Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

QUOTE(tany @ 2014 05 28, 12:35)

dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 28, 12:20)
čia tai tikrai ne jie  schmoll.gif  Ir pačių pomidorų forma visai ne tokia.

nu va, o pirkti is pakelio, kaip mergaites buvo idejusios doh.gif dabar laukiu EX sibiro karaliaus .
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 28, 12:29)
Aš rodosi ir mėšlo dėjau, pelenų, žuvų ir visko, kaip priklauso pagal eko nusistatymą. Ir dilgynėm laisčiau, bet pas mane tikrai pomidorai taip neatrodo  schmoll.gif  schmoll.gif

Ot tokia ir esmė, kad nereikia jų "peršerti".
Aš pastebėjau tokias dvi SM madas:
1. Laistyt viskuo, ko tik sugalvoja" ir Deflan, ir Seasol, ir Razormin, ir rago dilgėlių, ir marmalų, ir to, ir ano.....
Ir paskui mąsto: ko lapai sukas, ko šviesėja, ko tamsėja..... Čia tas pats kaip vaikui: vietoj vandens duot grietinėlės gerti. Prašo vandens - vis tiek grietinėlės. Ir trieda - tada dar grietinėlės. Paskui jau ir paprastai laistant, kol užsiduoda jie augt, užtrunka 4u.gif

2. Laistyt kuo rečiau. Vos ne pasigyrimas SM tarpe, kad laistau kartą į mėnesį, ar dukart į sezoną 4u.gif
Retas laistymas tinka pagrūdintiems arba šiltnamyje nuo gimimo gyvenantiems pomidorams (pagal Gaudvilės metodą). Arba tada, kai jau jie būna suaugę - antroj vasaros pusėj.
Aš laistau kas 4-7 dienas 4u.gif
Man esmė - kas pomidorai duotų vaisius smile.gif , ne dėl metrinių šaknų juos auginu 4u.gif
Tai, kad mestų žiedus per karščius (kas, sako, būna dėl negilių šaknų) - nepastebėjau 4u.gif Bent kiek, kiek jų yra, mums penkiems užtenka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 28 gegužės 2014 - 12:06
Tikro sibiro karaliaus rudeni seklu ir as prasysiu ant keliu parkritus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 28, 12:29)
Asese, tie pomidorai ant nuotraukos, bendras vaizdas. Jie atrodo milžiniški, tokie lapai vešlūs, kokių iš viso nesu mačius, ypač tokiu metų laiku.

Aš rodosi ir mėšlo dėjau, pelenų, žuvų ir visko, kaip priklauso pagal eko nusistatymą. Ir dilgynėm laisčiau, bet pas mane tikrai pomidorai taip neatrodo  schmoll.gif  schmoll.gif

Tai, kad pomidorų daigai taip ir turi atrodyti, žali, ryškūs, stiprūs. Jei bus kokie nusitriedę, kaip jie išaugins normalų derlių..

O kartais neatrodo, kad visko-visko-visko per daug? Dabar tavo pomidorai sėdi, neturi laiko augti ir mėto kauliukus, sprendžia rebusą ką čia geriau išsirinkus iš to "visko".
Dar tik vieną kartą tręšiau su biotrąšom ir viskas, gana. Auga. Vėliau dar patręšiu, bet to "visko" tikrai nemakaluosiu.

QUOTE(Lusasita @ 2014 05 28, 12:57)
dabar laukiu EX  sibiro karaliaus .

Eik tu.. tai nuo sausio mėnesio mano Karalius dar neatvažiavo? blink.gif

--------------------
P.s. tik dabar perskaičiau Asesės postą lotuliukas.gif geresnio paaiškinimo nė nereikia lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 28 gegužės 2014 - 12:14
ruzilona, kokie atstumai tarp daigelių? Gal čia tik foto taip atrodo, akd tankiai susodinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 05 28, 13:28)
ruzilona, kokie atstumai tarp daigelių? Gal čia tik foto taip atrodo, akd tankiai susodinti g.gif

Tankiai, jau penkti metai taip auginu smile.gif. Vienas tarpelis skiriasi nuo kito. Apatinius lapus nuskabau, pažastėles irgi. Pomidorų pilna būna.
Čia mano Tamina [attachmentid=232211]
O cia Cherolla [attachmentid=232212]
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 05 28, 08:44)
Sėklų nespjaudau schmoll.gif jei jau burnon papuola, tai jau garantuotai konvejeriu iki galo nueina..
Aš kaip visada, gal geriau tau sėklų pririnksiu tiesiai iš pomidoro biggrin.gif

Ai,man jokio skirtumo,svarbu sėklos ax.gif Gali būt ir iš pomidoro,ir iš bet kurio galo...
QUOTE(diuni @ 2014 05 28, 12:54)
g.gif  bigsmile.gif Ką pasakysiu- pas mane tas pats irgi...Karlikas kažkoks unsure.gif

Mano Hillbilly normalus,joks ne karlikas schmoll.gif A,vat Lemon boy tai tikrai su kažkokiu kitu žemaūgiu žymėjimą sumaišiau ...
QUOTE(Ex @ 2014 05 28, 13:08)
Jei bus kokie nusitriedę, kaip jie išaugins normalų derlių..

Tai va,kaži kaip iš tų Purple Plum apsišikėlių galima tikėtis derliaus g.gif .Nu,dar neturėjau tokių daigų baubų.

QUOTE(ruzilona @ 2014 05 28, 14:00)
Tankiai, jau penkti metai taip auginu smile.gif.

Oho,aš bulbas rečiau sodinu blink.gif Pas man tai tikrai demėtligė garantuota tokiais atstumais būtų sugrūdus,nereiktų nei liepos pabaigos .
Atsakyti
Ex, Asese, dėkui, supertau, viskas aišku. Nežinau ar pertęšiau, ar ne, nes žemė buvo vežta iš nežinia kokio pagriovio, nežinia, kas ten prieš tai buvo augę ir gana nedidelis jos sluoksnis - kokie tik 25 cm. Bet šių metų patirtis duos matyt.

Aha, dėl laistymo tai irgi dėkui.Pastebėjau, kad jie geriau auga kai daugiau palaistau, bet kadangi iš tiesų visi kaip tai pasisako, kad jeigu jau mulčiuotas, tai laistyt reikia rečiau negu kartą savaitej, tai bandau laikytis tos taisyklės.

Vienkartinė šakutė veislei pažymėti - geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Labai patiko!
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 05 28, 12:02)

2. Laistyt kuo rečiau. Vos ne pasigyrimas SM tarpe, kad laistau kartą į mėnesį, ar dukart į sezoną  4u.gif
.
Aš laistau kas 4-7 dienas  4u.gif

na visai ne del pasigirimo schmoll.gif unsure.gif Jei as laistyciau kas 4 dienas, tai jie greiciausia prigertu smile.gif Priemolis pas mane, tai jei po 2 sav. po paliejimo paziuriu po mulcium, dar dregme laikosi, o jau jei pakasciau kelis cm., is vis slapia dirva buna, tai kaip man tada laistyti, ar nebus blogai pomidoram?
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 28, 13:27)

Aha, dėl laistymo tai irgi dėkui.Pastebėjau, kad jie geriau auga kai daugiau palaistau, bet kadangi iš tiesų visi kaip tai pasisako, kad jeigu jau mulčiuotas, tai laistyt reikia rečiau negu kartą savaitej, tai bandau laikytis tos taisyklės.

Perskaiciau Jasionio knygutej, kad kaip tik mulciuotus reikia dazniau laistyti, nei be mulciaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 28, 14:38)
na visai ne del pasigirimo  schmoll.gif  unsure.gif  Jei as laistyciau kas 4 dienas, tai jie greiciausia prigertu  smile.gif Priemolis pas mane, tai jei po 2 sav. po paliejimo paziuriu po mulcium, dar dregme laikosi, o jau jei pakasciau kelis cm., is vis slapia dirva buna, tai kaip man tada laistyti, ar nebus blogai pomidoram?

Perskaiciau Jasionio knygutej, kad kaip tik mulciuotus reikia dazniau laistyti, nei be mulciaus  g.gif

Man kažkaip galai nesueina su tuo laistymu visgi g.gif Visur rašoma,laistyti retai,bet gausiai.Tai kas yra retai ir kiek yra gausiai?Ar kas 7 dienos yra retai?Tai kas 14 dienų jau amen,dykuma?O jei pas mani po mulčium ir po kelių savaičių drėgna,bo aš pripilu tikrai gausiai,tai vis tiek liet ?Nieko nesuprantu user posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 13:53)
Man kažkaip galai nesueina su tuo laistymu visgi  g.gif Visur rašoma,laistyti retai,bet gausiai.Tai kas yra retai ir kiek yra gausiai?Ar kas 7  dienos yra retai?Tai kas 14 dienų jau amen,dykuma?O jei pas mani po mulčium ir po kelių savaičių drėgna,bo aš pripilu tikrai gausiai,tai vis tiek liet ?Nieko nesuprantu user posted image

drinks_cheers.gif Ne as viena tokia, nesusipratele biggrin.gif
nu lauksim, gal kas paaiskins is krutesniu smile.gif
Atsakyti