Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(saintlina @ 2014 07 22, 12:47)
nei šoninių virkščių neleidžia? Bandėt tręšti kuo nors? Laistot?

neleidzia nieko. vkar maciau jau isleido tokia kaip virsunele viena bet kokiu 3-4cm ilgumo doh.gif laisciau ir delfan'u ir tresiu kemir (berods taip vadinas) trasom, ir karves meslo raugu ir dilgeliu raugu laisciau ir nieko. matyt vieta jam netinka. ten kur visi arbuzai susodinti jam jau nebeliko vietos tai ji viena ir viena meliona pasodinau i kita darzo puse, o ten nuo pakeleje auganciu medziu seselis iki 13 valandos buna doh.gif nors siltnamyje irgi vienas is triju melionu ne krust, toks koki ir ikisau, kiti du irgi ilgai stovejo vietoj, bet dabar jau pakype nors irgi juokingi pagal kitu cia kur foto dejo biggrin.gif
nors salia ju moliugai ir cukinijos puikiai auga, bet jiems matyt tiek saules nereikia kiek arbuzam ir melionam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 22 liepos 2014 - 17:49
QUOTE(nendrik @ 2014 07 22, 15:12)
Arba vel skruzdes bus susisukusios po saknimis. Bet tai kaip patikrinti?!!

pas mane daug buvo skruzdėlių ir skruzdėlynų prie arbūzų - visiškai jokio nepasitenkinimo jie nerodė.
Gal pažeista ta virkščia? Gal vandens arbūzui neduodat?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 22, 16:59)
nendrik, per daug!!!!!!! sužalojote augalus. Tereikėjo nukirpti auginimo viršūnes, kad turimos užuomazgos greičiau augtų ar bent jau kad nesiplėstų turimam darže... Dar patikslinsiu- nukirpote kasas ar apskabėte ir kai kur lapus?  g.gif

Lapu nelieciau, kasas nukirpau apie 1m ilgumo, kad toliau jau nebeaugtu doh.gif Kazin ar ta mano Marina 20cm skersmens bus dar tinkama naudoti, jeigu visam moliugui "sakutes"? Gal dar nevelu pasodinti nauja moliuga? Ruduo Anglijoje svelnesnis, tai gal uztektu tu poros menesiu augimui?

QUOTE(saintlina @ 2014 07 22, 18:57)
pas mane daug buvo skruzdėlių ir skruzdėlynų prie arbūzų - visiškai jokio nepasitenkinimo jie nerodė.
Gal pažeista ta virkščia? Gal vandens arbūzui neduodat?

Pazeisti neimanoma, uz pomidoru kamputyje auga, niekas ten neprieitu ir tinklas nuo kaciu saugo. Viena virkscia grazi, zydi, o kita dziuna. Ir laisciau kartu su pomidorais pries pora dienu, tai neturetu trukti dregmes dar. O del tu skruzdziu tai nezinau nezinau... Daug kur skaiciau, kad zalos nedaro, bet per tas geltonas skruzdes numiriojo nemazai mano braskiu ir kai po pomidoru buvo apsigyvenusios, tai ir jam nepatiko ju kompanija, buvo pradejes rodyti rysku visokiu medziagu trukuma...
Atsakyti
sakykit kodel ant krumo esancios cukinijos puna? dregmes ne per daug tikrai. mazos kokiu 10cm galas nuo ziedo puses pradeda ruduot ir visa taip paruduoja ir nukrenta. truksta ko nors? patrest?
Atsakyti
QUOTE(nendrik @ 2014 07 22, 19:36)
Lapu nelieciau, kasas nukirpau apie 1m ilgumo, kad toliau jau nebeaugtu doh.gif Kazin ar ta mano Marina 20cm skersmens bus dar tinkama naudoti, jeigu visam moliugui "sakutes"? Gal dar nevelu pasodinti nauja moliuga? Ruduo Anglijoje svelnesnis, tai gal uztektu tu poros menesiu augimui?

Jei krūmui galas, suvalgysite Mariną vietoje cukinijos. Per vėlu jau moliūgams šiemet (min. reikia 90 d.), o dėl švelnesnio rudens- prie +10 C nustoja augalų augimas, jau nekalbant apie tai, kad optimali augimui temperatūra yra virš +20 C.

QUOTE(saulute32 @ 2014 07 22, 21:30)
sakykit kodel ant krumo esancios cukinijos puna? dregmes ne per daug tikrai. mazos kokiu 10cm galas nuo ziedo puses pradeda ruduot ir visa taip paruduoja ir nukrenta. truksta ko nors? patrest?

Prieš porą dienų kalbėta apie tai, perverskite puslapius. Rasos drėgmė irgi užsilaiko žieduose, o jei dar tos užuomazgos gerai paslėptos tarp didelių cukinijų lapų...
Atsakyti
Turėjau nusiskynus kelias cukinijas. Sumąsčiau šiandien įdaryti jas mėsyte. Begaminant atėjo išrankusis, jautriais skonio receptoriais, sūnus ir pareiškė: "nevalgysiu!" Kai patiekalas iškepė, apžiūrėjo ir tarstelėjo: "o, kaip gražiai atrodo, gal paragausiu..." Po kiek laiko jau valgo pilna burna ir murma: "ir kodėl aš sakiau, kad nevalgysiu..." biggrin.gif

Sekmadienį suniamniojom pirmąjį lauke užderėjusį Evdokia melioniuką. Radau nutrūkusį nuo virkščios, mažiukas, bet skanus, MB pakomentavo, kad jam jis skanesnis už pernai valgytą Emir, nes be "muilo" skonio.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 22, 22:29)
Jei krūmui galas, suvalgysite Mariną vietoje cukinijos. Per vėlu jau moliūgams šiemet (min. reikia 90 d.), o dėl švelnesnio rudens- prie +10 C nustoja augalų augimas, jau nekalbant apie tai, kad optimali augimui temperatūra yra virš +20 C.

Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 07 23, 14:20)
jautriais skonio receptoriais, sūnus ir pareiškė: "nevalgysiu!"

Pas mus cukinija irgi nevalgomų sąraše, bet kai nežino ką valgo, tai tampa valgoma lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 07 23, 16:13)
Pas mus cukinija irgi nevalgomų sąraše...

Mano krikšto dukros šeimoje moliūgas yra nevalgomas. Tėvelis buvo maitinamas skystoka moliūgų koše-sriuba. Iki šiol yra traumuotas moliūgo ir labai bailiai ragauja patiekalus su juo, o dukra, sakanti, kad irgi nevalgo moliūgo, noriai graužia žalią, tik spėk pjaustyti.
Atsakyti
Radau šiandien jau primezgusius mano gražuolius, o kitus 2 krūmus vėl kurmis iškilnojo, nebeužaugs verysad.gif
Atsakyti
Kažkaip vėlai pas mane lauke šiemet melionai. Bus daug, žydi vienos veislės, kitos tik vyriškais žiedais. Arbūzai irgi kol kas vyrai verysad.gif Užtat šiltnamyje nusviro rankos beraišiojant, mečiau tą užsiėmimą ir paleidau džiungles . Dabar nė snapo neįkišti, bet melioniukų debesų debesai kabo, guli, mezga, pūna doh.gif Kai suskaičiuosiu kokį šimtą, griebsiu sekatorių.
Atsakyti
kaip cukinijas ziemai vakuojat? vakavau uzpernai su cesnakais, patiko, siemet irgi reiks padaryt, bet gal kokiu dar skaniu receptu zinot?
Atsakyti