, pašarais ir jų įkainojimu, nurašymu bei visais suvartojimais privatiems poreikiams doh.gif

QUOTE(LaiLaa @ 2014 05 14, 19:21)
Įtariu, kad atsakymą į savo klausimą iš sodros gausiu kitą mėn tokiu laiku  biggrin.gif
A man jau reiks tuoj katėms pirkti maistą ir kraiką, norėčiau pradėti kaupti išlaidas  lotuliukas.gif
O kaip bus su parodoj laimėtais prizais, įtariu reiks įtraukt į pajamas.  g.gif
Gerbiamieji klubai, nebedovanokit parodose mums jokių prizų  schmoll.gif  lotuliukas.gif

Nu ne klubai brangieji dovanokite tas dovanas ir mes mielai jas priimsime biggrin.gif
juk brangių dovanų mes negauname, jos tikrai ne viršija įstatyme nustatytų sumų taip, kad dovanas priimam ir džiaugiamės jomis tegu tik būna kam duoti biggrin.gif
9 straipsnis. Pajamos natūra
1. Pajamomis, gautomis natūra, nepripažįstama:
1) gyventojo gautos iš asmens, nesusijusio su gyventoju darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais, nepiniginės dovanos ir laimėjimai (prizai), jeigu jų vertė neviršija 320 litų;
17 straipsnis. Neapmokestinamosios pajamos
40) šios dalies 37 ir 38 punktuose nenurodyti 700 litų vertės neviršijantys sporto varžybų ir kiti prizai ir laimėjimai, jeigu jie iš to paties asmens gaunami ne daugiau kaip 6 kartus per mokestinį laikotarpį;

Beje čia prie ankstesnių temų apie nuostolius:
181 straipsnis. Mokestinio laikotarpio nuostolių perkėlimas
1. Jeigu gyventojai, kurie verčiasi individualia veikla, nurodyti šio Įstatymo 8 straipsnio 5 dalyje, iš mokestinio laikotarpio individualios veiklos pajamų atėmę neapmokestinamąsias pajamas ir leidžiamus atskaitymus gauna mokestinio laikotarpio nuostolius (toliau – mokestiniai nuostoliai), šių mokestinių nuostolių suma perkeliama į kitą mokestinį laikotarpį.
2. Jeigu gyventojai, kurie verčiasi individualia veikla, gauna mokestinius nuostolius ilgiau negu vieną mokestinį laikotarpį, pirmiausia perkeliami ankstesnių laikotarpių mokestiniai nuostoliai. Vėliau patirti mokestiniai nuostoliai perkeliami tik padengus ankstesnių laikotarpių mokestinius nuostolius.
3. Mokestinius nuostolius galima perkelti neribotą laiką, tačiau toks perkėlimas nutraukiamas, jeigu gyventojas nutraukia veiklą, dėl kurios šie mokestiniai nuostoliai susidarė.

Taigi nuostolius galima kelti į kitus metus ir apribojimo metais kaip ir nėra. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 05 14, 19:35)
Oi, Tajka, bet juk būtų tikrai juokinga, jeigu... nebūtų graudu.

Kadangi tema, kaip suprantu, skirta veisėjams nebūtinai mokesčių klausimais, tai aš tokių pasvarstymų bendrų turiu. Sutikite, kad ne daugintojai, o veisėjai suinteresuoti, kad jų veisiamos veislės daugintojų būtų kuo mažiau (idealiu atveju - nebūtų išvis, tačiau idealių atvejų nebūna).
Skelbimų portalai mirga marga nuo labai kilmingų, tačiau be dokumentų, kačiukų (arba anekdotiniu atveju - gali būti su dokumentais arba be jųbiggrin.gif
Tikriausiai sutiksite ir su tuo, kad tokie skelbimai, kaip "parduodu kilmingus kačiukus, tėvai su dokumentais, kačiukai be dokumentų" neatsiranda iš niekur. Tokie kilmingi tėvai su dokumentais atsiranda iš veislynų. Tikriausiai didžioji dalis tokių dauginamų kačių su dokumentais yra iš Lietuvos veislynų.
Tai klausimas, ar nemanot, kad pačios veisėjos turėtų labiau kontroliuoti šią jau nebevaldomą situaciją? Man atrodo, kad daugintojai iš dalies yra veisėjų aplaidumo rezultatas. Kodėl nesukontroliuojami parduodami pet'ai? Kodėl nereikalaujama kastravimo / sterilizavimo pažymų iš pirkėjų?
Juk galima pasirašyti normalią pirkimo-pardavimo sutartį, joje numatyti sąlygą iškastruoti / sterilizuoti iki, pavyzdžiui, metų.
Jeigu iki tol, kol gyvūnui sueis vieneri metai, pirkėjas nepateikia veterinaro pažymos apie kastravimą / sterilizavimą, tada pirkėjas sutartimi įsipareigoja mokėti baudą. Pavyzdžiui kačiuko kainos dydžio.
Jeigu pirkėjas nesumoka baudos, ją išsiieškoti yra daug paprasčiau negu vesti buhalterinę apskaitą.  biggrin.gif
Negi veisėjoms pačioms nerūpi? Nepasižiūrite skelbimų? Niekada neteko atpažinti savo kačiuko, kuris naudojamas dauginimui?

Na, yra veislynų, kurie papigiai parduoda nekastruotus kačiukus su dokumentais. Nedaug, bet yra. Ir ką mums su jais daryti? Deja deja kiekvienas savo kačiukus parduoda kaip nori ir už kiek nori. Negalvokit, kad čia tik pirkėjai sutarčių nesilaiko, kartais tų sutarčių paprasčiausiai nėra ir reikalavimų nėra. unsure.gif

Papildyta:
Žinote, kas man įdomu pasidarė?
Kažin ir kitose šalyse veisėjai taip vargsta su mokesčiais, juos reglamentuojančiais įstatymais ir interpretacijom : g.gif
Ar kitur vistik veisimas yra hobis?

Savo kačiuko naudojamo dauginimui matyti ačiū Dievui neteko unsure.gif Kai tik pradėjau, kažkaip visi sąžiningi pirkėjai pasitaikė, o dabar dažniausiai parduodu jau kastruotus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 14 gegužės 2014 - 19:57
QUOTE(Snobė @ 2014 05 14, 19:35)
Skelbimų portalai mirga marga nuo labai kilmingų, tačiau be dokumentų, kačiukų (arba anekdotiniu atveju - gali būti su dokumentais arba be jųbiggrin.gif
Juk galima pasirašyti normalią pirkimo-pardavimo sutartį, joje numatyti sąlygą iškastruoti / sterilizuoti iki, pavyzdžiui, metų. Jeigu iki tol, kol gyvūnui sueis vieneri metai, pirkėjas nepateikia veterinaro pažymos apie kastravimą / sterilizavimą, tada pirkėjas sutartimi įsipareigoja mokėti baudą. Pavyzdžiui kačiuko kainos dydžio.
Jeigu pirkėjas nesumoka baudos, ją išsiieškoti yra daug paprasčiau negu vesti buhalterinę apskaitą.  biggrin.gif

Va pataikiai tiesiai ant mazolio doh.gif
O va šita dalis manau veisėjams irgi yra pakankamai sunki ir aktuali ir konsultacijos nepamaišytų blush2.gif Nes bijau, kad man jų gali labai greitai prireikti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Snobė @ 2014 05 14, 20:35)
Tokie kilmingi tėvai su dokumentais atsiranda iš veislynų. Tikriausiai didžioji dalis tokių dauginamų kačių su dokumentais yra iš Lietuvos veislynų.

Kaip LaiLaa sakė -nu yra mažuma tų veislynų kurie parduoda abile parduot. Nežinau apie kitas veisles, bet pabandysiu pasakyt apie savo - persus ir egzotus.
Tokių, kur tėvai su dokais, o vaikai ne - vienetai. Didžiausias mūsų veislės "gerbėjas" ir platintojas įžymus Piotras iš Vilniaus. Kažkada buvęs veisėju, o dabar jau yra kaip yra. Jis parduoda kačiukus bet kam ir be jokių sutarčių. Kas nori, tam "ant kačiuko" ir dokus gali padaryt. Aišku pats, savo printeriu, su neegzistuojančio klubo rekvizitais. Net katinų čempionų titulų sertifikatai kažkokie lievi. O jų kopijas siūlo kaip priedą prie kačiuko. Kadangi žmogus iškalbus (sprendžiu pagal skelbimų tekstą), verslas matyt eina. Ir niekas ten nekontroliuoja, kad po metų kitų yra kergiami broliai su sesėm. O ir kas kontroliuos, nes pats kačių šeimininkas kergia net su kitų veislių katėmis.

Ne vienas turbūt veisėjas susiduria ir su tuo, kad daugintojų skelbimuose pamato savo kačiukų nuotraukas. Prisimenu atvejį kai paskambinus vienas toks pasakė - koks tau skirtumas, mano gi toks pat, tik aš nuotraukų neturiu. Kaip sakoma - no coments.

Bent iš manęs nei vienas kačiukas neišvažiavo be sutarties. Net tie, kurie parduodami jau kastruoti.
O dėl tos baudos kai nekastruoja.... Ne taip jau ir lengva išsireikalaut. Vo mano viena pirkėja jau beveik 1,5 metų nesumoka pinigų už kačiuką. Nu ir ką? Rašyk tu jai kiek nori. Prižada ir tiek reikalų. O ką, į teismą duosi?
Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2014 05 14, 22:02)
Va pataikiai tiesiai ant mazolio  doh.gif 
O va šita dalis manau veisėjams irgi yra pakankamai sunki ir aktuali ir konsultacijos nepamaišytų  blush2.gif  Nes bijau, kad man jų gali labai greitai prireikti  verysad.gif

Nu temą sukūrei, buhalterių-veisėjų yra, taip kad bandysim bendromis jėgomis konsultuotis ir krapštytis. drinks_cheers.gif
Atsakyti