Aš vakar gaminau šaltibarščius. Žalumynai ir daržovės iš mamos ir anytos daržo, kiaušiniai - anytos vištų. Kainavo tik šaltibarščių kefyras.
sriubą
bet dedasi ne visas lapas o daugiau ta dalis kur nuo gumbo na stiebelis pas mus vadina kambliukų sriuba
bet ir mažą burokėlį pjaustom....
aš vakar dariau šaltibarščius , pigu ir vasarą pats tas
o šiandien bulvės su kefyru
bet dedasi ne visas lapas o daugiau ta dalis kur nuo gumbo na stiebelis pas mus vadina kambliukų sriuba
aš vakar dariau šaltibarščius , pigu ir vasarą pats tas
o šiandien bulvės su kefyru
mes vakar gaminom soja su ryziais, o sendien issivireme tris vistienos slauneles su ryziais.. is to sultinio, kur vire slauneles, pasigaminom sriuba ( ryziai ir morkos)
rytoj gaminsiu raugintu kopustu sriuba su kauliukais
rytoj gaminsiu raugintu kopustu sriuba su kauliukais
Burokėlių maltiniai
200 g burokėlių
60 g sviesto
80 g manų kruopų
50 g džiūvėsėlių
100 g grietinės
druskos
Nuluptus burokėlius sumalti, sudėti į puodą su tirpintu sviestu, pasūdyti, užvirinti.
Paskui berti manų kruopas ir maišant kaitinti, kol masė sutirštės.
Iš ataušusios masės daryti maltinius, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose.
Valgomi karšti su grietine.
200 g burokėlių
60 g sviesto
80 g manų kruopų
50 g džiūvėsėlių
100 g grietinės
druskos
Nuluptus burokėlius sumalti, sudėti į puodą su tirpintu sviestu, pasūdyti, užvirinti.
Paskui berti manų kruopas ir maišant kaitinti, kol masė sutirštės.
Iš ataušusios masės daryti maltinius, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose.
Valgomi karšti su grietine.
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 09:57)
noa, a tai kaip troskint reikia? ir kiek laiko?
Nežinau
Bea tikrai pasakys
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 17:25)
a kaip tą kambliukų sriubą virt? tuojau pat išsivirčiau.
Kaip paprastus barščius, tik vietoj tarkuotų burokėlių sudedi tuos krambliukus supjaustytus, labai gerai išeina
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 16:25)
a kaip tą kambliukų sriubą virt? tuojau pat išsivirčiau.
QUOTE(Noa @ 2006 06 26, 16:56)
Kaip paprastus barščius, tik vietoj tarkuotų burokėlių sudedi tuos krambliukus supjaustytus, labai gerai išeina 
QUOTE(Arinva @ 2006 06 27, 09:56)
Man regis, čia nuo šeimininkės priklauso... Mano močiutė, regis, dėdavo, bet labai nedaug. Ir daug tų kremblių





