Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

O gal kuri nepatingėtų man papasakoti ar net parodyti, kai atrodo tušti žiedai, kurie tik nubyrės, o ne duos vaisius? Nes man atrodo, kad mano vienas kardinolas man visa pirmąja keke špygom pamojavo. Jei taip, tai mano šiltnamis ne guminis, kitiems daugiau vietos liks schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 28, 19:09)
Daimura praignoravo, tai klausiu Ex, koks tas nuoseklus budas ankstyviem cool.gif
Viena punkta susekiau- nuskint visas pazastis ir ziedynus kai uzmegzta 15-20, o kaip nuo pradziu  bigsmile.gif
Pasijutau bloga mama ir perpiet tepiau slides i siltnami su laistytuvais  cool.gif

Ui, atsiprašau, nieko neįgnoravau blush2.gif Ex būdas - ne ankstyviems, o aplamai, kaip užauginti daug ir skanių. Aš gi tik antrus metus auginu (o ankstyvųjų iš viso nesu auginus), tai man pamokos labai praverčia.
Pirmiausia - sėklos. Prie šito savo asortimento būčiau dasikasus gal po kokių 5 metų g.gif Sėjau ankstyvam derliui tada, kai jau buvo duota komanda sėti. Išpikiavus paliejau Starter Plus. Sodindama pyliau pelenus, žuvies miltus ir kalio magneziją. Ankstyviems žemaūgiams, primezgus vaisių, skinti iš vidurio krūmo lapus (čia dar padirbėti reikės ryt). Ir šiaip - jei kas man neaišku, klausiu, pati neeksperimentuoju. Matuke, manau, nieko naujo tu nesužinojai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 05 28, 21:32)
Ui, atsiprašau, nieko neįgnoravau  blush2.gif Ex būdas  - ne ankstyviems, o aplamai, kaip užauginti daug ir skanių. Aš gi tik antrus metus auginu (o ankstyvųjų iš viso nesu auginus), tai man pamokos labai praverčia.
Pirmiausia - sėklos. Prie šito savo asortimento būčiau dasikasus gal po kokių 5 metų  g.gif Sėjau ankstyvam derliui tada, kai jau buvo duota komanda sėti. Išpikiavus paliejau Starter Plus. Sodindama pyliau pelenus, žuvies miltus ir kalio magneziją. Ankstyviems žemaūgiams, primezgus vaisių, skinti iš vidurio krūmo lapus (čia dar padirbėti reikės ryt). Ir šiaip - jei kas man neaišku, klausiu, pati neeksperimentuoju. Matuke, manau, nieko naujo tu nesužinojai  bigsmile.gif

Ot ir suzinojau bigsmile.gif
Pirma-kad buvo komanda ankstyviem seti bigsmile.gif
Antra- neisiminiau arba negirdejau apie Starter Plus bigsmile.gif
Trecia- kad lapus iskinti is vidurio krumo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 28 gegužės 2014 - 20:43
QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 20:58)
Aš irgi to toc-toc  Asese,tai ko tiek laiko tylėjai,galėjai gi anksčiau pakritikuot  ax.gif
Daba greit klausinėsiu apie tręšimą  ax.gif .Aš dar tik Powerfeed vieną kartą paliejusi esu ir vazono stadijoj Seasol gavo.Ir Betalux gavo magnio papildomai,bo ryškiai prašė.Kiti kol kas tyli...

Dėl to, kad sraiges skriaudei cool.gif - plaukt Nemune mokei cool.gif

Aš lygiai taip pat dariau kaip Daimura - tik persodindama laisčiau Razorminu, vietoj Starterio to, nes mūsų kaime tik Litagra yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 28 gegužės 2014 - 21:10
QUOTE(ptashka @ 2014 05 28, 21:21)
O gal kuri nepatingėtų man papasakoti ar net parodyti, kai atrodo tušti žiedai, kurie tik nubyrės, o ne duos vaisius? Nes man atrodo, kad mano vienas kardinolas man visa pirmąja keke špygom pamojavo. Jei taip, tai mano šiltnamis ne guminis, kitiems daugiau vietos liks  schmoll.gif

Pala,tai tu nori išpašalvonint jį suvisam?O kur garantijos,kad kiti nepamėtys antros,trečios ir t.t.kekių?Gi dar užsvilins per vasarą ne taip ir ne kartą.Tai visus ir rausi ?
Beje,pas Ex irgi būna prarastų žiedukų.Pati regėjau fotkėj.Apturėjau nesvietišką malonumą beveizėdama user posted image Nu,į šventąsias aš niekad nesilyginau ...
QUOTE(matuke @ 2014 05 28, 21:42)
Ot ir suzinojau bigsmile.gif
Pirma-kad buvo komanda ankstyviem seti  bigsmile.gif
Antra- neisiminiau arba negirdejau apie Starter Plus  bigsmile.gif
Trecia- kad lapus iskinti is vidurio krumo  bigsmile.gif

Komanda tai lyg ir buvo,bet kitų punktų ir aš neatgaminuuser posted image .Kas čia daba,a?Čia viešas forumas, ar pakampinis šur šur user posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 21:12)
Pala,tai tu nori išpašalvonint jį suvisam?O kur garantijos,kad kiti nepamėtys antros,trečios ir t.t.kekių?Gi dar užsvilins per vasarą ne taip ir ne kartą.Tai visus ir rausi ?
Beje,pas Ex irgi būna prarastų žiedukų.Pati regėjau fotkėj.Apturėjau nesvietišką malonumą beveizėdama user posted image  Nu,į šventąsias aš niekad nesilyginau ...

Komanda tai lyg ir buvo,bet kitų punktų ir aš neatgaminuuser posted image .Kas čia daba,a?Čia viešas forumas, ar pakampinis šur šur  user posted image

Nenoriu pašlavonint, momentinis pyktis buvo suėmus pamačius biggrin.gif Dažniausiai tokie pagąsdinimai augalams suveikia pas mane hihihi.gif . Juk patys didžiausi ir skaniausi vaisiai toje kekėje būtų o dabar atrodo, kad visa tuščia bus.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 05 28, 21:21)
O gal kuri nepatingėtų man papasakoti ar net parodyti, kai atrodo tušti žiedai, kurie tik nubyrės, o ne duos vaisius? Nes man atrodo, kad mano vienas kardinolas man visa pirmąja keke špygom pamojavo. Jei taip, tai mano šiltnamis ne guminis, kitiems daugiau vietos liks  schmoll.gif

Aš kur buvau foto įdėjus, tai Olialia beveik visi kris žiedai. Skirtumas tas, kad pradžioj gelst pradeda kotuko viena vieta, per kurią ir lūžta žiedas. Ir viso žiedelio žalioji dalis gelsta.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 05 28, 22:04)
Dėl to, kad sraiges skriaudei  cool.gif  - plaukt Nemune mokei  cool.gif

A,va čia kaip vadinasi:žiaurus elgesys su gyvūnais patarimu pasidalint sutrukdė user posted image.Nugi daugiau neplukdysiu,surinksiu porą bidonų ir atvešiu.Galėsit draugaut sau visos user posted image.O Zikas ką prisidirbo?
Atsakyti
Labukas,
Skaitau,skaitau jau mėnesį,bet kuo toliau-tuo labiau suprantu,kad nieko nebesuprantu. biggrin.gif

Paaiškinkit man aiškiai apie genėjimą. blush2.gif Tai kol neprimegzta pomidoriukų-tai visai negenėt,neskainiot pažastėlių?Aš aišku tvarkingai visas nuskainiojus,ir lapus apatinius t.p.-nors mano pomidorai dar nežydi. doh.gif Mat supratau,kad reikia.O dabar suprantu,kad gal dar nereikėjo. blush2.gif g.gif doh.gif
Papildyta:
Ir dar,turiu keletą pomidorų daigų,pasodintų prieš šalnas(buvo užgrūdinti),bet jie visiškai neauga,maži,nupiepę,pabaltavę.Kiti-pasodinti vėliau jau seniai anuosius pralenkė,gražūs,žali.Ką daryt?Mest anuos lauk(kaip ir gaila,nes kaimynės duoti,kitokių rūšių nei maniškiai)?Ar bandyt kažkuom reanimuot?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2014 05 28, 22:29)
Paaiškinkit man aiškiai apie genėjimą. blush2.gif Tai kol neprimegzta pomidoriukų-tai visai negenėt,neskainiot pažastėlių?Aš aišku tvarkingai visas nuskainiojus,ir lapus apatinius t.p.-nors mano pomidorai dar nežydi. doh.gif Mat supratau,kad reikia.O dabar suprantu,kad gal dar nereikėjo. blush2.gif  g.gif  doh.gif

Aukštaūgiams reikia pažastukus skabyt.Beje,ne visus,jei formuosit keliais stiebais.Ir atgyvenusius lapus apatinius galima šalint.Žemaūgiams jau visko skabyt nereik schmoll.gif Aišku,tie žemaūgiai labai skirtingi.Pvz. vieniems tik apatinius kelis pažastukus skabau,o tokiems,kaip Kmicic,Olialia visus pažastus palikus,tai šabakštynas gautųsi.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 22:20)
l].O Zikas ką prisidirbo?

Žinai nickas Zikas, tai beveik tas pats, kai Zekas...... Bijojau.......
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 22:41)
Aukštaūgiams reikia pažastukus skabyt.Beje,ne visus,jei formuosit keliais stiebais.Ir atgyvenusius lapus apatinius galima šalint.Žemaūgiams jau visko skabyt nereik  schmoll.gif Aišku,tie žemaūgiai labai skirtingi.Pvz. vieniems tik apatinius kelis pažastukus skabau,o tokiems,kaip Kmicic,Olialia visus pažastus palikus,tai šabakštynas gautųsi.

Aciu uz info.O kada skabyt?Galima kol dar nera ziedu ar laukt ziedu pirma?Ir jei jau nuskabiau pazasteles-tai nebeuzaugs daugiau ju? g.gif

Tai va,kad veisles ne visu zinau.Vyras pirko is turgaus bobuciu-tai tu auginai geri,sabaudoni,laRaen isvis tipo mi n metu. bigsmile.gif bigsmile.gif O kai kuriu zinau veisles(turiu uzsirasius,bet nerandu info apie juos).Pvz.pirkau ankstyvą ZORO,bet nerandu info apie ji. g.gif

Papildyta:
O vat tokius labai reikia genet?
http://nojus.lt/darz...n-cherry-h.html
Raso,kad 50-70cm aukscio-tai man jie kaip ir ne auksti atrodo,ar cia jau aukstaugiai?Raso jog reikia genet ir rist.Kitos cia kalba apie 2m.aukscio pomidorus-tai vat ten tai tikrai aukstaugiai.
Atsakyti