Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

man kai uodegytes iskiso vystykuose , tai zemeje labai greitai po dienos kitos jau eme lapukus kaisiot .
visus moliugus beveik persejau , pirmiau padaiginusi ant gyvatuko vystykluose. tai beveik visi jau lapuoti. po savaitgalio dienos nebuvimo, tiek nauju isdygusiu thumbup.gif Tik pora seklyciu dar be nosyciu ant gyvatuko ikusiu . Bet dar tikiuosi ir is tu, bent vienos smile.gif
Atsakyti
pagaliau pribrendau ir pasisėjau dar arbūzų biggrin.gif biggrin.gif Pažiūrėsiu, kas čia gausis iš tokios vėlyvos sėjos.
Pažiūrėjau savaitgalį - tiek daug sėjau arbūzų ir melionų, o pažiūrėt nėr į ką blink.gif Aišku kaip dieną, kad nušalę arbūzai neatsigauna ir nieko papildomo neišleidžia smile.gif Arbūzų likutis man per menkas pasirodė. Melionų indeliai irgi stovi šiltnamyje - kurie sudygę, kurie taip ir nevalioję, kurie nupiepę kažkokie. Supykus paėmiau ir saujelę melionų pasėjau tiesiai į dirvą kaip agurkus. Pačiai nesitiki, kad kas gudraus išeis, bet o gal?..
Atsakyti
Is pacio ryto dar arbuzo nei vieno isdygusio nebuvo, ka tik is siltnamio, jau islindo 2 thumbup.gif
Gal ir uzsivelinau, duokdie vasara gera bus ir spes jie pas mane uzaugti, man nors viena savo paragauti ax.gif
Atsakyti
Jau 5 arbuzus turiu biggrin.gif
Atsinesu savo cukinija, va taip ji atrodo,zodziu is 5 , 2 tokios pageltusios, kame reikalas, gal kas zinot?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 19, 15:03)
Jau 5 arbuzus turiu  biggrin.gif
Atsinesu savo cukinija, va taip ji atrodo,zodziu is 5 , 2 tokios pageltusios, kame reikalas, gal kas zinot?

Gal geltona cukinija ? Aš kai geltonas auginu tai net lapai būna jų gelsvai žalsvi . Gal pabodo jau vazone ? mažoka maisto ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 19 gegužės 2014 - 14:15
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 19, 15:03)
Jau 5 arbuzus turiu  biggrin.gif

Sakyciau,truksta maisto medziagu, kompleksinem silpnu tirpaliuku palaistyciau-po savaites turetu matytis, ar pagerejo..
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 19, 14:03)

pagooglink pagal pavadinimą. Kai kurių cukinijų ir būna tokie lapai.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 05 19, 14:13)
Gal geltona cukinija ? Aš kai geltonas auginu tai net lapai būna jų gelsvai žalsvi .  Gal pabodo jau vazone ? mažoka  maisto ?

QUOTE(saintlina @ 2014 05 19, 15:35)
pagooglink pagal pavadinimą. Kai kurių cukinijų ir būna tokie lapai.

Nu akurat geltonos, a tai kodel tada ne visom sitaip? g.gif Salimais nuotraukoj ta pati cukinija, bet ne pageltus. Pav. nebeprisimenu ant greicio, cia apie jas buvo kalbeta, kad nederlingos, bet pernai auginau, labai derlingos buvo, seklu liko, tai susejau.

vilnera, indelyje liko tik tos dvi, nebesugalvoju, kur jas ikisti, kitos jau pasodintos lauke tupi, bet tas pats vienai. Pries sodinant paliejau dilgeliu/meslo/uogienes/pelenu raugu, tai ir sitom teko, trasom kol kas netresiau, moliugai tuo paciu metu seti graziausi, lapai kaip dramblio ausys.Zodziu salygos visiems vienodos, o geltonuoti tik 2 is 5 pradejo g.gif Na, ziuresiu, kaip kiti lapai dygs, o kai pernai auginau, nors uzmusk, nebeprisimenu, kokios spalvos tie lapai buvo, lygtais, kaip per migla atgaminu, kad kazkokie spalvoti ir buvo, bet neisitikinus. Gal tikrai veisles cia bruozas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 19 gegužės 2014 - 16:22
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 19, 17:20)
vilnera, indelyje liko tik tos dvi, nebesugalvoju, kur jas ikisti, kitos jau pasodintos lauke tupi, bet tas pats vienai. Pries sodinant paliejau dilgeliu/meslo/uogienes/pelenu raugu, tai ir sitom teko, trasom kol kas netresiau, moliugai tuo paciu metu seti graziausi, lapai kaip dramblio ausys.Zodziu salygos visiems vienodos, o geltonuoti tik 2 is 5 pradejo  g.gif Na, ziuresiu, kaip kiti lapai dygs, o kai pernai auginau, nors uzmusk, nebeprisimenu, kokios spalvos tie lapai buvo, lygtais, kaip per migla atgaminu, kad kazkokie spalvoti ir buvo, bet neisitikinus. Gal tikrai veisles cia bruozas

Gali but dar variantas-jei ne veisle-tuomet gali but to raugo siek tiek per daug toms gelstancioms teko.. As siemet eksperimenta padariau - su moliugais - vienus palaisciau rauginto arklio meslo raugu skiestu, o kitus-mikroelementu tirpaliuku-ir ka jus manot - kur pirktiniu trasu tirpalu-lapai tamsus zali,grazus, kur naminiu-gelsvi patapo kai kuriu... Speju, tiems teko siek tiek per daug to raugo, nenormavau as jo, gal nepakankamai dregna zeme pries laistant buvo,zodziu,per stipru, ir rezultatas -lapai isgelsvejo..sad.gif Tai nekuriuos gausiai vandenuku prilaisciau, kad isteketu tie mesliukai, o kitus laukan sukisau jau.

Ka dar radau-kai lapai gelsvi,o gyslos zalios-augalui gali trukt magnio..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 19 gegužės 2014 - 17:09
QUOTE(vilnera @ 2014 05 19, 16:38)
Gali but dar variantas-jei ne veisle-tuomet gali but to raugo siek tiek per daug toms gelstancioms teko.. As siemet eksperimenta padariau - su moliugais - vienus palaisciau rauginto arklio meslo raugu skiestu, o kitus-mikroelementu tirpaliuku-ir ka jus manot - kur pirktiniu trasu tirpalu-lapai tamsus zali,grazus, kur naminiu-gelsvi patapo kai kuriu... Speju, tiems teko siek tiek per daug to raugo, nenormavau as jo, gal nepakankamai dregna zeme pries laistant buvo,zodziu,per stipru, ir rezultatas -lapai isgelsvejo..sad.gif Tai nekuriuos gausiai vandenuku prilaisciau, kad isteketu tie mesliukai, o kitus laukan sukisau jau.

Ka dar radau-kai lapai gelsvi,o gyslos zalios-augalui gali trukt magnio..

Tresiau nesenai, jau lapas geltonas buvo. Na ziuresiu, kaip toliau augs, kokie kiti lapai skleisis
Atsakyti
Mano supratimu, čia tiesiog mutacija. Kitos gi normaliai atrodo.
Kai lapai blykšta, o gyslos žalios, chlorozė būna, Trūksta geležies, tiksliau jos nepaima, nes nuo kieto vandens žemė uždruskėja. Todėl ir gėles patartina laistyti lietaus vandeniu. Tik kur jo gausi, kai viskas lietvamzdžiais nugurgia po žeme.
Arklių mėšlas lyg ir mažiausiai azoto turi, neturėtų deginti šaknų. O su paukščių mėšlu labai atsargiai reikia.
Šiltos dienos ir naktys, von visus daigus į lauką, ten greitai sustiprės 4u.gif
Gal ir man dar arbūzų pasisėti doh.gif Pasodinau apie 40 daigų, o vat to, kurio labai norėjau, nėra. Tiesiog iš kelių sėtų nė vienas nesudygo. Ten tie besėkliai, Granate.
Maniškiai jau sode visi sėdi. Jei taip šilta bus, kaip mat sustiprės.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 19, 21:42)
Todėl ir gėles patartina laistyti lietaus vandeniu. Tik kur jo gausi, kai viskas lietvamzdžiais nugurgia po žeme.

Pas mane irgi visi lietvamždiai nuvesti į žemę, bet vieną lietvamzdį MB pakoregavo, kad vanduo pirmiausia bėgtų į statinę, o kai prisipildo, perteklius toliau sau nubėga lietvamzdžiu po žeme. Jis padarė vieną skylę lietvamzdy, kitą statinėje ir jas sujungė plastikiniu vamzdžiu, vamzdis įtaisytas su nuolydžiu. thumbup.gif
Atsakyti