Įkraunama...
Įkraunama...

Edinburgas

Mes užsisakėm "Herald house" hotel. 2 zvaigzdutes. Pesciomis pasiekiamas Senamiestis. Tai pigiausias is viesbuteliu, kuri radau. Internete labai neblogi atsiliepimai. Dar norejau, kad butu patogus susisiekimas su oro uostu, nes lektuvas leidziasi po vidurnakcio, tai nesinori labai su lagaminu vaiksciot po miesta. Ir "Avis" autonuomos biuras visiskai netoli. Zodziu - atitiko visus mano keliamus reikalavimus.

http://www.heraldhousehotel.co.uk/

Tyrinejau ir hostelius, bet kaina, jei nori dviviecio, labai panasi ar net brangesne. Pigiau gautusi nebent jei imtum pora lovu keturvieciame-astuonvieciame kambaryje, arba su bendrais patogumais.

Atsakyti
Labai aciu visoms uz informacija, ypac uz pasiulytus marsrutus, mes kita savaitgali planuojam vaziuot, tai jau po biskuti kuriuosi marsruta smile.gif Noreciau paklasuti dar gal kas galit nurodyti koki miesteli, vieta kur butu ispudingi kalnai, tekantys kriokliai ir t.t. Aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduse20 @ 2010 03 23, 23:32)
Labai aciu visoms uz informacija, ypac uz pasiulytus marsrutus, mes kita savaitgali planuojam vaziuot, tai jau po biskuti kuriuosi marsruta smile.gif Noreciau paklasuti dar gal kas galit nurodyti koki miesteli, vieta kur butu ispudingi kalnai, tekantys kriokliai ir t.t. Aciu is anksto smile.gif

Butinai papasakok savo ispudzius grizusi, nes manes sis malonumas laukia tik balandzio gale smile.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad buvo šita tema. Birželio mėnesiui turim bilietus dviem dienom į Edinburgą smile.gif Labai laukiu kelionės rolleyes.gif Jau ieškau tinkamo viešbutuko rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes, mes Edinburge apsistojome tik 2 dieneles, bet per ta laika spejome ir miesta issniukstinet ir po apylinkes pasivazinet! Aplinkines vietos tikrai vertos demesio! O viesbutis ne toks jau ir brangus buvo - gerai paieskojus galima rasti neblogus deal'us.
Sekmes keliaujancioms!
Atsakyti
Tai prasom papasakok placiau ir konkreciau: kur buvot, ka matet, kokios tos vertos demesio vietos. Nes as jau irgi planuojuosi marsruta, tai viskas atrodo taip grazu , kad neisivaizduoju, kaip issirinkt, ka tikrai verta paziuret, o kur neverta sustot. Tiesiog galva sukasi nuo viso to, kas manes laukia lotuliukas.gif
Atsakyti
Ziuriu, niekam neidomus tas Edinburgas, tik man pačiai biggrin.gif
Ka gi, mes jau po keliones, spejom suskraidyti, kol vulkano pelenai nesūkūriavo virs JK.
Kaip ir visoj Europoj, pavasaris šiemet vėluoja ir Edinburge, todėl gerokai sušalom - nebuvo progos atsisėsti ir pasigėrėti vaizdais - iškart sustirdavai į ožio ragą smile.gif O šiaip apėjom viską , ka norėjom, ką buvom susiplanavę. Net i Athur's seat įsiropštėm, nors pirmasyk prie jo priartėjus aš buvau suabejojus savo jėgomis.... ax.gif
Man 2 d. apžiūrėt "turistinį" Edinburgą per akis. Jau antros dienos gale sukom kažkelintą ratą po senamiestį, laukdami lėktuvo. Aišku , nei į pilies vidų, nei į Hollyrood palace nėjom - pagailėjom pinigėlių. Arba, tiesą sakant, jau buvom aplankę porą pilių pirmą dieną, kai važinęjomės po apylinkes, todėl dar porą kartų palikti po 10 svarų žmogui už įėjimą visai nesinorėjo... ax.gif
Šiaip man gražiausias įspūdis Edinburge -Princess street gardens su vaizdais į pilį ir senamiestį. Vasarą ten turi būti rojus. O pats miestas tai ganėtinai niūrus ir depresyvus dėl savo tamsios, akmeninės ir aukštos architektūros. Praėjus pirmam įspūdžiui tie vienodi vaizdai ima slėgti... O kai dar šaltas vėjas ir lietus nučaižo...
Žodžiu, kitąsyk, jei važiuočiau į Škotiją, tai daryčiau vidury vasaros (!) ir skirčiau ilgesnį laiką kalnams bei gamtai - kai važiuoji, sustoji, išlipi, pavaikštai, vėl važiuoji - vaizdai ir įspūdžiai keičiasi, daug įdomiau, nei slankioti po tamsius ir niūrius miesto "closes" biggrin.gif , į kuriuos net saulėtą dieną saulutė negali patekti .

Beje, tas musu viesbutelis "Harold house" tikrai geroje vietoje - ypac susisiekimo prasme (stotele i/is oro uosto tiesiai uz kampo, jei atvyksti diena). Iki centro irgi 10-15 min. Salia "Tesco" supermarketukas , jei ko butino prisireikia. Aisku, pats viesbutelis toks "Budget" ir "Basic", bet kaip uz tokia kaina ir tokioje vietoje, tai thumbup.gif Fenas yra, arbatinukas yra, net tirpios kavos ir arbatos su cukrum prideta. Ranksluosciai keiciami kasdien. Zodziu, viesojo transporto bilieta , su kuriuo gali važinėtis visą dieną beveik visais miesto autobusais, pirkom tik paskutine diena, kai vis vien reikejo vaziuot i oro uosta ir kojos nebenese. Tai dar iki Portobelo papludimio nuvaziavom (dykyne.... doh.gif ), Royal Botanic Garden aplankem, Karališkąją jachtą apžiūrėjom prie Ocean terminalo...
Vat kur nebuvom, tai Princess street. Kai ten patekom, norėdami įsėst į autobusą, tai buvom pakraupę - tiek žmonių, kad praktiškai alkūnėmis irtis reikia doh.gif Gal kad šeštadienis buvo - visi miestiečiai "shoppintis" iseje. Sprukom iš ten kuo greičiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 11 gegužės 2010 - 10:29
Dar man įdomus biggrin.gif Skrisim birželio pabaigoj, biudžetas ribotas, tai dar nžn, koks tas mūsų planas bus. Gerai pasiskaityt įspūdžius 4u.gif
Atsakyti
Ir man įdomu, skrendam birželio vidury rolleyes.gif Ačiū už reportažą, Mamce 4u.gif Tik mes dar viešbučio neišsirinkom, reik paskubėt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurinija: 11 gegužės 2010 - 15:01
Negi niekas nevažiuoja iš mūsų į Edinburgą? mellow.gif aš birželio vienuoliktą jau kylu yahoo.gif
Atsakyti
Laba,
as irgi vis uzklystu i temele pasiskaitinet. Birzelio 20nakti isskrendu 5d 4u.gif .Oi kaip laukiu,planuoju.Viesbucius uzsisakiau is hostels.com(2taip gavosi) ,taip pat suplanavau isvyka i kalnus ir lochneso ezera. man geriausi psl.

http://guide.visitscotland.com/
http://www.scottishtours.co.uk

Lauksiu Aurinija,Rudeneja ispudziu,patarimu,reportazo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciukyta @ 2010 06 02, 10:26)
Laba,
as irgi vis uzklystu i temele pasiskaitinet. Birzelio 20nakti isskrendu 5d 4u.gif .Oi kaip laukiu,planuoju.Viesbucius uzsisakiau is hostels.com(2taip gavosi)  ,taip pat suplanavau isvyka i kalnus ir lochneso ezera. man geriausi psl.

nors trumpai Edinburge buvau, vos viena diena ir oras buvo vesokas (gal saltas tureciau sakyt) kaip geguze, bet miestas man pasirode laaaabai grazus, tikrai vertas aplankyt. O Lochneso ezeras...na ezeras ir tiek smile.gif nors kalnuose visada grazu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joa: 02 birželio 2010 - 23:51