Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

Man kažką teks išsukti tarp veganiško ir visavalgiško meniu... Pirmos šventės taip pat, deja savo aplinkoje esu tik viena veganė plius viena draugė vegetarė, kuri mano geru pavyzdžiu pasekė cool.gif
Ką reikės dėti, ant stalo, ypač iš veganiškos dalies, kad gerą įspūdį palikti kitiems, dar neišmąsčiau... g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš taip pat atkeliavau su klausimu apie šventinio stalo idėjas, bet žiūriu, aš jau ne pirma. smile.gif
Pernai nešiausi prie bendro Kūčių stalo "baltą mišrainę" pagal Gražinos Gum receptą. (http://grazinagum.com/2014/10/27/topine-baltoji-misraine/) Man buvo labai skanu. Kiti net neparagavo. Na, čia jų bėdos ir praradimas - jei ne ta mišrainė, nebūčiau net turėjusi ką valgyt, nes ant stalo dominavo silkė, žuvis....
Gal kuri turite kokį labai skanų, išbadytą skanėstų receptą? Pvz, keksiukų ar sausainių? Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
Labas,
manyčiau, kad tęskite Kūčių vakarą per Kalėdas mirksiukas.gif Kūčios juk tokios veganiškos, tai ko netęsti? Man turbūt skaniausias dalykas grybų koldūnai. Gaminti paprastai: miltinė tešla ir viduje džiovinti atmirkyti ar kitokie grybai. Aišku, ne taip sveika, bet žymiai skanesni ir traškesni, kai kepti aliejuje, o ne virti.
Atsakyti
QUOTE(kinderis_77 @ 2014 12 06, 12:02)
Gal kuri turite kokį labai skanų, išbadytą skanėstų receptą? Pvz, keksiukų ar sausainių? Būčiau labai dėkinga.


Šitas gan neblogai atrodo ir svarbiausia paprastai pagaminamas:

http://grazinagum.co...osinis-pyragas/

Tiesa, nebandytas, tai tikslių atsiliepimų palikti negaliu.

Aš dar galvoju gal pavyktų padaryti Oreo kamuoliukus veganišką versiją. g.gif Seniau juos darydavau neveganiškus, kai visavalgė buvau. Labai skanu būdavo. Reikėdavo Oreo sausainius sutrinti ir sumaišyti su philadephia kreminiu sūriumi. Iš gautos masės suformuoti kamuoliukus, aplieti juos išlydytu šokoladu ir atšaldyti.
Oreo sausainiai yra veganiški. Mačiau Tesco yra veganiškas kreminis sūris pirkti. Tiesa niekada jo nesu bandžiusi, nežinau skonio. Gal kažką pavyktų išgaminti? g.gif Sveikumo aišku čia ne kažką, bet per šventes galima... ax.gif Jei nuspręsiu išbandyti, tai pranešiu kaip gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Dottie @ 2014 11 30, 10:32)
pvz., teoriškai taaaaaaaaaaip norisi portabello grybų, nusiperku, o kol galvoju, ką iš jų padaryti, tai jie ir sugesti spėja  blush2.gif


Šiandien pas mane ant stalo buvo įdaryti portabelo grybai.
Keptuvėje apkepiau česnaką, morkytę, papriką, porą, pomidorą ir kale. Pagardinau druskyte ir kajeno pipirais. Šituo įdaru prikimšau grybų kepures, uždėjau šiek tiek savo tofu-anakardžių majonezo ir orkaitėje apie 20min pakepiau. Labai skanu.

user posted image

user posted image

Įdaras iš esmės bet koks gali būti, kad ir iš vakaro likę ryžiai su keliomis daržovėmis, ar saldžios bulvės su avinžirniais. Laisvė vaizduotei. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
grįžau po atostogų Egipte, labai skaniai valgiau. Ten labai skanūs baklažanai, cukinijos, morkos ir visos kitos daržovės. Buvo daug saldžiųjų bulvių, ypač skani buvo piurė iš jų, taip pat labai skanūs ryžiai. Vaisiai irgi nuostabūs, ypač apelsinai. Tikiuosi vitaminais ilgam pasikroviau smile.gif Kažkiek problematiški pusryčiai, nes per juos daug maisto tipinio "pusrytinio" atkrinta - kiaušiniai, duona, bulka, sūriai, dešros, tai nelabai ką lieka valgyt. Košių buvo, bet deja manų ir kviečių, tai irgi atkrito. Pirmą rytą papusryčiavau vaisiais, po pusvalandžio išalkau, kaip visad man vaisiniai pusryčiai nepasiteisino...tai po to bulviniai baklažaniniai daržoviniai pusryčiai būdavo biggrin.gif
Atsakyti
Galiu pasiūlyt receptuką keksiukų smile.gif mums jie labai kalėdiniai, visi kas ragavo taip sakė smile.gif

MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI (12 vnt.)
*1 puodelis + 2 valgomieji šaukštai miltų
*2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
*1 arbatinis šaukštelis cinamono
*1 arbatinis šaukštelis meduolių prieskonių (recepte - moliūgų pyrago prieskoniai)
*1/2 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
*1/2 arbatinio šaukštelio muskato
*1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
*žiupsnelis druskos
*3/4 puodelio smulkaus cukraus (dėjau beveik visą puodelį)
*1/4 puodelio rudojo cukraus (nedėjau)
*3/4 puodelio moliūgų tyrės
*1/3 puodelio kokoso aliejaus (dėjau rapsų aliejų)
*1/4 puodelio migdolų pieno ar kito augalinio pieno arba vandens
*2 valgomieji šaukštai melasos (dėjau, bet manau galima agavų sirupo, o gal tiesiog truputį daugiau cukraus)
*1 arbatinis ašukštelis vanilės vanilinio cukraus
*1 puodelis šokolado lašelių (dėjau 1/3 tarkuoto juodojo šokolado)

Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Kepti silikoninėse formelėse arba su popierėliais.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, prieskonius ir druską.
Kitame dubenyje suplakti cukrų, moliūgų tyrę, aliejų, pieną, melasą ir vanilę.
Supilti moliūgų mišinį į sausus ingredientus ir išmaišyti. jei tešla atrodo per tiršta, įpilti papildomai truputį pieno.
Įmaišyti šokoladą.
Silikonines keksiukų formeles pripildyti 3/4 tešlos, ne daugiau.
Kepti apie 18-19 min., kol įkišus medinį pagaliuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas (Aš asmeniškai kepiau keliomis minutėmis ilgiau).

http://www.averiecoo...in-muffins.html
Atsakyti
http://www.moteris.l...o.d?id=63694238

Labai pritariu ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
tema vėl nurimusi, aptilusi..
ką galvojat apie sojos pupeles? Ar ką iš jų gaminate? g.gif
Esu minėjusi, kad paprastų valgyti negaliu, sakau, gal bent šias pabandyti? mastau.gif
Atsakyti
Pirmiausiai labas ir su sventemis.

Su vyru butume veganai, jeigu ne zuvis. Taip maitinames jau 2-3 menesius. Viskas kolkas gerai, tik gal maistas pasidare vyrui per monotoniskas. Bet cia tikriausiai mano prastos kaip gamintojos beda, o ne veganizmo kalte. Zuvies kolkas bijome atsisakyti, nes ir taip viena diena daug produktu dingo.

Prie veganizmo einam ne del gyvuneliu, o pagrinde del vyro alergijos ir mano tevu bedu su sveikata. Tiesiog norisi tiketis geresnes sveikatos. Jau dabar energijos daugiau thumbup.gif

Dabar skaitau jusu senas zinutes ir ieskau naujoviu. Viena is ju - maistiniu mieliu dribsniai. Raso, kad galima gardint sriubas ir t.t. sakykit, uztenka ju tiesiog ideti, ar dar reikia kazka papildomai daryti pries dedant?

Kitas klausimelis, salotas dazniausiai apipilu saukstu alyvuogiu aliejaus. Kuo jus dar apipilate salotas, nes norisi kazkokio gaivesnio skyscio?

Begu toliau skaityti senas zinutes. Beje, niekaip nerandu senesniu temu, viskas baigiasi 10 vegetaru tema g.gif


Papildyta:
QUOTE(Dottie @ 2014 12 26, 11:14)
Sveikos,
tema vėl nurimusi, aptilusi..
ką galvojat apie sojos pupeles? Ar ką iš jų gaminate?  g.gif
Esu minėjusi, kad paprastų valgyti negaliu, sakau, gal bent šias pabandyti? mastau.gif

Mes jos produktus vartojam, tiek piena, tiek daugiausiai farsa. Vis neprisiruosiu balandeliu su ja padaryt. Bandem piena is pupeliu daryt patys, bet skonis nepatiko.

Ieskau veganisku kokiu nors kotletu recepto.
Atsakyti
Laba,
Su Šventėm visas !
user posted image

Kaip šventės visoms, ką skanaus gaminote ?

QUOTE(Dottie @ 2014 12 26, 12:14)
ką galvojat apie sojos pupeles? Ar ką iš jų gaminate?  g.gif

esu virusi pora kartų, bet man jos kietokos kažkaip g.gif
Dariau sojos pieną, šiaip nieko visai, bet man net labiau patiko kai surūgo, konsistensija visai kaip kefyro ir skonis neblogas smile.gif

QUOTE(miegapele @ 2014 12 26, 16:54)
Pirmiausiai labas ir su sventemis.

Su vyru butume veganai, jeigu ne zuvis. Taip maitinames jau 2-3 menesius. Viskas kolkas gerai, tik gal maistas pasidare vyrui per monotoniskas. Bet cia tikriausiai mano prastos kaip gamintojos beda, o ne veganizmo kalte. Zuvies kolkas bijome atsisakyti, nes ir taip viena diena daug produktu dingo.

Prie veganizmo einam ne del gyvuneliu, o pagrinde del vyro alergijos ir mano tevu bedu su sveikata. Tiesiog norisi tiketis geresnes sveikatos. Jau dabar energijos daugiau  thumbup.gif

Dabar skaitau jusu senas zinutes ir ieskau naujoviu. Viena is ju - maistiniu mieliu dribsniai. Raso, kad galima gardint sriubas ir t.t. sakykit, uztenka ju tiesiog ideti, ar dar reikia kazka papildomai daryti pries dedant?

Kitas klausimelis, salotas dazniausiai apipilu saukstu alyvuogiu aliejaus. Kuo jus dar apipilate salotas, nes norisi kazkokio gaivesnio skyscio?

Begu toliau skaityti senas zinutes. Beje, niekaip nerandu senesniu temu, viskas baigiasi 10 vegetaru tema  g.gif
Papildyta:

Mes jos produktus vartojam, tiek piena, tiek daugiausiai farsa. Vis neprisiruosiu balandeliu su ja padaryt. Bandem piena is pupeliu daryt patys, bet skonis nepatiko.

Ieskau veganisku kokiu nors kotletu recepto.

Šaunu kad keičiate mitybą, ir kad kartu su vyru, nes maniškis dar sunkiai pasiduoda, nors jau jau link to. Nes esant totaliai skirtingiems maitinimosi įpročiams šeimoj labai daug konfliktį kyla, ypač dęl vaikų doh.gif Tai vat džiaugiuosi , kad maniškis pamažu atvirsta į doros kelią, nes kitaip doh.gif

Dėl kokių sveikatos bėdų nusprendėte keist mitybą? O kaip tėvukai , irg pakeitė ? Ar skaitėte kažką ta tema ? Na aš čia gal per daug asmeniškai, galite ir neatsakyti, šiaip įdomu blush2.gif
Aš pati irgi ne dėl gyvūnų pokyčius dariau, o Kempbelo knyga mane kaip žaibas trenkė biggrin.gif Beja žuvies irgi nesu atsisakiusi visiškai, jos mano racione yra kažkiek ax.gif

Dėl maistinių mielių, aš tiesiog įdedu, nežinau kaip kitos g.gif

Mes ankščiau plepejom bendroje temoje, paskui jos kažkaip atsiskyrė, bet nusprendėme vieningai, kai baigsim šią temą, kursime bendrą, vegetqrų ir veganų smile.gif

Iš kotletų esu kepusi grikių, kopustų, kaip surišiklį naudoju linų sėmenis arba kartais kiaušinį (jų vienas kitas irgi retkarčiais pasitaiko mano racione )




Papildyta:
QUOTE(DjuSoleil @ 2014 12 05, 17:21)
Sveikutes smile.gif bandau jungtis i jusu gretas.. Esu,kaip cia pasakius,ant vegetarizmo ribos. Pradejau dometis sveika mityba,tada uzdaviau sau klausima,ar reikalinga man ta mesa? Atsakiau sau,tikrai galiu ir be jos gyventi. Isvis mazai jos valgydavau,paskutinius kelis men isvis man jos nesinori. Aisku seimynai ja gaminu,nes negaliu jos priversti nevalgyti. pradejau dometis vegetarizmu dar ir del to,kad mano virssvoris labai didelis,sveriu tikrai daug 104kg. Ir senokai domiuosi indijos kultura,tada ajurvedine mityba pradejau dometis. Esu ant ribos nes karta i savaite zuvies produktus valgau. o apie piena tai isvis kalbos nera.. Tikiuosi priimsit mane i savo buri

Aišku priimsim wink.gif
o dėl pieno produktų nelabai supratau, vartojate ar ne ? smile.gif

Ruuta, smagu dėl atsotogų smile.gif Aš irgi nesenai gryžau iš Gran canarios, važiavom su all inclusiv, tai galvojau, kaip ten bus su maistu g.gif Tai galiu pasakyti rojus bigsmile.gif Vaisių bile kiek, daržovių visokiam pavidale, salotų buvo apstu bigsmile.gif Aišku aš dar palesiodavau kokios žuvies ar jūros gėrybių, nu žodžiu apsirijimas ne kitaip, gryžau +2 Kg . smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 26 gruodžio 2014 - 22:16
QUOTE(Radmile @ 2014 12 26, 22:10)
Šaunu kad keičiate mitybą, ir kad kartu su vyru, nes maniškis dar sunkiai pasiduoda, nors jau jau link to. Nes esant totaliai skirtingiems maitinimosi įpročiams šeimoj labai daug konfliktį kyla, ypač dęl vaikų  doh.gif Tai vat džiaugiuosi , kad maniškis pamažu atvirsta į doros kelią, nes kitaip  doh.gif

Dėl kokių sveikatos bėdų nusprendėte keist mitybą? O kaip tėvukai , irg pakeitė ? Ar skaitėte kažką ta tema ?  Na aš čia gal per daug asmeniškai, galite ir neatsakyti, šiaip įdomu  blush2.gif
Aš pati irgi ne dėl gyvūnų pokyčius dariau, o Kempbelo knyga mane kaip žaibas trenkė  biggrin.gif Beja žuvies irgi nesu atsisakiusi visiškai, jos mano racione yra kažkiek  ax.gif

Dėl maistinių mielių, aš tiesiog įdedu, nežinau kaip kitos  g.gif

Iš kotletų esu kepusi grikių, kopustų, kaip surišiklį naudoju linų sėmenis arba kartais kiaušinį (jų vienas kitas irgi retkarčiais pasitaiko mano racione )


Tai čia vyras visą košę užvirė su ta mityba. Jam dažnai ir nuo daug ko kildavo rūgštys plius šienligė yra.

O aš tai pati problemų su sveikata neturiu. Tiesiog mamai krūties vėžys, tėtei - prostatos. Abu turi mažesnių didesnių problemų su širdim, spaudimu. Mamai būdavo užkilęs cholesterolis ir cukrus, bet nupirkau cinamono, tai bent jau šitie dabar jau normoje. Dviem pusbroliams apie 45 gyvenimo metus diagnozuotas diabetas. Skaitėt Campbello knygą, tikriausiai suprantat mano baimes. Tėvai gyvena kaime, visą gyvenimą valgė daug gyvulinės kilmės maisto, kuris yra tikrai ekologiškas, nes patys augina gyvulius, patys kviečius, miežius sėja, niekuo nepurškia, apie daržoves jau nekalbu. Viskas užauginta natūraliai pas juos, bet ligos neaplenkė. Tai linkusi manyti, kad tikrai mums netinka tas gyvulinės kilmės baltymas, o tie parduotuviniai hormonai su mėsa tik priedas, bet matyt ne esmė. Tėvai nekeičia mitybos ir liepė nekvaršint galvos apie tai.

Kepiau kotletus iš grikių, lešių miltų. Gavosi sausi. Gal reikėjo viską pirmiausiai vis dėlto virti.
Atsakyti