Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

Nu jo, čia mane vos ne dūra išvadino biggrin.gif taip, protingiausia buvo nieko galbūt nemėginti, pasimylėti tik po vestuvių ir panašiai. Nu bet buvo kaip buvo, didelė maštinnkė buvau ir tiek 4u.gif Tik tiek kad turėjau principo nenusivažiuoti, ir tėvai mano tų šposų visų nežinojo, o ir aš stengiaus kad nesužinotų.
Nežinau, aš nenusiritau, gal dėl to kad buvau ir esu principinga. O iš visų žalingų įpročių liko tik rūkymas dabar. Ir noru pasayti, kad ne visada paaugliai nežino ką daro. Šiaip reiktų kalbėtis - sužinoti požiūrį jų, o ne iškart nuspręsti - neglima tau, tu per durna / durnas, ir panašiai. O juo labiau taip bausti kaip temos autorė baudžia savo dukrą - ir už ką - už tai kad parūko? Kad alaus išgėrė? Kad bučiavosi su bernu vyresniu ne 1 metais o 10 metų. Jūs geriau žiūrėkit kad jūsų vaikai jei ką daro, kad darytu su protu, o ne mėginkit visaip juos apsaugoti, nes vistiek, uždarymai, bausmės nepadės, išmėgins vėliau, o jūsų santykiai gali būti pašlįję negrįžtamai....
P.S darymas kažko toio su protu kaip aš sakau - tas dalykas - nėra gyvenimo tikslas, neužgožia visų pomėgių, netampa priklausomybe.
ax.gif tai tik mano, dūros kaip jūs galvojat panos nuomonė...
blush2.gif
Papildyta:
P.S - o kuo daugiau drausit, tuo labiau paauglys maištaus. Ju žinot - uždraustas vaisius - saldžiausias.
Atsimenu dar tuos laikus, kad į šokius, plotus ir tūsus labiausiai eit norėjosi kaip mama draudė dar. Paskui kai pradėjo leist - prarado tie dalykai savo įdomumą. Galop mama pati išgrūsdavo pinigų įdavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 11 13, 12:08)
Atsimenu dar tuos laikus, kad į šokius, plotus ir tūsus labiausiai eit norėjosi kaip mama draudė dar. Paskui kai pradėjo leist - prarado tie dalykai savo įdomumą. Galop mama pati išgrūsdavo pinigų įdavus  biggrin.gif

Tikrai įdomu pasidarė bigsmile.gif Kaip turi atrodyt vaikas, kas su juo turi buti tiek negerai, kad tektų jį prievarta grūst į šokius ir dar primokėti, kad eitų g.gif . Gal ir manąją reikia grūst, tik aš to nė nenujaučiu mastau.gif

O tas ,,labai noriu, nes neleidžia, bet vos leido, nebeįdomu" manau, parodo toli gražu ne sugebantį rinktis žmogų. Bet užtat labai pažįstama visom mažamečius auginančiom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2006 11 14, 01:32)
Tikrai įdomu pasidarė bigsmile.gif Kaip turi atrodyt vaikas, kas su juo turi buti tiek negerai, kad tektų jį prievarta grūst į šokius ir dar primokėti, kad eitų  g.gif . Gal ir manąją reikia grūst, tik aš to nė nenujaučiu  mastau.gif

O tas ,,labai noriu, nes neleidžia, bet  vos leido, nebeįdomu"  manau, parodo toli gražu ne sugebantį rinktis žmogų. Bet užtat labai pažįstama visom mažamečius auginančiom  mirksiukas.gif

Nu ne taip jau iskart neidomu pasidare biggrin.gif Bet va kaip pradejau lankytis tuose sokiuose pokiuose tai ir pamaciau kad viskas per ta pati, be to tada kedainiuose nelabai kur buvo eit. O dar veliau darbu ir kitu interesu atsirasdavo, bet kad mamka noredavo su draugem pabaliavot, ar mano drauges labai prasydavo tai ir grusdavo ir tempdavo biggrin.gif i tuos sokius. Ir ne vaikas jau buvau, kazkur 16 - 17 metu.
O tie sokiai idomiausi buvo mazdaug nuo 12 iki 15 metu doh.gif
O dabar tai einu, savanoriskai, bet jau kitoks gyvenimas - kitas miestas, kiti draugai, kita aplinka ax.gif
Tiesa, klubu iki siol nelabai megstu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simulcika: 14 lapkričio 2006 - 10:14
pasakysiu is savo karcios patirties verysad.gif paauglystej visad buvau geras vaikas, niekad tevams problemu nedariau. nei rukiau, nei geriau, nei su bernais daviausi -- ir neleisdavo, ir as kazkaip protestuot nemokejau. aisku, bendraamziai tokiu laiku prisidribdavo dideliu nesamoniu, o mano tevai dziaugesi, kad mane "ant trumpo pavadzio" laiko ir as tokiu problemu nedarau.
bet kazkaip taip isejo, veliau kad uzsimaniau gyvenime atsigriebt. tie, kur tada kvailiojo, surimtejo, o man kazkoks regresas prasidejo. isdarineju kartais tokias nesamones, kad net paciai geda pasidaro. butu 16, 17 -- tai sakytum, ai dar paauglyste. bet dabar tai netgi susilaukiu klausimu "ar tau visi namie"
kas svarbiausia, aplink mane daug va tokiu zmoniu verysad.gif
Atsakyti
Perskaiciusi tema, nutariau pasisakyti ir as smile.gif Faktas tas, kad niekada nieko paaugliui neuzdrausi... Galima tik priversti ji slepti, bet ar tevai to nori? Mokydamasi vidurineje bendravau su jau is paziuros labai asocialiom kompanijom, pankais visokiais, taciau ir ten yra visokiu zmoniu, nereikia visu skaityti kaip vieno smile.gif Manau, kad mamyte, kuri uzvede sia tema galbut perdeda problema, nes paranojiska laikyt dukra namuos uzdarius. Reikia su paaugliu kalbetis. Kai as iskresdavau eiline kiaulyste (suzinodavo, kad rukau, arba gryzdavau silta) mama pykdavo, tetis nekreipdavo demesio, mociute mama ramindavo, kol ant jos rekt pradedavo, zodziu, mirk juokais doh.gif o kai mama eme taikyt kita politika - eik, kur nori, tik kad as zinociau kur ir su kuo, viskas pasitaise. Man tai pasakyt niekad nebudavo problema, nors kartais draugu sarasas jai ir nepatikdavo. Paskui ji paklausdavo, ka veikem, kad siandien galva skauda, o as jai tiesiai sviesiai papasakodavau, ir nieko, priprato, turbut todel, kad mes labai viena kita pasitikim. Zinau, kad jai buvo labai sunku, bet ji padare zygdarbi - atsisake savo pasauleziuros, idiegtos hipergrieztos mociutes ir pasistenge suprasti mano gyvenima sio momento kontekste, pamate, kad cia nieko baisaus, tiesiog viskas dabar yra siek tiek kitaip (mus skiria 30 metu). Dabar musu santykiai tobuli, as jau pora metu studijuoju ir dirbu kitam mieste, labai laukiu, kada gysiu namo, i Klaipeda... Beje, mano mama buvo visada isradinga, manes niekad nera uzdariusi namuose, uzdraudusi kurnors eiti (nuo 16, iki tol buvo diktatas). Jei apvildavau, sakydavo "tu lauzai mano pasitikejima", jei nenoredavo, kad kurnors eiciau (ar pvz tranzuociau), sakydavo "turiu bloga nuojauta"... Mane tai stabde. Labiausiai istrigo tecio zodziai, pasakyti isiutusiai mano vaikino motinai: "mes negalim ju sustabdyt, ar konors neleist, reikia stengtis sutart graziuoju, nes kitaip jie isvaziuos studijuot, ir daugiau ju nepamatysim, nes jie to nenores" O as visus18 metu maniau, kad as jam nerupiu, o pasirodo jis taip gerai mane suprato, kad tiesiog nesikiso, as net neprasyta klausdavau jo leidimo iseti vakarui...
Tikiuos, kuonors padejau... smile.gif
Atsakyti
Faktas tas, kad niekada nieko paaugliui neuzdrausi...

uždraust gal ir pavyks, bet apsaugot -- vargu. aišku, kiekvieni tėvai nori, kad jų vaikas išvengtų susidūrimų su kvaišalais, neplanuotu nėštumu, policija ir kt. Bet... gyvenimas rodo, kad tokios bėdos ištinka ir probleminius, ir "gerų namų" vaikus. galų gale, tokios klaidos daromos ne tik paauglystėje. Suaugę žmonės lygiai taip pat paslysta, netgi tie, kurie išsilavinę ir patys turi normalias šeimas bei solidžias darbo vietas.
reikia leisti vaikui/paaugliui džiaugtis nerūpestingumu, kol jis to trokšta. visgi šokiai, pirmieji bučiniai -- būtent tuo laiku širdis dega tai patirti. vistiek, tą cigaretę surūkys ar alaus bonką išgers nepaisant to, kad jūs griežtai draudžiate. O nepatyrus savu laiku -- atsiranda tuštuma, kompleksai, problemos. Teko matyti vieną moterį, kuri pirmąkart paragavo alkoholio (išgėrė taurę šampano) maždaug būdama 23, solidžioje kompanijoje -- ir tai ją, kaip nepratusią, taip paveikė, kad aplinkiniai buvo šokiruoti. (žmonės galvojo, kad jai netaip kažkas vos ne su sveikata, bet paaiškėjo, kad tai buvo jos pirmas lašas alkoholio gyvenime).
būkite vaikams draugai, skiepykit vertybes neapsunkindami gyvenimo. Nes klaikus yra jausmas yra dėvėti "gero vaiko" kaukę, bet gyventi su tylia neapykanta tiems, kas nori tik gero. pas valdingus tėvus suaugus sugrįžt nesinori. negi norite, kad jūsų vaikas paskui taip nutoltų, kad aplankys kada TIK iš pareigos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 15 lapkričio 2006 - 18:13
g.gif apie tą kontrolę.gal ji turi būti yprasta nuo gimimo, kad ,, kontroliuoti ,, būtų glima vaiko veiksmus blush2.gif ai,nežinau kaip paaiškinti.kad žinotumėme ,su kuo vaikas eina ,kada gryš ,ką veiks savo laisvalaikiu ,bei žinotume vaiko silpnasias puses,ydas ,bet neikiriai zysti ,aiškinti ir moralizuoti jo veiksmus ,pasirinkimą .tegul vaiko veiksmai,mintys jam būna kaip išbandymai,atradimai.mums tereikia būti tyliais stebėtojais.o dar aiškiau galiu pasakyti,mamai iki 18 m duodavau pilną ataskaitą ,jei jos nebūdavo namie-raštelį parašydavau,kur einu,kada gryšiu.bet jei gryždavau išgėrusi ,nieko ji nemoralizuodavo
Atsakyti
QUOTE(SUPER HERA @ 2006 11 15, 18:26)
g.gif apie tą kontrolę.gal ji turi būti yprasta nuo gimimo, kad ,, kontroliuoti ,, būtų glima vaiko veiksmus  blush2.gif ai,nežinau kaip paaiškinti.kad žinotumėme ,su kuo  vaikas eina ,kada gryš ,ką veiks savo laisvalaikiu ,bei žinotume vaiko silpnasias puses,ydas ,bet neikiriai zysti ,aiškinti ir moralizuoti jo veiksmus ,pasirinkimą .tegul vaiko veiksmai,mintys jam būna kaip išbandymai,atradimai.mums tereikia būti tyliais stebėtojais.o dar aiškiau galiu pasakyti,mamai iki 18 m duodavau pilną ataskaitą ,jei jos nebūdavo namie-raštelį parašydavau,kur einu,kada gryšiu.bet jei gryždavau išgėrusi ,nieko ji nemoralizuodavo

nemanot, kad tos ataskaitos gali būti viso labo "ausų užpylinėjimas"? jūs manysit, kad dukra eina pas draugę arbatos gert ir žurnalų skaityt, o eis gal su chebra nuotykių ieškot.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2006 11 15, 18:42)
uždraust gal ir pavyks, bet apsaugot -- vargu. aišku, kiekvieni tėvai nori, kad jų vaikas išvengtų susidūrimų su kvaišalais, neplanuotu nėštumu, policija ir kt. Bet... gyvenimas rodo, kad tokios bėdos ištinka ir probleminius, ir "gerų namų" vaikus. galų gale, tokios klaidos daromos ne tik paauglystėje. Suaugę žmonės lygiai taip pat paslysta, netgi tie, kurie išsilavinę ir patys turi normalias šeimas bei solidžias darbo vietas.
reikia leisti vaikui/paaugliui džiaugtis nerūpestingumu, kol jis to trokšta. visgi šokiai, pirmieji bučiniai -- būtent tuo laiku širdis dega tai patirti. vistiek, tą cigaretę surūkys ar alaus bonką išgers nepaisant to, kad jūs griežtai draudžiate. O nepatyrus savu laiku -- atsiranda tuštuma, kompleksai, problemos. Teko matyti vieną moterį, kuri pirmąkart paragavo alkoholio (išgėrė taurę šampano) maždaug būdama 23, solidžioje kompanijoje -- ir tai ją, kaip nepratusią, taip paveikė, kad aplinkiniai buvo šokiruoti. (žmonės galvojo, kad jai netaip kažkas vos ne su sveikata, bet paaiškėjo, kad tai buvo jos pirmas lašas alkoholio gyvenime).
būkite vaikams draugai,  skiepykit vertybes neapsunkindami gyvenimo. Nes klaikus yra jausmas yra dėvėti "gero vaiko" kaukę, bet gyventi su tylia neapykanta tiems, kas nori tik gero. pas valdingus tėvus suaugus sugrįžt nesinori. negi norite, kad jūsų vaikas paskui taip nutoltų, kad aplankys kada TIK iš pareigos?

Taigi taigi, mano tėvai man buvo labai labai griežti. Namie kaip pelytė turėjau vaikščioti, beveik niekur neišleisdavo su draugais, apie kažkokius gėrimus ar rūkymus tai išvis kalbos nebuvo...

Tai vat dabar taip ir yra - pas juos į namus negrįžau (labai to nenorėjau), aplankau tik iš pareigos...
Atsakyti
visiems tevams rekomenduociau paziuret filma "Stand By Me" (1986). ten apie bureli 13-14 metu paaugliuku. is vienos puses, labai nesinoretu, kad nuosavas vaikas leistusi i tokius nuotykius, bet kita vertus, butent per tokia, kartais gal baisoka patirti, zmones subresta kaip asmenybes.
Atsakyti
išgėrusį keturiolikmetį sulaikė policija, kokios galimos pasekmės? ar esat kas su tuomi susidūrę?
Atsakyti
QUOTE(Linaiva @ 2006 12 02, 14:25)
išgėrusį keturiolikmetį sulaikė policija, kokios galimos pasekmės? ar esat kas su tuomi susidūrę?

Tėvams reikia jį pasiimti iš nuovados, kurioje bus surašytas protokolas ir tėveliai gaus baudą už vaikų nepriežiūrą. Gali dar ir pripaišyt tevų privilegijų nepanaudojimą.
Atsakyti