Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

Laba diena pomidoru gerbejos 4u.gif
Turiu klausimuka.
Kazkas atsitiko mano pomidorams, lapai ismesti tokiomis dememis.
Gal patresti kuom reikia? g.gif

Busiu dekinga uz pagalba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2014 05 31, 12:18)
Laba diena pomidoru gerbejos  4u.gif
Turiu klausimuka.

Pas mane tas pats sad.gif kas čia yra?sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2014 05 30, 21:19)
Dekui.O labai reikia atskiest?

Labai. Vienas kibiras stipraus raugo ant 15 kibiru vandens. Galima gal ir 1:20
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 31, 08:48)
nėra tas dilgėlių raugas toks jau puikus... bent jau toks, kaip dažniausiai daromas- suraugintas be oro iki baisios smarvės...

Tai aš jo ir negiriu labai biggrin.gif Ir neperrauginu iki apsivėmimo nuo smarvės. .Nu,bet burbuliatoriaus tai nekišiu tongue.gif
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 31, 14:39)
Pas mane tas pats sad.gif kas čia yra?sad.gif

Vanduo ir saulė,man atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2014 05 31, 12:18)
Laba diena pomidoru gerbejos  4u.gif
Turiu klausimuka.

Pritariu adija5, gal laistėte ir aptaškėte, o po to saulė nudegino, pas mane ir taip keliems buvo daigams, nuskabiau tuos lapukus, o dabar saugau, kad neaptaškyčiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 31 gegužės 2014 - 16:46
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 31, 15:41)
Labai. Vienas kibiras stipraus raugo ant 15 kibiru vandens. Galima gal ir 1:20

Ačiū,aišku! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 31, 17:45)
Pritariu adija5, gal laistėte ir aptaškėte, o po to saulė nudegino, pas mane ir taip keliems buvo daigams, nuskabiau tuos lapukus, o dabar saugau, kad neaptaškyčiau

Na gal.... Nuskabysiu ir as tuos lapelius ir atsargiau laistysiu. Ziuresiu kaip tada bus.
Atsakyti
klausykit, gal zinot kaip augalu saknis veikia zmoniu sisiukas? Kaimyne pasake buda, kaip isnaikint skruzdes - uzpilt vaiku sisiuko. Sako ne karta bande - garantuotai isnyksta is tos vietos. Kadangi sklypai beveik salia, tai ir skruzdes tos pacios. Manau ir man suveiktu. Bet anos pas mane tresnes saknyse isitaise. Istisas skruzdelynas. Tai galvoju jeigu ten uzliesiu, tai ar nenudzius tresne. Nu tresne pas mane tik siemet pasodinta, dar silpnas medeliukas. Ne i tema, bet siaip klausiu, nes matau cia profesionalai renkasi smile.gif

O del tu dilgyniu tai nezinau, kaip ten yra. Gal tos anaerobines bakterijos ir susargdina tuos baltasparnius.. g.gif g.gif Todel jie lekia nuo ju kuo toliau. As turejau paraugus dilgyniu jau is seniau. Tai tik dabar atejo eile jas laistyt. Bet atsimenu, kad kai seniau jas ziurejau, tai jos labiau smirdejo, o dabar tikrai beveik jokios smarves neliko. Arba lyginant su tuo kaip buvo, nelabai smirda. Nezinau ar cia gerai ar blogai. Stebesim ir ziuresim.

Ir dar... na pagalvojau, kad gi kai rauginam agurkus, tai jokio burbuliatoriaus nekisam i juos. Surugsta ir taip. Ir i raugintus kopustus irgi burbuliatoriaus nekisam. O tai kaip ten dilgyniu rugimas skiriasi nuo kopustu? Deguonis rugimui tiesiog is oro ateina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 31 gegužės 2014 - 21:10
QUOTE(saridon'e @ 2014 05 30, 11:35)

va šį nelaimėlį (Toliman'ą) iškrausčiau iš šiltnamio, nežinau kas jam nutiko gal šaknis kas pakando?

Čia gal koks vėžys, gal bakterinis, perpjovus tokio pomidoro stiebą greičiausiai rastumėt pažeistus vandens indus arba parudavusį.
Atsakyti
Mopsyte, sutvarkykite tą nuotrauką, išsidarkė visas puslapis, negi nematote
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 01, 08:57)
Čia gal koks vėžys, gal bakterinis, perpjovus tokio pomidoro stiebą greičiausiai rastumėt pažeistus vandens indus arba parudavusį.

aš tą patį buvau pagalvojusi 4u.gif Reiks raut ir operuot, matysiu kas viduj darosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2014 06 01, 13:22)
aš tą patį buvau pagalvojusi  4u.gif Reiks raut ir operuot, matysiu kas viduj darosi  g.gif

Turiu kelias knygas apie pomidorų auginimą,ten rašo, kad jei bakterinis vėžys, tai vysta lapai, pradžioj tik vienoj augalo pusėj, nes užkemšami/sunaikinami vandens indai. Ant augalų stiebų ir lapkočių atsiranda rudi dryžiai. Kai drėgmės per daug, išsiskiria geltonos gleivės iš pažeistų vietų. Rašo, kad purškiant pesticidais, užkratas gali dar labiau išplisti.

Dar panašu į pomidorų stebo širdies nekrozę. Viršutiniai augalo lapai vysta, atrodo, kaip apipilikyti, ant lapų išryškėja chlorozės (kad ir ką tai reikštų biggrin.gif )Ant stiebų atsiranda gelsvos, pailgos, tamsėjančios trūkinėjančios dėmės. Po jomis šerdis paruduoja, atsiranda tuštumos, tose vietose ruduoja ir vandens indai. Sergantys augalai masiškai vysta.

Atsakyti