as dar su klausimeliu pas jus. jei tetis eina tevystes atostogu.jam ismoka skaiciuojama is 24 paskutiniu menesiu. ima 12 mes atbuline tvarka ar kaip kitaip skaiciuoja?
QUOTE(Fifux'e @ 2014 09 19, 18:33)
as dar su klausimeliu pas jus. jei tetis eina tevystes atostogu.jam ismoka skaiciuojama is 24 paskutiniu menesiu. ima 12 mes atbuline tvarka ar kaip kitaip skaiciuoja?
apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš tėvystės atostogų pradžios mėnesį.
Situacija trumpai:
2011 gruodis-2013 gruodis buvau VPA.
Nuo 2014 sausio (iskart po VPA) atleido is darbo ir uzsiregitravau Darbo birzoje.
po 7 men, 2014 liepa issiregitravau. Siuo metu esu tik drausta ligoniu kasose bet nedirbanti. Nuo spalio turiu potencialu darbdavi.
2015 geguze turetu gimti antras vaikas.
Ar galeciau eiti i dekretines ir VPA pagal pirmojo vaiko ismokas?
2011 gruodis-2013 gruodis buvau VPA.
Nuo 2014 sausio (iskart po VPA) atleido is darbo ir uzsiregitravau Darbo birzoje.
po 7 men, 2014 liepa issiregitravau. Siuo metu esu tik drausta ligoniu kasose bet nedirbanti. Nuo spalio turiu potencialu darbdavi.
2015 geguze turetu gimti antras vaikas.
Ar galeciau eiti i dekretines ir VPA pagal pirmojo vaiko ismokas?
Sveikos, noriu pasikonsultuoti:) su vyru leliuka planuojam kokiu metu eigoje, situacija tokia kad as dirbu makiniuriste pagal verslo liudijima, o vyro alga gan gera. Ka jus mum siulytumet daryti?
drauge buvo panasios situacijos, tai ji pirmus metus eme ir be jokiu pasalpu gyveno o antrus vyras pasieme su salyga gryzt i darba tai gauna ir alga ir 50%berods algos uz vaika. Bet uztat ja dabar birza visur siuntineja darbuotis, bet vis iseina per pazystamus issisukti
o jei mano vyras abu metus imtu ka daryti man - ar uztektu susimoketi mokescius uz save valstybei kaip darau dabar perkant liudijima kad prie manes nesikabintu ar butina i birza stot ar ka dar bedaryt?
ar vienintelis protingas variantas eiti dirbti normalu darba kaip ir visiem ir ramiai gyvent per vpa??
nors darbas labai mylimas ir gailq butu ji palikt:) esam pasimete, patarkit kaip protingiausiai pasielgti

QUOTE(Monika B @ 2014 09 22, 17:04)
sveiki.norejau paklausti kaip apsiskaiciuoja VPA pinigai. is laikotarpio 2013 09 01-2014 08 31 sumuojasi atlyginimas ant popieriaus, atimama 70 proc ir tada dar 24 proc mokesciai? NGA man tesiasi iki 10.26
Isvedamas vidurkis DU poperinio, tada skaiciuoja procentus ir atima 21%.
QUOTE(Silvukas.B. @ 2014 09 23, 14:58)
sveiki,
nzn ar i sita tema paklausiu, bet noriu suzinot apie uz dekreta priklausancias kasmetines atostogas. Ar uz dekreta taip pat priklauso i men mazdaug 2,3 dienos?
nzn ar i sita tema paklausiu, bet noriu suzinot apie uz dekreta priklausancias kasmetines atostogas. Ar uz dekreta taip pat priklauso i men mazdaug 2,3 dienos?
Taip, už NGA priklauso.
laba diena, noreciau jusu pagalbos, tokia situacija:
Šiuo metu esu su antruoju vaiku NGA jos baigsis spalio viduryje, planuojame kad VPA imsis V nes taip pelningiau o as iseisiu is darbo, nes nenoriu i ji gryzti, tai kyla klausimas
kaip as galiu pasinaudoti sukauptomis kasmetinemis atostogomis per NGA, mano kaip pedagoges 56dienos yra tai man panasiai 9dienos priklausytu tai ar galiu jomis pasinaudoti pries VPA?
ar tiesiog pasibaigus NGA iseinu is darbo ir man ismoka uz nepanaudotas atostostogu dienas?
kt klausimas jeigu as iseinu is darbo tai bedarbe busiu ar galiu stoti i darbo birza ir gauti bedarbio pasalpa? ar turi itakos jeigu as pati savo noru isejau is darbo?
Šiuo metu esu su antruoju vaiku NGA jos baigsis spalio viduryje, planuojame kad VPA imsis V nes taip pelningiau o as iseisiu is darbo, nes nenoriu i ji gryzti, tai kyla klausimas
kaip as galiu pasinaudoti sukauptomis kasmetinemis atostogomis per NGA, mano kaip pedagoges 56dienos yra tai man panasiai 9dienos priklausytu tai ar galiu jomis pasinaudoti pries VPA?
ar tiesiog pasibaigus NGA iseinu is darbo ir man ismoka uz nepanaudotas atostostogu dienas?
kt klausimas jeigu as iseinu is darbo tai bedarbe busiu ar galiu stoti i darbo birza ir gauti bedarbio pasalpa? ar turi itakos jeigu as pati savo noru isejau is darbo?
QUOTE(smelynes @ 2014 09 23, 17:33)
laba diena, noreciau jusu pagalbos, tokia situacija:
1. Taip, galit pasinaudot po NGA.
2. Taip, Galit isejusi is darbo tiesiog gauti uz neisnaudotas atostogas kompensacija.
3. Galit stot i birza ir gaudinet bedarbio ismoka, jeigu turit 18 men. stazo per paskutinius 3 metus, bet... ka darysit, jeigu pasiulis darba?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 09 23, 17:48)
1. Taip, galit pasinaudot po NGA.
2. Taip, Galit isejusi is darbo tiesiog gauti uz neisnaudotas atostogas kompensacija.
3. Galit stot i birza ir gaudinet bedarbio ismoka, jeigu turit 18 men. stazo per paskutinius 3 metus, bet... ka darysit, jeigu pasiulis darba?
ar reikia darbovietei pranesti kad iseisiu is darbo?ar tiesiog besibaigiant NGA atvaziavus kaip jie galvoja pasirasyti VPA pasakysiu kad iseinu?man geriau butu iskart kad vyras iseitu VPA o as galiu pasiimti atostogas ir po ju pasibaigimo iseiti is darbo?
jeigu nesinaudoju isejimu i atostogas o tiesiog noriu gauti ismoka uz jas nes man tolokai vazineti iki darbovietes kelis syk rasyti prasymus, kad iseinu atostogu, paskui kad iseinu is darbo..gal galima iskart iseinu is darbo ir gaunu ismoka uz nepanaudotas atostogas?
del darbo pasiulymo labai abejoju su dviem vaikais is uzmiescio mamytei kad greitai pasiulys darba ypac pagal mano specialybe

as db 3metus buvau VPA tai skaiciuosis prie stazo

Sveikutes,
man 30 sav. sueina 2015 m. sausio 7 d. ir nuo sios dienos galiu eiti i dekreta. Bet as noriu darbe pasiimti atostogu premija ir todel noriu nuo sausio 12 d pasiimti dar 14 d atostogu ir tik po ju iseiti i dekreta.
1) Ar taip galima, kad as nuo sausio 7 iki 11 dar dirbciau, po to iseiciau atostogu ir tik tada i dekreta nuo sausio 26 d?
2) Nuo kurios datos skaiciuotu tada tas 126 d NGA: vistiek nuo sausio 7 ar po atostogu nuo sausio 26 d?
3) Jei NGA pradetu skaiciuoti nuo sausio 26 d., tada nusikelia ir VPA data tolyn, nei skaiciuojant nuo sausio 7?
Tikiuos suprasite ka norejau pasakyti ir man padesite. Aciu
man 30 sav. sueina 2015 m. sausio 7 d. ir nuo sios dienos galiu eiti i dekreta. Bet as noriu darbe pasiimti atostogu premija ir todel noriu nuo sausio 12 d pasiimti dar 14 d atostogu ir tik po ju iseiti i dekreta.
1) Ar taip galima, kad as nuo sausio 7 iki 11 dar dirbciau, po to iseiciau atostogu ir tik tada i dekreta nuo sausio 26 d?
2) Nuo kurios datos skaiciuotu tada tas 126 d NGA: vistiek nuo sausio 7 ar po atostogu nuo sausio 26 d?
3) Jei NGA pradetu skaiciuoti nuo sausio 26 d., tada nusikelia ir VPA data tolyn, nei skaiciuojant nuo sausio 7?
Tikiuos suprasite ka norejau pasakyti ir man padesite. Aciu