Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

QUOTE(Alekto @ 2014 05 30, 13:08)
Pataisykit jei sukydau
user posted image

Tai daryčiau ir aš, nebent jei trim stiebais formuočiau, žiūrint kokia veislė, palikčiau viską.
Atsakyti
As tai pjauciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 05 30, 12:08)
Pataisykit jei sukydau

viskas taip
Atsakyti
Alekto, thumbup.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 30, 07:09)
neturėjau tokių. Bet jiems tikriausiai labai tiktų Gaudvilės pasiūlyta čilių ištrauka. Pala, tuoj surasiu daržo temoj, visai neseniai Adija specialiai man įdėjo  smile.gif

Dėkui. Beliko eit čili nusipirkti. Gan daug reiks.... ax.gif O aliejus kokia funkciją atlieka?

QUOTE(Alekto @ 2014 05 30, 07:17)
Jei nepadeda muilai (dar ūkišką muilą išbandyk), nupurkšk koka kola... neblogas nuodas čiulpikams.
http://gardenofeaden...n-tomatoes.html

Dėkoju už patarimą. 4u.gif Tik su Coka cola nebejuokauju. Nes prieš kelis metus rožę nupurškiau, tai juodieji dingo, bet radosi daug skruzdžių, kurios atsinešė žaliuosius amarus... doh.gif

Mergaitės, kas augino kinietį violetinį? Kokio jis ūgio ir kiek palikti šakų?
Atsakyti
Mano Fejerverkas mirtinai triju stiebu nori. Turi tris lygiavertiskus stiebus ir nors tu ka biggrin.gif Ir vos ne is tos pacios vietos isaugusius. Galvoju kuri cia nukirsti reikes g.gif
Atsakyti
Labai ačiū visoms,kurios pasidalinot kovos su baltasparniais patirtimi. drinks_cheers.gif Na, šiltnamio sukūrenimas nepadės... lotuliukas.gif , nes už tvoros yra apleistas sklypas, kur auga patinkantys baltukams augalai(jei neklystu, ugniažolė), tiesiog plantacija. Auga ten ir dilgėlės, kurių kaip tik prieš 3 dienas prisimerkiau. Puikiai žinau smarvę, tik aš liedavau rožes, dar agurkus lauke. Būtinai pabandysiu. Ačiū! Su chemikalais man nelabai sekėsi.
Dar: puikūs jūsų pomidorai, žaviuosi darbštuolėmis, kai tokioj ankstybėj tokie vaisiai užauginti. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 30, 12:55)
Mano Fejerverkas mirtinai triju stiebu nori. Turi tris lygiavertiskus stiebus ir nors tu ka  biggrin.gif  Ir vos ne is tos pacios vietos isaugusius. Galvoju kuri cia nukirsti reikes  g.gif

Mano ne tik nori, bet ir turi biggrin.gif Norėjo jis visų 5, bet 2 nupjoviau, daugiau nėra ką nupjaut, gausis iškrypėlis totalus doh.gif Ai, palikau ramybėj aš jį kol kas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 30, 07:16)
O ką daro tie baltasparniai? Graužia, kramto, sultis čiulpia? Ar tik apšika?

Kad tik šiktų,tai nusiplaut galima ax.gif .Nors va šiltnamy jau makt burnon nepadarysi,irgi užknisa.Čiulpia augalo sultis,dėl ko lapai pasidengia chlorofitinėm dėmėm,menkėja fotosintezė,augalas meta lapus,jauni gali ir visai nuplikt.Be to išskiria kažkokias cukringas atliekas,kuriose veisiasi pelėsis,o pelėsis,kaip žinai,jau ligos,pradedant demėtlige,baigiant maru unsure.gif .Baltieji platina apie 110 virusinių ligų ir dažniausiai augalo imunitetas nuo jų čiulpimo taip nusistekena,kad labai greit liga prilimpa.
Mane užpuolė liepos mėn.,kai jau ir kekės normalios buvo,taip,kad derliaus nepamažėjo.Aišku ir medžiai jau buvo dideli,todėl apipurkšt ir apžiūrėt kiekvieną lapą 80 pomidorų nelabai fiziškai įmanoma. Bet ,jei niekuo nepurškt,tai ,nu nežinau...vis tik nuo tų mano purškimų ir skainiojimų jų stipriai apmažėjo rudeniop.
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 30, 10:28)
Naujiena, kad nuo baltasparniu padeda, gal sakau, jiems ta smarve nepatinka  g.gif

Dzin jiems ta smarvė,gali ir daniškų kiaulių šviežiu šūdu varyt ar fekalijom schmoll.gif .Nėra net tokio cheminio insekticido,kuris juos išnaikintų 100 procentų,jie po kiek laiko pasidaro atsparūs.Biologinio irgi kol kas nėr su šimtaprocentine garantija.

Beje,pramoniniams šiltnamiams baltaspasniai visai amen.Karantinas,augalų rovimas, atliekų deginimas ir visapusiška dezinfekcija http://www.zum.lt/do...726-3D-692p.pdf
Tai,jei taip paprasta būtų anuos išnaikint,negi pardavimui auginamiems pomidorams chemijos ūkiai pagailėtų,a ?Ar ekologiško dilgėlių raugo tongue.gif ?

Va ko jie labiausiai bijo,tai šalčio.Mažiausio minuso gavę kojas pakrato.Todėl nereikia palikti jokių dėžių,augalų liekanų ir šiaip visokio bordako,tiek šiltnamy,tiek lauke, kur anie pasislėpę gali peržiemot.Beje,nukritę lapai jiems irgi tinka išgyvenimui ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2014 05 30, 10:52)
o kur Jus juos dedat sunokusius?

sultis spaudziu smile.gif
Atsakyti
Daimura, labai grazus tavo pomidoru krumai bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Mičiko @ 2014 05 30, 06:55)
Vakar susinervinau galutinai. Arciausiai durų augančius pomidorus puola juodi amariukai su sparniukais ir be jų. Ką patarsite? Visokie antpilai su žaliu muilu veikia tik tam kartui... sad.gif nebuvo niekad taip....

Ar masiskai puola, ar aplipe pilnai stiebu virsunes, ar tik pavieniai? Kiek esu maciusi tai kartais aptinku po keleta tu juodu su sparnais, nezinau ko jie uzklysta, bet ant pomidoru niekad nemaciau kad veistusi g.gif

Saridona, grazus ir pacios daigai, o Fejerverk ne pas tave viena siemet durniuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 30, 14:35)

Saridona, grazus ir pacios daigai, o Fejerverk ne pas tave viena siemet durniuoja  g.gif

jau supratau, ramiau ant dūšios kad ne pati ko pridirbau 4u.gif Kad ir koks išsigimėlis būtų visvien mylėsiu ir lauksiu ką į lėkštę pasipjaustyt wub.gif
Atsakyti