Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

Aš vakar gaminau šaltibarščius. Žalumynai ir daržovės iš mamos ir anytos daržo, kiaušiniai - anytos vištų. Kainavo tik šaltibarščių kefyras.
Atsakyti
teta uzdovanoju buroku lapu, nzn ka su jais veikt, tai konservuoju, boruzka, o ka tu gaminai/gamini?
Atsakyti
sriubą 4u.gif
bet dedasi ne visas lapas o daugiau ta dalis kur nuo gumbo na stiebelis pas mus vadina kambliukų sriuba biggrin.gif bet ir mažą burokėlį pjaustom....
aš vakar dariau šaltibarščius , pigu ir vasarą pats tas thumbup.gif

o šiandien bulvės su kefyru 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arinva: 26 birželio 2006 - 14:58
a kaip tą kambliukų sriubą virt? tuojau pat išsivirčiau.
Atsakyti
mes vakar gaminom soja su ryziais, o sendien issivireme tris vistienos slauneles su ryziais.. is to sultinio, kur vire slauneles, pasigaminom sriuba ( ryziai ir morkos) smile.gif
rytoj gaminsiu raugintu kopustu sriuba su kauliukais ax.gif
Atsakyti
Burokėlių maltiniai

200 g burokėlių
60 g sviesto
80 g manų kruopų
50 g džiūvėsėlių
100 g grietinės
druskos

Nuluptus burokėlius sumalti, sudėti į puodą su tirpintu sviestu, pasūdyti, užvirinti.
Paskui berti manų kruopas ir maišant kaitinti, kol masė sutirštės.
Iš ataušusios masės daryti maltinius, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose.
Valgomi karšti su grietine.
Atsakyti
Aš vakar į keptuvę subėriau pakelį (450 g) šaldytų daržovių (kaina apie 2 Lt), patroškinau, galiausiai subėriau smulkiai supjaustytą jau padžiuvusios rukytos dešros galelį. Viskas. Tikrai pigu. Beje, ir skanu.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 09:57)
noa, a tai kaip troskint reikia? ir kiek laiko?

Nežinau unsure.gif Nemačiau, jinai darydavo, kai aš darbe sėdėdavau unsure.gif Gal kaip kam išeina? unsure.gif
Bea tikrai pasakys smile.gif

QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 17:25)

Kaip paprastus barščius, tik vietoj tarkuotų burokėlių sudedi tuos krambliukus supjaustytus, labai gerai išeina smile.gif
Atsakyti
Aš atradau soją thumbup.gif Labai pigu- maišelis sojos faršo ar gabaliukų kainuoja iki 2lt, o iš maišelio išeina 4 porcijos thumbup.gif
Vakar valgėm pakeptus gabaliukus su ryžiais ir salotomis 4u.gif
Atsakyti
šiandien gaminau sriubą . jei valgytojos ne rimtos, galima viskodėti perpus mažiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 26, 16:25)

QUOTE(Noa @ 2006 06 26, 16:56)
Kaip paprastus barščius, tik vietoj tarkuotų burokėlių sudedi tuos krambliukus supjaustytus, labai gerai išeina smile.gif

g.gif va tik nepamenu bet man rodos bulvių mama nedėdavo valgydavom su grietine ir užkasdavom duona turbūt kad sočiau būtų biggrin.gif nes ji tokia lengva nekoloringa gaunasi toks vandenėlis su stiebeliais

Atsakyti
QUOTE(Arinva @ 2006 06 27, 09:56)
g.gif  va tik nepamenu bet man rodos bulvių mama nedėdavo  valgydavom su grietine ir užkasdavom duona turbūt kad sočiau būtų  biggrin.gif  nes ji tokia lengva nekoloringa gaunasi toks vandenėlis su stiebeliais

Man regis, čia nuo šeimininkės priklauso... Mano močiutė, regis, dėdavo, bet labai nedaug. Ir daug tų kremblių smile.gif
Atsakyti