Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sportuoti sporto klube

Geriausiai, kad keliai neislystu tupiant, atsistot veidu y siena, kad pirstu galai butu beveik prie pat ir bandyt tuptis. Jeigu sunku ar neiseina, lenda keliai y prieky, tai turbut, kad buvo neteisingai daromi.

user posted image

As pilno net nepadarau is tikro blush2.gif Nes nemazai laiko netaisyklingai darydavau tuos pritrupimus, sujudindavau kelius, kaip patogiau pritupt ax.gif Tai treneris liepe sitaip daryt, iki kol yprasiu. Pabandysiu tuos static squats. Pumpum, ju daugiau daryt reikia, ar uztenka 3 kartus po 12-15? 4u.gif Kiek laiko pritupus pabut butu geriausia? 4u.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Aš pritūpimus darau su kamuoliu, kaip ”liepta”. Nugara būna tiesi, kamuolys stovi vietoj, o tu juo slenki, tūpi.
Hmm..ir man kojas patarė laikyt kiek į priekį atkišus, pražergtas, kojų pirštai vos į šonus. Nugara pilnai atremta į kamuolį, kuris remiasi į sieną.
Kitokių pritūpimų nedaraų.

Nuo 1.20min-štai tip top tokius darau aš. Labai efektyvūs bent jau man.
Ar gali.visgi keliai žalotis juo jų? g.gif
https://www.youtube....aXM&app=desktop
Darau 2x20 abi kojos prieky ir 2x20 po vieną koją prieky plius ant dvidešimto įtūpimo - 10 mažiukų spyruokliavimų. Asmeniškai man tai vienas sunkiausių pratimų. Kojos degte dega (šlaunys), o aš žliaugiu. Ir tai dar nedaug čia sakyčiau judesiukų...

Čia neblogai paaiškinta, kaip teisingao daryt pritūpimus su kamuoliu.
https://www.youtube....h?v=fXeGVtV06Dw
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 11 birželio 2014 - 15:15
QUOTE(Egliukasz @ 2014 06 11, 14:09)
Geriausiai, kad keliai neislystu tupiant, atsistot veidu y siena, kad pirstu galai butu beveik prie pat ir bandyt tuptis. Jeigu sunku ar neiseina, lenda keliai y prieky, tai turbut, kad buvo neteisingai daromi.

user posted image

As pilno net nepadarau is tikro blush2.gif Nes nemazai laiko netaisyklingai darydavau tuos pritrupimus, sujudindavau kelius, kaip patogiau pritupt ax.gif Tai treneris liepe sitaip daryt, iki kol yprasiu. Pabandysiu tuos static squats. Pumpum, ju daugiau daryt reikia, ar uztenka 3 kartus po 12-15? 4u.gif Kiek laiko pritupus pabut butu geriausia? 4u.gif Aciu 4u.gif

Užteks trijų kartų, ypač jei darysi dar ir kitus pratimus. Išsilaikyk kuo ilgiau, kol kojos pradės drebėti. Skirtingai kiekviena išsilaikys, pas vieną daugaiu patirtites, pas kitą mažiau, viena daugaiu ištvermės turi, kita mažiau. Vienai didelis challenge būtų išsilaikyt 15s, o kita ir minutę drąsiai laikysis pritūpus. Tie 12-15 tai būtų daromi su mažu užlaikymu, kokias 3s apačioj užsilaikyt ir stotis. Tik tūpt ir stotis reiktų negreit. O aš pradžoje supratau kad jūs kalbat visos apie tuos pritūpimus kai maximaliai išsilaikai pritūpęs, tuo ir užsibaigia pratimas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 06 11, 15:03)
Aš pritūpimus darau su kamuoliu, kaip ”liepta”. Nugara būna tiesi, kamuolys stovi vietoj, o tu juo slenki, tūpi.
Hmm..ir man kojas patarė laikyt kiek į priekį atkišus, pražergtas, kojų pirštai vos į šonus. Nugara pilnai atremta į kamuolį, kuris remiasi į sieną.
Kitokių pritūpimų nedaraų.

Nuo 1.20min-štai tip top tokius darau aš. Labai efektyvūs bent jau man.
Ar gali.visgi keliai žalotis juo jų?  g.gif
https://www.youtube....aXM&app=desktop

Pasistenk prieš veidrodį šonu pasisukt kai darai ir pažiūrėk, ar pakankamai paduodi kojas į priekį, kad keliai neišlįstų mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Pumpum @ 2014 06 11, 03:15)

Pasistenk prieš veidrodį šonu pasisukt kai darai ir pažiūrėk, ar pakankamai paduodi kojas į priekį, kad keliai neišlįstų  mirksiukas.gif

Būtinai. Dabar pažiūrėjau ir supratau, kad nepakankamai į šonus mano kojų pirštai žiūri.. reikia atkreipt rėmesį kitąkart. Du mėn.neskaudėjo, dabar kokią sav.jaučiu kelius. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 06 11, 15:18)
Būtinai. Dabar pažiūrėjau ir supratau, kad nepakankamai į šonus mano kojų pirštai žiūri.. reikia atkreipt rėmesį kitąkart. Du mėn.neskaudėjo, dabar kokią sav.jaučiu kelius. g.gif

būna žinok tūno problemos kažkokios ilgą laiką, ir vieną dieną duoda žinot apie save kažką bedarant, nors tai, ką darei tuo metu, dažniausiai net nebūna kaltas 4u.gif pvz būna darant įtūpstus staigiai susuka, bet taip staigiai nesusitraumuos kelias. būna keliant kažką susuka nugarą ir nebeatsuka, bet tai nereiškia, kad kažką keliant atsirado išvarža. skausmas dažnai ilgai neduoda apie save žinoti, kol nesudirgini smarkiau probleminės vietos. jei skausmas nesiliauja per kokias 3sav, apsilankyčiau pas kineziterapeutą. neįsisėnėjusias bėdas lengviau panaikinti 4u.gif
Atsakyti
As pritupimus darau su trx dirzais, tai su jais man lengva taisyklingai daryti, nes galima atsilosti normaliai. Nors dabar pasunkino man juos, jau darau ant vienos kojos, tai 10 jau vos vos, slaunys tiesiog dega. Nors db galvoju ar gerai, nes man kaip ir nereikia dar labiau slaunies keturgalvio akcentuoti g.gif Reikes padiskutuoti su savo treneriu.

Sanarius man paskaudo viena karta, kai kardio dariau su dviraciu, su stacionaria atrama nugarai. Daugiau ant jo nelipau ir viskas ok. Jei skauda, tai skauda raumenis, kur ir turi skaudeti.

Ismatavo siandien man riebalus su tom sustrom svarstyklem, gavosi 17.6 smile.gif Kaip supratau skaitosi mazai, nes normalus intervalas prasideda nuo 22. Uzknisau treneri jam irodinedama, kad nu riebi mano sikna ir slaunys, jis sako pas mane viskas labai gerai biggrin.gif Tai bande man irodyti skaiciais, kad neturiu as daug riebalu biggrin.gif Bet velgi jis mato mane su timpom, kurios pagerina vaizda, o as save matau nuoga, kur jau nieko nepaslepsi.
Atsakyti
Įdomu įdomu..aš apšilimą darau ant dviračio, nugarq atrėmus. Gal čia esmė kelių skausmo? Nors darau tik 6min..
Atsakyti
Na man tas puslapis labai patiko, pateikiama naudingos, gyvos info, įsidėjau į sektinus thumbup.gif

Dėl pritūpimų, pati visada darau tik su štanga (po ilgesnės pertraukos-su tuščia, o toliau dėdavau iki 30kg blynų. Nuo daugiau keliai irgi pareina). Dar su štanga geruliai sumo pritūpimai thumbup.gif Ar ant vienos kojos.
Vat man patinka kuo sunkiau, ar kokį čia žodį pavartoti. Neprisiverčiu daryti pratimų su kamuoliu ir pan., kažkaip psichologiškai biggrin.gif
Nors turbūt būtų gerai. Tarkim aš, būna, truputį medinė jaučiuosi-norisi daugiau lankstumo, judrumo, laisvumo kūne. Tie pratimai, kuriais papildomai ir pusiausvyra lavinama gal ir geriau nei blynai, štangos g.gif
Man su keliais buvo bėda kojų spaudime treniruoklyje, bet ir daug svorio dėdavau. Tai išvis išmečiau pratimą, nes konkrečiai skaudėjo sąnariai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d'esprit: 11 birželio 2014 - 19:04
QUOTE(tursi @ 2014 06 11, 18:59)
Na man tas puslapis labai patiko, pateikiama naudingos, gyvos info, įsidėjau į sektinus thumbup.gif
Dėl pritūpimų, pati visada darau tik su štanga (po ilgesnės pertraukos-su tuščia, o toliau dėdavau iki 30kg blynų. Nuo daugiau keliai irgi pareina). Dar su štanga geruliai sumo pritūpimai thumbup.gif Ar ant vienos kojos.
Vat man patinka kuo sunkiau, ar kokį čia žodį pavartoti. Neprisiverčiu daryti pratimų su kamuoliu ir pan., kažkaip psichologiškai biggrin.gif
Nors turbūt būtų gerai. Tarkim aš, būna, truputį medinė jaučiuosi-norisi daugiau lankstumo, judrumo, laisvumo kūne. Tie pratimai, kuriais papildomai ir pusiausvyra lavinama gal ir geriau nei blynai, štangos g.gif
Man su keliais buvo bėda kojų spaudime treniruoklyje, bet ir daug svorio dėdavau. Tai išvis išmečiau pratimą, nes konkrečiai skaudėjo sąnariai doh.gif

Visados viską reikia lavinti. Sunkumų nebijojimas labai gerai ir sveikintina, bet tuo pačiu nepamirškite tempimo pratimų - kitaip raumuo yra linkęs trumpėti ir lankstumas dar labiau sumažėja, kartais net iššaukia tam tikras problemas. Koordinacijos lavinimas (darbas su gimnastikos kamuoliais, trx, balansinėm lentom, ar kitais nestabiliais paviršiais) paliečia giluminius raumenis, kurie šiaip nepasiliečia sportuojant su staklėmis ar svoriais, kur yra gan stabilu. Dėl šios priežasties aš visad į treniruotes įtraukiu vieną kitą pratimą, kuris sukurtų nesvarumo būseną ir galėtum pakrutinti giluminius raumenis. Per kokią nors laisvesnę treniruotę pabaigai pasižaidžiu su balansiniais kamuoliais ax.gif ir nepamirštu tempimo prieš ir po treniruotės. Nors smagiausia dalis, aišku, man taip pat kokią štangą paspaudyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 06 11, 20:34)
Visados viską reikia lavinti. Sunkumų nebijojimas labai gerai ir sveikintina, bet tuo pačiu nepamirškite tempimo pratimų - kitaip raumuo yra linkęs trumpėti ir lankstumas dar labiau sumažėja, kartais net iššaukia tam tikras problemas. Koordinacijos lavinimas (darbas su gimnastikos kamuoliais, trx, balansinėm lentom, ar kitais nestabiliais paviršiais) paliečia giluminius raumenis, kurie šiaip nepasiliečia sportuojant su staklėmis ar svoriais, kur yra gan stabilu. Dėl šios priežasties aš visad į treniruotes įtraukiu vieną kitą pratimą, kuris sukurtų nesvarumo būseną ir galėtum pakrutinti giluminius raumenis. Per kokią nors laisvesnę treniruotę pabaigai pasižaidžiu su balansiniais kamuoliais  ax.gif  ir nepamirštu tempimo prieš ir po treniruotės. Nors smagiausia dalis, aišku, man taip pat kokią štangą paspaudyt  biggrin.gif

protingai sudėliotos mintys. Kaip ir žinoma, bet priverčia susimąstyti vėl smile.gif Tikrai ir aš kažką iš kordinaciją lavinančių pratimų įtrauksiu, kas svarbiausia, kad jaučiu-reikia ir labai. Bet va psichologiniai keisti barjerai doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Su kamuoliu neturiu nei vieno pratimo, kazko nepatinka man jis, nors nieko nesu dariusi g.gif Gal kai itrauks kada nors, ims ir patiks biggrin.gif Bet trx dirzai labai patinka. Ir keisciausia, kad tarkim dirbant su jais, svorio nera jokio (tik kuno svoris), bet raumenukus skauda kita diena net labai.

O tempimus kartais pamirstu, siandien po treniruotes taip ir isejau neprasitampius, visai is galvos isgaravo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 06 11, 21:29)
Su kamuoliu neturiu nei vieno pratimo, kazko nepatinka man jis, nors nieko nesu dariusi  g.gif Gal kai itrauks kada nors, ims ir patiks biggrin.gif Bet trx dirzai labai patinka. Ir keisciausia, kad tarkim dirbant su jais, svorio nera jokio (tik kuno svoris), bet raumenukus skauda kita diena net labai.

O tempimus kartais pamirstu, siandien po treniruotes taip ir isejau neprasitampius, visai is galvos isgaravo  doh.gif

Jau nusistatei, kad nepatinka, nors nebandei biggrin.gif suuuperinių pratimų su kamuoliu yra. Tas pats pvz sėdmenų kėlimas gulint ant nugaros, pabandykit kojas ant ant kamuolio užkelt ir tada pakilnot sėdmenis. Presui pabandykit šonu ant kamuolio atsigult ištiestom kojom ir tiesų kūną lenkt į šoną, atsispaudimus ant kamuolio padaryt ir t.t., žiauriai efektyvu.
Atsakyti