Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Fifux'e @ 2014 09 09, 15:24)
va kaip.
kodėl tada rašyti reikėjo būtent iki naujų metų?  jei oficialiai atostogos iki sausio 12d. blush2.gif
p.s. prašyme nurodžiau kad noriu gauti visus pinigėlius iš karto g.gif (tai kad už sausio mėnesį nepaskaičiuos NPD, tai gausiu tą dalį mažesnę,žinau... o už 2015 metus pajamas reikės deklaruoti tik 2016 pradžioj, tad tik tada gausiu tą dalį, kurios man neprimokės dabar, nepritaikius NPD... taip? g.gif )
bet ta data rašoma nes metai baigiasi,viskas keičiasi,o reliai tai būna paskaičiuota už visą laikotarpį kaip priklauso jau? g.gif čia tik sisteminis skaičius kad va metai baigėsi,nauja dokumentacija prasidės,ir reliai nieko darašyti,prašyti nereikės? g.gif tereiks ateiti vėliau dėl VPA g.gif
nes  tą datą įrašyti reikėjo dar prieš pasirenakant dalim noriu gauti pinigėlius ar iš karto g.gif
ta data mane čia suvėlė blush2.gif kodėl prašymas rašomas ne iki tada kiek priklauso NGA,o iki naujų? blush2.gif
atsiprašau už neišmanymą ir krūvą gal laaabai keistų abejonių ir klausimų blush2.gif

garantuoju, kad prašymą motinystės pašalpai jūs pasirašėte visam laikotarpiui( jį turėjo pildyti sodros darbuotoja), t.y. iki 2015 sausio 12. O pati pildėte prašymą dėl NPD taikymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeka: 10 rugsėjo 2014 - 11:11
QUOTE(dzeka @ 2014 09 10, 11:09)
garantuoju, kad prašymą motinystės pašalpai jūs pasirašėte visam laikotarpiui( jį turėjo pildyti sodros darbuotoja), t.y. iki 2015 sausio 12. O pati pildėte prašymą dėl NPD taikymo.

ai sukau sukau smegenis,bet manau sodros darbotojai žino kas kaip,nebesigilinsiu doh.gif biggrin.gif man miškas popierizmas blush2.gif
ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti

Sveikos smile.gif
Ar galima iseiti i Nestumo ir gimdymo atostogas likus menesiui iki gimdymo ?
Atsakyti
QUOTE(sweetheart @ 2014 09 10, 15:57)
Sveikos smile.gif
Ar galima iseiti i Nestumo ir gimdymo atostogas likus menesiui iki gimdymo ?

Galima. Jei norit gauti pašalpą už visas 126 dienas, kurios priklauso, turit spėt išeit iki kol pagimdysit, tą galit padaryt, kad ir savaitė iki gimdymo. Jei nespėtumėt išeit į dekretą (NGA) iki gims vaikutis pašalpą gausit tik už 56 d. (+ 14 d. komplikuoto gimdymo atveju) po gimdymo.
Atsakyti
Laba diena, neramina toks klausimas: esu VPA. Darbovietė pervedė vienkartinę pašalpą už vaiko gimimą. Ar man atims vėliau tą sumą valdžia, ar galiu ramiai naudoti?
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2014 09 11, 06:17)
Laba diena, neramina toks klausimas: esu VPA. Darbovietė pervedė vienkartinę pašalpą už vaiko gimimą. Ar man atims vėliau tą sumą valdžia, ar galiu ramiai naudoti?

Tai gal jusu darbdavys toks geras ir visom pagimdziusiom kazkokia premija duoda? Siaip nera jokio reglamentuoto dalyko, kad darbdavys kazka pervestu po gimdymo.
Gal jus sumaiset su vienkartine pasalpa, gimus vaikui? Bet jai gauti reikia susitvarkyti popierius seniunijoj.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2014 09 11, 07:22)
Tai gal jusu darbdavys toks geras ir visom pagimdziusiom kazkokia premija duoda? Siaip nera jokio reglamentuoto dalyko, kad darbdavys kazka pervestu po gimdymo.
Gal jus sumaiset su vienkartine pasalpa, gimus vaikui? Bet jai gauti reikia susitvarkyti popierius seniunijoj.

Na, turbūt darbdavys pasitaikė geras, kad "premijuoja" gimus darbuotojų vaikams:) Tik įdomu, ar nebus taip, kad bus tai įskaičiuota kaip pajamos VPA metu ir bus atskaičiuotos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilo: 11 rugsėjo 2014 - 07:51
O gali taip būti, kad darbdaviui išmokėjus premiją už vaiko gimimą, ją dar išskaičiuos iš VPA? blink.gif pas mus irgi premijas moka darbdavys...
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 09 11, 08:54)
O gali taip būti, kad darbdaviui išmokėjus premiją už vaiko gimimą, ją dar išskaičiuos iš VPA?  blink.gif pas mus irgi premijas moka darbdavys...

Neturetu, jei tai vienkartine ismoka uz kazkada iki nga dirbta laikotarpi.
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2014 09 11, 10:52)
Neturetu, jei tai vienkartine ismoka uz kazkada iki nga dirbta laikotarpi.

Perveda gimus vaikui už vaiko gimimą, tai nėra premija už rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2014 09 11, 07:48)
Na, turbūt darbdavys pasitaikė geras, kad "premijuoja" gimus darbuotojų vaikams:) Tik įdomu, ar nebus taip, kad bus tai įskaičiuota kaip pajamos VPA metu ir bus atskaičiuotos?

Va dėl šito gal reiktų sodroj pasidomėt g.gif , nes šiaip NGA metu negalima gauti jokių papildomų pajamų g.gif . Jei ką nors sužinosit - ir mum parašykit, įdomu.
Atsakyti
Pasiklauskit būtinai, nes manau, kad išskaičiuos tą premiją. Visas išmokas, net ir premijas, valstybė apmokestina ir laiko jas susijusiomis su darbo santykiais. Taigi ir deklaruojama taip, nebent yra galimybė formint kaip kokią labdarą, čia jau nežinau niuansų. Jeigu darbdavys taip daro nuolat, gal jis turi metodą, klauskit ir buhalterijoj, kaip tai įforminama.
Atsakyti