Įkraunama...
Įkraunama...

Santechniko patarimai - II

QUOTE(Vytas_ @ 2020 03 22, 00:48)
Kol kas i viska ziurejau su sypsena, bet panasu, kad tikrai kazkas su sveikata negerai. Naudok savo vandeni po 6ct, ir dziaukis, kad kiti moka brangiau, sildymas kainuoja daugiau (nes pono geoterminio grezinys nemokamas turbut buvo), rekupai vekia prasciau ir dar turbut daug dalyku kurie pas pati super duper.

Ar tu trenktas? Aš tik klausiu, kiek tau kainuoj pakelti supistą kubą vandens
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 03 21, 23:52)
Ar tu trenktas? Aš tik klausiu, kiek tau kainuoj pakelti  supistą kubą vandens

Pakelkit 200 ml ugninio vandens į savo sveikata ir jau eikit miegot.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2020 03 22, 00:56)
Pakelkit 200 ml ugninio vandens į savo sveikata ir jau eikit miegot.

Nusimyžk ant savo kapo. Tu tikrai trenktas. Aš tik paprastą klausimą uždaviau, bet tavo šlanga susisuko, Ramybės, brolau
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2020 03 21, 23:52)
Ar tu trenktas? Aš tik klausiu, kiek tau kainuoj pakelti  supistą kubą vandens

Kibirais nieko nekainuoja
Atsakyti
Matot kiek daug asilų. Paklausiu, kiek kainuoja kiekvieno konkrečiu atveju pakelti kubą šalto vandens. Tai pradeda nuo to, kad skaitliuką pasistatyk iki kad aš esu asilas ir turiu kažkokius mistinius straipsnius rašyti. Dar tipo giriuosi. Baisiai įdomu, kur ir kada?

Mano klausimas buvo: kiek kainuoja pakelti kubą šalto vandens iš gręžinio? Tai jei esi asilas su nuspaustais pautais, tai patylėk, jei nežinai, o ne svaik. Aš tiesiog paklausiau konkretaus skaičiaus. Ne kiek kainuoja įrengti gręžinį, geriau daryti vienam ar trimis, ar dar kažkok. Tik vienas paprastas klausimas - kiek kainuoja iš gręžinio iki čiaupo pakelti 1 kubą vandens?

Toks klausimas kilo, nes turime gręžinį 3 namams. Aš iki šiol negyvenau ir esu prisukęs tik 3 kubus vandens. Paklausiau kaimyno kada reikės atsiskaityti ir kiek kainuoja kubas šalto vandens. Jis sakė tiksliai nežinantis, bet kitas namas už 300 kubų sumokėjo apie 18 eurų. Pagal jį kubas išeina apie 5 centus. Man tai pasirodė labai mažai. Todėl ir paklausiau.

Neprašiau jūsų supistų išvedžiojimų apie kitus dalykus ir pamokslavimų. Jeigu esi normalus, o ne švelniai trenktas, tai būtum parašęs: turiu atitinkamo gylio gręžinį, naudoju vienas ar su kitais ir pakelti kubą šalto vandens kainuoja tiek ir tiek centų.

Bet ne - karovos viruso sėdėtojams yra noras prisipisti lygioje vietoje, išsityčioti, paaiškinti, koks aš pagyrūnas, kaip viską blogai darau, nieko nesuprantu. Prafiltruokit savo rašliavas, tada nebus ir tokios reakcijos, nes kai kurie rašote tą patį tik be keiksmažodių. Ir pirmi prisipisate su atviru pasityčiojimu. Tai faktas. Todėl ir gaunate atitinkamo dėmesio.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2020 03 22, 00:48)
Kol kas i viska ziurejau su sypsena, bet panasu, kad tikrai kazkas su sveikata negerai. Naudok savo vandeni po 6ct, ir dziaukis, kad kiti moka brangiau, sildymas kainuoja daugiau (nes pono geoterminio grezinys nemokamas turbut buvo), rekupai vekia prasciau ir dar turbut daug dalyku kurie pas pati super duper.

Aš nesidžiaugu, kad man pigiau. Aš tik abejoju kaimyno skaičiais. Todėl ir klausiu. Man pačiam labai pigiai atrodo 5-6 centai. Norėjau išgirsti kitų skaičius, o ne pamokslavimus. Bet išgirdau tik pasityčiojimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 kovo 2020 - 09:49

Skaiciavau grezinys 129m gylio, giluminis siurblys franklin 3.3 kw, kieme padaryta siurbline, ileistas plastikinis sandarus sulinys, jame stovi, dažnių keitiklis Archimede, trys vandens skaitliukai ir trys sklendes, kad butu butu galima kiekvienam namui uzsukti atskirai, pas mane garaxe stovi trifazis elektros skaitliukas, kad galetume su kaimynais isidalinti elektra, taigi pagal vandens skaitliuku parodymus ir elektros skaitiklio parodymus pakelti 1m3 vandens is 129m, iseina 0.9 kwh 1 m3

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 22 kovo 2020 - 10:08
QUOTE(Vytas_ @ 2020 03 21, 23:45)
Turim atskirus elektros ir vandens skaitiklius greziniui. Taip pat kiekvienas vandens skaitikli namie. Grezinys 120 m, siurblys apie 70m gylyje. Siurblys trifazis su daznio keitikliu, tik tiksliai galingumo nepamenu 4 ar 5 kw. Max debitas is tokio gylio apie 10 kub/val. Naudojam 5. Praeitas nurasymas buvo 05.01 iki 12.01. Vidutiniskai 100 kub i menesi, kubo energijos sanaudos 4,7 kWh.

4,7x0,149 išeina 70 centų. Man kaimynas sako apie 5-6 centai (vakar dienos duomenys iš akies). Kaip gali būti toks skirtumas? Ar tikslūs jūsų duomenys?

Mūsų gręžinys 93 m gylio. Debitas - 6 m3/h. Siurblys - 0,8 kW galios. Pats siurbliukas stovi 20-30 metrų gylyje.

Kaimynas sausio mėnesį pastatė elektros skaitkliuką vandens gręžiniui. Iki šio momento prisuktos 10 kWh elektros. Čia maždaug per 2 mėnesius. Koks kiekis vandens pakeltas, tiksliai nežino, reikėtų visiems skaičiuoti.

Pagal jį, su 1 kWh elektros galima pakelti virš 2 kubų vandens. Minimum 2 kubus tai tiksliai. Jei elektos kWh 0,149 euro, tai 1 kubo kaina išeina 0,07 euro. Kaip jūsų atveju išeina 0,7 euro? Gal kaimyno skaitliukas apgaudinėja?
Papildyta:
QUOTE(Rimvis @ 2020 03 22, 11:07)
<p>Skaiciavau grezinys 129m gylio, giluminis siurblys franklin 3.3 kw, kieme padaryta siurbline, ileistas plastikinis sandarus sulinys, jame stovi, dažnių keitiklis Archimede, trys vandens skaitliukai ir trys sklendes, kad butu butu galima kiekvienam namui uzsukti atskirai, pas mane garaxe stovi trifazis elektros skaitliukas, kad galetume su kaimynais isidalinti elektra, taigi pagal vandens skaitliuku parodymus ir elektros skaitiklio parodymus pakelti 1m3 vandens is 129m, iseina 0.9 kwh 1 m3</p>

0,9x0,149 ir išeina, kad 1 kubą vandens pakelti kainuoja 0,13 euro. Mano su kaimynu atveju apie 0,07 euro. Čia jau panašesni skaičiai nei 0,70 euro. Gal kainos skirtumą lemią siurbliuko galingumas? Mūsų 0,8 kW, jūsų 3,3 kW. Bet kodėl tuomet tie su 4-5 kW siurbliu vienam kubui vandens prisuka 0,70 euro. Kažkas čia ne taip. Kokie kitų skaičiai?
Papildyta:
Apie gręžinio kainą. Kaimynui už gręžinį sumokėjau 1737,5 euro.

Kai vedžiau vandenį į namą jau buvo sutvarkytas jo gerbūvis, tai samdžiau kurmį tranšėjai pragręžti. Kaina - 150 eurų.

Dar kainavo:
movos - 15,32 euro
už kasinėjimo darbus - 80 eurų.
Taigi iš viso išeina - 1833 euro.

Ar daug spręskite patys. Esmė tokia, kad mano namas yra Vilniaus miesto ribose. Aplinkui statoma daug kotedžų, daugiabučių, darželis. Artimiausiu metu bus miesto vanduo, nuotekos ir lietus. Tai žinodamas dariausi ne tik sau gręžinį, o su daugiau kaimynu, nes jis laikinas.

Beje, į tą nurodytą kainą yra įskaičiuoti ir papildomi vamdžiai už sklypo ribos. Kuomet ateis miesto komunikacijos, nereikės darkyti gerbuvio. Bus paprasta pasijungti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 kovo 2020 - 10:42
QUOTE(cibulis @ 2020 03 21, 20:07)
O tai ko pats nepasistatei savo geoterminiam elektros skatliuko? Jei neturi pasakyti, kiek tavo gręžinys prisuka elekros, tai geriau ir nerašinėk vien dėl rašinėjimo. Beje, pats iš gręžinio H2O imi?


Pirmiausiai paaiškink, kam man reikalingas skaitliukas grežinio siurbliui, kai aš vienas naudojuosi gręžiniu?

Iš kitos pusės, tai elektros skaitliuką šiuo momentu turiu, nes siurblį pajungiau per Mi Home protingo namo relę, kuri skaičiuoja elektros sąnaudas. Net ir vandens skaitliukas stovi, tad į tavo klausima labai nesunkiai galėčiau atsakyti, problema, kad jokios motyvacijos neturiu fiksuoti skaitliukų parodymų.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2020 03 21, 21:43)
Grezinio gylis nenusako i koki gyli ileidziamas giluminis siurblys smile.gif Mano atveju, grezinys 120m, siurblys kiek pamenu tik 25m 


Aš turėjau omenį ne gręžinio gylį, bet siurblio nuleidimo gylį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 kovo 2020 - 16:22
QUOTE(mintas @ 2020 03 22, 17:07)
Net ir vandens skaitliukas stovi, tad į tavo klausima labai nesunkiai galėčiau atsakyti, problema, kad jokios motyvacijos neturiu fiksuoti skaitliukų parodymų.

Tai kam rašai, jei negali atsakyti? Sportinis intersas?
Atsakyti
Koronas, per nuotoli, savaitgaly netikėtai įsisuko ir tarp santechnikų... smile.gif
Su įdomia simptomatika, įdomu paskaityt
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2020 03 23, 10:36)
Koronas, per nuotoli, savaitgaly netikėtai įsisuko ir tarp santechnikų... smile.gif
Su įdomia simptomatika, įdomu paskaityt
Manau, kad eilinį kartą kaltas alkoholis.
Atsakyti
Negalima visko nurašyti alkoholiui ir šio, skurdžios dvasios žmogaus atžvilgiu elgtis taip, tarsi viskas būtų ok. Tokiu būdu jūs skatinate jį ir toliau dergtis, niekinti visus iš eilės forumo dalyvius, vartoti tik menkystų vartojamus epitetus ir tikrai nepadedate jam pasigydyti savo negalavimų, kuriuos visi mato ir supranta. Aš siūlau būti principingiems ir ignoruoti Cibulį neribotą laiką, juo labiau, kad ir klausimai jo įprastai yra 0,02 euro centų ar 0,07 mm reikšmės. Be to, tas gyrimasis ir kiekvieno plastmasės ar plintuso gabalo, esančio negyvenamuose (gal ir klystu) Cibulio namuose, aukštinimas jau visiems tikriausiai įgrisęs iki gyvo kaulo. Kai žmogus supras, kad jo elgesys yra atstumiantis ir nuoširdžiai atsiprašys, būtų galima tęsti bendravimą korektiškame lygyje ir turininga informacija, kam šie forumai ir yra sukurti.
Atsakyti