Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(Will @ 2006 06 26, 19:06)
Aš atradau soją  thumbup.gif  Labai pigu- maišelis sojos faršo ar gabaliukų kainuoja iki 2lt, o iš maišelio išeina 4 porcijos  thumbup.gif 
Vakar valgėm pakeptus gabaliukus su ryžiais ir salotomis  4u.gif

man irgi soja labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
patarkite kaip suktis, pinigų nėra (truputi yra, bet beveik nera), alga po savaites, ką gamint, visa savaite, kad dasipirkt reiktu tik minimaliai? turima žaliava: daug kruopų, miltai, kiausiniai, 3 slonikiukai kembliuku ar tai krambliuku uzmarinuotu su burokeliais, dar kokie 5 sloinikiukai uogienes, pomidorai, agurkai, salotos, ridikeliai, petrazoles, krapai, padziuvusio batono liekanos, ai dar morkos ir salieras, nu gal ir viskas, nebent dar kokiu makarų yra + prieskoniai.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 27, 11:54)
patarkite kaip suktis, pinigų nėra (truputi yra, bet beveik nera), alga po savaites, ką gamint, visa savaite, kad dasipirkt reiktu tik minimaliai? turima žaliava: daug kruopų, miltai, kiausiniai, 3 slonikiukai kembliuku ar tai krambliuku uzmarinuotu su burokeliais, dar kokie 5 sloinikiukai uogienes, pomidorai, agurkai, salotos, ridikeliai, petrazoles, krapai, padziuvusio batono liekanos, ai dar morkos ir salieras, nu gal ir viskas, nebent dar kokiu makarų yra + prieskoniai.

Galvoju, kaip čia sukčiausi...

1. Dasipirkčiau dvi rūkytas dešreles + grietinės ir virčiau krambliukų sriubą.
2. Arba - tos pačios dešrelės ir sriuba iš to, ko yra smile.gif salierą, morką, kruopų pridėčiau...
3. Padžiūvusį batoną iškepčiau su kiaušiniu - sukraus, cinamono, vaikai labai valgo smile.gif
4. Makaronai eina vieni, su tomatais.
5. Vakarykščiai makaronai eina pakepinti, su vegeta.
6. Blynai. Su uogiene. Arba lietiniai, irgi su ja.
7. Košė: perlinės kruopos + grikiai+ tarkuotos morkos, skamba kraupiai, bet skonis neblogas, SM tą receptą skaičiau, visai geras. Jeigu reikia, nusiperki lašinį kokį, spirgams, bet dabar karšta, spirgų nereikia smile.gif
8. Avižų košė su uogiene...

A gerai? smile.gif

Dar galima sėst ant dietos - visą dieną ėdi tik kruopas, vienos kokios rūšies, be cukraus, tik su druska arba ir be jos... Kitą dieną kitos rūšies. Svoris gerai krenta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 27 birželio 2006 - 11:20
QUOTE(Noa @ 2006 06 27, 12:19)
Galvoju, kaip čia sukčiausi...

1. Dasipirkčiau dvi rūkytas dešreles + grietinės ir virčiau krambliukų sriubą.
2. Arba - tos pačios dešrelės ir sriuba iš to, ko yra smile.gif salierą, morką, kruopų pridėčiau...
3. Padžiūvusį batoną iškepčiau su kiaušiniu - sukraus, cinamono, vaikai labai valgo smile.gif
4. Makaronai eina vieni, su tomatais.
5. Vakarykščiai makaronai eina pakepinti, su vegeta.
6. Blynai. Su uogiene.  Arba lietiniai, irgi su ja.
7. Košė: perlinės kruopos + grikiai+ tarkuotos morkos, skamba kraupiai, bet skonis neblogas, SM tą receptą skaičiau, visai geras. Jeigu reikia, nusiperki lašinį kokį, spirgams, bet dabar karšta, spirgų nereikia smile.gif
8. Avižų košė su  uogiene...

jo, vien miltai ir riebalai doh.gif

man iš karto viduriai užkietėtų
va tai būtų šventė ir taupymas
Atsakyti
o as uzvakar pagaminau toki patiekaliuka duotos uosvenes mesytes , mesyte sumaliau ,dejau kaiusiniu ir virtu ryziu padariau tokius kukulius juos pakepiau , po to sluoksniais tarkuotos morkos,svogunas paprika kukuliukai susluoksniavau ir patusinau , gaunas tikrai papigiai , galima be paprikos, o vakar dar buvo farso like tai padariau vien is farso kukuliukus ,tiesa dejau dar batono ir kiauso , tada pakepiau, tada i puoda dejau sal;dytas darzoves kukuliukus ir ryzius vyriau kol ryziai isvyre
Atsakyti
aciu, noa, nuostabus patarimai, gal dar kas kokia minti gali pamest?
Atsakyti
As, ko gero, is tu dvieju Noa desreliu gaminciau "plova" - sociau, nei sriubeles. Gal dar kokiam bryzeliui mesos sukrapsytum - tada is sriuba, ir antras patiekalas iseitu.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 27, 14:00)
aciu, noa, nuostabus patarimai, gal dar kas kokia minti gali pamest?

Pakepint tarkuotas morkas, salierą ar svoguną ar kokias kitas daržoves ( tiesiog kas yra) mažam kiekyje aliejaus, viską užpili plaktais kiaušais, apibarstai norimais prieskoniais. Iškepi nemaišait ant nedidelės ugnies. Geriau keptuvę uždengti. Gaunasi tipo omletas su daržovėmis.
Dar tas pačias daržoves pakepinus užbarstai galingai prieskonių (aš darau aštrokai) ir sumaišai su virtais makaronais. Vegetariški spagečiai. Jokių sūrių ir jokių pomidorų padažų nereikia. Tikras itališkas receptas ax.gif
Keptuvę pripilam beveik pilną vandens, įpilam šaukštą acto. Užvirinam vandenį. Į stipriai verdantį daužiam kiaušus. Nepaleisti trynio smile.gif Paverdam porą minučių, kol pilnai sutraukia baltymą ( trynys turėtų būti skystokas. Išgriebiam. pabarstom druska ir pipirais. Valgom su agurkais, pomidorais, ridikėliais. Na su daržovėmis. Tikras angliškas patiekalas. galima tai padaryt ir be acto, bet tada reikėtų puode ir kiaušinį mušti į samtį ir tame samtyje virti. Po vieną kiaušinį. Ilgiau gaunas.
Sudžiuvusį batoną galima paskrudinti skrudintuve, jei turi arba pakepti keptuvėje mažame kiekyje aliejaus. Skanu su bet kokia sriuba ar daržovių salotomis. jei turi truputį majonezo gali pasigaminti morkų salotas su česnaku ir uždėti ant pakepintos bulkos. labai skanu ir sotu.
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 06 27, 13:14)
jo, vien miltai ir riebalai doh.gif

man iš karto viduriai užkietėtų
va tai būtų šventė ir taupymas

Tai gerai, užrauktų ir nieko nereiktų hihihi.gif

O jei rimtai, tai nusipirkčiau kokius 400 g kialienos kumpiuko, susimalčiau, tą nabagą batoną irgi, pusę faršo į šaldytuvą, vėliau galima sotesnę sriubytę su galkontaitėm išvirt (kukuliukai, morkytė pakepinta su svogūniukais, krambliukai, bulvės), o į likusį faršą įdėti virtų ryžių, pakepintų svogųniukų, prieskoninių žolių, suformuot kukuliukus ir patroškint, galima dar ir tomatų rolleyes.gif Su salotytėm labai skanu turėtų būt bigsmile.gif Na, o kitom dienom, košytės, blyniukai, kaip noa ir minėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Jus čia visos rašot, ką ir kaip pigiau pagaminti, o aš aplamai jau nebežinau ką gaminti, visai fantazija atšoko doh.gif
Sakysit tiek daug receptų yra, o aš tai nieko nerandų man reikia kažko paprasto, nesudeningo ir neimantraus, nu nieko nežinau, jau "kuičiuosi" internete visą valandą, o ką šiandien pagaminti nebežinau g.gif doh.gif
Atsakyti
aš vakar viriau tipo grybienę.
nusipirkau pievagrybių už litą, išviriau bulves su morkytėm, ir supyliau an galo pakeptus grybukus su svogūnais. da biški petražolių įpjausčiau, ir vualia thumbup.gif
pora litų jei bulvių turi ir gali dideli puodą sriubos turėt.

mama virdavo bulvienę, kai su pinigais kapiec būdavo. tai būdavo bulvės, morkos ir paspirginto lašinuko gabalytis su svogūnu. bet skani sriubike būdavo vistiek.

va jei netingiu, tai išlaužau iš tų pievagrybių kotukus(sriubai), o galvutes papjaustau, įtarkuoju morkikes, įpjaustau svogūno, ištroškinu ir pilu grietines(baba kaime įdeda). nu maniškiui su virtom bulvėm labai tinka. tai pietum šita "jovaliuką" padarau, o vakarienei "grybienės" iš kotuku pjaustytu

Atsakyti
gera mintis, pasirodo as irgi turiu peivagrybių.
Atsakyti