Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

Ar kalbejote ir kaip su vaiku apie narkotikus ? Apie seksa yra tema kaip tai pasakyti, kad ir pan. O kaip del narkotiku, kada reiketu pradeti kalbeti ?
Atsakyti
Nu kaip tik rode kazkokia laida (aisku, buvo N-14, bet man tiko) ir narkomanas rode baisias kojas ir rankas, pasakojo, kad kazkada netikejo, kad jis uzsikabins, o dabar jau net leistis nebegali ir t.t.
As savo moteriske pasikvieciau ir paskui pasiaiskinom, kas tai per daiktas. Nezinau, gal perdaug prigasdinau, nes anakart grizus pasakojo, kad mikriuke kazkokia mociute dave saldaini, bet neeme. Sake: kad ir atrodo gera mociute, bet jei man kokiu narkotiku prikis doh.gif
Vaikui nieko tokios mintys? Bet vaisdas buvo tragiskas, tai gal isimine.
Atsakyti
Taip,mes su vaikais labai daug ir placiai kalbejom apie narkomanus.Net turejo progos patys su jais pabandrauti,nes vienas is musu pazystamu buves narkomanas.Tai vaikams paliko jo pasakojimas didziuli ispudi.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 10 13, 13:10)
Nezinau, gal perdaug prigasdinau, nes anakart grizus pasakojo, kad mikriuke kazkokia mociute dave saldaini, bet neeme. Sake: kad ir atrodo gera mociute, bet jei man kokiu narkotiku prikis  doh.gif 
Vaikui nieko tokios mintys? Bet vaisdas buvo tragiskas, tai gal isimine.

na, siuolaikiniai vaikai musu dienu problemas gal ismano netgi geriau nei tevai. manau ypac jei vaikai aktyviai stebi pasauli -- vistiek ziuri tv, ziuri kino filmus, skaito knygas, zurnalus -- dabar narkotiku tema labai aktyviai lukstenama.
as kai paaugle buvau, tai ta tema namuose net nekalbejom. kazkaip ziurejau tv, skaiciau, mokykloj aiskino -- kazkaip buvo savaime aisku, kad narkotikai -- siukstu.
beje, kas nori geros antinarkotines propagandos, rekomenduoju filma "Requiem for a Dream"
Atsakyti
Oi, oi, baisi tema. Šiaip, jei pasitaiko kokia laida ir manoji prieina prie ekrano, visada pasikalbame. Kol kas ji žino, kad čia kažkas blogai, žino, kad negalima iš nepažįstamų imti įvairių daiktų. Manau, tai užtenka, nes per daug informacijos gali tapti žalingu veiksniu taip pat
Atsakyti
Mes su dukra jau snekejom. Kazkaip pati paklause apie alkoholi, kodel zmones geria, snekejom snekejom......to paciu ir narkotiku tema palietem. ax.gif
Atsakyti
Abejoju ar kada su tevais kalbejom tatema, nes pati nenoriu..ir taip visur kala-mokykloje, zurnaluose, per tv....
Atsakyti
mokyklose labai daug kalbama narkotiku ir visu kitu negeru dalyku temomis tad namie jau manau nereiktu apie tai kalbet smile.gif
Atsakyti
Manau ,apie narkotikų ir kitų svaigalų daromą žalą ,kalbėti reikia kuo anksčiau ir paprasčiau,suprantamiau.Apie seksą kalbėti - reikia sulaukti tam tikro amžiaus ax.gif .
Aš nuo pat mažumės vaikams tą aiškinu,žinoma nemoralizuoju pasisodinus nes tuomet tikrai neims į galvą mirksiukas.gif ,bandau tai pateikti pagal jų supratimą.
Atsakyti
Pati esu paaugle, man 14. As negeriu, neberukau, bet noreciau jums papasakoti apie viena savo drauga. Jam taip pat tik 14, bet jis kiekviena penktadieni ir sestadieni geria. Geria, ne taip kaip jus pergyvenat, kad alu, o degtine. Ruko daug. Per diena po pakeli, kartais ir daugiau suruko. Ir negalvokit, kad dabar mazai tokiu paaugliu. Daug mano pazistamu, vaikai is kulturingu, tvarkingu seimu taip elgiasi. Ruko beveik visi mano pazistami bei draugai, degtine geria taip pat dauguma. O gyvenu as ne kokiam nors rajone, o Antakalnyje, mokausi Antakalnio vidurineje mokykloje ir kalbu apie paauglius ne vien is jos, bet ir is Dauksos mokyklos, bei Siuolaikinio mokyklos centro. Vis daugiau paaugliu dabar geria ne tik alu ar cidra ir ruko daugiau, nei ju tevai. O tevai tiesiog to nemato. pasigerus grizta 10 vakaro ir eina miegoti arba i kambari, pasako, kad skauda gal;va ar panasiai. Pries einant namo neruko, kad nedvoktu ir cigareciu i namus nesinesa. O jei tevai pagauna... Na ka, pasedi menesi namie, uzsitarnauja tevu pasitikejima vel ir toliau daro savo. Ir taip kaip uzburtas ratas. Taigi, teveliai, jus kartais patys uzmerkiat akis ir nematot, ka daro jusu nepilnameciai vaikai. Arba matot per mazai. Dauguma sulauke 15-16 susiproteja ir viska meta (na mano 15-16 meciai draugai ruko ir geria zymiaj maziau nei 14 meciai), bet kai kurie i ta liuna ipuola per daug. Nedrauskit savo vaikams linksmintis, bet labiau atmerkit akis ir ziurekit ar tos linksmybes nepersikeliai i toki lygi, kai lieka tik laipsniai ir cigaretes...
Atsakyti
QUOTE(prieskonine @ 2006 07 30, 13:39)
. Ir dar kartą suklydau. Netyčia radau kuprinėj cigarečių.. oi, koks smūgis buvo.. ir ašaros liejos, ir keiksmai verysad.gif  Pažadėjo daugiau nebedaryt taip, kad tik pabandė ir t.t.. Palaikiau kaip už bausmę iki vasaros namuose, stebėjau, kaip ir gera buvo. Po to pradėjau vėl išleidinėt, lygtais nieko, viskas gerai, bet vieną dieną birželį einu iš darbo namo ir matau: gal su 25 metų bernu bučiuojas, vienoj rankoj alaus bonkė... Įsiutau kaip reikalas, dabar visą vasarą namuos sėdi panelytė. Jaučiu, kad jau ir su berneliu ne vienu pagulėjus yra.. Nesuprantu, kodėl prasidėjo tokie dalykai, šeimoje viskas gerai, negirtaujam, nerūkom, nesipykstam...Keista, bet mokslai taip ir nenukentėjo, vis dar viena iš geresnių klasėje. Gal turit kokių patarimų, kaip elgtis toliau? Gaila man jos, dabar dažnai verkia, naktimis nemiega, beveik nieko nevalgo.. Bet nenoriu išleist, tikriausiai vėl tas pats bus. Nežinau. Prasidės mokslo metai, reiks stebėt...

kol mano maži ,ieškau teisingiausio atsakymo i klausimą -ar nutiesti pamatai vaikystėje turi kokią nors ytaką paauglystėje?????????bandau ,rodos ,viską daryti ,kad išmoktų ,atpažintų gėrį nuo blogio,auginu širdelėse pagarbą žmogui,meilę darbui ir t.t bet ar tai turės jiems ytakos paaugus?mamytės užvesta tema labai labai gera ,bet pati autorė su dukra atrodo ,tik barasi.ar gerai isivaizduoju ,kad su vaiku ,bet kokio amžiaus ,reikia tiesiog pasikalbėti.ir gal visai neleisti susitikti su draugais mieste -tegul ateina į draugai svečius ,ar iki draugų namų palydėti ,tarkime ,porai valandų.aš nežinau ,kaip turi būt ,ir kaip geriau ,bet vaikams turėtų būti griežta,labai griežta kontrolė iki 16 metų.tas 18 m nieko nebereiškia,jaunimas bresta geitai. ar nėra taip ,kad vaikai vieniši ,daugumos vienas iš tėvų toli užsienyje ,trūksta meilės ,saugumo?vaikai patiria nuolatinę kontrolę ,erzinantį priekabiavimą?kiek iš tėvų- mamų gali ramiai pasakyti ,kad vaikas-pats geriausias draugas.?kaip rasti tą viduriuką ,kad ir tėvai ,ir vaikai rastų bendrą ,suprantamą ,,galima-negalima,,/
Atsakyti
QUOTE(SUPER HERA @ 2006 11 11, 23:01)
kol mano maži ,ieškau teisingiausio atsakymo i klausimą, ar nutiesti pamatai vaikystėje turi kokią nors ytaką paauglystėje?????????

1.vaikams turėtų būti griežta,labai griežta kontrolė iki 16 metų. tas 18 m nieko nebereiškia,jaunimas bresta geitai.

2. Ar nėra taip ,kad vaikai vieniši ,daugumos vienas iš tėvų toli užsienyje ,trūksta meilės ,saugumo? Vaikai patiria nuolatinę kontrolę , erzinantį priekabiavimą?

3. kiek iš tėvų- mamų  gali ramiai pasakyti ,kad vaikas-pats geriausias draugas.?

Matau, kad ieškai atsakymų į daugelį klausimų dabar, kol dar nevėlu, bet tarp 1-o ir 2-o tavo teiginio kažkoks visiškas prieštaravimas unsure.gif nesupratau minties... ax.gif

3. Visai nemanau, kad kad vaikas tėvam turi būti geriausias draugas - schmoll.gif Geriausiu draugu gali būti tėvai savo vaikui. Ir tai nevisi su tuo sutinka. Juk kad vaikas normaliai vystytųsi, jam būtina ne tik meilė ir draugystė, bet ir saugumas. Todėl reikalingi žmonės, galintys tai užtikrinti. Ne tik visada draugiškai plekšnodami per petį, bet ir nustatantys saugias ribas, bei nuolat reikalaujantys jų laikytis. O tai jau nebe draugų darbas, o tėvų. Ir psichologai nuolat kalba, kad net mažas vaikiukas žaisdamas tas saugumo ribas kasdien 100 kart pasitikrina (pvz, eilinį kartą daro tai, kas uždrausta, kad įsitikint, ar vis dar taip pat negalima) ir vėl nurimsta, nes viskas taip ir liko nepakitę, pažįstama (mamos reakcija irgi), vadinasi saugu.

O apie tėvų-draugų ir vaikų santykius protingiausia kalbėt, manau, jau tada, kai vaikas jau pats geba būt draugu suaugusiam žmogui, t.y., jau moka su juo dalintis atsakomybe
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 12 lapkričio 2006 - 19:50