Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

QUOTE(saulute32 @ 2014 05 16, 10:50)
turiu bio humuso. tai galsodinant det i duobe biohumuso,o trasas kai jau prades megst arbusiukus g.gif

galit ir taip daryt.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 16, 14:08)
ir juos jaunus labai mėgsta visokiausi gyviai, net nežinau kas, nes nė karto nepagavau graužiančio. net šiltnamyje sulig žeme suniamnioja, lieka stimburiukas, kai jau palieku atvirą šiltnamį. o lauke tikrai daug netenku, jei jaunų niekuo nedengiu.

O geras... Sakai suniamnioja? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
As gi savo moliugus su cukinijom pasodinau prie komposto dezes, kur knibzdete knibzda sraigiu... Pas mus tokios mazikes karaliauja.
Nu pernai jos irgi toje pacioje vietoje augo. Ir tikrai daug lapu nugrauze sraiges, bet suaugusiu lapu, ne daigu. Ale derliaus tai vargu ar itakojo kazkas.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 16, 09:30)
...O tos, kurios turi plantacijas, taip pat zaidzia? Fuff, buciau zinojus, buciau dar lukterejus... Po jokiais bambaliais, net penkiatoniais, jie jau nebetelpa

Neskubu su išsodinimu, nes neturiu tiek kibirų augalų dengimui...

QUOTE(madmuazele @ 2014 05 16, 09:46)
Yerena, tu netoli manęs, ar jau susodinai moliūgus? blush2.gif

Nea, pas mus dar šalta, šiandien +10.3 C, naktį buvo +6.1 C. Be to dar alyvos nežydi.
Beje, kaip lapkotiniai salierai? Paraudonavo? Maniškiai išnešti į terasą per keletą dienų įgavo bordinį atspalvį. Vadinas veislė ta, reikalinga lotuliukas.gif

QUOTE(Paladė @ 2014 05 16, 15:08)
ir juos jaunus labai mėgsta visokiausi gyviai, net nežinau kas...

Sraigės bei šliužai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 16, 16:55)
Ir tikrai daug lapu nugrauze sraiges, bet suaugusiu lapu, ne daigu. Ale derliaus tai vargu ar itakojo kazkas.

Jei laukan įkišusi daigų nedengčiau,derliaus visai neturėčiau.Nelieka net kotuko,kai sraigės prasisuka unsure.gif Velnio padarai.
QUOTE(yerena @ 2014 05 16, 17:16)
Be to dar alyvos nežydi.

Pas mumis jau baigia peržydėt kai kurios biggrin.gif Bet aš irgi dar laukan nekišiu kokią savaitę tai tikrai.
Atsakyti
adija5, pas mus vienkiemyje dar tik po geros savaitės prasidės žydėjimas, bet aš kantri moliūgų atžvilgiu. Geriau vėliau, negu anksčiau su rizika prarasti bent dalį derliaus rolleyes.gif
Atsakyti
Siandien moliugai dar visi gyvi, niekaip nenuliude, kokie buvo iki persodinimo, tokie ir liko. Bet... esu laimiga be galo! Uzvakar padejau daiginti naujas arbuzu seklas( dideliausias dekui vienai forumietei 4u.gif ), siandien jau 6 su uodegom, ka tik patupdziau i vazoncikus, panasu, kad symet turesiu ka sodinti bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 16, 16:16)
Nea, pas mus dar šalta, šiandien +10.3 C, naktį buvo +6.1 C. Be to dar alyvos nežydi.
Beje, kaip lapkotiniai salierai? Paraudonavo? Maniškiai išnešti į terasą per keletą dienų įgavo bordinį atspalvį. Vadinas veislė ta, reikalinga  lotuliukas.gif
Sraigės bei šliužai.

O aš vakar mėlynus hubbardus susodinau ir uždengiau agro... bet lyg šilta ax.gif

Šiuos ir vakar išsodinau.. Pas mane jau balkone visi paraudusiais kotukais buvo smile.gif Ir kokie dideli bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Plušu nuo ryto. Sodinu sode melionų ir arbūzų daigus. Žemė tai šilta, net per pirštinę jaučiasi. Labai tikiuosi, kad nebus šalnų ir jokie gyviai nesikėsins į mano turtą. Kažkas nuskabė pasodintų salvijų viršūnes, tik stimburiukus paliko doh.gif Įtarimai krenta ant varnėnų ir katino, bet nei pėdučių, nei jokio pėdsako g.gif Tai dabar drebu, kad į sodą niekadėjai neįsisuktų.
Atsakyti
Labai noriu arbuzo seklyciu ar daigu !. 4u.gif Reiketu siusti. gal kuri turi atliekamu, nupirkciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Amila*: 18 gegužės 2014 - 14:54
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 16, 16:00)
Lauke pasodintus moliūgus dengti būtina ne tik  dėl šalčio, o dėl to, kad saulė nudegins lapus ir augalai labai suvargs, arba žus...

Būtent pernai metais, nepripratinus išsodinau į lauką ir nudegė saulėje, o sraigės prisidėjo prie visiško sunaikinimo... Gerai yra kelias dienas prieš sodinant pratinti prie lauko.
Atsakyti
Kiek suprantu, nesvarbu, kad siltnamyje tupi diena nakti, reikia, dar ir prie tiesioginiu saules spinduliu papratinti, isnesus i lauka?
Visi moliugai auga graziai, lapai grazus, dideli, zali, o vat cukinijos lapai man nepatinka, uzauga ir pradeda geltonuoti, tiek i zeme pasodintom, tiek ir vazonely dar auganciom, kas negerai gali butu su jom? Bet tik cukinijos sitaip gelsta
Na ka, sniegiu seklytes sudygo per 4 dienas visos, 100% thumbup.gif Dabar tupi indukuose, per kiek mazdaug laiko turi daigeliai islysti? Kaip mazas vaikas ratu vaikstau ir ziuriu, ar dar nera biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 19 gegužės 2014 - 09:05
gavau du, labai grazius moliugu daigus. tik issodinau i lauka ir pradejo lapai geltonuot... ar jie pasimirt zada? o gal galiu kazkuom padet? kas galejo nepatikt. trest niekuom nepatreciau...
dar buvau pirkus viena irgi labai grazu cukinijos daiga, tai jis lauke irgi geltonuoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogauogele: 19 gegužės 2014 - 10:04