Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

QUOTE(L.K. @ 2014 06 16, 22:46)
Melionų virkščios neturėtų būti ilgos - pagrindinis stiebas ir pirmos eilės ūgliai skabomi virš 4-5 lapo, nes tik ant antros eilės ūglių mezgasi moteriški žiedai. Yra tokia teorija. Hibridams gali ir negalioti.

Tikrai taip smile.gif pas mane pagrindiniai stiebai jau nuskabyti. Čia tos virkščios yra šoninės ataugos, aš jas auginu vyniodama ant virvės, kai pasieks šiltnamio viršų nuskabysiu ir jų viršūnes. O auginant ant žemės, tai reiktų pirmos eilės ūglius nuskabyt ankščiau, po 4-5 lapo, kaip ir rašėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 17, 07:23)
o žiedai kokie - vyriški ar moteriški?

kiek suprantu, turi būt vaisius ir žiedas, o čia nieko. štai tokie:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 06 17, 14:07)
kiek suprantu, turi būt vaisius ir žiedas, o čia  nieko. štai tokie:

taip, šitie nieko ir neužmegs. Laukit, kol bus kitokie žiedeliai -su vaisiaus užuomazga.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 06 17, 09:11)
Pas mane irgi tokių yra ir dar yra tokių, kurie atrodo lyg trūkę per ilgį ir pasidarę platūs , bet siauri kotai g.gif  Aš net galvojau, gal tuos nukruštus lapus nukirpti g.gif

kai kuriuos nukruštus nukirpau, kai nauji atsirado, o kai kurie patys nuvyto, kur skylių buvo daugiau nei lapo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 birželio 2014 - 14:38
QUOTE(eliss @ 2014 06 17, 14:07)
kiek suprantu, turi būt vaisius ir žiedas, o čia  nieko. štai tokie:
user posted image

čia vyriškas žiedas, laukit moteriškų žiedų su užuomazgom 4u.gif
Atsakyti
Aplankiau savo augintinius. Arbuzai matyt kaip ir pas daugeli- nebujoja, bet sustipreje, lapai pasidare tamsesni ir kietesni, paauge siek tiek. Zodziu visai puse bedos. Aptaskyti zememis. Moliugai irgi panasiai atrodo -ciut paauge daugelis, tik Burgese Buttercup man nelabai patinka- jie dau virsuniu turejo, palikau tik po tris, bet lauke persodinti neatrodo laimingi g.gif
Ne i tema, bet liudnai atrodo ir lauko pomidorai bei baklazanai cool.gif
Atsakyti
Aš vakar aplankiau, nepatiko vis dar arbūzų vaizdelis, tai uždengiau 2 sluoksniais agro, nu ryškiai sustipę biggrin.gif .

Moliūgai laikosi normaliai, vienas kažkuris jau turi kokių 5 cm burbuliuką thumbup.gif , kiti tik vyriškus žiedus, biški aš juos nuskabiau blush2.gif

Šiltnamyje arbūzui ir kažkas nepatinka, keista, auga, bet toks mazgis.

Melionai šiltnamyje auga po truputį, ilgėja, bet kaip suprantu iš jūsų pamokymų, tai juos reikia apgenėti, kad pradėtų megzti, o aš laukiu stebuklo rankų neprikišdama blush2.gif . Tai reik nugnybti man juos abu po 4 lapo, taip? Ačiū dar kartą už paaiškinimą, nes vis dar esu pradžiamokslių gretose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 17, 22:03)
Aš vakar aplankiau, nepatiko vis dar arbūzų vaizdelis, tai uždengiau 2 sluoksniais agro, nu ryškiai sustipę  biggrin.gif .

Moliūgai laikosi normaliai, vienas kažkuris jau turi kokių 5 cm burbuliuką  thumbup.gif , kiti tik vyriškus žiedus, biški aš juos nuskabiau  blush2.gif

Šiltnamyje arbūzui ir kažkas nepatinka, keista, auga, bet toks mazgis.

Melionai šiltnamyje auga po truputį, ilgėja, bet kaip suprantu iš jūsų pamokymų, tai juos reikia apgenėti, kad pradėtų megzti, o aš laukiu stebuklo rankų neprikišdama  blush2.gif . Tai reik nugnybti man juos abu po 4 lapo, taip? Ačiū dar kartą už paaiškinimą, nes vis dar esu pradžiamokslių gretose  4u.gif

Sveikos, mano sniegiai jau turi 2 arbūziukus, bet lapeliai tokie susisukę, neišsiskleidę ir dar vidurys ruduoja, pirmieji baigia nukrist, bijau, kad numirs ir nebeužaugins arbūziukų g.gif , ryt bandysiu foto padaryt, gal ką patarsit g.gif
Atsakyti
šalta būziukams, sunkiai auga.
Atsakyti
Sveikos, mano sniegiai lyg ir auga, bet lapai, tai kažkokie negražūs

user posted image

user posted image

nesugalvoju, kuo čia reiktų juos pagrąžinti , nes visi tokie susisukę ir pirmieji dėmėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 20, 21:59)
Sveikos, mano sniegiai lyg ir auga, bet lapai, tai kažkokie negražūs

demetus pasalinciau, kad neplistu toliau
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2014 06 17, 18:41)
čia vyriškas žiedas, laukit moteriškų žiedų su užuomazgom 4u.gif

jau yra biggrin.gif ir šiltnamy, ir lauke. Šiltnamy kokie gražuoliai melionai auga, tiesiog gražu žiūrėt smile.gif O lauke uždengiau, nes kitaip nieko gero nesulauksi, kai tokie baisūs orai. Kada gi sulauksim šilumos g.gif
Atsakyti