Kol kas dar vis uzdarau siltnami pries nakti, ryte anksti atidarau
As visa vasara uzdarineju vakarais, atidarineju rytais, tik langelis gale nuolat atidarytas.
o as vasara istisai laikau atidarytas, pradedu uzdarineti rudeniop, kai jau rukai prasideda
Aš laikau jau naktį vienas duris atidarytas.
o man dipresija
...mano graziausia Intuicija, tiek zydejo, tiek zydejo...o pomidoru tai ner
nu kai pirma keke buvo tuscia, tia dar nestresavau, nes jau sodinant buvo suformave ziedinus, nurasiau tam... bet kad jau antra keke tokia pat
ir abu daigai elgesi vienodai...
[attachmentid=232110]

[attachmentid=232110]
Ačiū visoms už atsakymus, abejoju tik dėl šiltnamio naujokų. Vasarą tik retais vakarais, kai temperatūra naktį žada nukrist žemiau 10, uždarinėjam šiltnamį, šiaip vienos durys visada praviros. Šiltnamis ne prie namų, tai kasdien važinėti būtų prabanga. Derlius paprastia būna labai gausus, pomidorai - didžiuliai.
QUOTE(adija5 @ 2014 05 18, 03:01)
O tie apdžiūvusiais lapukais vienos veislės ar skirtingi? Pas mani pvz.visada Betalux durnavoja,amžinas magnio ir geležies trūkumas jiems mano dirvoj
.Tik vieniems .Šiemet jau irgi skundžiasi...metalistai.
Apskabyk tu juos ir kol kas nesuk galvos,žiūrėk kaip reaguos.Rozorminu jau paliejai,palauk.Man tai į ligą nepanašu,greičiau dėl temperatūrų skirtumo,drėgmės per daug arba gal ir kalio trūksta,ypač ,jei dirva rūgštesnė
.

Apskabyk tu juos ir kol kas nesuk galvos,žiūrėk kaip reaguos.Rozorminu jau paliejai,palauk.Man tai į ligą nepanašu,greičiau dėl temperatūrų skirtumo,drėgmės per daug arba gal ir kalio trūksta,ypač ,jei dirva rūgštesnė

Skirtingų veislių po kelis pomidorus. Black Russian abu, Russian Rose 2 iš trijų, 1 geltonas (nežinau veislės), 1 jaučio širdis.
Skainioju aš tuos lapus, bet kai jų po tris keturis nugeltę, o ir sodindama apatinius nušniojau, tai kažkaip gailiu, kasdien po vieną nuskinu. O gal be reikalo? Imt visus, nereikalingi jau jie?
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 18, 10:44)
Kol kas dar vis uzdarau siltnami pries nakti, ryte anksti atidarau
Netingi keltis

QUOTE(Vandene @ 2014 05 18, 13:11)
Black Russian abu
Skainioju aš tuos lapus, bet kai jų po tris keturis nugeltę, o ir sodindama apatinius nušniojau, tai kažkaip gailiu, kasdien po vieną nuskinu. O gal be reikalo? Imt visus, nereikalingi jau jie?
Nu,šitie pas mani tai gražūs,kaip hibridiniai

Net nežinau

QUOTE(Vandene @ 2014 05 17, 14:56)
Aš irgi įlendu su klausimu. Neteko dar nei su ligom, nei su trūkumais jokiais susidurt, tai nelabai atrenku. Ar čia gali būti kalio trūkumas? Ar jau liga kokia?
Pradėjo gelsti tik po išsodinimo, parudavo dar po poros dienų. Daigai ne šalia. Kokie 6 iš 40 šiltnamy tokie. Į duobes dėjau senukų kompostinės žemės su mėšlu.
Pradėjo gelsti tik po išsodinimo, parudavo dar po poros dienų. Daigai ne šalia. Kokie 6 iš 40 šiltnamy tokie. Į duobes dėjau senukų kompostinės žemės su mėšlu.
Pas mane irgi panaši problema. Užėjus kaimynei pasiguodžiau, o toji sako, kad viduj stiebo po žemėm kirminas. Ir teisybė. Iškasiau vieną, kaklelis virš šaknų gumulo pažeistas, viduj išgriaužtas, vikšro jau nėra. O pomidoras dar vos gyvas tik dėka papildomų šaknų, išleistų virš pažeistos vietos. Ir taip 4-5 daigai iš 50-ies. Manau, kažkas buvo mėšle, kažkoks kenkėjas. Gal kuo nupurkšti, kad nepereitų kitiems?
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 18, 11:30)
o as vasara istisai laikau atidarytas, pradedu uzdarineti rudeniop, kai jau rukai prasideda
as taip pat

QUOTE(adija5 @ 2014 05 18, 14:32)
Netingi keltis
?Aš nuo vakar jau palikau vienas duris ir paliksiu,jei nieko piktesnio neprognozuos.Sušalt nesušals,o va per didelė drėgmė, tai jau ligų pamatas.

Negi as keliuosi

Paliksiu ir as jau atidarytas, kol orai tokie