Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

taip visur yra tai aptarinejama.
manau kad tevai neturetu moralizuoti apie narkotiskus ir pan, nes tada mum buna nusispjaut ant ju pamoxlo.
esu macius laidu apie narkotikus, bet ten ta pati per ta pati kalba, dabar baigiu skaityt burgess"heroinas" tai jau suprantu to narkotiko kaina, ka del jo zmones praranda. pas mano pusbroli klasei buvo buves narkomasnas, tai jis jiem pasakojo kaip jauciamasi be narkotiku ir pan, wat manyciau tokie pasakojimai gali padeti mum ju neimti, o tos laidos tai s........ bent jau pateiktu mums viska zmoniskai, o ne kaip ispusta burbula ir grasinimu rinkini! unsure.gif
Atsakyti
as kazkodel manau kad dukrai pasidare per nuobodu hamuose, jokio judejimo,rutina.
ar patys kai buvot paaugliai taip nesielget?
o del to gulejimo su wyrais tai nebuciau isitikinus kad taip buvo, nereik iskart apie blogiausia galvot. siulyciau pakalbet su dukra nedramatizavus ir bandyt ja pasitiketi
Atsakyti
aš savo dvyniam pasakoju kaip tik pasitaiko apie tai tema.tarkim rodo ką per TV, kokią laida, filmą ar dar ką nors narkotikų tema, ar koks kadras apie tai.ir vis primenu koks tai siaubas.toliau jei jie patys ko klausia tada atsakau į klausimą.jei nesidomi - nesakau nieko.
jie žino, kad tai negerai.nežinau ar nebandys kada, tam, kad sužinotų ar tai tikrai taip negerai.labai tikiuosi, kad ne...
Atsakyti
Sveikos mamytes.as taip pat noriu prisijungt prie jusu,pasidalint savo skausmu,gal kokiu protingu patarimu isgirst is jusu panasiu gyvenimo atveju. Turiu 2 sunus.Vienam jau tuoj 20.Tevas buvo jam buvo per daug grieztas,muse uz kiekviena smulkmena.paauglystej paragavo visko,isskyrus zoles ir narkotiku,o dabar jis pats sau labai grieztas,ne tik neruko,bet ir negeria.O stai kitam sunui vasara sueis 14,bet su juo viskas buvo kitaip.Jis isvis neragavesnuo tevo grieztumo.As abieju vaiku atzvilgiu buvau pries musima,nes pati nebuvau musama. Kai antram sunui buvo 9 metai,su vyru issiskyrem.As issikrausciau is jo namu,nes jis ir pries mane kele ranka.Tai jaunelis isejo su manim,o vyresnysis liko pas ji,bet del mociutes.Jauneli labai traukia viska isbandyti ir jau yra paragaves ne tik dumo,bet ir alkoholio,tik del zoles nezinau.Policija parveze namo jau 3kart. Paskutini karta isgerusi.As jam,kai issiblaivo,viska paiskinu,papasakoju kas laukia jo ateity,bet jis nenori girdeti ir negirdi.Bando klausyti,bet kai uzeina noras,padaro savo.Stai ir siandien,drauges,ne panos,tevai isvaziavo kazkur,jai 14 metu,ir sake leido su draugais buti per nakti.as zinoma nesutikau,paaiskinau,kad paugliai ekspromtu gali visko prisigalvoti ir pridaryti kvailysciu.Jis zinoma irodinejo savo,bet as nesutikau,nes sakiau,kad per jaunas nakvynem.Paklause,sake pabus ir pareis,bet iki dabar nera.Ir nebezinau ka daryti.Nuo mazens buvom labai artimi.Jis ir dabar parejes pasipasakoja apie draugus,ka veikia,ka sneka,as isklausau,bet musu santykiai kuo toliau,vis labiau slyja.O nerimauju todel,kad susidejo su 19 metu draugais.Daug visko buvo kalbeta,paklauso,bet dar kolkas negirdi.Ir nebezinau ka daryti. g.gif
Atsakyti
Daugelis paaugliu ir ruko,ir geria,ir keikiasi tarsi is kalejimo iseje, ir nieko jus,mieli teveliai, nepakeisite. Nenustebkit, jei suzinosit,kad dukra prarado nekaltybe 13 ar 14 metu budama(siais laikais kuri to nepadaro yra "kaimiete" paciu merginu tarpe), sunus kartu su trumpasijone kolege geria visai ne sidra, o pacia tyriausia degtine, smirga dumais ne todel,kad kazkas ruke tualete, o todel,kad pats trauke,trauke ir sutrauke turbut ne vien ir ne penkias cigaretes, o gal net "zoles" suktinuke? kas zino... Zodziu nedrmatizuokit,nieko nepakeisit, tik ziurekit,kad 15-ete dukra nesislaistytu su 30-eciais vyrais.
Atsakyti
QUOTE(sefys @ 2007 03 17, 19:19)
Daugelis paaugliu ir ruko,ir geria,ir keikiasi .... Nenustebkit, jei  suzinosit,kad dukra prarado nekaltybe 13 ar 14 metu budama, o sunus  geria visai ne sidra, o pacia tyriausia degtine, .... ir sutrauke turbut ne vien ir ne penkias cigaretes, o gal net "zoles" suktinuke? kas zino...

Zodziu nedrmatizuokit,nieko nepakeisit, tik ziurekit,kad 15-ete dukra nesislaistytu su 30-eciais vyrais.

Nevisas jaunimas vienodas... O jei reikia kažką keisti, tai tikrai neverta laukti iki 13 -14 m. Nors, kita vertus, susitaikyti ir nieko nedaryti ir negalėti - pats lengviausias kėlias ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 17 kovo 2007 - 22:04
Tai, kad "daugelis taip daro", dar toli gražu nereiškia, kad tai toleruotina ir normalu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sefys @ 2007 03 17, 19:19)
Daugelis paaugliu ir ruko,ir geria,ir keikiasi tarsi is kalejimo iseje, ir nieko jus,mieli teveliai, nepakeisite. Nenustebkit, jei  suzinosit,kad dukra prarado nekaltybe 13 ar 14 metu budama(siais laikais kuri to nepadaro yra "kaimiete" paciu merginu tarpe), sunus kartu su trumpasijone kolege geria visai ne sidra, o pacia tyriausia degtine, smirga dumais ne todel,kad kazkas ruke tualete, o todel,kad pats trauke,trauke ir sutrauke turbut ne vien ir ne penkias cigaretes, o gal net "zoles" suktinuke? kas zino... Zodziu nedrmatizuokit,nieko nepakeisit, tik ziurekit,kad 15-ete dukra nesislaistytu su 30-eciais vyrais.

dar kaži kas didesnė blogybė -- nuolat geriama degtinė ir narkotikai, ar 30metis vyras blink.gif
Atsakyti
oi prajuokinai sefys su tom "kaimitėm" lotuliukas.gif labai daug kas priklauso nuo pačio žmogaus... turiu pažįstamą kuri bėgioja iš pamokų, nepranešus su draugėm išvažiuoja pagastroliuot po Lietuvą, per vakarėlius ten oi oi oi kas daros, bet ji nusistačiusi prieš alkoholį ir narkotikus... o šiaip tai nemanau, jog tėvai turi labai didelę įtaką, nes kuo daugiau drausit, tuo daugiau norėsis... doh.gif
Atsakyti
Paauglys irgi yra normalus zmogus, ash savo paauglyste isgyvenau tikrai labai ramiai, pacioje pradzioje kai man buvo ~13m. pabandziau gert, rukyt, man to ir uzteko nors ir patiko, toliau per gimtadienius kai visi eidavo parukyt, toks vienas klasiokas ir as sededavau su juo ir kalbedavom kokie jie durneliai, itraukdavau pora dumu kaljano, isgerdavau sidro stikline, ir rami 10 valanda budavau namuciuos smile.gif nes tevai daug ka man leisdavo, aisku ne gert ir nerukyt, bet seip leisdavo eit nusipirkt nroima ruba, ar pasikviest draugu, bet sakydavo turi namus, ner ko valkiotis, pareik namo:) susitaikiau su tuo, ir tai nebudavo man didele problema smile.gif Uz tai, uz visa prieziura labai gerbiu savo tevus ir esu jiems dekinga tongue.gif
Atsakyti
nors esu paaugle-man 15-tuoj 16,nesu tokia kokias jus cia peikiat...
rukyt bandziau-nepatiko.gert-viena karta nusigeriau iki zemes graibymo...nebenoriu...vaikino neturejau,tai negaliu apie TAI pasakyti beveik nieko...nesu angeliukas,bet ir nesibastau naktimis kur papuola smile.gif
Atsakyti
Man asmeniškai labai neramu dėl dviejų paauglių, gyvenančių po mumis. Jų motina neranda nei reikalo, nei noro kartu leisti laiką ir juos suprasti, todėl savaitgaliais, kai ji išvažiuoja pas savo naują draugą, jų bute nuolat girtaujama doh.gif Neįsivaizduoju, kas dėsis toliau blink.gif Laiptinė jau atrodo kaip pas bomžus - ne tik sienos, bet ir langai aprašinėti doh.gif doh.gif Praeitą pavasarį sudaužė motinos mašiną ir dar vieną aikštelėje apgadino doh.gif O kažurį vasaros savaitgalį atėjo jų motina pas mus ir paklausė, ar kartais ne mes padegėm jų kėdę balkone lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš tai sakau jai:
„o jūs nežinot, kad jūsų sūneliai geria ir rūko? Vakar pas juos buvo neblogas tūsas, iki antros negalėjom užmigti nuo garsios muzikos.“. Jai akys tik išvirto... Aš tai nesuvokiu, kaip šitaip galima nieko nežinoti apie savo vaikus? g.gif g.gif
Atsakyti