Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(raganele @ 2014 09 15, 12:38)
Prašysiu patarimo - savaitgalį pagaliau prisikabinau riberį ir netgi pavyko kažkiek pamegzti. Bet numezgus daugiau eilių nustumt atgal (kai mezga riberio kabliukai) labai sunku kažkodėl, atrodo, kad svorių daugiau reikia, nu bet ir sukabinus viską ką turiu nebesigauna daugiau poros sprindžių ilgio platesnį daiktą megzt... Ką ne taip darau?  g.gif

Raganėle, iš tavo aprašo lyg ir mezgi apvaliai. Nelabai turiu minčių ką darai ne taip. Mezgant paprastai su riberiu iš kart mezgasi ir pagrindinės ir riberio adatinės akys stumiant karietą ir pirmyn, ir atgal. Gal kartais siūlas per storas?????? Ar tikrai visos rankenėlės gerai nustatytos????? Tikiuos, kad Jautiena išnarplios tavo problemą

Na va, o aš manau, kad bus šalta žiema biggrin.gif biggrin.gif bigsmile.gif Dar vienas siūlų utilizavimo produktas. Man labai gražios chameleoninės spalvos, deja, neišgaunu realaus vaizdo lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Darbeja, o toks gėris gaunasi mašina ir siūt nereikia? bigsmile.gif man matyt reik kokių kursų...

Mezgu neapvaliai, bet kai mezgu raštą, adatinė važiuodama į kairę pridaro daug kilpučių ant viršutinių kabliukų, o į kairę, kažkaip man susišvietė, kad mezga riberiniai kabliukai. Na matyt mezga visi tik į kairę sumezga tas krūvas užmetimų. Bet kokiu atveju, užstringu ties poros sprindžių ilgio darbu. Nors tie pora sprindžių tuck rašteliu su 'gera bloga' pagrindu man labai patinka. Reikia tik išsiaiškint kodėl pastringa... Bandysiu plonesniais.
a dar - ant mašinos storių nustatymo yra 10 padalų, ant riberio adatinės - 8. Gal čia nesusikalbėjimas būna? Matyt įtempimai turi atitikt, o čia ko nors nepataikau?
Atsakyti
Raganele, gražus pledukas, tvarkinga apdaila thumbup.gif , o dėl kliurkų mezgant, tai nelabai iš manęs patarėja, bet gal blogai riberis uždėtas, gal tarpas tarp adatinių per mažas, jei net svoriai nenusveria mezginio žemyn. Ir mygtukai, dar gal kokie nereikalingi nuspausti g.gif Nu gal kas, labiau nusimanantis patars ką nors.
Darbeja, šaunios pirštinės. Ir atlikimas, ir siūlai biggrin.gif Bet niekaip neįžiūriu, kur siūlė, kaip tas nykštis numegztas, Jei dar kada megsit, įkelkit prašau nuotraukytę, kaip tokia pirštinė atrodo nesusiūta. Aš mezgiau pagal mnemosynos brėžinį, tai man kažko nelabai... ,o čia daugiau erdvės nykščiui smile.gif
Lace, megztukai labai wub.gif ,ypač apvalus ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vince0405: 15 rugsėjo 2014 - 18:02
blush2.gif sutepiau ir nuvažiavo ta riberinė doh.gif
Atsakyti
darbeliai visu labai grazus ir pagirtini. o man belieka tik pavydet, nes kol kas nera nei laiko, nei jegu ka nors megzti...

raganele: as nesuprantu, ka tu nori pasakyti. jeigu ant riberio daro daug kilpuciu ir neismezga i bet kuria puse vaziuojant, tai patikrink kaip sujunginetos svirteles prieky karietos 'N', 'PR' ir mazesnioji 'P', 'R'. dek didesnes i 'N' ir mazaja i 'R'.
p.s. galiu but neteisi, nes taip seniai mezgiau, kad net neatsimenu, kaip karieta atrodo biggrin.gif o geriausia imesk foto, kas ten vyksta.
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2014 09 15, 19:00)
    Darbeja, šaunios pirštinės. Ir atlikimas, ir siūlai  biggrin.gif  Bet niekaip neįžiūriu, kur siūlė, kaip tas nykštis numegztas, Jei dar kada megsit, įkelkit prašau nuotraukytę, kaip tokia pirštinė atrodo nesusiūta. Aš mezgiau pagal mnemosynos brėžinį, tai man kažko nelabai... ,o čia daugiau erdvės nykščiui  smile.gif

vince0405,
Mezgiau tokiu principu kaip čia parodyta
http://www.youtube.c...h?v=oGzNmAMAtj0
platinau nykščio vietą +10 akių kas 4 eiles, tik aš pridėdavau akį vienoj ir kitoj pusėj prie tos takelio akies (pas mane ji buvo trečia akis nuo krašto, paskui vis tolo). Tada nuėmiau 11 (5+1+5) akių ant virbalo, uždėjau 3 akis, o tas dvi kraštines akis atkėliau prie uždėtųjų. Vėliau tas dvi papildomai atsradusias akis megzdama nuėmiau. Viršų mezgiau atskirai vieną pusę ir atskirai kitą pusę, tai ir viršuj yra siūlė. Eksperimentavau, bet man taip gal net labiau patiko rezultatas, negu standartinis "kulno" principo mezgimas

O nykštį mezgiau su virbalais, nenorėjau, kad būtų siūlės iš šonų. O be to visai smagu prie teliko virbaliukais pasimosikuot biggrin.gif

Raganėle, mano atveju susiūt reikėjo. Turiu ir riberį, bet neturiu tų plokštelių su kuriom galima jį pritvirtint prie mašinos. Tokias pirštines būtų visai paprasta megzt apvaliai ir be siūlių. Gal kada pasiseks tas setting plates nusipirkt, pilnas ebay, bet aš nebeturiu priėjimo prie jo doh.gif lotuliukas.gif doh.gif , o kol galėjau nusipirkt, vis atidėliojau - vėliau, vėliau blush2.gif , vis pinigėlių buvo gaila, o dabar jau gaila, kad nenusipirkau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(darbeja @ 2014 09 15, 23:44)
vince0405,
Mezgiau tokiu principu kaip čia parodyta
http://www.youtube.c...h?v=oGzNmAMAtj0
platinau nykščio vietą +10 akių kas 4 eiles, tik aš pridėdavau akį vienoj ir kitoj pusėj prie tos takelio akies (pas mane ji buvo trečia akis nuo krašto, paskui vis tolo). Tada nuėmiau 11 (5+1+5) akių ant virbalo, uždėjau 3 akis, o tas dvi kraštines akis atkėliau prie uždėtųjų. Vėliau tas dvi papildomai atsradusias akis megzdama nuėmiau. Viršų mezgiau atskirai vieną pusę ir atskirai kitą pusę, tai ir viršuj yra siūlė. Eksperimentavau, bet man taip gal net labiau patiko rezultatas, negu standartinis "kulno" principo mezgimas

O nykštį mezgiau su virbalais, nenorėjau, kad būtų siūlės iš šonų. O be to visai smagu prie teliko virbaliukais pasimosikuot  biggrin.gif

Darbeja, ačiū labai drinks_cheers.gif , principą supratau, rytoj pamėginsiu megzt biggrin.gif

O tas plokšteles riberiui gal galima Lietuvoje nusipirkt, gal kuri čia - SM turi atliekamas, reik pasidomėt mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2014 09 16, 00:31)
O tas plokšteles riberiui gal galima Lietuvoje nusipirkt, gal kuri čia - SM turi atliekamas, reik pasidomėt  mirksiukas.gif  ?

vince0405, drinks_cheers.gif , jei tik tau padėjau bigsmile.gif . Mezgiau su KH230.

Na, o dabar bandau laimę tongue.gif . Gal kas turit KR230 atliekamas Setting plates?
Ar gal kuri galit nupirkt iš ebay, yra "by it now" su siuntimu į Lietuvą. Pinigėlius pervesčiau į Jūsų sąskaitą ir duočiau adresą. kur atsiųst reikia. Parašykit į AŽ
Atsakyti
Jau suradau pagalbą. labai ačiū Kvartetui 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
Ta pačia proga, kad netuščiai parodysiu darbelį, kuris dar pas mane, bet užsakytas
user posted image
Siūlai Alize Lanagold 800, užteko dvejų matkelių
Atsakyti
koks idomus modeliukas. Ar gali ji nufotkinti patiesusi. Matau kad megzta kaip ir istrizai sutrumpintom eilem.
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2014 09 16, 12:27)
koks idomus modeliukas. Ar gali ji nufotkinti patiesusi. Matau kad megzta kaip ir istrizai sutrumpintom eilem.

Prašom, tik kad nelabai kas matosi doh.gif
user posted image
Mezgiau nuo 6 akių, platindama gal kas tris eiles, tuo pačiu metu mezgiau ir nebaigtom eilėm), kad gautųsi apačioj platėjanti. Išplatinau iki 190 akių (dabar manau, kad galima buvo ir mažiau platint, būtų pilnai užtekę ir 170 -180 akių. Kvarbatkos, manau aišku, megztos nebaigtom eilėm. Antra pusė - tas pats, tik siaurinau.
Atsakyti
Darbeja, skara labai paprasta megzt ir labai gražiai žiūrisi thumbup.gif , oi ''kepsim" klonus dabar visos biggrin.gif , bent jau aš įtraukiau į planų sąrašus mirksiukas.gif .
Radau spalvų derinių puslapį, spalvotiems mezginiams kurti pravers manau : http://colorkurs.ru/combinations/
Atsakyti