Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(khaleesi @ 2015 04 21, 22:00)
gal kur nors privačiai, santariškėse daro b12, d, gal galima ir kartu nežinau

Apie situs zinau[COLOR=blue]
Atsakyti
Stop, stop. Vieno dalyko nesuprantu, kokių dar vitaminų jums trūksta? Tai nevartojant gyvulinio maisto nevalgot daug vaisių ir daržovių? Man kaip tik atrodo, kad vitaminų ir mikroelementų gaunu daugiau nei kada nors smile.gif Dilgėlės, garšvos, pienės į kokteilius ir viskas OK. smile.gif Ir aš maitinu (nesenai 2 metę baigiau, dar ir mažąją 5 mėnesiukų dukrytė), ir plaukai pradėjo slinkti, bet čia normalu. Per nėštumą jie dėl hormonų nustoja slinkti, o po nėštumo visi tie, kas turėjo būti iškritę ir išslenka. O plaukai žvilga, nagai taip greit augti pradėjo smile.gif
Aš ir apie kavą žalia noriu išgirsti. Vienintelis blogis kava pas mane likęs, noriu atsikratyti. smile.gif ir kas nevartojate cukraus, kokį pakaitalą naudojat? Stevijos lapelių nusipirkau, siaubingai į kavą netinka. Agavos sirupas greit pasibaigia. Gal dar kokia gera alternatyva yra? Kolkas geriu be cukraus su 2 gerai prinokusiais bananais, gal priprasiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARuk_e: 22 balandžio 2015 - 22:07
QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 21, 21:44)
O jus neskrudintą kavą pupelėse perkat ar jau malta? Nes žinau, kad paprastos kavamalės jos nesumala, kažkokia specialią reikia turėti. Visai norėčiau paragauti tokios kavos. Esu kavos mėgėja:))
Pirkdavau konservuotos avinžirnius, bet prie jų reikia priprasti. Reikia paieškoti kas iš jų galima padaryti. Žinau užtepėlės neblogas galima padaryti, o daugiau ir nežinau.

Jo, neskrudintą, žalią ir pupelėmis, kadangi kažkaip nepasitikiu milteliais, a maža ko pridės, kad paskaninti, kad kaip dopingo norėčiau dar ir dar blush2.gif doh.gif
Prisiskaičiau ir aš, kad nemala paprastos kavamalės, bet su tokia būtent vistiek malu ax.gif Kadangi ji buvo pradėjusi gesti, silpti kažkaip ir jau turiu naują, belaukiančią savo eilės, tai nebijojau paeksperimentuoti, sugadinsiu, tai sugadinsiu.
Pirmą kartą per mažai tikriausiai sumaliau, nes taip gana rupiai gavosi. Nors skaičiau, kad atseit čia norma. Bet antrą kartą sugalvojau, kad visgi noriu daugiau sumalti ir maliau ilgokai. Tai net nežinau kaip čia geriau gavosi g.gif
Šiaip, labai ima priminti žalios arbatos skonį, tai nežinau ar savybės ne tos pačios gaunasi ir nesigauna man žalia žaliuota kaip sviestas sviestuotas smile.gif
Aišku, gaila putos, gaila, kad nėra tokio aromato, bet kai mąstau galva, kad ta ana tiesiog suskrudinta ir sugadintas natūralus produktas, tai padeda laikytis ir toliau gerti žalią.
Visgi gal reikės ir maltą nusipirkti, kad žinočiau ar labai blogas tas mano malimas ir ar turi įtakos skoniui.
Pabandykit nekonservuotus avinžirnius, manau turėtų patiktų.
Papildyta:
QUOTE(ARuk_e @ 2015 04 22, 23:03)
Stop, stop. Vieno dalyko nesuprantu, kokių dar vitaminų jums trūksta? Tai nevartojant gyvulinio maisto nevalgot daug vaisių ir daržovių?

Aš tai nelabai tikiu tuo, kad viską galima gauti tik iš paprasto maisto gyvenant mūsų sąlygose, kai: ištis daug streso aplinkui, kompai, telefonai, kiti el. įrenginiai, toks oro, vandenų užterštumas...
Bet be abejo, nesakau apsikrauti vitaminų bonkutėmis. Bet jei yra tam tikri simptomai, tai kodėl nepagerti gerų kompleksinių ar ko iš natūralios fitoterapijos?
Atsakyti
QUOTE(ARuk_e @ 2015 04 22, 22:03)
Stop, stop. Vieno dalyko nesuprantu, kokių dar vitaminų jums trūksta? Tai nevartojant gyvulinio maisto nevalgot daug vaisių ir daržovių? Man kaip tik atrodo, kad vitaminų ir mikroelementų gaunu daugiau nei kada nors smile.gif Dilgėlės, garšvos, pienės į kokteilius ir viskas OK. smile.gif Ir aš maitinu (nesenai 2 metę baigiau, dar ir mažąją 5 mėnesiukų dukrytė), ir plaukai pradėjo slinkti, bet čia normalu. Per nėštumą jie dėl hormonų nustoja slinkti, o po nėštumo visi tie, kas turėjo būti iškritę ir išslenka. O plaukai žvilga, nagai taip greit augti pradėjo smile.gif
Aš ir apie kavą žalia noriu išgirsti. Vienintelis blogis kava pas mane likęs, noriu atsikratyti. smile.gif ir kas nevartojate cukraus, kokį pakaitalą naudojat? Stevijos lapelių nusipirkau, siaubingai į kavą netinka. Agavos sirupas greit pasibaigia. Gal dar kokia gera alternatyva yra? Kolkas geriu be cukraus su 2 gerai prinokusiais bananais, gal priprasiu smile.gif

O jus ir per nėštumą gyvulinės kilmės produktų nevalgėt? Aš labai norėčiau pieno produktų atisakyti, bet dar kažkaip bijau. Žinau, kad jie nedaug kalcio turi, bet vis tiek kokį sūri gabaliuką ar varškės suvalgau porą kart per sav, Kai pasiskaitai kiek žmogui reikia vitaminų per dieną ir paskaičiuoji ką suvalgai. Aš pagrinde ir valgau vien daržovės, kruopas ir riešutus, sėklas, bet aš tiek nesugebu suvalgyti, kad patenkinti visus vitaminų poreikius.
Reikia įtraukti ir man į savo racioną dilgelės, žaliuosius kokteilius, bet jie man neskanus kažkokie atrodo.. Dilgėlės, be abejo, geras dalykas, bet jie tik dabar prasidėjo.

Gal jus žinote kokią gerą daržovių troškinį? Anksčiau įdėdavau grietinėlės, kalakutieną ar vištieną, tai buvo skanu. Dabar kai nededu labai neskanu gaunasi. Aš tai dar galiu suvalgyti, bet norėčiau, kad ir vyras valgytų.
Atsakyti
Tai iš ko kito, jei ne iš maisto? smile.gif Gal tik žiemos metu D vitamino ir ilgai nevalgant mėsos B12 (bet ir tai yra kaip su maistu gauti) Reikia sveikos mikroflotos. Pavyzdys yra mano liga. Labai daug mikroelementų pašalinama iš organizmo. Kalis, magnis, geležis. D vitaminą mikroflorą nepajėgė pasigaminti. Velnias žino ko dar trūko. Pakeitus mitybą, ne tik atsisakius gyvulinių produktų, bet ir rafinuotu, visi tyrimai aukštumoje. Ir niekur nedingo nei telefonai, stresai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ARuk_e @ 2015 04 23, 10:25)
Tai iš ko kito, jei ne iš maisto? smile.gif Gal tik žiemos metu D vitamino ir ilgai nevalgant mėsos B12 (bet ir tai yra kaip su maistu gauti) Reikia sveikos mikroflotos. Pavyzdys yra mano liga. Labai daug mikroelementų pašalinama iš organizmo. Kalis, magnis, geležis. D vitaminą mikroflorą nepajėgė pasigaminti. Velnias žino ko dar trūko. Pakeitus mitybą, ne tik atsisakius gyvulinių produktų, bet ir rafinuotu, visi tyrimai aukštumoje. Ir niekur nedingo nei telefonai, stresai ir t.t.

Tai kiek to maisto reiktų? mirksiukas.gif Svertume po 300 kg kiekviena ax.gif Tam ir yra mažučiai, koncentruoti papildai ax.gif
Apie kokius tyrimus kalbate? Tuos paprastus visiems prieinamus medicinius kraujo? Mano mama, kuri tikrai turi nemažai tam tikrų bėdelių irgi gavo puikius kraujo atsakymus biggrin.gif Tėvuko dar laukiam. Man tai čia juokinga. Tai nemirtinga tada ji būtų ax.gif Norint pamatyti ar organizme tikrai balansas, reikia pasidaryti mineralų ir vitaminų tyrimus ir geriausia iš pvz. plaukų, nagų, o ne kraujo. Kraujas toks dalykas, kad jis suima ir greitai pašalina, pvz. alkoholį kraujyje, tiesa? Todėl mūsų šeimai kraujas niekada nebus rodiklis ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 23, 10:13)
O jus ir per nėštumą gyvulinės kilmės produktų nevalgėt? Aš labai norėčiau pieno produktų atisakyti, bet dar kažkaip bijau. Žinau, kad jie nedaug kalcio turi, bet vis tiek kokį sūri gabaliuką ar varškės suvalgau porą kart per sav,  Kai pasiskaitai kiek žmogui reikia vitaminų per dieną ir paskaičiuoji ką suvalgai. Aš pagrinde ir valgau vien daržovės, kruopas ir riešutus, sėklas, bet aš tiek nesugebu suvalgyti, kad patenkinti visus vitaminų poreikius.
Reikia įtraukti ir man į savo racioną dilgelės, žaliuosius kokteilius, bet jie man neskanus kažkokie atrodo.. Dilgėlės, be abejo, geras dalykas, bet jie tik dabar prasidėjo.
Gal jus žinote kokią gerą daržovių troškinį? Anksčiau įdėdavau grietinėlės, kalakutieną ar vištieną, tai buvo skanu. Dabar kai nededu labai neskanu gaunasi. Aš tai dar galiu suvalgyti, bet norėčiau, kad ir vyras valgytų.

Taip, pradžioje neskanūs, sutinku. Pradžioje pradėkite nuo vaisinių kokteilių su žalėsiais. maišykit kai ptik širdis geidžia, ieškokite sau priimtiniausių skonių. Nepamirškite bananų, jie bent jau mūsų šeimai - pagrindas, labai paskanina viską, tirštumą suteikia. Tuomet organizmas pratinsis prie "žalių vaisių", žalių ta prasme su žalėsiais ir vieną dieną, jūs atsikelsite ryte ir turėtumėte savaime suprasti, kad užteks čia tuos vaisius su žalėsiais maišyt: vaisiai yra vaisiai, o žalėsiai žalėsiais. Ir gražiausiai imsite žalėsius naudoti su kitomis daržovėmis arba netgi spausitės grynas žalėsių sultis.
Viskam savas laikas, nespaukite savęs. Tiesiog žingsnis po žingsnio eikite teisinga linkme.

Troškinia skanu su žirniais, avinžirniais, gal net su lęšiais ar pupelėmis patiks. Ir prieskoniai, prieskonia, prieskoniai, daug jų reik mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 23 balandžio 2015 - 10:04

o kaip dėl sojos gabaliukų arba tofu?

Papildyta:
QUOTE(ARuk_e @ 2015 04 23, 10:25)
Reikia sveikos mikroflotos.

būtent, kai kuriems žmonėms blogiau pasisavina b12 , geležis, etc
Papildyta:
Aš labai norėčiau pieno produktų atisakyti, bet dar kažkaip bijau. Žinau, kad jie nedaug kalcio turi, bet vis tiek kokį sūri gabaliuką ar varškės suvalgau porą kart per sav

aš labai ilgą laiką buvau neragavusi gryno pieno, ir dabar paragavau ir labai bjauriai pasijatė gyvuliniai riebalai, tas pats buvo ir su fermentiniu sūriu - jo nevallgant, jo norisi vis mažiau ir paskui paragavus net sukyla viskas nuo to riebumo, o juk seniau taip nesijautė smile.gif Pripratau prie augalinio, tokio tyro, neriebaus pieno skonio. Ką dar galėčiau suvalgyti tai varškės arba jogurto, bet sojos jogurtas susivalgo žymiai skaniau žinant, kad jis gautas nesmurtiniu būdu smile.gif Mąstau, ar žmonėms, užkietėjusems mėsavalgiams, kurie labai nemėgsta daržovių būna taip pat - ilgai jų nevalgo o po to neskanu?.... bigsmile.gif manyčiau kol kas nieko neatsisakinėkit nestresuokit nes pati sakot, jog bijot dar. Baigsit maitint ir persitvarkysit mitybą smile.gif Kita vertus keik žinau tai pieno produktai sveikatos neprideda, pvz trukdo geležies pasisavinimui :.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 23 balandžio 2015 - 12:23
Nesupratau bajerio g.gif tikrai ne vieną sykį girdėjau, skaičiau, kad jų šeima vegetarai ir še tau g.gif
http://www.delfi.lt/...a.d?id=67785192 pica su kumpiu doh.gif taip ir eina po to gandai, kad vegetarai serga ar pan. Klausimas keik tikrai žmogus vegetaras, kuris juo dedasi g.gif
Atsakyti
Mėsa, pieno produktai, kiaušiniai – taip pat puiku, tačiau tai tik kartą per dieną
- tik? sakyčiau net (per dažnai) biggrin.gif
Atsakyti
Laba,
Aš labai norėčiau pieno produktų atisakyti, bet dar kažkaip bijau.

Gal jus žinote kokią gerą daržovių troškinį? .

Pieno produktai, ne tik kad neprideda kalcio, bet dar ir išveda jį iš orgabizmo.
Jeigu negalite atsisakyti pieno produktų, tada rinkitės ožkos sūrį , tai yra mažesnė blogybė negu karvės wink.gif Aš retkarčiais , kai labai norisi graikiškų salotų su feta, pasidarau su trupučiu ožkų sūrio. O šiaip keptas tofu sūris man labai skanu wink.gif

Šitas daržovių troškinys labai skanus : http://www.beatosvir...eliu-troskinys/
kartais vietoj pupelių dedu avinžirnius, irgi labai skanu.

Daržovės keptos orkaitėje, labai skanu wink.gif

QUOTE(Monteverte @ 2015 04 23, 13:26)
Nesupratau bajerio g.gif tikrai ne vieną sykį girdėjau, skaičiau, kad jų šeima vegetarai ir še tau g.gif
http://www.delfi.lt/...a.d?id=67785192 pica su kumpiu doh.gif taip ir eina po to gandai, kad vegetarai serga ar pan. Klausimas keik tikrai žmogus vegetaras, kuris juo dedasi g.gif

Na jie kiek žinau ankščiau buvo vegetarai (kažkokį tai laiko tarpą, ) dabar jau senokai man regis ne.

Kepiau savaitgali avižinių dribsnių kotletus, labai skanu , kiaušinį galima keisti linų sėmenimis wink.gif miltų nedėjau,
http://www.delfi.lt/...s.d?id=49167882
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 23 balandžio 2015 - 13:12
QUOTE(Radmile @ 2015 04 23, 14:10)
Na jie kiek žinau ankščiau buvo vegetarai (kažkokį tai laiko tarpą, ) dabar jau senokai man regis ne.

Liūdna. Matyt tada tai darė tik dėl kažkokios mados ar reklamos, neva kitokie g.gif
Atsakyti
Pasitikrinam ir nedarom klaidų http://www.delfi.lt/...i.d?id=67787438

manasis dabar turimas iš Graikijos, be jokių papildomų taškų thumbup.gif
Atsakyti