Įkraunama...
Įkraunama...

Edinburgas

QUOTE(juraciukyta @ 2010 06 02, 10:26)
Lauksiu Aurinija,Rudeneja ispudziu,patarimu,reportazo  tongue.gif

Aš tik dviems dienoms lekiu ten, tai teik daug pačios Škotijos nepamatysiu. Mes šiaip galvojam, kad gal iki Glazgo dar palėksim per tą laiką. Na bet kokiu atveju, įspūdžiais pasidalinsiu rolleyes.gif
Atsakyti
Na, aš jau ryt kylu į Edinburgą wub.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif Palinkėkit sekmės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 06 10, 20:40)
Na, aš jau ryt kylu į Edinburgą  wub.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif Palinkėkit sekmės  rolleyes.gif

Labai linkim ir laukiam įspūdžių. Aš tai dar tik mėnesio gale smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2010 06 11, 10:10)
Labai linkim ir laukiam įspūdžių. Aš tai dar tik mėnesio gale smile.gif

Sėkmės thumbup.gif
Aš ir gale (per Jonines) smile.gif oi laukiam db grizus nepamirst cia apsilankyt.. gathering.gif
Atsakyti
Beje, o su kuo skrendat? Gal su Star1? Star1 tai naktį atskraidina, kažin, kaip su naktiniu transportu ten?
Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2010 06 11, 16:58)
Beje, o su kuo skrendat? Gal su Star1? Star1 tai naktį atskraidina, kažin, kaip su naktiniu transportu ten?

Taip,su star1 ir as. Kiek teko dometis, yra ten pas juos naktinis autobusas is oro uosto,taip kad neturetu iskilt bedu:P
Atsakyti
Sveikos hi.gif Ateinu kupina įspūdžių iš Edinburgo wub.gif Žinokit, nerealus savaitgalis... Praleidau dvi nuostabias dienas, kurios pralėkė taip greitai, tai nenorėjau išvykti visiškai cry.gif

Pats skrydis pradėjo gerai. Pirmą kartą skridau su star1, tai šiaip patiko. Lėktuve net keturios stiuardesės, tikrai paslaugios, draugiškos. Galima buvo nemokamai vandens atsigert, po saldainuką dalino. Ko niekad nebuvo nei su flylal, nei su aurela, kiek skridau. thumbup.gif Ten nuskridus labai greit bagažą atidavė, nuėjom į naktinį autobusą. Dabar ten stotis remontuojama, tai kitoj vietoj stoja jis. Bet drąsiai klauskit taksistų ten arba kitų vietinių, patars tikrai cool.gif kai mes maklinėjom ten, tai patys atėjo ir pasakė, kur eit wink.gif

Apsistojom Shandwick Hotel & Suites viešbuty. Jį pasirinkom, nes arti pagrindinės Princes Street, kad naktį netektų toli kulniuot nuo sustojimo. Šiaip viešbutukas labai paprastas, bet ten kainos nemažos. Už dvi naktis dviems žmonėms paklojom 120 svarų be pusryčių blink.gif Dar buvo nuotykių, kol jį radom, nes jokios iškabos nebuvo. O įsivaizduojat, kiek baimės gavom, kai paaiškėjo, kad recepcija dirba iki 12 h, o po to nepriema poilsiautojų. O mes jau susimokėję, pervargę su krepšiais stovim vidury nakties. galvojau, kad nugriūsiu vietoj swoon.gif laimė, kad šiaip ne taip pavyko ten susiorganizuoti biggrin.gif

Pats miestas įspūdingai gražus... wub.gif Ne veltui tiek turistų ten daug. Graži labai Royal Mile gatvė, daug lankomų objektų. Gatvės gale yra karališka rezidencija (Palace of Holyroodhouse). Labai ten patiko ekskursija, yra audio gidai, įdomiai pasakoja. Bilietas 10 svarų, bet rekomenduoju nueiti, labai labai patiko thumbup.gif Šalia yra Škotijos parlamentas, galima užeiti, pasižiūrėti nemokamai. thumbup.gif Užlipkit ant Calton Hill, nuostabūs vaizdai wub.gif mes lipom į Nelsono monumentą, ten apžvalgos aikštelė yra, iš kurios nuostabūs vaizdai atsiveria wub.gif žinoma, praeikit Princes Street'u, nueikit prie pilies. Joje nebuvom, sakė, kad nieko įspūdingo, o ir pagailėjom po 15 svarų bilietams blush2.gif Nueikit dar būtinai į National Museum of Scotland, įėjimas nemokamas, o ekspozicijų labai įdomių yra. Mes dar pasibastėm po aplinkines gatveles, parkus. Na, super, labai labai patiko wub.gif thumbup.gif

Plačiau dar vėliau galėsiu parašyt, nebelabai laiko turiu rolleyes.gif
Atsakyti

Plačiau dar vėliau galėsiu parašyt, nebelabai laiko turiu rolleyes.gif
[/quote

Idomus pasakojimas, Aciu. O beje teko isvaziuoti i kalnus, ten po apylinkes apvaziuoti?ar pritruko tam laiko? Koks db oras ten/nelabai salta? g.gif
Atsakyti
Dėl oro. Tai čia pažiūrėjom prognozes, žadėjo apie 18 laipsnių šilumos, bet buvau šalčiau. Nuvykę pamatėm, kad ten rodo, jog max temperatūra iki 13 laipsnių. O aš per plonus rūbus buvau pasiėmus, tai šaltoka buvo. O antrą dieną iki pietų lijo. Ir dar smarkokai unsure.gif Bet po to viskas ok buvo, saulė išlindo, truputį atšilo rolleyes.gif

Į apylinkes nevažiavom, nebuvo laiko. Ir tai visko nespėjom apeiti doh.gif Pirmą dieną ryte nuėjom prie pilies, užsukom į kelias bažnyčias pakeliui ir tada ėjom Royal Mile gatve. Ten grynai senamiesčio gatvė, bet graži, daug parduotuvėlių, kavinukių. Jos gale užsukom į parlamentą ir Karališkąją rezidenciją, kaip minėjau, man ten labai patiko. Tikrai verta užsukti. mirksiukas.gif Tada užlipom Į Calton Hill kalvą. Būtinai tą padarykit, labai gražu smile.gif Ten daug monumentų, mes, kaip minėjau, užlipom į Nelsono bokštelį. Tikrai gražu. smile.gif Po to apsilankėm parke, kurio pavadinimo niekaip neatgaminu g.gif Čia taip ir prabėgo daugiau nei pusė dienos, tai likusį laiką pravaikščiojom pro gatveles toliu nuo centro, pasižvalgėm,vakare pasėdėjom pube, futbolą žiūrėjom.

Antrą diena savo bagažą palikom geležinkelio stoty, saugojimo kameroj, kad nereiktų su savim tampytis. Ir turėjom daugiau nei 12 valandų iki vykimo iki oro uosto. Bet pradėjo labai lyti, tai nelabai smagu buvo po patį miestą vaikščiot unsure.gif apsilankėm nacionaliniame Škotijos muziejuje, kur tikrai labai daug ekspozicijų. Tai tą dieną daugiau laiko praleidom viduje. Ėjom į parduotuves, porą prekybos centrų. Vakarop apėjom dar centrą, paklaidžiojom po tolimesnes gatveles. Ir kažkaip nepastebimai diena praėjo unsure.gif

Vat ko nespėjom ir labai gailiuos, tai į Karališkąjį botanikos sodą. Ten įėjimas nemokamas, o sakė labai labai gražu. Ir dar prie Royal Mile yra uolos, į kurias daug turistų lipa, nes sakė labai įdomu ir gražu, bet mum antrą dieną oras pamaišė taip padaryt verysad.gif

Apibendrinant, galiu pasakyt, kad superinis miestas. Labai gražus, jaukus ir mielas. Daug turistų, labai daug lankytinų istorinių vietų. Visiems rekomenduoju aplankyt, nes vienas gražiausių mano matytų miestų... wub.gif wub.gif
Atsakyti
Aurinija, labai ačiū už įspūdžius thumbup.gif
Gal pameni, kiek kainuoja pasidėti daiktus geležinkelio stoty?
Atsakyti
Tikiuosi, kad pravers jums mano info smile.gif žinokit pavydžiu, kad jūs ten dar tik vyksit biggrin.gif už vieną lagaminą dienai 7 svarai. Nors dabar susimąsčiau už parą ar dieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2010 06 15, 18:49)
Aurinija, labai ačiū už įspūdžius  thumbup.gif
Gal pameni, kiek kainuoja pasidėti daiktus geležinkelio stoty?

O jus paklauskit viesbutyje, ar negalima palikti lagaminu. Dazniausiai visi viesbuciai teikia ta paslauga nemokamai. Mes palikom savo viebutelyje ir pasiemem tk 9 val. vakaro, kai vaziavom i oro uosta.

Beje, jei skrendat su Star1 naktiniu skrydziu, tai butinai informuokit viebuti, kad atvyksit po vidurnakcio. Tada jie zino ir laukia, nes kitaip tai tikrai galite neprisibelsti... smile.gif
Atsakyti