Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 12 tema

QUOTE(rence* @ 2014 09 24, 22:22)
Pastaraisiais kartais tai tik paprastus PAP darė ir kolposkopinius tyrimus...Vis tik norėčiau pasidaryti šį tyrimą ir skystoje terpėje unsure.gif Įdomu kur Kaune jį galima atlikti?

Pasitarkit su savo gydytoja,ji jums pasakys. As dariausi poliklinikoj,tik susitariau is anksto,nes teko uzsakineti priemones. Mokejau apie 180 Lt berods.
Atsakyti
Rence, visose rimtose privaciose klinikose daro, pvz cia greitai ats. buna.

http://www.sorpo.lt/...

Kainuoja 100lt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2014 09 24, 22:22)
Pastaraisiais kartais tai tik paprastus PAP darė ir kolposkopinius tyrimus...Vis tik norėčiau pasidaryti šį tyrimą ir skystoje terpėje unsure.gif Įdomu kur Kaune jį galima atlikti?

Bet kur galima, net ir poliklinikos ginekologas gali paimt tą tyrimą, tik pasakyt reikia, kad nori. Tuo pačiu patartina ir ŽPV pasidaryt, vienas ėmimas - du tyrimai.
Atsakyti
galvoju pasitarti su jumis. liepos gale eme tepineli rado cin1, tada rugpjuti siunte biopsijai. Gydytoja, kuri dare biopsija rado cin2 ir israse siuntima gimdos kaklelio konizacijai. Bet po savaites as buvau uzsirasiusi pas savo ginekologe, ji paziurejo biopsijos rezultatus ir israse man maksties zvakuciu panaudoti nes lyg uzdegima mate ir sake po menesio ateiti. Man is galvos isejo paklausti del to siuntimo konizacijai, kuri israse biopsijos gydytoja. Skambinau savo gydytojai paklausti, bet atostogauja. Nes siuntimas galioja kiek zinau 30 dienu. Tai ar man laukti kol nueisiu pas savo gydytoja po menesio ar uzsirasyti operacijai su siuntimu. Ant siuntimo nurodyta: 1. PAP-LSIL ir 2. g. kaklelio kazkos zodis ir CIN 2.
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2014 09 29, 14:31)
galvoju pasitarti su jumis. liepos gale eme tepineli rado cin1, tada rugpjuti siunte biopsijai. Gydytoja, kuri dare biopsija rado cin2 ir israse siuntima gimdos kaklelio konizacijai. Bet po savaites as buvau uzsirasiusi pas savo ginekologe, ji paziurejo biopsijos rezultatus ir israse man maksties zvakuciu panaudoti nes lyg uzdegima mate ir sake po menesio ateiti. Man is galvos isejo paklausti del to siuntimo konizacijai, kuri israse biopsijos gydytoja. Skambinau savo gydytojai paklausti, bet atostogauja. Nes siuntimas galioja kiek zinau 30 dienu. Tai ar man laukti kol nueisiu pas savo gydytoja po menesio ar uzsirasyti operacijai su siuntimu. Ant siuntimo nurodyta: 1. PAP-LSIL ir 2. g. kaklelio kazkos zodis ir CIN 2.

man PAP nieko nerodė, biopsija rado cin 2, gydytoja siūlė arba darytis konizaciją arba pirma pagimdyt, tada darytis konizaciją, su cin 2 sakė dar galima laukti. aš laukti pabijojau, užsirašiau konizacijai, po 10 dienų ją padarė. . taigi, manau, tą mėnesį galite palaukti, iš anksto užsirašydama konizacijai (jei ką, atšauksit), nes pas gydytoją vis tiek reikės nueiti, ant siuntimo reikės surašyti tyrimų atsakymus, kuriuos būtina pasidaryti prieš operaciją. be to, juk galit ir pas kitą gydytoją nueiti, siuntimą bet kuris gali išrašyti.. man irgi tikrai buvo uždegimas prieš konizaciją (ir gydytoja sakė, kad leukocitų per daug, ir pati jaučiau), bet niekas neužsiminė nieko dėl to. dabar su baime laukiu atsakymų.

papildau dar, kad pas mane ir ŽPV 16 tipas buvo teigiamas. dėl jo labiausiai ir bijojau. jei jo nebūtų, gal būčiau bandžiusi pirmiausia gimdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo debesyse*: 29 rugsėjo 2014 - 14:48
kol sulauksiu eiles pas ginekologa noreciau privaciai pasidaryti tyrimus tai citologini skystoje terpeje ir ZPV. Patarkit, prasau, kuri tikslingiausia ZPV tyrima darytis? Ar uztektu tik 16, 18(kuris yra pigiausias), ar platesni su aukštos rizikos genotipais? Tyrimu pasiula ziurineju sorpe.... http://www.sorpo.lt/...augų_ÄÆkainiai

Is anksto dekoju 4u.gif Nes pas ginekologa dar 2 sav. laukti, o ir tai nesu isitikinusi ar pagal priklausanti laika (3 met.) jis aplamai darys PAP tyrima. Zinoma, nebent pati ligoniu kasom mokesiu. O itariu, kad gimdos kaklelis kaip minimum zaizda turi, o apie maximuma bijau net pagalvoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2014 09 30, 15:51)
kol sulauksiu eiles pas ginekologa noreciau privaciai pasidaryti tyrimus tai citologini skystoje terpeje ir ZPV. Patarkit, prasau, kuri tikslingiausia ZPV tyrima darytis? Ar uztektu tik 16, 18(kuris yra pigiausias), ar platesni su aukštos rizikos genotipais? Tyrimu pasiula ziurineju sorpe.... http://www.sorpo.lt/...augų_ÄÆkainiai

Is anksto dekoju 4u.gif Nes pas ginekologa dar 2 sav. laukti, o ir tai nesu isitikinusi ar pagal priklausanti laika (3 met.) jis aplamai darys PAP tyrima. Zinoma, nebent pati ligoniu kasom mokesiu. O itariu, kad gimdos kaklelis kaip minimum zaizda turi, o apie maximuma bijau net pagalvoti unsure.gif

o kodėl manote, kad kažką turite? žaizdeles tai didžioji dalis turi, čia nieko baisaus. paprastas PAP tyrimas poliklinikoj kainuoja apie 30 Lt, tai kaip ir nėra baisiai brangus.
aš pati kai dariausi tą ŽPV tyrimą, tai dariausi tą vidutiniškai brangų. dabar daryčiausi tą pigiausią. nes iš esmės pavojingiausi 16 ir 18 tipai (nors sorpo man paaiškino, kad šitie nėra pavojingiausi, tik dažniausi). o jeigu, neduok Dieve, turite kitą tipą, tai koks skirtumas, koks jis? bet aš dabar taip mąstau, tuo metu norėjau tirtis viską. bet tam brangiausiam tyrimui vis tiek pagailėjau. jeigu viskas bus gerai (nes dabar laukiu konizacijos atsakymų ir irgi drebu kaip epušės lapas), tai kitą kartą tik tuos du tipus tikrinsiuosi. tiesa, pas mane būtent 16 ir rado (bet yra teorinė galimybė juk, kad ir kiti atsiras).
Atsakyti
debesyse, aciu. Zaizdele pirma karta apsireiske jau pries 15metu. Tada ja nerods vaistais uzdegino. Veliau kas 3metus padarydavo privaloma citologini tepineli, viskas budavo gerai. Dabar jau kokie 3men. lyt.santykiu metu vis patepliodavo, bet nurasydavau acikliniam kraujavimui. O va jau paskitini karta tai jau kraujavo visai rimtai. Buvo likusi savaite iki mmm, tai jau galima ovuliacija visai atkrinta. Todel ir manau, kad gal zaizda, bet kadangi kraujavo gan gausiai, tai bijau kokio vezio verysad.gif
Atsakyti
As jau po visko... dabar teliko sulaukti rezultatu. Gydytoja sake,kad 2savaites. Jei bus greiciau,pati paskambins.
Atsakyti
QUOTE(*NoTa* @ 2014 10 03, 12:24)
As jau po visko... dabar teliko sulaukti rezultatu. Gydytoja sake,kad 2savaites. Jei bus greiciau,pati paskambins.

Gero sveikimo ir puikiu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
O man konizacija buvo daryta rugsejo 03d. savaite buvo viskas gerai, o paskui prasidejo... pradejau gan nemazai kraujuoti panasiai kaip per menesines, bet menesinems buvo per anksti sirgti nes buvo 15 ciklo diena, vaziavau pasirodyti gydytojai ji man kabino dvi siules i vieta is kurios matomai daugiau kraujavau ir pasake kad sasas jau atsikabineja,skausmas nezmoniskas...gryzus namo gulejau ir kentejau baisius skausmus, taciau po poros valandu vel prasidejo kraujavimas,taciau saziningai gulejau lovoje,po nakties pilnas paketas, sekancia visa diena praleidau lovoje...taciau kraujavau....vakare pluptelejo delno dydzio kresulys ir prasidejo siaubingas kraujavimas....iskart vaziavau i priemimo skyriu,teko prideginti su narkoze, buvo 10diena po operacijos. Po prideginimo vel viskas buvo gerai 10 dienu,sviesios vandeningos su kraujuku isskyros, praejus vel mazdaug 10 dienu pradejau kraujuoti tamsiu krauju, aciu dievui negausiu, menesiniu pagal mane nebuvo, bet vat vis dar kraujuoju tai maziau tai daugiau tuo tamsesniu krauju ir nebesuprantu, visoms cia taip gerai ir greitai viskas uzgyja, o as visa menesi biuletenyje buvau, dar ir galeciau būti,bet isejau i darba savo noru...taciau nesu visiskai pagijusi, nesuprantu kiek tas kraujavimas mane dar kamuos, o dar ir nervai stresas dasidejo prisigalvoju visokiu nesamoniu ir niekaip negaliu ramiai gyventi....
Atsakyti
QUOTE(jurgonse @ 2014 10 04, 09:11)
O man konizacija buvo daryta rugsejo 03d. savaite buvo viskas gerai, o paskui prasidejo... pradejau gan nemazai kraujuoti panasiai kaip per menesines, bet menesinems buvo per anksti sirgti nes buvo 15 ciklo diena, vaziavau pasirodyti gydytojai ji man kabino dvi siules i vieta is kurios matomai daugiau kraujavau ir pasake kad sasas jau atsikabineja,skausmas nezmoniskas...gryzus namo gulejau ir kentejau baisius skausmus, taciau po poros valandu vel prasidejo kraujavimas,taciau saziningai gulejau lovoje,po nakties pilnas paketas, sekancia visa diena praleidau lovoje...taciau kraujavau....vakare pluptelejo delno dydzio kresulys ir prasidejo siaubingas kraujavimas....iskart vaziavau i priemimo skyriu,teko prideginti su narkoze, buvo 10diena po operacijos. Po prideginimo vel viskas buvo gerai 10 dienu,sviesios vandeningos su kraujuku isskyros, praejus vel mazdaug 10 dienu pradejau kraujuoti tamsiu krauju, aciu dievui negausiu, menesiniu pagal mane nebuvo, bet vat vis dar kraujuoju tai maziau tai daugiau tuo tamsesniu krauju ir nebesuprantu, visoms  cia taip gerai ir greitai viskas uzgyja, o as visa menesi biuletenyje buvau, dar ir galeciau būti,bet isejau i darba savo noru...taciau nesu visiskai pagijusi, nesuprantu kiek tas kraujavimas mane dar kamuos, o dar ir nervai stresas dasidejo prisigalvoju visokiu nesamoniu ir niekaip negaliu ramiai gyventi....

Man rugsejo 10 dare konizacija. Pirmom dienom is viso nekraujavau, paskui siek tiek, nuo 10 dienos stipriau, krito ir kresuliai. Bet nebuvo ziauriai stiprus kraujavimas, bet jau ir netepliojimas. Dabar atejo menesines, kad cia jos, atpazistu is pilvo skausmu. Tikiuosi po ju kraujavimas baigsis. O sita, per kiek laiko jums atejo konizacijos atsakymai? Klausiu, nes man kazkaip ilgai labai nurode laukti. Aisku, cia maza beda, kad tik geri tie atsakymai butu..
Atsakyti