Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(kaaaramele @ 2007 02 06, 17:27)
O kaip juos gamint?

Nežinau, kaip juos daro Lalaa, bet aš darau paprastai: į faršą įdedu druskos, pipirų, supjaustau svogūniuką (viskas panašiai kaip kotletams), vaflių lakštus (tuos didelius, kuriuos daug kas pertepa ir naudoja tortams) supjaustau nedideliais gabaliukais, tada tarp 2 lakštų įdedu faršo ir tą "darinį" įdedu ir apvolioju (nors gal reiktų sakyt "apmozoju", nes tešla skystoka, kaip blynų) tešloj (miltai, kiaušinis, druska, vanduo). Apkepu iš abiejų pusių keptuvėj ant tokios nelabai didelės ugnies (kad faršas viduryje iškeptų). Skanaus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lepOŽKA: 06 vasario 2007 - 16:54
As darau siek tiek paprasciau smile.gif

perku tokius plonus apvalius nedidelius vaflius , kalakutienos farsa apibarstau priekoniais, tada darau kokius 3-4 sloksnius, tada ta apvalu laksta padalinu i 4 puseles, suplaku kiausini, tada tame kiausineje apvolioju, labai greitai ir i keptuve ....

sia savaite vel darysiu netkrus ceburiekus, tai padarysiu foto, kad butu aiskiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2007 02 06, 18:58)
tada darau kokius 3-4 sloksnius

O ar tiek sluoksnių keptuvėj iškepa? Man tai vis baisu kad tas faršas viduj žalias nebūtų biggrin.gif
Atsakyti
vakar gaminau agurku su pomidorais ir giretine salotas ir uz 5 litus nupirkta kiaulienos sprandine su kaulu iskepiau orkjaiteje iviniota i folija, niam niam;-)) ir pigumelis.
Atsakyti
QUOTE(lepOŽKA @ 2007 02 06, 20:14)
O ar tiek sluoksnių keptuvėj iškepa? Man tai vis baisu kad tas faršas viduj žalias nebūtų biggrin.gif

tu darai is dideliu ir storu vafliu? nes as darau is labai plonu, tai pas mane tikrai iskepa mirksiukas.gif ir dar as naudoju kalakutienos farsa, tai jis greiciua iskepa negu kiaulienos ...
Atsakyti
QUOTE(lepOŽKA @ 2007 02 06, 16:52)
Nežinau, kaip juos daro Lalaa, bet aš darau paprastai: į faršą įdedu druskos, pipirų, supjaustau svogūniuką (viskas panašiai kaip kotletams), vaflių lakštus (tuos didelius, kuriuos daug kas pertepa ir naudoja tortams) supjaustau nedideliais gabaliukais, tada tarp 2 lakštų įdedu faršo ir tą "darinį" įdedu ir apvolioju (nors gal reiktų sakyt "apmozoju", nes tešla skystoka, kaip blynų) tešloj (miltai, kiaušinis, druska, vanduo). Apkepu iš abiejų pusių keptuvėj ant tokios nelabai didelės ugnies (kad faršas viduryje iškeptų). Skanaus essen.gif

labai geras receptas ir skaniai gaunasi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linuoskytej @ 2007 02 08, 12:33)
labai geras receptas ir skaniai gaunasi.  thumbup.gif

va, pagaliau ir as uzklydau i si foruma. Vakar vakarienei buvo kleckiukai su varskes ir mesos idaru ax.gif
Gal kas zinot (speju, kad tikrai zinot) skaniu patiekalu su kalakutienos farsu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuoskytej: 08 vasario 2007 - 13:18
QUOTE(linuoskytej @ 2007 02 08, 13:17)
va, pagaliau ir as uzklydau i si foruma. Vakar vakarienei buvo kleckiukai su varskes ir mesos idaru ax.gif
Gal kas zinot (speju, kad tikrai zinot) skaniu patiekalu su kalakutienos farsu?

Nueik į Sonatinos receptų skyrelį- ten rasi toookių skanybių iš faršo ir ne tik... mirksiukas.gif Receptai patikrinti ir iliustruoti nuotraukomis! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lepOŽKA @ 2007 02 06, 17:52)

Mano uosviene tokus kepa tikrai skanu thumbup.gif Tik man prie ju koiu salotu reike.
Atsakyti
QUOTE(lepOŽKA @ 2007 02 06, 16:52)
vaflių lakštus (tuos didelius, kuriuos daug kas pertepa ir naudoja tortams) supjaustau nedideliais gabaliukais, tada tarp 2 lakštų įdedu faršo ir tą "darinį" įdedu ir apvolioju (nors gal reiktų sakyt "apmozoju", nes tešla skystoka, kaip blynų) tešloj (miltai, kiaušinis, druska, vanduo). Apkepu iš abiejų pusių keptuvėj ant tokios nelabai didelės ugnies (kad faršas viduryje iškeptų).

Dariau taip......

QUOTE(Lalaa @ 2007 02 06, 17:58)
perku tokius plonus apvalius nedidelius vaflius , kalakutienos farsa apibarstau priekoniais, tada darau kokius 3-4 sloksnius, tada ta apvalu laksta padalinu i 4 puseles, suplaku kiausini, tada tame kiausineje apvolioju, labai greitai ir i keptuve ....

..o pabaigiau taip, nes apvalūs vafliai težo, tai reikėjo tris čeburekus į vieną sulipdyt biggrin.gif
Rezultatas - niam niam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2007 02 08, 22:14)
Nueik į Sonatinos receptų skyrelį- ten rasi toookių skanybių iš faršo ir ne tik...  mirksiukas.gif Receptai patikrinti ir iliustruoti nuotraukomis!  thumbup.gif

aciu uz nuoroda. tikrai labai skanus receptukai ax.gif
Atsakyti
vakar gaminau ne labai popigiai atrodytu, bet visumoj popigiai, nes nusipirkau 1 kg kewlienos ir is puses iskepiau karbonadu dviem dienom, ir dar viriau burokeliu sriuba su galkom.
Papildyta:
o papigiai gavosi, nes karbonadu uzteks 2 dienom, o is likusio gabalo irgi dar bent du kartus ka nors gaminsiu.
Atsakyti