As dar norejau pasiteirauti, o kur jus eidavote valgyti?ka valgete?Ar brangus maistas?Ar vezetes su savim?Klausiu nes db galvoju, gal reikia uzsipirkt cia, LT konors

Šiaip maistas brangokas, kai paskaičiuoji, kiek litais tai būtų. Pirmą dieną buvom gyvi sumuštiniais
pusryčiams turėjom dar savo atsivežtų, o po to pirkom. Pvz ten labai dažnas tinklas GREGGS, na ten prekiauja kava ir sumuštiniais. Tai pvz mes pirkom du sumuštinius didelius ir du didelius puodukus kavos, tai sumokėjom beveik 7 svarus. Bet skanu buvo ir tikrai užteko. Vakarienei valgėm sumuštinių iš parduotuvės. Kažko užnešę buvo ant jų
tai už keturis sumuštinius (du viena porcija) ir dvi badeles sumokėjom apie 6 svarus. O kitą dieną valgėm užkandinėj, tai už dvi keptas bulves orkaitėj su priedais (ten jų pusiau tradicinis maistas) ir dvi kavas sumokėjom apie 10 svarų. Čia tokia jau pigesnė užkandinė
ir galiausiai užsukom į piceriją, tai už kavos puoduką, arbatą ir normalią picą sumokėjom 12 svarų. Taip kad kainos gan nemažos..

Tai jau taip, kainos ten kandziojasi... Mes irgi vezemes uzkandeliu ir sumustiniu is LT, karstus pusrycius gaudavom viesbutyje, o du sykius valgem ir brangiau, nes MB buvo prizadejes mane supazindinti su Fish&chips bei indisku maistu.
Tai Fish&chip valgem ta diena, kai vazinejomes po apylinkes, ir as buvau dar internete suradusi toki restoraneli Anstruther miestelyje (vaziuojant pakrante nuo St Andrews jau link Edinburgo) "Anstruther Fish bar", kuris kelis metus yra skelbiamas "Best in Scotland" fish &chip baru. Zmoniu jame buvo pilna ( o gal pataikem vakarienes metu?..), kai kituose, aplinkiniuose bariukuose matesi štilis. Pirkom išsinešimui - tai truputi pigiau. Sumokejom apie 14 GBP dviems...
Kita diena valgem indiskam restoranely "Suruchi", Nicolsen st. , kuri tikrai rekomenduoju, nes matosi, kad valgo daug vietiniu, ir paciu indu. Ir, aisku, labai skanu buvo. Nors emem 2 beveik pigiausius Curry +duona+alus+tradicinis ju jogurtas, sumokejom apie 30 GBP. Tai cia jau buvo prabanga....
Tai Fish&chip valgem ta diena, kai vazinejomes po apylinkes, ir as buvau dar internete suradusi toki restoraneli Anstruther miestelyje (vaziuojant pakrante nuo St Andrews jau link Edinburgo) "Anstruther Fish bar", kuris kelis metus yra skelbiamas "Best in Scotland" fish &chip baru. Zmoniu jame buvo pilna ( o gal pataikem vakarienes metu?..), kai kituose, aplinkiniuose bariukuose matesi štilis. Pirkom išsinešimui - tai truputi pigiau. Sumokejom apie 14 GBP dviems...
Kita diena valgem indiskam restoranely "Suruchi", Nicolsen st. , kuri tikrai rekomenduoju, nes matosi, kad valgo daug vietiniu, ir paciu indu. Ir, aisku, labai skanu buvo. Nors emem 2 beveik pigiausius Curry +duona+alus+tradicinis ju jogurtas, sumokejom apie 30 GBP. Tai cia jau buvo prabanga....

QUOTE(Mamce @ 2010 03 23, 09:27)
Mes užsisakėm "Herald house" hotel. 2 zvaigzdutes. Pesciomis pasiekiamas Senamiestis. Tai pigiausias is viesbuteliu, kuri radau. Internete labai neblogi atsiliepimai. Dar norejau, kad butu patogus susisiekimas su oro uostu, nes lektuvas leidziasi po vidurnakcio, tai nesinori labai su lagaminu vaiksciot po miesta. Ir "Avis" autonuomos biuras visiskai netoli. Zodziu - atitiko visus mano keliamus reikalavimus.
Mes irgi į jį žiūrim pirmai nakčiai (pusei nakties

QUOTE(Rudeneja @ 2010 06 19, 18:37)
Mes irgi į jį žiūrim pirmai nakčiai (pusei nakties
). Kaip su įsičekinimu naktį (jie rašo, kad šiaip iki 23 val) ir kuo važiavot iš oro uosto? Kur išlipot? Aš lengvai pasipykus su orientacija, tai man svarbiausias klausimas - kaip rasti

Isvakarese parasiau i viesbuti, kad atvyksime po vidurnakcio , tai atrase iskart, padekojo, kad informavau ir nakti pas juos budi toks "naktinukas", tai paskambinus i duris iskart atidare.
Is oro uosto vaziuoja naktinis autobusas (reikia tureti tikslia suma uz bilietus (3 GBP asmeniui) be grazos, nes vairuotojas isvare MB is autobuso keistis pinigu

http://www.nightbuses.com/rn22.php
http://lothianbuses...._map_100215.pdf
Islipti reikia kazkur prie Fountainbridge, bet tiksliai nepamenu, ten daug tu stoteliu. Kai vaziuoji i prieki, dar visai nesigaudai....

Ačiū, Mamce
Mes tame viešbutyje tik pirmą naktį būsim, o iš kur grįžinėsim į oro uostą tai dar nežinom, dar tik pusė savaitės suplanuota. Mes iš viso 7 naktis Škotijoj būsim. Sekmadienį išskrendam naktį ir iki ketvirtadienio ryto sėdim Edinburge, o paskui... o paskui tai dar reikia pagalvot
Ir jau reikėtų greičiau galvot, nes laiko vis mažėja
Galvojam gal į Glasgow, o gal per mažus miestelius pabandyt. Jei kas turit kokių patarimų ir minčių, tai labai prašom patarinėkite, mums likusios dar 4 dienos (3 naktys) nesuplanuotos.

Mes tame viešbutyje tik pirmą naktį būsim, o iš kur grįžinėsim į oro uostą tai dar nežinom, dar tik pusė savaitės suplanuota. Mes iš viso 7 naktis Škotijoj būsim. Sekmadienį išskrendam naktį ir iki ketvirtadienio ryto sėdim Edinburge, o paskui... o paskui tai dar reikia pagalvot

Galvojam gal į Glasgow, o gal per mažus miestelius pabandyt. Jei kas turit kokių patarimų ir minčių, tai labai prašom patarinėkite, mums likusios dar 4 dienos (3 naktys) nesuplanuotos.
Galiu pasakyti tik tiek - jei apziuret visa turistini Edinburga, tai dvieju dienu per akis. O toliau -vaziuociau i kalnus, prie Loch Nesses ezero, per ivairias pilis ir miestelius. Daug daugiau ivairoves ir besikeicianciu ispudziu, negu viename mieste.
QUOTE(Mamce @ 2010 06 21, 14:03)
Galiu pasakyti tik tiek - jei apziuret visa turistini Edinburga, tai dvieju dienu per akis. O toliau -vaziuociau i kalnus, prie Loch Nesses ezero, per ivairias pilis ir miestelius. Daug daugiau ivairoves ir besikeicianciu ispudziu, negu viename mieste.
Mes su vaiku, tai norim ir į zoo nueit, ir šiaip pavaikščiot, ir į muziejus ramiai suvaikščiot, įskaitant vaikiškus/paaugliškus. Londone pvz mums 8 dienų buvo mažai vien mieste būnant, tai dar progai pasitaikius po to 2 dienom nuvarėm ir dar būtų gerai palėkt, nes nespėjom visko, ką norėjom

O šiaip vėlesniam pasimalimui žiūrinėju explorer pass iš Citylink. Kažin, ar patogu. Gal kas turėjot?
Dėl važinėjimo po kalnus, tai niekas iš mūsų nenori vairuoti, ypač "neteisinga" puse. Plius biudžetas labai ribotas bus, tai ir nuomotis auto taip pat nelabai norisi. Svarstėm kelių dienų ekskursiją, nereiktų patiems nieko daryt, bet "civilizuotos", į kurias priima su vaiku, labai jau brangios...
Aš pati buvau tik Edinburge, bet maniškis rekomenduoja aplankyti Glazgą. Sakė, kad dienai drąsiai užteks, dažnai važiuoja traukiniai iš Edinburgo tiesiai. Taip pat sakė, kad labai verta nuvažiuoti į kelionę po kalnus, prie Lochneso ežero.
Aš pati labai labai norėjau, ale nespėjom per dvi dienas

QUOTE(Aurinija @ 2010 06 21, 20:30)
Aš pati buvau tik Edinburge, bet maniškis rekomenduoja aplankyti Glazgą. Sakė, kad dienai drąsiai užteks, dažnai važiuoja traukiniai iš Edinburgo tiesiai. Taip pat sakė, kad labai verta nuvažiuoti į kelionę po kalnus, prie Lochneso ežero.
Aš pati labai labai norėjau, ale nespėjom per dvi dienas 

na va katik grizom is keliones.ai zinai, nenuvaziavai, tai ir labai nepraradai, pvz maniskis tai lb nusivyle ta kelione po kalnus ir lochneso ezeru.Ten vaziuoji,vaziuoji visa d kad puse h pabutum prie ezero ir paskiau atgal vel puze d grizt.Pats miestas daug labiau suzavejo......