Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

QUOTE(NERA @ 2014 05 22, 08:42)
Arbūzus kaip suprantu dar laikom šiltnamiuose? Laukiu komandos išsodinti  biggrin.gif

Kiek pamenu žinovės minėjo birželį? g.gif Ir aš laukiu kada galėsiu beždžionauti jau... O arbūzai ir melionai tuo pačiu laiku eina laukan?
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 22, 07:42)
Arbūzus kaip suprantu dar laikom šiltnamiuose? Laukiu komandos išsodinti  biggrin.gif

Pažiūrėjus į prognozę, atrodo, kad galima būtų ir išsodinti... Nepanašu, kad šalnos grėstų. Nors tos prognozės gali labai greit pasikeisti.
Jeigu sugalvosit sodint, - saulė labai kaitina, nudegint gali, pridengt agro pradžiai reiktų.
Aš dar neturėsiu laiko šį savaitgalį, tai tikrai be kito nesodinsiu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 22, 08:18)

Vadinasi ir aš lauksiu kito savaitgalio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 22, 09:18)
Pažiūrėjus į prognozę, atrodo, kad galima būtų ir išsodinti... Nepanašu, kad šalnos grėstų. Nors tos prognozės gali labai greit pasikeisti.
Jeigu sugalvosit sodint, - saulė labai kaitina, nudegint gali, pridengt agro pradžiai reiktų.

nesodinsim tada ir mes biggrin.gif
o augro gali liestis prie arbuzu ar reik pakelt auksciau kad nesiliestu su daigais? g.gif
Atsakyti
o mano arbuzai dar mazi, dar tik pradeda matytis tikrojo lapelio uzuomazga. taip kad kita sav. bus anksti jiems tupti i zeme. O butinai laukti 3-5 tikruju lapeliu, ar galima ir anksciau juos sodinti? Iki birzelio netures mano tiek lapu dar verysad.gif Laukti?
Atsakyti
o aš visai tundra, šiemet cukinijas užmiršau namie pasisėt, tai tik prieš kelias dienas į žemę sukišau ir uždengiau, tai turbūt tik rudenį sulauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 22, 08:42)
Niekaip nesuprantu, kodėlkitoms taip greitai pražysta g.gif Vadinasi ir aš išsodinsiu dalį savaitgalį smile.gif

Nežinau kodėl, bet maniškiai visi su žiedų (tiesa, vyriškų) užuomazgomis lapų pažastyse jau. Pirmieji tikrieji lapai ir jau žiedų spuogeliai matosi. Niekuom netrešiu, substratas pirktinis.

Paladė, cukinijų bus anksčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 22, 09:31)
o mano arbuzai dar mazi, dar tik pradeda matytis tikrojo lapelio uzuomazga. taip kad kita sav. bus anksti jiems tupti i zeme. O butinai laukti 3-5 tikruju lapeliu, ar galima ir anksciau juos sodinti? Iki birzelio netures mano tiek lapu dar  verysad.gif Laukti?

dabar taip šilta, kad staigiai tie trys lapeliai bus smile.gif O rekomenduojama po birželio 5-os sodint lauke, taip kad niekur nevėluoji, iki to laiko ir penki lapeliai tikrai bus.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 22, 10:36)
o aš visai tundra, šiemet cukinijas užmiršau namie pasisėt, tai tik prieš kelias dienas į žemę sukišau ir uždengiau, tai turbūt tik rudenį sulauksiu smile.gif

Visada taip sėju , valgom liepos pradžioj . Labai greitai jos auga . Šiemet 1 daigą pasiauginau - matysiu ar bus anksčiau .
Arbūzus sodinsiu savaitgalį , pas mane tokia šilta vieta , pakalnė .Birželio pirmą savaitgalį oras bus šaltesnis,pagal prognozę... Jiems daugiau streso .
Atsakyti
Mano tik cukinijos jau su uzuomazgom, moliugai dar ne, sejau ta pacia diena,balandzio 25 visus,
Paladė, cukinijos greitai auga, as pernai is vis sugalvojau tik birzeli i zeme ikisti, derliaus sociai buvo
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2014 05 22, 09:44)
dabar taip šilta, kad staigiai tie trys lapeliai bus  smile.gif  O rekomenduojama po birželio 5-os sodint lauke, taip kad niekur nevėluoji, iki to laiko ir penki lapeliai tikrai bus.

Ui, kad tik taip butu bigsmile.gif Bendrai dar 2 sav. turiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 05 22, 09:17)
nesodinsim tada ir mes biggrin.gif
o augro gali liestis prie arbuzu ar reik pakelt auksciau kad nesiliestu su daigais? g.gif

tai jei jūsų daigeliai dideli ir indeliuose ankšta, galit sodint. Aš tiesig neturėsiu galimybės - laidotuvėse būsiu. Nors maniškiai dar ir nebuvo tokie, kad verkiant reiktų sodinti. Tiesa, nemačiau jų nuo sekmadienio, gal savaitgalį kitaip atrodytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 22, 10:49)
tai jei jūsų daigeliai dideli ir indeliuose ankšta, galit sodint. Aš tiesig neturėsiu galimybės - laidotuvėse būsiu.  Nors maniškiai dar ir nebuvo tokie, kad verkiant reiktų sodinti. Tiesa, nemačiau jų nuo sekmadienio, gal savaitgalį kitaip atrodytų  smile.gif

ne, dar issitenka jie ten puikiai, galiu neskubet. o kaip del agros? gali liestis prie daigu ar ne g.gif
Atsakyti