Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

Suzaloti savo vaika uz tai kad is sokiu veliau grizo ar cigarete suruke? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 09 27, 16:02)
Suzaloti savo vaika uz tai kad is sokiu veliau grizo ar cigarete suruke? blink.gif

Tai aišku,kad ne už tai smile.gif Kaip supratau,kalba čia eina apie tokius,kur jau kalbos ir rodos neina gauti.
O kad kartą kitą su diržu įlupsi tokiam 16 metų meitėliui,niekas ten jam nepasidarys.Ana,pasiskaitykit,kaip mamos metinukam ožius varo.Duoda su diržu į klyną ir gražiai neklausia.Ir diskusijos čia visai dėl to nekyla.O tą diržą paskui dar rekomenduoja pakabinti matomoj vietoj ir paskui vis rodyt,kaip neklausys.Ir vėl lupt.Ten viena mama sakė,kad per mėnesį ožys išeina biggrin.gif Bet čia juk tik ožiuoti metinukai.Velnias jų neims.Nė ten jie supranta už ką gavo,nė pasakys kam.O va čia kitas reikalas.Nuo tokio ir atgal gali gauti biggrin.gif Kur jau čia auklėsi.Ai,neturiu daugiau ką rašyti.
Manau,geriau daryti taip,kad iki to nedaeiti.Tai paskui,pasak jūsų,ir "žaloti"nereiks.
O kas liečia tą vadinamą "žalojimą",kad vėlai iš šokių grįžo.Aš taip tikrai gal nedaryčiau.Bet va kaimynų 14-metis bernas iš šventės grįžo vėliau,nei buvo prisakyta.Ir ką.Senelis laukė jau su diržu prie durų biggrin.gif Na ir čiukštelėjo gerai pora kartų.Padėjo.Tai buvo prieš metus kažkur.Dabar tokių problemų nebūna.
Galvokit ką norit,bet aš manau,kad tai daug veiksmingiau,nei kad mama vis atsisėdus šalia verkia ir prašo daugiau taip nedaryti.
Čia kažkuri sakė,pinigų daugiau neduoti.Na ir kas?Jei vaikis ar pana toki jau niekam tikę,gali vogti pradėti.Nes tokio amžiaus vaikams jau jei velnias smegeninėn įsisuka,tai jiems viskas o viskas dzin.
Tai tiek.Kantrybės mums visiems,kad nereiktų tos lazdos.Nes,tiesą sakant,ir pas mane šis laikmetis jau apsilankęs 4u.gif
Atsakyti
As turiu kita pavyzdi: musu kaimynai grieztai auklejo vaikus- kai buvo mazi lupdavo dirzu, o kai paaugo- su skalbimo masinos zarna. Daugiabucio sienos plonos, visus klyksmus ir dauzymus puikiai girdejome. Deja vaikai nuejo sunkeliais, kolonijos, kalejimai, tarpe tarp ju grize musdavo tevus. Jau man pas tevus atvaziavus baisu budavo miegoti nuo keiksmu, spiegimu, maldavimu pasigaileti...Policija reguliariai lankesi, bet nenusaugojo- sunelis uzkapojo kirviu savo motina.
Smurtas gimdo smurta, deja...
Atsakyti
Jeigu vaikas protingas nu tai , o ko jau čia neleist išgert alaus ar sidro? Viskas gerai , kas su saiku. Rūkymą pabandykit kartu su vaiku , kad žinotų , jog nemaištaus prieš tėvus rūkydamas , na žodžiu su vaiku , kaip su draugu.
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 09 27, 19:23)
As turiu kita pavyzdi: musu kaimynai grieztai auklejo vaikus- kai buvo mazi lupdavo dirzu, o kai paaugo- su skalbimo masinos zarna. Daugiabucio sienos plonos, visus klyksmus ir dauzymus puikiai girdejome. Deja vaikai nuejo sunkeliais, kolonijos, kalejimai, tarpe tarp ju grize musdavo tevus. Jau man pas tevus atvaziavus baisu budavo miegoti nuo keiksmu, spiegimu, maldavimu pasigaileti...Policija reguliariai lankesi, bet nenusaugojo- sunelis uzkapojo kirviu savo motina.
Smurtas gimdo smurta, deja...

Jūs,bulba,truputį perdedat.Jei jau išgirdot,kad reikia įkrėsti,tai jūsų akys plačios ir jums tuoj asocijuojasi su tuo,kad vaikas vos neužmušamas.Matyt jums sunkiai pasiekiamas aukso vidurio suvokimas.Pagal jus,tai jei glostyt,tai jau glostyt,na,o jei lupt,tai jau lupt-pusryčiams,pietums ir vakarienei iš visos dūšios.
Tiesiog šitiems vaikams tie mūsų postringavimai yra nusispjauti.Geriau vaikus dažniau namuose laikyti,duoti jiems kažkokių pareigų namuose,darbo.Jie turi gyventi netiktai chebros ir gatvės,bet ir savo šeimos gyvenimą,suvokdami,kas tai yra.O tas košės įkrėtimas ( įkrėtimas ne pagal bulbą,o protingai) tikrai nepamaišys.Ir jei autorei tikrai su savo pana neina bendros kalbos rasti,tegul auklėja kitaip.Nes toki vaikai paprastai labai greitai nusirita.Dabar ne tie laikai,kaip anksčiau.Dabar tas liūnas yra kitos,daug baisesnis.Jei prieš 10-20 metų kažkas taip elgėsi,na,paragavo šio to ,įsivežė,sustojo.Dabar tą stabdį nuspausti yra pakankamai sudėtingiau.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 09 25, 17:03)
as pati myliuosi nuo 16 metu15 metu pradejau rukyti zole, ir dar dabar retsykiais parukau. nu alkoholis perdaug niekad netrauke, bet alaus, sidro, kokteiliu visokiu megstu isgert, bet geriu saikingai. Tik va  rukau daug. Rukyti pradejau nuo 14 metu tai taip ir iki dabar nemeciau. Jau 6 metai  mano rukymo stazas.   
nu mokslai niekad man nekentejo, visada buvau prie geresniu, nors pamoku nelankydavau ypac paskutiniais metais. bet 12 klases pabaigoj vidurkis buvo 8.6 , egzus issilaikiau valstybinius 75 - 80 % , istojau i VDU ir dabar sekmingai studijuoju  biggrin.gif

taip kad jei jusu dukra viska daro su protu tai nemanau kad verta kelt problemu. .

g.gif nepyk bet as cia didelio proto neizvelgiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2006 09 27, 10:36)
Už ką?Kad savo pablūdusį vaikį paauklėjai?Nejuokink.Jeigu jau daauklėta iki tiek,kad tėvams ir savo šeimai ne tik pagarbos nėra,o dar ir šitaip,tipo tokios problemos gausis,tai aš aplamai neturiu žodžių.Tuoj ir pabarti ir pamokyti nebus galima..Teisingai,tėveliai. biggrin.gif Toliau taip,tai tuoj vakare nė gatve praeiti neis.

Nu jo.... Už tai kad pablūdusį vaiką paauklėjai gali vaikų teisių sulaukt ir daug problemų turėt mirksiukas.gif O diržiukas paaugliams patikėkit ne bausmė tikrai schmoll.gif O geriausia išeitis kaip tik pamokyt ar pabart, o dar geriau apie viską tiesiai šviesiai pasišnekėt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2006 09 28, 14:58)
Nu jo....  Už tai kad pablūdusį vaiką paauklėjai gali vaikų teisių sulaukt ir daug problemų turėt  mirksiukas.gif  O diržiukas paaugliams patikėkit ne bausmė tikrai  schmoll.gif  O geriausia išeitis kaip tik pamokyt ar pabart, o dar geriau apie viską tiesiai šviesiai pasišnekėt  cool.gif

Tai kad tie pamokymai ir barimai ,kaip supratau,nusispjaut.O kas liečia tas vaikų teises,tai nesikartosiu ,ką rašiau.
O jūs visi tik bijokit,tegul vaikai ant galvos lipa.Tuoj nuo jų pačių velnių gerų gausit,kad ne taip labas rytas pasakėt. lotuliukas.gif Jau jei aš tokį erodą užauginau,kad jam nė pasakyt,o kaip pasakymai nepadeda,kad šunų keliais nenueitų,kitaip paauklėt neina,tai tegul tas vaikis kiša mane į cypę.Nors žinosiu,ką po krūtine išnešiojau ir išliūliavau.
Atsakyti

Pauglyste praeis- anksciau ar veliau, sunkiau ar lengviau, bet praeis. O vaikai vistiek mums liks vaikais, net kai jie suaugs ir ateis i prota. Ir aukselis, kuris siandien mums akis drasko, bus tas, kurio senatveje sauksimes, kad vandens stikline paduotu. Man kaip paugles mamai tenka spresti dvi dideles problemas- rysio su dukra palaikyma ir prieziura, kad su bloga kompanija nesusidetu. Del to grieztai pasisakau pries musima, kad fiziskai as galbut ir galeciau priversti ja paklusti, bet artumo, supratimo prasme, prarasciau dukteri. Netikiu as tais "paskui pati tau padekos". Nuo musimo randai lieka ne tik ant kuno, bet ir sieloje. Yra kitu budu susisneketi su paugliu, man kol kas efektyviausias atrodo ilgesnio laiko tarpo praleidimas su vaiku. Kai isklausau visus komentarus apie tai, kokie mes blogi tevai, kaip nieko nesuprantam ir kad ji per mus gyvenimo neturi, ateina laikas, kai issipasakoja ir paklausia musu patarimo. Visas triukas yra snekinti ir laukti.
Adrija, o kaip pati tvarkaisi? Ziuriu, tavo berneliui tiek pat metu kiek mano dukrai, ar berniukams irgi taip pat sunku "keisti oda"?
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 09 28, 18:41)
Pauglyste praeis- anksciau ar veliau, sunkiau ar lengviau, bet praeis. O vaikai vistiek mums liks vaikais, net kai jie suaugs ir ateis i prota. Ir aukselis, kuris siandien mums akis drasko, bus tas, kurio senatveje sauksimes, kad vandens stikline paduotu. Man kaip paugles mamai tenka spresti dvi dideles problemas- rysio su dukra palaikyma ir prieziura, kad su bloga kompanija nesusidetu. Del to grieztai pasisakau pries musima, kad fiziskai as galbut ir galeciau  priversti ja paklusti, bet artumo, supratimo prasme, prarasciau dukteri. Netikiu as tais "paskui pati tau padekos". Nuo musimo randai lieka ne tik ant kuno, bet ir sieloje. Yra kitu budu susisneketi su paugliu, man kol kas efektyviausias atrodo ilgesnio laiko tarpo praleidimas su vaiku. Kai isklausau visus komentarus apie tai, kokie mes blogi tevai, kaip nieko nesuprantam ir kad ji per mus gyvenimo neturi, ateina laikas, kai issipasakoja ir paklausia musu patarimo. Visas triukas yra snekinti ir laukti.
Adrija, o kaip pati tvarkaisi? Ziuriu, tavo berneliui tiek pat metu kiek mano dukrai, ar berniukams irgi taip pat sunku "keisti oda"?

Jūs ,bulba,išdėstėt iš tiesų labai gražias mintis. 4u.gif Aš jums pritariu visu 100procentų.Bet ką daryti,kaip jau visai nieko neina padaryti?Ši tema dėl to ir buvo užvesta.Na,aš vis tik pasiliksiu prie savo nuomonės šiam beviltiškam autorės atvejui biggrin.gif
O kaip aš tvarkausi?Taip pat,kaip ir jūs.Stengiuosi,kad jis būtų daugiau šeimoje,o ne chebroje.Buvo problemų,ir gana nemažų.Bet mes išsivertėm dar be tos lazdos :lotuliukas:Kažkaip dar susišnekam.Lyg tai ir supranta egzistencijos prasmę.Bet,kaip sako,akis turiu ir užpakalyje.Kažkaip man vis likimas padėdavo laiku jį už rankos nutverti.Mano išskaitytos litanijos lyg tai užtenkdavo..Stengiamės daugiau įsukti į savo gyvenimą.Yra šeimoje mažas broliukas,tai reikia padėti ir pažiūrėti.Jau ,va laiko kiek nuo nesąmonių išsigalvojimo nukrenta.Varau tėčiui padėti darbuose.Lanko treniruotes.Na,ir aišku sėdi laisvu laiku prie kompo.Negerai ,aišku.Bet vis geriau,nei cigaretė dantyse ar sidro butelis rankoje.
Nežinau,gal aš turiu tikrai neblogą vaiką,užtai mano nuomonė tokia drąstiška.Bet,manau,jei tos lazdos reiks ,aš ją būtinai ištrauksiu.Nes man jos reikėjo,ir savo laiku jos man niekas nepaėmė.
Tai tiek.

Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 09 27, 21:32)
QUOTE(Simulcika @ 2006 09 25, 17:03)
as pati myliuosi nuo 16 metu,  15 metu pradejau rukyti zole, ir dar dabar retsykiais parukau. nu alkoholis perdaug niekad netrauke, bet alaus, sidro, kokteiliu visokiu megstu isgert, bet geriu saikingai. Tik va  rukau daug. Rukyti pradejau nuo 14 metu tai taip ir iki dabar nemeciau. Jau 6 metai  mano rukymo stazas.   
nu mokslai niekad man nekentejo, visada buvau prie geresniu, nors pamoku nelankydavau ypac paskutiniais metais. bet 12 klases pabaigoj vidurkis buvo 8.6 , egzus issilaikiau valstybinius 75 - 80 % , istojau i VDU ir dabar sekmingai studijuoju 

taip kad jei jusu dukra viska daro su protu tai nemanau kad verta kelt problemu. .

nepyk bet as cia didelio proto neizvelgiu 

Pritariu...Ir man neaisku ka reiskia "su protu"? g.gif Busiu banali, bet kaip jusu busimi vaikuciai?
Atsakyti
Aš manau,kad kiekvieno žmogaus proto suvokimas yra labai individualus dalykas g.gif Tikriausiai tai viena iš pagrindinių priežascių,kodėl mūsų nuomonės taip ir skiriasi 4u.gif
Atsakyti