Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(miegapele @ 2015 05 03, 18:31)
Labas,

Tai gi yra sojų grietinėlė, kitos kažkaip iš veganiško jogurto pasidaro tirštą grietinę. Pas mus dabar dažnai pietums būna virti ryžiai su keptom morkom, svogūnais, maistinėmis mielėmis, ant viršaus smulkinti špinatai, dar japoniško padažo užsipilam ir vau kaip skanu.

Tie patys bulviniai blynai, vietoj kiaušinio naudok avinžirnių miltus, sotu ir nereiks daug riebalų suvartoti.

Sėkmingai be kiaušinio darom žemaičių blynus su sojų faršu. Kol šiltos bulvės puikiai susilipdo tas blynas. Puikūs šaltibarkčiai gaunasi iš saulėgrąžų pieno. Tik jas reikia labai gerai sumalti.

Tiesiog bandyk keisti produktus, žiūrėk kas ką gali pakeisti.


Mačiau tą grietinėlė, bet susilaikiau pirkti, nes noriu paklausti, o jinai gerai tinka receptuose pakeisti ja vietoj karvės? Pvz., man patinka troškiniai su grietine-grietinėle. Ar jinai tinka? Kažkaip sojų pienas man nelabai. Patiko ryžiu, dar noriu avižų pabandyti, bet brangiai pirkti. Noriu pati pabandyti, bet dar bijau:))))

Kiek supranti reikia stiklinė avižų, dvi vandens, naktį pamirkyti, o iš ryto sumalti ir jeigu nepatiks nukošti. Teisingai?
iš anksto ačiū jums:))
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 05 03, 19:05)
Labas. Vaje, tiek gėrio turi, o negamini tongue.gif Ar būtini konkretūs receptai ir įmantrūs patiekalai? Visas gėris - paprastume bigsmile.gif Cukinijas sukepčiau su morkomis, pievagrybiais ir patiekčiau prie kurių nors kruopų ar bulvių, taip pat prie kietagrūdžių makaronų, bet ne šiuo atveju, jei jau pabodę. Sakau tik ateičiai, jog užfiksuotumėt, kad galima. Burokėlius šalia pasipjaustyti su citrinos sultimis.
Ir ankštiniai, ankštiniai bei dar kartą ankštiniai. Kai juos įtrauki į racioną, tai tik spėji ratu gamint ir tų pieno produktų visai nereikia, nebent tik sūris kur nors įsimaišo.
Grietinę, sviestą pakeiti augaliniu aliejumi ir tiek žinių.


Būtų smagu, jei įkeltumėt. Gal ir kitiems naujokams prireiks:)) Tik aš grybu nevalgau. Bet tai nesvarbu, tiesiog jų nedėdu, jeigu būna receptuose. Ir bulvės irgi retai valgom, kažkaip nesu jų mėgėja, labiau makaronus ar kruopas. Būčiau dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 05 03, 20:19)
Būtų smagu, jei įkeltumėt. Gal ir kitiems naujokams prireiks:)) Tik aš grybu nevalgau. Bet tai nesvarbu, tiesiog jų nedėdu, jeigu būna receptuose. Ir bulvės irgi retai valgom, kažkaip nesu jų mėgėja, labiau makaronus ar kruopas. Būčiau dėkinga.

Neturiu ką įkelti, visi receptai galvoje smile.gif

Naudinga: http://www.delfi.lt/...a.d?id=67800534
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 05 03, 19:19)
Mačiau tą grietinėlė, bet susilaikiau pirkti, nes noriu paklausti, o jinai gerai tinka receptuose pakeisti ja vietoj karvės? Pvz., man patinka troškiniai su grietine-grietinėle. Ar jinai tinka? Kažkaip sojų pienas man nelabai. Patiko ryžiu, dar noriu avižų pabandyti, bet brangiai pirkti. Noriu pati pabandyti, bet dar bijau:))))

Kiek supranti reikia stiklinė avižų, dvi vandens, naktį pamirkyti, o iš ryto sumalti ir jeigu nepatiks nukošti. Teisingai?
iš anksto ačiū jums:))

Na ta sojinė grietinėlė man tai tas pats, kas karvinė grietinėlė kavai balinti (kur parduodama po 10gr.). Ji skysta, neriebi. O jeigu jau nori tų riebesnių, tirštesnių troškinių, tai tuomet naudok šitą grietinėlę su pvz avokadų aliejum. Bent jau man tai tinka taip. Mes vieną grietinėlę naudojam blynams, vis ne taip sausa.

Avižų pieną mes visuomet perkošiam. Gali pasidaryt riebesnį, na mažiau dėk vandens, paskui jeigu ką prasiskiesi. Jeigu norisi saldumo, įdėk datulių. Man šitas pienas per paprastas pasidaryti jį namuose, kad pirkščiau iš pardės. Nu kiek tos avižos kainuoja. Kiek ten darbo.

Apskritai, nebijok eksperementuoti ir ieškoti, kas būtent tau patinka. Pradžiai teks praverti plačiau piniginę, kol atsirinksi savus produktus. Paskui jau taip nekirs per finansus.
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 05 03, 20:19)
dar noriu avižų pabandyti, bet brangiai pirkti.


reikia pirkti per akcijas didesniais kiekiais biggrin.gif pigiausias kiek teko matyti Oatly kainuoja 1,7Eur bet jo būna tik rimi. Tų pienų pirkimas yra toks karvių pieno boikotas, kai tu savo pinigus atiduoti gamintojams kurie karvių neišnaudoja
visi pienai panašiai gaminami, tik mirkoma skirtingai, ryžiai apie tris valandas mirksta, kitos kruopos ir riešutai per naktį, paskui vanduo santykiu 1:4/1:3, sumalti, perkošti per marliuką ir vuolia. Avižų nebedarau nes kažkoks kartumas jausdavosi, nežinau kodėl, dabar jeigu darau tai tik ryžių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 04 gegužės 2015 - 23:01
sveikos 4u.gif
sarasiukas 4u.gif
Atsakyti
nu, va, pasidariau pagaliau avižų pieną pirmą kartą. Gal ir neblogai, tik panašus į kai avižų košę viri ir per daug vandens įdedi, tai kaip šitas vanduo gavosi:))) Padariau su juo desertus su chia seklomis, vakare bandysiu. O iš avižų likučių padariau kokteili su bananu, višniomis, selenomis, linų semenimis, norėjau dar špynatų įdėti, bet galvojau jau per daug. O jus kaip naudojate šiuos likučius?
Tiesa, kažkada valgiau neseniai Akropoli, delano kur bistro ir nusiperkau ten tą desertą su chia seklomis (kuris kaip drebučiai), aišku, kad turbūt su karvės pienu padaryta, bet vis tiek džiugu, kad tokioje vietoje yra sveikų desertų, kad žmonės galėtų paragauti:)
Atsakyti
QUOTE(khaleesi @ 2015 05 04, 22:52)
reikia pirkti per akcijas didesniais kiekiais biggrin.gif pigiausias kiek teko matyti Oatly kainuoja 1,7Eur bet jo būna tik rimi. Tų pienų pirkimas yra toks karvių pieno boikotas, kai tu savo pinigus atiduoti gamintojams kurie karvių neišnaudoja
visi pienai panašiai gaminami, tik mirkoma skirtingai, ryžiai apie tris valandas mirksta, kitos kruopos ir riešutai per naktį, paskui vanduo santykiu 1:4/1:3, sumalti, perkošti per marliuką ir vuolia. Avižų nebedarau nes kažkoks kartumas jausdavosi, nežinau kodėl, dabar jeigu darau tai tik ryžių


O ryžius galima bet kokius rinktis? Kokius jus naudojate?
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 05 06, 13:06)
O ryžius galima bet kokius rinktis? Kokius jus naudojate?

Ryžiai vertingi tik rudieji, laukiniai, basmati ir raudonieji dar berods. Visa kita - šlamštukas.
Nors pienui gal ir galima paprastesnius naudoti, jei nedaug to pieno bus naudojama.
___________


given444, kaip gyva Tu saule, kas gero? smile.gif Nustebino grybai tame straipsnyje, man tie a la tikrieji, ne pievagrybiai, tai tokie kaloringi ir sotūs atrodė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 06 gegužės 2015 - 13:47
Laba smile.gif

Čia apie tą senuką chirurgą100- metį veganą smile.gif
http://www.collectiv...n-for-50-years/


receptukas, labai fainas snekas essen.gif
http://www.veganrich...ping-sauce.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 06 gegužės 2015 - 14:18
Mano SOSISKOS biggrin.gif vegan thumbup.gif

http://www.mediafire...bk/IMG_1590.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 06 gegužės 2015 - 17:01
QUOTE(miegapele @ 2015 05 06, 18:01)

Cia pati gaminai ?
Prasom pasidalinti kaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2015 05 06, 18:15)
Cia pati gaminai ?
Prasom pasidalinti kaip smile.gif

čia vegetariška šlapenkė supilta į formeles ir tiek sugebėjimų biggrin.gif
Atsakyti