Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 06 06, 13:09)
Priminkit prasau 4u.gif pomidoru lapai sukasi i triubele, lapai zali, jokiu vabzdziu nematyti, saziningai isziurejau. Prisimenu, kad gali trukti kazkokiu trasu, kokiu butent? 4u.gif

Čia gali būti netinkamas temperatūrų ir drėgmės santykis. Tai viena iš priežasčių, kaip rašo mano protingas žurnalas, kodėl lapai ima suktis.
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 06 06, 13:33)
man norėjo įpiršti pomidorų medį, bet aš nesusigundžiau
gal kas tokį auginate?

Na ir kodel???

detumete tokias nuotraukas savo siltnamio ir visos seiles varvintu... essen.gif mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 06, 08:49)
Rugpjūčio vidurį planuojam iškeliaut. Tai spėsiu sėklyčių padalint biggrin.gif
Vyras pažadėjo, kad padarys ir ten man lysves biggrin.gif

Tai dar spėsi ir pomidorų prisivalgyt iki tol bigsmile.gif
Nu va,matai,o tau vis liūdna liūdna tongue.gif Ir ko?Ten ir klimatas šiltesnis,galėsi sau lauke augint...O jei dar šiltnamis atsiras g.gif Jau net ir supavydėjau blush2.gif
QUOTE(Juračiuks @ 2014 06 06, 10:15)
Kaip smagu  thumbup.gif  matyti ir skaityti  pas ką jau  bumbuliuojasi, pas ką jau rausta, kas jau skina.

Nu ,kaip čia pasakius... g.gif Nei čia man labai smagu,nei ką ...kad kažkas jau skina tongue.gif Nu,ačiū dievui,kad dar ne bananinėm dėžėm.
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 06, 13:45)
Čia gali būti netinkamas temperatūrų ir drėgmės santykis. Tai viena iš priežasčių, kaip rašo mano protingas žurnalas, kodėl lapai ima suktis.

Va šitas sakinys toks jau nekonkretus,nors daug kur minimas.Tai reiškia,kad gali būt per karšta,per šalta,per sausa,per drėgna.Kaip atsirinkt,jau nuo fantazijos priklauso rolleyes.gif .

Bet tiksliai dar nenustatyta,kiek gilinausi,ko tie lapai susisuka schmoll.gif Vienur rašo,kad jauni lapai susisuka,kai trūksta boro.Kitur,kad fosforo ir azoto arba fosforo ir cinko.Dar kiti teigia,kad reikia mangano,vario ir boro.O dar radau,kad sukasi dėl pertręšimo bigsmile.gif Arba dėl streso,arba po genėjimo,arba dėl per ryškios šviesos,bet čia su dirbtiniu apšvietimu,matyt,arba...ir t.t. ir pan...
Čia iš SM :
maisto medžiagų trūkumas (fosforo trūkumas - viršutinė lapo pusė tampa tamsiai pilkai žalia, gyslos - violetiškai raudonos; sieros trūkumas - ant jaunų lapų atsiranda nekrotinių dėmių; boro trūkumas - jauni lapai sukasi į vidų, pritrūkę kalcio - sukasi į viršų, vaisių viršūnės atsiranda juodų dėmių, kalio - lapų kraštai riečiasi žemyn, ant jų atsiranda nekrotinių dėmių.
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2014 06 06, 13:15)
Na ir kodel???
detumete tokias nuotraukas savo siltnamio ir visos seiles varvintu... 

mano šiltnamyje toks monstras netilptu wink.gif
man sakė, kad jį reikia namie auginti,
nesugundė tokią kultūrą namie turėti
Atsakyti
Ar negavo leduku nei viena?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 06 birželio 2014 - 14:04
QUOTE(daibava @ 2014 06 06, 13:44)
mano šiltnamyje toks monstras netilptu wink.gif
man sakė, kad jį reikia namie auginti,
nesugundė tokią kultūrą namie turėti

Skaiciau daug rusu forumuose, tai rusaites ji lauke augina, arba siltnamy, bet palieka koki metra aplink, skina pomidorus ( as cia apie sprut) ir priskina nemazai. As pabandziau, bet mano jau ismestas, padariau netycia jam karakiry, virsune neprigijo ir isroviau. Pazastu neleido, tai nebelaukiau, kita i jo vieta patubdziau( lauke buciau auginus) Namuose nebutinai, kitos bando, nes jie auga ne vienus metus, kadangi hibridas, seklu nepasirinksi, vazone pirmais metais augina, vasara i lauka isnesa, ziemai parnesa. Norint galima pazasti nulauzti ir is naujo pradeti kitamet, jei namie ner vietos, kaip paveiksliuke neuzaugs, nebijokit biggrin.gif Dar pora mergaiciu is musu tarpo augina, rudeniop gal papasakos placiau. As kitais metais bandysiu vel ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 05, 14:00)
Kas tas yra???  biggrin.gif  Produktyvumas 10 balų smile.gif Atiduoda pomidoras viską ką gali nuo  savęs maximaliai  thumbup.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 06 05, 14:09)
aga, parašysiu. Man irgi atrodo, kad kol kas miške bus gerokai įdomiau nei šiltnamyje  g.gif

Įsivaizduoju, kokių foto Vijoleta po kokio mėnesio pridės..

QUOTE(tany @ 2014 06 05, 14:14)
nepakartojama  thumbup.gif  as siemet negaliu tuo pasigirti...tikrai prastai mezga... matyt pertresiau, i lapus nuejo

QUOTE(NERA @ 2014 06 05, 14:18)
Atėjo vijoleta20 ir dūrė peiliu į paširdžius doh.gif  biggrin.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2014 06 05, 15:24)
blink.gif eina naa, jau ne nezinau ka parasyti, rankos kratytis pradejo, 
Tai norit pasakyti, kad ner dar pas jus sitaip? Aaaa, lengviau net paliko, bet itarimas, kad meluojat abi, nuorauku tai nekeliat, o kai ikelsit, tai ne viena amo neteks.
O as tai jau tikrai sestadieni varau tu lepesku  biggrin.gif , jau nutarta, ner man ka veikti cionajaus

QUOTE(mamukas71 @ 2014 06 06, 08:52)
Jėzus kaip gražu wub.gif  wub.gif  wub.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 06 06, 14:03)
vazone pirmais metais augina, vasara i lauka isnesa, ziemai parnesa

per daug zabavos dėl pomidoro wink.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 06, 14:28)
Va šitas sakinys toks jau nekonkretus,nors daug kur minimas.Tai reiškia,kad gali būt per karšta,per šalta,per sausa,per drėgna.Kaip atsirinkt,jau nuo fantazijos priklauso  rolleyes.gif .

Logiškai mąstant, lapukai suktis turėtų kai per sausa ir per karšta, taip apsisaugodami nuo drėgmės išgarinimo. Vat rododenrų politika panaši gi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 06, 15:16)
Logiškai mąstant, lapukai suktis turėtų  kai per sausa ir per karšta, taip apsisaugodami nuo drėgmės išgarinimo. Vat rododenrų politika panaši gi.  g.gif

O čia rašo ,kad nuo dėl per didelės grunto drėgmės g.gif
http://www.manoukis....s...=2274&z=101
Reiškias,kad pas pomidorus logika moteriška biggrin.gif

Gavom,Vijoleta,gavom ax.gif Mieste tik palijo drūčiai,o man vėl teko,net nežinau jau kelintą kartą šiemet.Viskas su skylukėm ir nuo šliužų, ir nuo ledų...
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 06 06, 15:02)
Ar negavo leduku nei viena?

Čia telšiškės turėjo stioko. Ką mes iš ten turime čia?
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 06 06, 13:33)
man norėjo įpiršti pomidorų medį, bet aš nesusigundžiau
gal kas tokį auginate?

Sveikos auginam su sese,mes ta pomidoru medi,as lauke jinai šiltnami.Ziuresim kur geriau derės.turi primezges pamidoriuku,bet jeigu reiks nest rudeni i kambari tai nežinau,ar laikysiu ziuresiu kokio dydzio bus. g.gif
Atsakyti