QUOTE(siaures meskute @ 2015 02 03, 23:29)
Kokiu tikslu dare jums zpv? Rado kokiu pakitimų? Blogas buvo.citologinis? Daug moterų gyvena ir ne nežino kad turi tą zpv... Tiesiog tikrinkites kas metus darydama onkocitologini skystoje terpėje ir jei jau kas negerai iškarto ir pastebės.
Aš pati turiu zpv 16. Buvo ir blogi tepineliai, tada dare biopsijas, kadangi yra zpv reikia stipraus organizmo kad jis nesidarbuotu. Stresas įtampa ir silpnas organizmas zpv terpė. Tad pirmiausia ką turit daryti tai nurimti. Svarbu dabar zinot ir zinot kad kas metai turit pasidaryti tepineli skystoje terpėje.
Lytiniai santykiai Jei esate su tuo pačiu partnerių tai kaip ir nieko keisti nereikia. O jei jūs turesit naujų tada saugokit save naudodami apsaugas. Vyrams zpv nekenkia, svarbu save mylėti ir savim rūpintis.
Na kadangi taip gavosi, kad darė citologinį du kartus (pirmąjį įprastai, po to paskyrė kažkokį gydymą ir antrąjį po gydymo vaistais), bet abiejų vienodai atsakymai buvo blogi, tai rekomendavo padaryti ŽPV ir štai tau... Antradienį paskyrė kolposkopiją, žiūrės mikroskopu ar yra kokių ryškesnių pakitimų, o jei reikės tai ims biopsiją. Apie tą biopsiją ko tik neprisiskaičiau.. Aš alpstu net kai kraują ima iš piršto, o ką jau kalbėti apie bipsiją. Kiek esu girdėjusi ją įprastai daro su narkoze, o čia gydytoja sakė, kad nebus jokios narkozės (na gali biopsijos ir nereikėti, nuspręs darant kolposkopiją), bet kažkaip manau, kad ir biopsijos gali prisireikti.. Ar tai iš tiesų taip skausminga? Na gal narkozė ir nekažką, nes man po gydytojos iškart reikia gryžti į darbą. Bijau, gaila savęs.... Na jei jau ištversiu biopsiją, tai nežinau, po procedūrų tikriausiai "šausiu" šampaną

))
Ne, pastovaus partnerio deja neturiu, neturiu antros pusės, tai va ir baisu su kuo nors prasidėti apskritai..
Keletą metų, o ypatingai pastaruosius pusantrų metų patyriau didžiulį stresą darbe, matyt tai ir įtakos galėjo turėti bendrai sveikatai. Kad tik viskas susitvarkytų, daugiau taip rimtai į darbą stengsiuos nežiūrėti, gyvenimas toks trumpas..