Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjos

Parvykau ir aš iš savo palocių biggrin.gif .

JOOOO, vaizdų čia pridėjot thumbup.gif
Ir aš labai džiaugiuosi visų augintiniais, visai nepavydžiu schmoll.gif , o vis noriu po tokių jūsų vaizdų vėl bėgt atgal į šiltnamį ir tikėtis rasti didesnius bumbulus biggrin.gif .
Mano visi dar žirniukai nedideli, nors pomidorai jau aukšti. Kol kas dar nenubyrėjo nei vienas žiedelis. Kekės kai kurių - fantastiškos ir 6, ir 8, ir 10, ir daugiau, bet ten turbūt ir pomidorai mažesni.
Man šiemet labai smagu ir įdomu laukti, nes visi nauji išskyrus giuljetą ir juodą triufelį.
Tiesa, pora išdygo šiltnamyje patys, įtariu, kad vyšniukai geltoni ir raudoni thumbup.gif , nes tų jau nebesodinau - vaikai supyko, o dabar klaida ištaisyta. Visi patenkinti biggrin.gif

Vaizdų nebus, nu nėr ką rodyti mirksiukas.gif kol kas, tikiuosi
Atsakyti
nus, mergai, tai sudirbot mano nagus ane? nelakuoti mat, neilgi blush2.gif kol tie kilbukai užaugs- spėsiu nusilakuot trissyk dar ( ale tik kad niekad to nedarau...)
pūkuotukas- taip, švelnutis, toks kaip atrodo wub.gif prosto katukas biggrin.gif

apėjau savo džiungles, sakau pasišersiu mailių, ale peilis po ranka pasimaišė tai kaip dėjau per lapus, per pašastis, tik šnai šnai, ataaaa..ta...ta- karutis i pilnas. vėl. Tada pagrįžau, kritiškai peržvelgiau- ir dar kartą prasinešiau su kinžalu ax.gif Va, jau kvėpuoti įmanoma. Radau ir alka su bumbuliukais, ir podsniežniko kaštonus radau, isabel h jau mezga.
Tiesa, gal pamenat kas, kad kažkada, daigų stadijoje sulyginau marfa su pūkuotuku, vėliau sakiau, jog viena marfa uch, kita ui, taigi, ta kur uch kokia graži- jau su kekutėm, nedickom, bet pati didela jau, o kita, vargšiukė, vis dar pūkuota, nedidelė,per pora daigų nuo pūkuotuko auga...nu ir ką- ni figa ten ne marfutė schmoll.gif schmoll.gif nugenėjau aplinkinius, dar "ją" biski padūzginau- pūkuotukas gryns biggrin.gif tai šiemet ragausim kailiukų net nuo dviejų biggrin.gif Kaži keliom šakom augint tą pūkį?

juodas rusas- kolkas tik žaliuoja, džiujeta irgi grožis dar tik, polset gal ir taisosi,teks atsiprašyt, jaučiu.

dar prašyčiau apie aladino lempą pakomentot- žemas, tankus , smulkus krūmus, vešlus be galo, o kur žiedai ir lempikės??? g.gif

jaučiu reiks ėdesio mano ūkiui paduot papildomai, raugas riogso, reik naudot kiba doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Gardi @ 2014 06 17, 20:47)

Ir ar laikotės taisyklės ant pomidoro palikti 10-15 lapų?

pernai buvo pas mane maras užsukęs, tai taisyklė nr. 1- jokių lapų ir atžalų naujų, beveik. šiaip tai negirdėjus tokio mono dėl skaičiaus, šienaujam iki pirmos kekės, paliekant po keke lapą, tada šienaujam iki antros, kai jau ana nokt nori, ir t.t.. Jei koki lapai per ilgi- trumpinu pusiau ir daugiau- pagal poreikį ir įkvėpimą.
Atsakyti
Nepykit , kad patersiu forumu=a savo bedom 4u.gif 4u.gif Tiesiog jus mokat , zinot ir viska jau suprantat vos uzmetusios zvilgsni ax.gif , gelbekit mano besiblaskancia siela blush2.gif doh.gif
Mergaites , rodau savo nederancius ziedelius , lyg zydi , bet veltui , vos vienas kitas pomidoriukas uzsimezga verysad.gif , gal kas ka patarti gales , gal bus aiskiau is nuotrauku verysad.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Is kekes uzsimezge vienas , o kiti tusti , juk zydi keke vienu metu , o pomidoras vienas blink.gif
user posted image

O va taip atrodo krumeliai Monikos ir Aurio (foto matosi po viena kita pomidora)...
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2014 06 17, 21:45)

aš dar nepanikuočiau, juk žydi. po mėnesio jau panikuočiau, bet ne dabar, o juk dar ir ūgis jų neaudringas, jei gerai įtariu. pas mane yra aukštesnių žymiai, ir tik žiedus kraunantys.
Atsakyti

Mergaites , rodau savo nederancius ziedelius , lyg zydi , bet veltui , vos vienas kitas pomidoriukas uzsimezga verysad.gif

Is kekes uzsimezge vienas , o kiti tusti , juk zydi keke vienu metu , o pomidoras vienas blink.gif

Gražūs tie jūsų pomidorai, bet nėra labai dičkiai, tai ir pomidorų girliandos netabaluoja smile.gif Užsimezga kekėj tikrai ne visi vienu metu, ir žiedukai pražįsta ne vienu metu smile.gif Tušti skaitosi tada, kai, nukritus žiedukui, vidury lieka juodas taškelis. Aš savo pomidorus vis papurtau praeidama, kad geriau apsidulkintų. Nežinau, ar tai ką nors duoda, bet papurtau.

Mano Karol Sibiri raizgalynas
user posted image

Juodas Dramblys. Bet čia ne tas , čia tas kitas smile.gif rusiškas, ne moldaviškas
user posted image

Rally
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 17, 22:24)
šiaip tai negirdėjus tokio mono dėl skaičiaus

Skaičiau kažkur šitą,ale niekad neužsiimu lapų skaičiavimu biggrin.gif Išdurnėčiau iki galo beskaičiuodama...Nors kol kas labai ir nešnioju,nekaršta,vėdinimas kaip lauke ,tai vis atidedu.
QUOTE(Erika38 @ 2014 06 17, 22:45)

Nu,nepasakyčiau.Tai jums atrodo,kad jei geltonuoja,tai jau ir žydi smile.gif Net hibridai dažnai nevienodai brandina ir mezga,o nehibridai aplamai nedisciplinuoti.Va pvz.:
http://s003.radikal....b0e597674bc.jpg .Vieni jau mandarino dydžio,kiti pirdukai,o vienas kitas dar vis žydi ir žydi.Balvonui amen.
O jūsų pomidorai gražūs,žiedai normalūs.Dar tik pradžia žydėjimo, kekės greit bus biggrin.gif Balvonui ,tai gal ir amen.
Atsakyti
gal pagerintų užmezgimą pomidorų jei žiedus papurkšti "Завязь" (dar iš tos serijos ir "Buton" būna), mačiau senukuose prie trąšų tų mažų pakiukų yra, gal pomidorienės parašys ar realiai
Завязь padeda geriau užmegzti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 18 birželio 2014 - 06:25
QUOTE(Marmaledas @ 2014 06 17, 22:24)
dar prašyčiau apie aladino lempą pakomentot- žemas, tankus , smulkus krūmus, vešlus be galo, o kur žiedai ir lempikės??? g.gif

pernai buvo pas mane maras užsukęs, tai taisyklė nr. 1- jokių lapų ir atžalų naujų, beveik. šiaip tai negirdėjus tokio mono dėl skaičiaus, šienaujam iki pirmos kekės, paliekant po keke lapą, tada šienaujam iki antros, kai jau ana nokt nori, ir t.t.. Jei koki lapai per ilgi- trumpinu pusiau ir daugiau- pagal poreikį ir įkvėpimą.

Aladino lempa ir pas mane mažutė, lyginant su kai kuriais amno monstramedžiais, tai tikrai retoka ir smulkoka. Bet visumoj tai krūmas gražus, nepaliegęs. Mano šiuo metu žydi, jau turiu kelias užsimezgusias lemputes wub.gif kūdikėlius dar wub.gif bet žydėt ėmė vieni paskutinių šiltnamy, tik praietą savaitę. Sėti kovo gale.

Aš irgi lapų neskaičiuoju lotuliukas.gif bet primetu žiūrėdama į krūmą vis. Man labai niežti rankos juos gerai apskust, tai valdausi. Dabar po pirma keke yra 1-3 lapai, bet mano pomidorai dar žirneliai, tai neskubu g.gif ir šiaip, gi per savaitę 2 lapus galima pjaut neva, tai aš sau 3 leidžiu tik jei labai reikia. Plius patrumpinu irgi. Bet man vistiek pas mane per žalia, matyt per anksti noriu to vasarinio šiltnamo vaizdo.

O kalbant apie skaičiavimus, vakar durniavau. Norėjau "šiltnamio terapijos", bet nelabai buvo ką veikt, tai susiskaičiavau, kiek mano pomikai turi pirmose kekėse vaisių/žiedų. Stebėsiu smile.gif
Atsakyti

tany as pukuotukus pernai auginau 2 stiebais siemet palikau 1 desertui uzteks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 18 birželio 2014 - 06:54
QUOTE(snaige123 @ 2014 06 18, 06:52)
tany as pukuotukus pernai auginau 2  stiebais siemet  palikau 1  desertui uzteks  smile.gif

kokius dar pukuotukus? as tokiu neturiu blink.gif smile.gif
Atsakyti
Mergaites , rodau savo nederancius ziedelius , lyg zydi , bet veltui , vos vienas kitas pomidoriukas uzsimezga verysad.gif ,

o yra neužsimezgusių, tuščių, nukritusių žiedų? Jei tiesiog žydi ilgiau, tai dar užmegs. Ir dar - o vėdinimo šiltnamy pakanka? Esant didesnei drėgmei prasčiau mezga. Ir kalio trūkumui esant irgi tas pats.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2014 06 18, 08:45)
kokius dar pukuotukus? as tokiu neturiu  blink.gif  smile.gif

sorry marmeladui rasiau smile.gif jablonku prisiziurejus sumaisiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 18 birželio 2014 - 07:59