Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(sineriuke @ 2014 08 07, 15:10)
Pas mus taip pat bus pravestas laidas nuo skydines i akvariumo spintele,ten ir bus padarytos rozetes,bet va kiek tai nenusprendziu doh.gif

tai jau pagal iranga skaiciut reik, pagrindinis klausimas ar planuoji kada co2 leist ar ne? jei ne tai manau 5 -6 uzteks (nezinau kiek bus apsvietimui laidu ). plius nezinau kaip jos bus isdestytos, bet jei sveisas darysi su taimeriais, tai buna tokiu, kuriuos i prailgintuva ikisus, salimos vietos nepanaudosi smile.gif
Atsakyti
Pas mane planuojamas ciklidinis,su augalais nesusidrugavau verysad.gif o del taimerio tai isties,galima sakyt 2 kistukai uzimti vienu taimeriu doh.gif dekui uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Gal kas iki sekmadienio raveti akvariuma Klaipedoje planuoja? Nupirkciau augaliuku:)
Atsakyti
Sveiki!
As atejau su klausimu, ar tinka smelis is Baltijos juros i cichlidini akvariuma?
Labai noriu pakeist grunta,noriu smeliuka, o pasiziurejau i kainos, tai liudna pasidare, nebegaliu dabar sau leist pirkt, o kaip tik dabar prie juros smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesska @ 2014 08 08, 10:16)
Sveiki!
As atejau su klausimu, ar tinka smelis is Baltijos juros i cichlidini akvariuma?
Labai noriu pakeist grunta,noriu smeliuka,  o pasiziurejau i kainos, tai liudna pasidare, nebegaliu dabar sau leist pirkt, o kaip tik dabar prie juros  smile.gif

Tinka. Tik pamatysit, kad greit atsibos smėliukas. Bus smulkus, nuo žuvų kils aukštyn, keliaus į filtrą. Labai matosi išmatos ant jo. Aš pradžioje akvariume turėjau kvarcinį smėlį (nėra jis brangus), bet ištvėriau gal pusmetį. Buvo labai gražu, bet nepraktiška. Be to, ėmė ruduoti/žaliuoti.
Bet galit naudot smėlį, čia kiekvieno asmeninis požiūris. Tik praktinis patarimas iš mano pusės smile.gif
Atsakyti
Na kiek man paskaciavo parduotuveje,tai apie 200 lt tas smelis kainuoja, man brangu verysad.gif
Manot kad greit nusibos? Na nezinau, reikia dar pagalvot, bet man mano juodas gruntas kazkaip irgi jau nepatinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesska @ 2014 08 08, 10:44)
Na kiek man paskaciavo parduotuveje,tai apie 200 lt tas smelis kainuoja, man brangu  verysad.gif 
Manot kad greit nusibos? Na nezinau, reikia dar pagalvot, bet man mano juodas gruntas kazkaip irgi jau nepatinka  doh.gif

Tai čia gal smėlis kur į baseinų filtrus deda? Aš pirkau iš senukų kvarcinio maišą, tai kainavo apie 20-30 litų, o to maišo užteko tikrai ilgai..
Taigi galit dėt tą smėlį, nepatiks - galėsit sudėt seną skaldelę ar kažką kito. Gal jūs labai džiaugsitės ir neatsibos
Aš ėmiau tarpinį variantą, rudą ypač smulkią skaldelę, toks kaip žvyriukas
Atsakyti
O, aciu kad apie Senukus pasaket smile.gif ,net nepagalvojau,kad ten irgi galima akvariumui pirkt smile.gif na po piet eisim prie juros dar karta pasiziuresiu jurini smeli smile.gif
Mes zuvytes pirkom pas zmones, tai pirma karta pas juos pamaciau smeli akvariume, man tai labai graziai atrodo, aisku jei kils kokiu probemu, tai ir tas grozis ne i dziaugsma. Seiminiinke paminejo,kad rugsta smelis, o parduotuveje kaip tik sake kad gerai jis tinka, nieko jam nedarosi,ir cichlidam patinka.
Jau savaite nematau savo akvariumu, pas mane ir chromiuku 2 vados auga, atvaziuosiu, neatpazynsiu biggrin.gif
Atsakyti
Jo, smėlis turi tendenciją rūgti. Bet gi ciklidai nuolat judina, perkasinėja, tai šios problemos kaip ir neturėtų būti, juolab, kad gi galima tvarkant pajundinti.
Bet jei pirksit, žiūrėkit į frakciją, kad nebūtų ypač smulkus.
Atsakyti
Na taip ejgu pirksiu, tai ziuresiu, o jei jurini rinksiu, tai cia smelis kaip dulkes, tai gal ir negerai...
11alpina, aciu jus uz patarymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesska @ 2014 08 08, 11:44)
Na kiek man paskaciavo parduotuveje,tai apie 200 lt tas smelis kainuoja, man brangu  verysad.gif 

Kkioje čia taip parduotuvėje? Gal jie Jums paskaičiavo kokio JBL Sansibar smėlį? Tada suprasčiau tokią kainą smile.gif
O iš Senukų perkant smėlį pagal viską tai dar pavirti ant viryklės reikėtų...
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2014 08 08, 13:16)
Kkioje čia taip parduotuvėje? Gal jie Jums paskaičiavo kokio JBL Sansibar smėlį? Tada suprasčiau tokią kainą smile.gif
O iš Senukų perkant smėlį pagal viską tai dar pavirti ant viryklės reikėtų...

Na ir dabar pasiziurejau, naturalus smelis kainuoja 29 lt-5kg, man jo reiketu maziausiai 25 kg,koralinis smelis kainuoja 6.5 lt uz 1 kilograma, nu ir gaunasi tokia kaina. Tai as ziurejau akvariumai.lt, klausiau dar prie Kalvarijos turgu parduotuveje, tai irgi panasia kaina pasake.
Atsakyti