
laba, šiemet dalį moliūgų pasiauginau namie indeliuose, o dali sėjau tiesiai į dirvą, tai daigumas buvo 50 proc. iš visų rūšių. Rusiškos sėklos sudygo geriau. Praėjusį šeštadienį norėjau pasėti ropių, kur nedygo moliūgai tai išverčiau dygstančius moliūgus, dar į paviršių neišlindusius.
tai supratau kad labai sunkiai iš savo luobo prasikrapšto. Kažkuri sakėt, kad reikia atsargiai apkirpti kraštuką, manau tikra teisybė.

QUOTE(jura64 @ 2014 07 01, 19:10)
...Kažkuri sakėt, kad reikia atsargiai apkirpti kraštuką, manau tikra teisybė.
Nerizikuočiau, nes taip galima pažeisti būsimą daigą (augimo viršūnėlę). Švitriniu popierium galima paploninti šonus, kad daigelis greičiau pasirodytų. O jei apkirpsite- tai drėgmė turės tiesioginį patekimą į sėklos vidų. Analogiška situacija- paspaudus drėgną sėklą tarp pirštų- luobelės atsiskiria ir matomas būsimas daigas. Jei tokia sėkla dedama atgal į substratą- dažniausiai iš jos daigelis ir nebepasirodo, nes gavo per daug drėgmės ir tiesiog supuvo...
dėkui, o kodėl jie nesugeba iš to luobo išsilukštenti?
QUOTE(jura64 @ 2014 07 02, 21:09)
dėkui, o kodėl jie nesugeba iš to luobo išsilukštenti?
Nes kai kurios veislės turi labai storas sėklas ir joms reikia daugiau laiko permirkti, tam ir zulinami kraštai.
QUOTE(yerena @ 2014 07 02, 22:25)
Miela Yerena,didelis jums aciu uz senose temose idetus receptus - ypac "vieno puodo patiekala" gaminu daznai, dabar jau su pirktiniais moliugais, ir niekaip neatsivalgom.. Tinka jame ir versiena,ir kiauliena, siek tiek pakeiciau gaminimo eiga,nes vienam puode viska paeiliui apkepinejant svildavo-tai mesa apkepu keptuvej,visa kita puode, ir suverciu kruvon,nu skanumas neispasakytas..
QUOTE(vilnera @ 2014 07 03, 14:29)
Miela Yerena,didelis jums aciu uz senose temose idetus receptus...
Smagu girdėti, kad patiko

Kas čia per vienas puodas? Ir dar kai iki derliaus toli toli

QUOTE(NERA @ 2014 07 03, 15:35)
Mane irgi sudomino

Idedu Yerenos recepta - aprasymas jos, radau ji kazkurioje senoje moliugu temoje ir issisaugojau, o dabar kas savaite smaguriauju (moliugai pardese nepigus dar, o savi tik megzt pradeda, kitaip kas antra dien valgyciau-iki to patiekalo net nenumaniau, kokie tie moliugai gali but skanus - cia mano subjektyvia nuomone,zinoma.. ):
"Vieno puodo patiekalas:
Dviguba vištos krūtinėlė (kaulą ir odelę pašalinti), supjaustyta išilgai juostomis (vidinės, mažosios filė dydžio) arba kubeliais, kam kaip patinka
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
2 šauštai miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, supjaustyti vieno kąsnio kubeliais)
svogūnas (smulkiai supjaustytas)
200 g mažesnių pievagrybių (supjaustytų į 4 dalis)
2 šaukštai sviesto
150 ml grietinėlės (36 proc.)
500 ml naminio vištienos sultinio (tik ne iš kubelių!!!)
1 šaukštas miltų (nebūtinai)
Paruoštą vištieną apibarstyti prieskoniais ir gerai permaišyti su aliejumi. Įberti miltų ir viską gerai pakratyti (darau zip maišelyje), kad viskas apsiveltų miltais. Atidėti. Paruošti daržoves- moliūgą, svogūną ir pievagrybius. Didesniame puode ištirpinti šaukštą sviesto, jame apkepti iš abiejų pusių vištieną su visais miltais ~5 min. Mėsą išimti. Į tą patį puodą įdėti šaukštą sviesto ir jame greitai (~2 min) apkepti smulkintus svogūnus ir pievagrybius. Išimti. Į tą patį puodą vėl įdėti šaukštą sviesto ir jame tik apkepti (~4 min) moliūgo gabalėlius. Nepergyventi dėl susidarančių "apnašų ant dugno"- viskas ištirps padaže. Bet jei kas bus pridegę, bet neturėtų, nes dažnai tenka vartyti daržoves- geriau puodą išplauti. Ant moliūgo sudėti vištieną, įpilti karštą sultinį (mėsa nebus panardinta skystyje), užvirinti ir virti ~3-5 min, kol moliūgas suminkštės nepermaišant turinio (priešingu atveju tiesiog sutrinsite gabaliukus). Supilti grietinėlę, judinant puodą grietinėlę tolygiai pasiskirstyti sultinyje. Ant viršaus sudėti grybus su svogūnais ir pakaitinti porą min, kad padažas sutirštėtų. Tiekti su bulvių koše."
Siek tiek sau ji pakeiciau, apkepu mesa keptuveje, nes puode vis pasiseka prikepinti.. Ir-ne visada dedu grybu, bet labai skanu visaip, o dar tas ciobrelis toki savotiska prieskoni duoda.. Zodziu, labai man tas receptas patinka..
"Vieno puodo patiekalas:
Dviguba vištos krūtinėlė (kaulą ir odelę pašalinti), supjaustyta išilgai juostomis (vidinės, mažosios filė dydžio) arba kubeliais, kam kaip patinka
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
2 šauštai miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, supjaustyti vieno kąsnio kubeliais)
svogūnas (smulkiai supjaustytas)
200 g mažesnių pievagrybių (supjaustytų į 4 dalis)
2 šaukštai sviesto
150 ml grietinėlės (36 proc.)
500 ml naminio vištienos sultinio (tik ne iš kubelių!!!)
1 šaukštas miltų (nebūtinai)
Paruoštą vištieną apibarstyti prieskoniais ir gerai permaišyti su aliejumi. Įberti miltų ir viską gerai pakratyti (darau zip maišelyje), kad viskas apsiveltų miltais. Atidėti. Paruošti daržoves- moliūgą, svogūną ir pievagrybius. Didesniame puode ištirpinti šaukštą sviesto, jame apkepti iš abiejų pusių vištieną su visais miltais ~5 min. Mėsą išimti. Į tą patį puodą įdėti šaukštą sviesto ir jame greitai (~2 min) apkepti smulkintus svogūnus ir pievagrybius. Išimti. Į tą patį puodą vėl įdėti šaukštą sviesto ir jame tik apkepti (~4 min) moliūgo gabalėlius. Nepergyventi dėl susidarančių "apnašų ant dugno"- viskas ištirps padaže. Bet jei kas bus pridegę, bet neturėtų, nes dažnai tenka vartyti daržoves- geriau puodą išplauti. Ant moliūgo sudėti vištieną, įpilti karštą sultinį (mėsa nebus panardinta skystyje), užvirinti ir virti ~3-5 min, kol moliūgas suminkštės nepermaišant turinio (priešingu atveju tiesiog sutrinsite gabaliukus). Supilti grietinėlę, judinant puodą grietinėlę tolygiai pasiskirstyti sultinyje. Ant viršaus sudėti grybus su svogūnais ir pakaitinti porą min, kad padažas sutirštėtų. Tiekti su bulvių koše."
Siek tiek sau ji pakeiciau, apkepu mesa keptuveje, nes puode vis pasiseka prikepinti.. Ir-ne visada dedu grybu, bet labai skanu visaip, o dar tas ciobrelis toki savotiska prieskoni duoda.. Zodziu, labai man tas receptas patinka..
QUOTE(vilnera @ 2014 07 03, 16:55)
I.....
1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, ....
1 Hokkaido moliūgėlis (pašalinti sėklas, galima lupti, aš nelupu odelės, ....
Ar paprastas netinka?

QUOTE(k@mylye @ 2014 07 03, 18:13)
Mano seimynai tai visoks tinka, koki tik gaunu ar nuperku, toki ir sudedu - tik kad ne skystalas butu - kaip kad buna tokie sultingi kur - su tokiu, speju,nebutu taip skanu, bet cia Yerenos reiktu paklaust, ji apie moliugus viska ismano....
[quote=vilnera,2014 07 03, 18:55]
Idedu Yerenos recepta - aprasymas jos, radau ji kazkurioje senoje moliugu temoje ir issisaugojau, o dabar kas savaite smaguriauju (moliugai pardese nepigus dar, o savi tik megzt pradeda, kitaip kas antra dien valgyciau-iki to patiekalo net nenumaniau, kokie tie moliugai gali but skanus - cia mano subjektyvia nuomone,zinoma.. ):
"Vieno puodo patiekalas:
Aina sau kaip skaniai skamba ,net apsiseilejau lovoj beguledama
issisaugom
Idedu Yerenos recepta - aprasymas jos, radau ji kazkurioje senoje moliugu temoje ir issisaugojau, o dabar kas savaite smaguriauju (moliugai pardese nepigus dar, o savi tik megzt pradeda, kitaip kas antra dien valgyciau-iki to patiekalo net nenumaniau, kokie tie moliugai gali but skanus - cia mano subjektyvia nuomone,zinoma.. ):
"Vieno puodo patiekalas:
Aina sau kaip skaniai skamba ,net apsiseilejau lovoj beguledama
