arba kai tuščias šaldytuvas būna(visada būna tik kiaušų), tai isitraukiu padžiūvusios duonos, išskaptuoju su peiliu, dedu į keptuvę, pilu plakto kiaušinio, iškepus užtepu tomato, majonezo ir svogūno pabarstau. trim riekutėm vieno kiaušinio pilnai užtenka. labai sočiai būna, bet riebiai.
dar žemaičių blynus kepu, kai babkių nelabai yra. daug knisalynes, bet skanu ir patikrinta
QUOTE(Agotukas @ 2006 06 27, 14:43)
galima sotesnę sriubytę su galkontaitėm išvirt (kukuliukai, morkytė pakepinta su svogūniukais, krambliukai, bulvės)
iš kur toks pavadinimas?

http://www.supermama...2
pažiūrėkit čia-parašiau tą košę pas vegetarus, bet kai gaminau, pagalvojau kad labai papigiam ir variacijų daug
vakar dar viriau dukrai sorų košės, liko kruopų, šiandien pritarkuosiu į jas morkos žalios, svogūno žalio privarysiu, pipirų ir sumakalavus viska su trupučiu aliejaus dėsiu orkaitėn kepti, kol morkos suminkštėja. Ant bulkos po to tepi ir valgai
aš tai šiaip nelabai makaronus mėgstu, tik vermišėlius. o kai tingiu daryt kokią sriubą, o visi reikalauja-tekštelių sultinio kubelį, vermišėlių, bulvę ir gerai.
pažiūrėkit čia-parašiau tą košę pas vegetarus, bet kai gaminau, pagalvojau kad labai papigiam ir variacijų daug
vakar dar viriau dukrai sorų košės, liko kruopų, šiandien pritarkuosiu į jas morkos žalios, svogūno žalio privarysiu, pipirų ir sumakalavus viska su trupučiu aliejaus dėsiu orkaitėn kepti, kol morkos suminkštėja. Ant bulkos po to tepi ir valgai

aš tai šiaip nelabai makaronus mėgstu, tik vermišėlius. o kai tingiu daryt kokią sriubą, o visi reikalauja-tekštelių sultinio kubelį, vermišėlių, bulvę ir gerai.
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 28, 11:04)
o kaip virti sorų košę?
verdu vandenyje, ant galo šliūkšteliu pieno. Bet tas kruopas vistiek reik kramtyt

Papildyta:
galvoju, kas čia tie krambliukai



QUOTE(Shiduh @ 2006 06 28, 09:04)
o kaip virti sorų košę?
Manyciau, kad visos koses panasiai verdamos, soru neverdu, bet grikius, ar perlines, ar ryzius - i verdanti vandeni, pamaisau, uzvirinu, tada liepsna sumazinu, uzdengiu ir nekibinu...

Galiu pasiulyt cukiniju apkepa(gal tik dar ne visai sezonas) - sutarkuoti burokine tarka. Virta kumpi (pagal tikra recepta) ar vakarykstes mesos likucius (praeina lygiai taip pat) pakepinti su svogunu. Isplakti kiausini, ipilti pieno, miltu, padruskinti, papipirinti. Viska sumaisyti ir kisti orkaiten. Virsuj galima uzbarstyti surio ar bulkos trupineliu, uzmesti pora kruopeliu sviesto. Galima norint ir burokine tarka tarkuotu morku prideti ... Seimyna valge ir nesuprato, is ko kepta

mes siandien virsim makaronu troskini
pakelis makaronu (500gr.)
jautienos kiaulienos farsas (300gr.)
morka didele
svogunas
sultinio kubelis
morkas troskinam vis dapilant vandens mazdaug 20 min. pries gala sudedam pjaustyta svoguna ir farsa. imetam sultinio kubeli + prieskoniu pagal skoni.as dedu vegeta. viska kepinam o paskui supilam jau isvirtus makaronus. galima dar suriu uztarkuoti.
jokio keciupo nereikia

pakelis makaronu (500gr.)
jautienos kiaulienos farsas (300gr.)
morka didele
svogunas
sultinio kubelis
morkas troskinam vis dapilant vandens mazdaug 20 min. pries gala sudedam pjaustyta svoguna ir farsa. imetam sultinio kubeli + prieskoniu pagal skoni.as dedu vegeta. viska kepinam o paskui supilam jau isvirtus makaronus. galima dar suriu uztarkuoti.


Sveikos,
Jei turit užsilikusios uogienės- išsivirkit saldžios sriubos
Daba, kai karšta, tai pats tas. Veiksmas vyksta taip: užverdat vandeniuką, tada supilate uogienės, tada makaroniukų ar kleckiukų kokių, cukriuko, galima įmesti gvazdikėlį ar vanilinio cukriuko įbert, pavirt kol makaronai išvirs
Jei norit sutirštinti, tai šaltam vandenį ištirpinkit šaukštą krakmolo ir supilkit maišant į sriubikę ir vsio
Greita ir pigu. Skanaus
Jei turit užsilikusios uogienės- išsivirkit saldžios sriubos



