Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Nustebinot mane su siltnamiu atidarytu nakti.. Mes nuo vaikystes kiek pamenu visada uzdarinedavo nakciai, be isimciu, derlius geras irgi buvo. Reikes gal bandyt ir man nedarineti. g.gif
Aisku as ne Varenoj bet pvz. giminaite ten salia Varenos gyvena tai ji turi veliausia 20 val uzdaryti net silta vasaros diena.. Jie kazkaip ant upes slaito gyvena ir nuo upes matyt kazkas eina, kad kazkada uzdare tik jau kokia 23 ir viskas pomidorai nusalo doh.gif Nors aplink salnu kaip ir nebuvo.
Atsakyti
hm...mano irgi pomidorai keli nudziovino lapus. Atrodo kaip Vandenes. Bet kadangi pagrinde tik vienos siltnamio pusej, tia man atrod nudegino juos saulyte ir tiek. Arba nusalo, nes durys nesandariai uzsidaro. Bet greiciau jau saulyte nudegino. Nes tik savaitgaliais nuvaziuojam, tai neturejau as kada ju grudinti ir pratinti prie saulytes....issodinau ir tiek. Na bet nieko. Yelow Brandywine tik gali neataugti, o visi kiti jau leidzia grazias naujas virsuneles. Apzdiuvusiu lapu nenuskabiau dar. ju kotukai dar geri. Palauksiu kol prisiaugins nauju, tada senuosius nusnosiu.
Apmulciavau si savaitgali visus sviezia zolyte. o jau kvepia mano siltnamis dabar. Mmmm....Betaliuxai burbuliukus augina sparciai. Palikau pradarytus langiukus...tiksliau po puse duru vienam ir kitam gale...Pabijojau palikti visiskai uzdaryta. Gi karscius zada. Bent jau zadejo....
Ai, kiek bus tiek uzteks. Jeigu ka.
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 05 18, 20:33)
Nustebinot mane su siltnamiu atidarytu  nakti.

Kai jau tikrai būna vasara, šiltamyje augančius pomidorus galima traktuoti kaip lauko: svarbu stogas virš jų nuo lietaus yra, o vėdinimas vasaros naktimis (kaip teisingai buvo pastebėta - iki rūkų meto) - nieko blogo. Žinoma, priklauso ir nuo aplinkos sąlygų. Kaip minėjot, nuo upės gal kai kur šaltas oras ateina. O sode, kur medžiai, įvairūs aukštoki želdiniai gal nusistovi palankesnis mikroklimatas ir apie šiltnamį.
Atsakyti
Dėl durų atidarymo. Taip, vasaros metu, dažniausiai nakčiai visada atidaros bent vienos durys. Plius visada praviri stoglangiai, o šiandien abi duris palikau pusiau praviras ir dar, kad prapūstų, išėmiau ir įskilusį stiklą per vidurį sienos (toks mobilus stikliukas - šalta - įstatau, karšta - padedu į šoną blush2.gif ). Nes po lietaus kai prikapsi per skyles, sujungimus, tai ta drėgmė man nepatinka, gainioju ją tokiais būdais ax.gif .
Atsakyti
galkas gali parasyt recepta pieno su jodu berodskur purskiat pomidorus?kaip suprantu jis apsaugo nuo ligu kazkiek g.gif blush2.gif
Atsakyti
As irgi neuzdarysiu jau siltnamio, naktys jau siltos, o ir dregme pas mane kaupiasi labai doh.gif betaliuxai ir ola polkos jau su graziais bumbulais, jauciu pomidoru bus greiciau nei agurku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 05 18, 20:56)
galkas gali parasyt recepta pieno su jodu berodskur purskiat pomidorus?kaip suprantu jis apsaugo nuo ligu kazkiek g.gif  blush2.gif

1 l pieno (nepasterizuoto)
9 l vandens,
20 lašų jodo.
Arba naudoti tokius pat kiekius išrūgų arba parūgusio kefyro, jodo. Purkšti kas 10 dienų.
Ankstesnese temose buvo nemazai receptu profilaktikai, gal kuriant nauja tema, mestelkit ir cia, nes bus ne vienai aktualu

Va, radau http://www.supermama...howtopic=968411
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 18 gegužės 2014 - 22:11
Sveikutes, ir as siandien pasidarbavau is peties doh.gif. 38 pomidorus, 22 paprikad, 8 cilius susodinau lauke. 2 pomidorai jau pomidoriuku turi 4u.gif . Priliejau viska, palinkejau labos nakties po atviru dangum ir laiminga parlepliojau po sunkaus darbo namo, pagaliau namai tapo sviesesni, nes pomidorai jau metriniai beveik buvo doh.gif . Ziuresiu kaip jiems seksis. Pliusas tas, kad nereikia sukt galvos del duru, ar uzdaryti ar ne tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 18, 22:07)
1 l pieno (nepasterizuoto)
9 l vandens,
20 lašų jodo.
Arba naudoti tokius pat kiekius išrūgų arba parūgusio kefyro, jodo. Purkšti kas 10 dienų.
Ankstesnese temose buvo nemazai receptu profilaktikai, gal kuriant nauja tema, mestelkit ir cia, nes bus ne vienai aktualu

Va, radau http://www.supermama...howtopic=968411

Jie visi sumesti nuorodoje, kuri imesta pirmoje zinuteje, tany pasistenge smile.gif

As irgi parsiveziau pieno, bandysiu siemet purksti savo pomidorus profilaktiskai.
Atsakyti
šįmetiniai džiaugsmai nesibaigia. Vakar rinkau koloradą nuo pomidorų doh.gif Taip pat nuo paprikų ir salotų. Sužvėrėjo visai jie, ar kaip čia? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 19, 08:13)
šįmetiniai džiaugsmai nesibaigia. Vakar rinkau koloradą nuo pomidorų  doh.gif Taip pat nuo paprikų ir salotų. Sužvėrėjo visai jie, ar kaip čia?  blink.gif

blink.gif unsure.gif ne, nu nėra žodžių... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 05 18, 19:33)
Nustebinot mane su siltnamiu atidarytu  nakti.. Mes nuo vaikystes kiek pamenu visada uzdarinedavo nakciai, be isimciu,  derlius geras irgi buvo.  Reikes gal bandyt ir man nedarineti. g.gif
Aisku as ne Varenoj bet pvz. giminaite ten salia Varenos gyvena tai ji turi veliausia 20 val uzdaryti net silta vasaros diena..  Jie kazkaip ant upes slaito gyvena  ir nuo upes matyt kazkas eina, kad  kazkada uzdare  tik jau kokia 23  ir viskas pomidorai nusalo doh.gif Nors aplink salnu kaip ir nebuvo.

pas mus tas pats- jokiu budu negalima palikt atidarytu duru. iskart rukas/maras nukanda. pirmus metus kai cia apsigyvenau, tai budavo vakarais kaimyne skambina, kad pamirsau siltnami uzdaryti. jie cia jau daug metu gyvenam ir zino, kad nakciai palikti negalima...lauke pomidorai pas mus irgi neauga...norejau siemet isbandyt ar tikrai, bet kai salna praretino siltnami- susodinau laukinius ten...
Atsakyti