Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(yerena @ 2014 07 21, 14:03)
nendrik, gal maisto trūksta ar bičių, jei moteriški žiedai yra, bet rezultato nėra? Gal per tanku ir vabalai nemato žiedų tame šabakštyne? Moliūgas tai ne kompaktiška cukinija, kiekvienai veislei turi būti išlaikyti bent jau minimalūs atstumai (kvadratūra privalo būti nurodyta ant sėklų pakelio), kad išleidžiamos kasos neokupuotų viso likusio daržo. Iki rudens dar min. 1.5 mėn, dar ilgės ir tankės augalai, o Jūsų daržas jau dabar apaugęs... Išeitys dvi: arba pastoviai trumpinate moliūgus (bus tik viena Marina) ir turite kitų daržovių, arba kitas aukojate dėl moliūgų derliaus.
Dėl amarų nepadėsiu.

Aciu 4u.gif

Katik praretinau... Gal tikrai per didelis sabakstynas. Lyg ir visas virkscias nukirpau, tai jau nebeturetu plestis i sonus g.gif o moterisku ziedu dar yra, tai gal uzmegs dar g.gif Del medziagu trukumo tai abejoju, komposte auga, patresiau organiskomis vistu trasomis g.gif
As seklas ebay pirkau, tai jos man atejo sufasuotos i maza permatoma maiseli, be instrukciju. Galvojau, kad uzteks jiems vietos 2.5mx2.5m.

O del amaru gal dar kas ka patars? Deciu nupurksti? Galvoju gal isvis niekuom nepurksti, geriau tegul moliugus kankina nei kad vaismedzius ar pomidorus? Bet leisti jiems daugintis irgi ne pati geriausia ideja...
Atsakyti

O del amaru gal dar kas ka patars? Deciu nupurksti? Galvoju gal isvis niekuom nepurksti, geriau tegul moliugus kankina nei kad vaismedzius ar pomidorus? Bet leisti jiems daugintis irgi ne pati geriausia ideja...
[/quote]

Laba diena,
pabandykit NeemAzal http://www.mkds.lt/a...al-5-ml_84.html
Atsakyti
nendrik, bus dar šoninių virkščių sočiai iki rudens, nes beveik iš kiekvienos lapo pažastėlės augalas auginasi šoninius ūglius smile.gif Paieškokite interneto platybėse kiekvienos veislės aprašymo Jums suprantama kalba, bus paprasčiau planuotis vietą kitais metais. Yra kompaktiškų veislių, yra 2-3 m ilgio augalų, yra ir iki 10 m.
Šiuo momentu augalui nebereikia jau azotinių trąšų (tik skatinate žalios masės auginimą), reikia elementų turimoms užuomazgoms auginti ir brandinti.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 21, 14:37)
reikia elementų turimoms užuomazgoms auginti ir brandinti.

A vo čia prašome išsamiau ir jei galima su pavadinimais ar paveikslėliais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 07 21, 16:51)
A vo čia prašome išsamiau ir jei galima su pavadinimais ar paveikslėliais ax.gif

Užuomazgoms reikalingi: Mg (jo pasisavinimą blokuoja viršyti kiekiai Ca ir laaabai dideli kiekiai K), K (sunku viršyti užuomazgų augimo metu) ir Ca (pastarojo trąšas gigantų augintojai tiesiog smulkina ir laisto užsimezgusius moliūgus (tokiu būdu Ca pasisavina per odelę).
Paveikslėlių nebus, nes nenaudoju sintetinių trąšų. Į duobes pavasarį įmetu vištų gėrio, rauginu atskirose bačkose dilgėles, asiūklį ir vištų trąšas. Jomis (skiestomis) laistau iki ~ liepos vidurio, asiūklis nuo grybelinių ligų, o dilgėlių raugas aprūpina augalus reikalingais mineralais.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 21, 14:55)
Pagrindine saka reikejo nugnybti, po 4-5 tikru lapeliu, vaisiai auga ant soniniu saku, jas ir reiketu risti, tik daug palikti nereiketu, neismaitins

Tai taip, zinau kad pagrindine. Bet pamirsau ir nenugnybiau. Tai ka dabar daryti, ar ja dabar nugnybti ir paristi tas sonines? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrik @ 2014 07 21, 13:23)
<...>O del amaru gal dar kas ka patars? Deciu nupurksti? Galvoju gal isvis niekuom nepurksti, geriau tegul moliugus kankina nei kad vaismedzius ar pomidorus? Bet leisti jiems daugintis irgi ne pati geriausia ideja...
gali pabandyt nupurkst indu ploviklio + vandens tirpalu (apie 2 saukstai ploviklio 4ltr vandens), purksti reik lapu virsu ir apacia, o po poros valandu pakartotinai nupurkst grynu vandeniu, kad nuplaut ta tirpala.
as pernai "nedaskaicius" iki nuplovimo dalies, apipurskiau obelaiciu nauju uglius, tai kartu su amarais ir jauni lapeliai nusiraite zemen ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 21, 09:44)
Nors gali neskubėt virt. Mano turtas kaime liko, vistiek negalėsiu pult virt, kai pasakysi, kad dieviškai skanu buvo  smile.gif

Nu,kaip čia tau pasakius g.gif Spėsi,išsivirsi dar biggrin.gif Nors va,Nera džiaugiasi...Man moliūgų skanesnė.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 21, 18:43)
Nu,kaip čia tau pasakius  g.gif Man moliūgų skanesnė.

supratau. Net nepradėsiu, škias.
Atsakyti
[quote=yerena,2014 07 21, 15:03]
vaidastep, įdėjau tam skirtoje temoje

Didelis Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 21, 00:06)
Baik tu,žiauriai skanios.Jei cukinijas mėgsti user posted image.Nors tikrai man skanesnės už geltonas ir apvalias ,kiek aplamai ta cukinija gali būt skani.
Ryt virsiu mūsų sriubą.Informuosiu  biggrin.gif

g.gif sriuba iš cukinijų blink.gif ...aš tai lauksiu moliūgų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 07 21, 21:15)
g.gif sriuba iš cukinijų  blink.gif ...aš tai lauksiu moliūgų lotuliukas.gif

Tau patiktų,tu gi cukinijas mėgsti.Man kažkokio stipresnio prieskonio pritrūko šitam recepte,tai aš vėliau jį patobulinau ax.gif .Veršieną aštriam čilių marinate valandą palaikiau,orkaitėj mažais mažais gabaliukais iškepiau be riebalų,paskrudindama, supyliau sriubon,o lėkštėj smulkiai Roguefort sūrio patrupinau taip nemažai ant viršaus,tai tikrai gardi gavosi thumbup.gif Jaučiu tiktų ir vištienos gabaliukai,ir baravykuciai biggrin.gif .Beje,mamai ir be patobulinimo buvo labai skanu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 21 liepos 2014 - 23:26