na ką cielas keturias savaites nemačiau arbūzų...... ir moliūgų. Moliūgų tai jau cielas miškas, hubartaų pora jau kamuolio dydžio, di napoli irgi mačiau peraugusios cukinijos dydžio jau. Tai kaip ir viskas gerai manau. Arbūzus nuravėjau nes žolė buvo kraupi...... paskui du vakarus ištisai liejau kad tik nesustresuotų jie man. Na nieko visai. Pas mane jų apie gal 23 daigai, tiksliai nepamenu, gal koks ir nunykęs jau, dabar nelabai atrinksi nes lapų jau nemažai. Tai jau kokia 10 užuomazgų beveik kumščio dydžio radau. lengvai patręšiau dar. Pristačiau kibirų vandens kad ryt vėl palaistytų. Kadangi tikėjausi kad derliaus jokio nebus, tai dabar kaip ir patenkinta. Dar ir mažų arbūziukų žydinčių nemažai, gal dar užsimegs koks. Jei jau 10 arbūzų užaus po 2 kg jau ir tai bus dideliiiisssss pasiekimas šiems metams
nors praeitais vidutinis arbūzo svoris buvo jau virš 6 kg.
arbūzai nubudo pas mane
Laistau dabar ryte ir vakare. Nebesismulkinu, pilu 'dušu' tiesiai iš šulinio. Bet nepyksta. Prasidėjo tas periodas, kai kasdien vis naujų arbūziukų primegzta
Vakar kokių keturiasdešimt priskaičiavau. Tikiuosi, per tokius baisinius karščius neiškeps..
O va melionai lauke atrodo gražiai, tik vis dar be melioniukų. Užtat šiltnamyje toje pusėję, kur pomidorai sudaro pavėsį, melionai gražūs, tankūs, mezga. Toje pusėje, kur saulėkaita - keipsta net melionai, nors laistau ir laistau.
O va melionai lauke atrodo gražiai, tik vis dar be melioniukų. Užtat šiltnamyje toje pusėję, kur pomidorai sudaro pavėsį, melionai gražūs, tankūs, mezga. Toje pusėje, kur saulėkaita - keipsta net melionai, nors laistau ir laistau.
Oi kaip faina saintlina, nes kaip tik pagalvojau kaip pas tave arbūziukams sekasi. Pas mus tai ne smėlis tai palaistymo užtenka kas antrą dieną. Tik po ravėjimo laisčiau gausiai ir du kartus per dieną.
Bet net per naktį arbūziukai paauga nemažai
tai vis grožėjausi........... melionai beje ir pas mane lauke nalabai...... o va melionai šiltnamyje pas mama tai super - jie ten kasdien po vieną ar du suvalgo. Šiandien net ir aš namo išsivežiau tris. Nes pas mamą dabar laksto mano mažiukas tai kemša melionus ir šilauoges.
Bet net per naktį arbūziukai paauga nemažai
QUOTE(saintlina @ 2014 07 27, 21:30)
arbūzai nubudo pas mane
Laistau dabar ryte ir vakare. Nebesismulkinu, pilu 'dušu' tiesiai iš šulinio. Bet nepyksta. Prasidėjo tas periodas, kai kasdien vis naujų arbūziukų primegzta
Vakar kokių keturiasdešimt priskaičiavau. Tikiuosi, per tokius baisinius karščius neiškeps..
o mano vis dar be uzmegstu arbuzu
pr nakti irgi paauga manisiai, keleta vakaru uzsizymejau kur virkscios galas o ryte randu kokiais 4-5cm ilgesnes, MB sake negali taip but
o ryte kelinta valanda laistot?
QUOTE(saulute32 @ 2014 07 27, 21:51)
o mano vis dar be uzmegstu arbuzu
kiek uzmezga tiek nukrenta. daigai atsigave, bet neislaiko uzuomazgu ko tais.
pr nakti irgi paauga manisiai, keleta vakaru uzsizymejau kur virkscios galas o ryte randu kokiais 4-5cm ilgesnes, MB sake negali taip but
gal tiesiog dar neužaugo patys augalai, kad išmaitintų vaisius? Nes virkščios tikrai netrumpos, kai pradeda arbūziukus augintis.
Aha, labai ženkliai išties paauga. Ir ne tik virkščios, be ir vaisiai vos ne akyse didėja
Ryte laistau apie septintą-aštuntą. Vakare maždaug po aštuonių.
QUOTE(saintlina @ 2014 07 27, 22:57)
gal tiesiog dar neužaugo patys augalai, kad išmaitintų vaisius? Nes virkščios tikrai netrumpos, kai pradeda arbūziukus augintis.
Aha, labai ženkliai išties paauga. Ir ne tik virkščios, be ir vaisiai vos ne akyse didėja
reiks ir man pabandyt ne tik vakare liet. o pilat ir ant lapu ryte, nenudegina saule?
QUOTE(saulute32 @ 2014 07 27, 22:21)
pilat ir ant lapu ryte, nenudegina saule?
aš jau nebeatsirenku, kurioj vietoj šaknys, tai laistau visą plotą. Ant lapų irgi. Nieks nenudegė iki šiol.
Aš vakar irgi radau pirmą arbūzą užmegstą, slapukas jau dviejų kumščių dydžio
Priliejau, patręšiau DCM ir vėl priliejau. Kaži per šituos karščius trąšos padarys savo darbą ar ne
Pas mane jau matau, kad arbuzu nebus. Niekaip nespes jie per likusi menesi tiek isaugt, kad duotu nors viena paragaut.
Uz tat pasodinau ant bajerio meliona i siltnami ir vakar radau kukuli uzmegzta nemaza. Reikes parist, kad ant zemes nesivoliotu. Beje, melionu as nevalgau, mieliau keisciausi, kad arbuzas butu uzmegztas
Uz tat pasodinau ant bajerio meliona i siltnami ir vakar radau kukuli uzmegzta nemaza. Reikes parist, kad ant zemes nesivoliotu. Beje, melionu as nevalgau, mieliau keisciausi, kad arbuzas butu uzmegztas
arbūzai tik dabar pasiekė tą dydį,kai mezga ir augina be problemų. Nedaug dar,bet kasdien daugėja. tik va neramina vėl lapų liga, kuri pas mus kasmet rodosi, virkščia eina kažkoks reikalas, ko pasekoje po viena lapą nudžiovina... fungicidas infinito berods taip vadinasi, nepadėjo...
melionai lauke (Emir) mezga kaip išprotėję.
QUOTE(Lerikyte @ 2014 07 29, 07:40)
prisisiunčiau visokio plauko sėklų iš visokių pakampių ir bėdavoju, kad melionų nesulaukiu. O kad panosėj esančių reik nusipirkt ir bus vagonai derliaus - nė galvoj
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2014 07 28, 14:23)
O melionus irgi reikia hamakuose kabint kaip arbuzus? nemazai jau primezge siltnamyje, kumscio dydzio kol kas ir dar puciasi. jie pas mane i virsu paristi ir lipa kaip agurkai.
matyt, priklauso nuo dydžio. Jei koks kumščio didumo, tai gal ir nereik. Bet jei stambesni auga, tai kaži, kaip ten jis išsilaikys, tikriausiai reiktų parišt.