Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvų vasarojimas

QUOTE(Mika... @ 2014 08 05, 16:29)
blush2.gif
o jus siaip sau nusprendet ar yra riziku  g.gif As tai VVT ryzciausi tik gydytoju patariama ta daryti  unsure.gif

Mano vyras buves onkologinis ligonis, tad rizika mes kaip ir puikiai žinome sad.gif. Aišku oficiali versija gydytojų, kad jau praėjo pakankamai laiko ir mūsų šansai apsigimimų kaip visų kitų porų, tačiau žinant kokius vaistus jam taikė (kai net seselės su pirštinėmis lietė) rizikuoti nenorime. Taip pat puikiai suvokiame, ką reikš jei bus tas atsakymas blogas, bet tai jau kiekvienos šeimos apsisprendimas.

O iš bendrų žinių, labai patariu visoms pasidaryti bent gerą echoskopą pas genetikus, nes mano ginekologės patirtis rodo, kad visgi nepasiseka šeimoms, kurios neturi jokių rizikos faktorių, jaunoms, ir deja jos sužino apie tai jau po gimdymo...

Atsakyti
QUOTE(Rutuliukas27 @ 2014 08 05, 16:20)
Dėl genetinių tyrimų, aš juos tikrai darysiuosi. Prisca kiek suprantu na neverta darytis (ypač jei už savo pinigėlius), nes jis visgi teparodo 50Į tikslumu viską, aišku yra tas naujasis Natera, bet vėlgi forumuole užsienio apie jį atsiliepimų yra įvairių, o kadangi tyrimas naujas ir kaina kandžiojasi manua jo nedarysime. Kažkaip su vyru esame nusprendę VVT prašytis, aišku matysime ką per echoskopą pamatys, bet iki to laiko dar oi laukti smile.gif. Tiesa dėl genetikų, jei esate Vilnietė, Santariškėse nemokama eilė su siuntimu jau iki spalio yra, tad nebent galite bandyti į mokamą (ten eilė sakė apie 2 sav).

O mane tas karštis iš proto tieisog veda, miegoti normaliai negaliu, nieko nenoriu išskyrus valgyti. KAs labiausiai ir neramina, nes dabartinis svoris toli gražu neidealus...

QUOTE(Rutuliukas27 @ 2014 08 05, 16:47)
O iš bendrų žinių, labai patariu visoms pasidaryti bent gerą echoskopą pas genetikus, nes mano ginekologės patirtis rodo, kad visgi nepasiseka šeimoms, kurios neturi jokių rizikos faktorių, jaunoms, ir deja jos sužino apie tai jau po gimdymo...

tik va, klausimas, ar be priscos tyrimo is karto siulys ta vvt daryt? g.gif nors, gal jusu atveju, tai protingiausia butu. nes tie kraujo tyrimai is tiesu neparodo nieko tikslaus, tik tikimybe doh.gif . beje, as dariausi ta vvt, kaune, tikrai nieko baisaus ta procedura.

vat, karsta, ir as noriu ziauriai daug valgyt - nors turetu but priesingai, ar ne? biggrin.gif . visi sako, kad kai karsta, valgyt nesinori...spyga - norisi ir dar kaip, ir dar kokiu patiekalu doh.gif

tai va, normaliai turetu 11-14 sav. visoms be isimties nestukems padaryt normalu detalu echo, ir jei kyla itarimu, tada jau genetikams siust . Tiek, kad prie DS , apie 20 proc echoskopas nerodo jokiu isoriniu pozymiu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutuliukas27 @ 2014 08 05, 16:47)
Mano vyras buves onkologinis ligonis, tad rizika mes kaip ir puikiai žinome sad.gif. Aišku oficiali versija gydytojų, kad jau praėjo pakankamai laiko ir mūsų šansai apsigimimų kaip visų kitų porų, tačiau žinant kokius vaistus jam taikė (kai net seselės su pirštinėmis lietė) rizikuoti nenorime. Taip pat puikiai suvokiame, ką reikš jei bus tas atsakymas blogas, bet tai jau kiekvienos šeimos apsisprendimas.

Man sake kad ir man bus reikalinga genetiko konsultacija nestumo metu kaip ir visoms. As irgi pries PRISCA,o va del VVT tai abejoju kad darysim. Mane guode,butent tas kraujo tyrimas brangus,bet jei jis irgi pieno riebuma rodo tai net neverta bus darytis ir ismesti pinigus.
As tikiuos kad Kaune uzteks ir genetinio echoskopavimo. Nebent jie jau labai akivaizdziai matyt gal tada ir pasirasyciau ten darytis. Bet dar sunku kazka galvoti apie tai.
Man irgi sake kad VVT neskausmingas visai tyrimas,nors as neisivaizduoju kaip gali neskaudeti kai per pilva eina link gimdos g.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2014 08 05, 13:40)
Cygnus... alio, dar viena nono.gif tuoj visas iškrapštysiu iš apkasų, aš su dvynukais kasdien ateinu, o jos mat laiko neturi,tai kas eis pas mamas bendraut, a? cool.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif ale tiksliai, ziuriu atsigavai labai thumbup.gif as nusprendziau durniu voliot darbe paskutines dienas bigsmile.gif

kas del genetiniu - tai priscos as irgi nedariau, nes ten tas pats kas burimai is kavos tirsciu irnesakyk.gif o nuo vvt pask akimirka diedas atkalbejo, nes jam labai baisu buvo, o indikaciju tik mano amzius, tai rizika vvt gavos didesne nei rizika DS g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 08 05, 17:17)
Man irgi sake kad VVT neskausmingas visai tyrimas,nors as neisivaizduoju kaip gali neskaudeti kai per pilva eina link gimdos g.gif

ir as netikejau, bet is tiesu, antakiu pesiojimas atrodo kosmaras pries vvt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 08 05, 15:25)

Kita savaite kartosiu visus skydliaukes tyrimus ir tikiuos kad papulsiu pas ja ir ji man pades isaugoti maziuka.

Afrodite, Zabulienė iki rugpjūčio 19 d. atostogauja. O rugpjūčio 19 d. jau galima registruotis internetu Antakalnio poliklinikoje, tai siūlyčiau jau ir užsiregistruoti mirksiukas.gif
Aš kai planavau, tai ji sakė pastojus ateiti 7-8 nėštumo sav. tai manau tau tikrai nebus per vėlu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(papūgiukė @ 2014 08 05, 18:30)
Afrodite, Zabulienė iki rugpjūčio 19 d. atostogauja. O rugpjūčio 19 d. jau galima registruotis internetu Antakalnio poliklinikoje, tai siūlyčiau jau ir užsiregistruoti  mirksiukas.gif
Aš kai planavau, tai ji sakė pastojus ateiti 7-8 nėštumo sav. tai manau tau tikrai nebus per vėlu  mirksiukas.gif

Aciu sirdele,aciu wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip gerai kad yra geru zmoniu pasaulyje thumbup.gif ir kaip nebutu keista bet gerus zmones suradau butent tik Nesulaukianciom gandro skyrelyje wub.gif
Butinai uzsiregistruosiu,kaip faina mirksiukas.gif As irgi siandien perskaciau kad 8 nestumo savaite butinai reikia tikrinti skydliauke nes siuo metu ji sukvailioja ax.gif
O idomu Zabuliene ar priima paauglius g.gif Mano dukrai liepe pasirodyti pas endokrinologa.Na nera pas ka cia vesti Siauliuose,o ir nenoriu kad mano vaikas papultu i neatsakingo mediko rankas.Galvoju mokamai irgi kartu vestis dukra ax.gif gal kartais zinot?
Jai dabar 15m.
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 08 05, 19:45)
Aciu sirdele,aciu wub.gif  wub.gif  wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif kaip gerai kad yra geru zmoniu pasaulyje thumbup.gif ir kaip nebutu keista bet gerus zmones suradau butent tik Nesulaukianciom gandro skyrelyje wub.gif
Butinai uzsiregistruosiu,kaip faina mirksiukas.gif As irgi siandien perskaciau kad 8 nestumo savaite butinai reikia tikrinti skydliauke nes siuo metu ji sukvailioja ax.gif
O idomu Zabuliene ar priima paauglius g.gif Mano dukrai liepe pasirodyti pas endokrinologa.Na nera pas ka cia vesti Siauliuose,o ir nenoriu kad mano vaikas papultu i neatsakingo mediko rankas.Galvoju mokamai irgi kartu vestis dukra ax.gif gal kartais zinot?
Jai dabar 15m.

Šiaip, iki 18 m. konsultuoja vaikų endokrinologas, o Zabulienė - yra suaugusių endokrinologė. bet pasitarti su ja manau tikrai galima. gal bent jau patars pas ką eiti mirksiukas.gif
o yra problemų, ar tieiog daktarai nenori ko nors praleisti?
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 08 05, 09:45)

4u.gif  na, as miegu aciu die gerai, tik pas nykstukus tai irgi reik nueit kas pora valandu.
o tu nevairuoji ?  unsure.gif man tai patinka paciai visur vazinet. kaip mano mama sakydavo, kaip vezlys su savo nameliu, kur nori - ten leki, ir nereik prie nieko taikytis ir prasyt.

Vairuoju, bet dabar per nestuke.gif buna dienu kai esu issiblaskiusi, maziau susikoncentruoju, tai tokiomis dienomis nenoriu vairuoti blush2.gif
Visgi siandien teko ir man pavairuoti, veziau vyreli i priimamaji ligonines. Nieko gero su jo koja, baisiai istinusi, skauda, nepaeina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 08 05, 16:17)

As l.atsiprasau,kad lendu su savo komentaru i jusu temute- vis paskaitau kaip sekasi Kitty ir dabar ypac palaikau Afrodite blush2.gif noriu perpseti del VVT-tai nera taip jau nekalta. Nezinau ar uzskaitete anksciau,bet pries dvejus metus musu vienai forumietei is Ovul.stimul.temos Kaune dare ta tyrima ir deja neteko vaisiaus 19sav. verysad.gif man taip baisu buvo,kad prisiekiau tada jei tik pavyks pastoti niekad nedarysiu ir nedariau,kai stebuklas ivyko. Ji bande aiskintis,tai musu mediku klaida buvo-rezidente atliko ir pradure placenta unsure.gif liudniausia,kad laukesi sveikos mergytes....
Gink Dieve negasdinu jusu,is visos sirdies linkiu nestuke.gif gero tad pagalvokit.
Atsakyti
Sutinku, kad VVT visgi yra invazinė procedūra ir tikrai yra rizika persileisti, kad ir kokia maža ji būtų...Tačiau žinoma prieš jį darant reikia suprasti, kokios gali būti pasekmės.

Laina, o kelintą savaitę Jums darė vvt?
Atsakyti
Sveikos,
Jautruole 4u.gif ax.gif

QUOTE(Gufetta @ 2014 08 05, 17:20)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ale tiksliai, ziuriu atsigavai labai  thumbup.gif as nusprendziau durniu voliot darbe paskutines dienas  bigsmile.gif

Išduosiu paslaptį: aš čia dar savaitę taip aktyviai reikšiuos, paskui turbūt duosiu ramybę smile.gif vyras į darbą išeis biggrin.gif dabar tai gudri, pamiegojusi doh.gif O per laisvadienius jis iš viso išvažiuos su kolektyvu į kelionę (įmonės gimtadienis, kasmet važiuoja), tai man bus linksmieji kalneliai. Jis buvo nusprendęs nevažiuoti,bet įkalbėjau - žinau, kad jam fainai,privargo čia per tą mėnesį, be to, nu gi nekainuoja, nesąmonė nevažiuoti. tai va, bus man išbandymas. Mama padės kažkiek, aišku..

O mes vakar sugalvojom imprezą - visi 5 važiavom pasivaikščioti į Santaką, kavinukėj pasėdėjom. aišku, nusitraukiau pieną i tada GREITAI GREITAI, tai išvažiavom po 45 min doh.gif , leliai ramūs buvo, tik kavinėj mergytė valgyt užsinorėjo, pamaitinau iš buteliuko su žindymo skraiste, o broliuką didžioji sesė mašinoj pamaitino. Tik aš vis tiek įtampą jaučiau, nu visgi kažkaip sunku su tais trim kol kas doh.gif su dičke ypač...vėl vakare ašaros ir pokalbiai, a, net nepasakosiu...
Mažiukė šiąnakt labai blogai miegojo, verkė kažko, privalgė kaip monstriukas, gal pilvelį skaudėjo..O ryte dičkę į dienos stovyklą vežėm, tai reikėjo anksčiau atsikelti, skubam, tai kaip tyčia, abu mažiai vienu metu atsikėlė, tik perrengiau- vėl pervarė mažius, pimpaliuko reikalai... doh.gif sesė nė karto pro šoną nepersysinus, nu su juo...

Iš viso, kai Laina rašė, kad turi du rūbelius.. Nežinau,ką daryčiau, abu perrengiu kelis kartus per dieną, apsisysinę, atpylę amžinai doh.gif teko man dar prisipirkti (iš MM dėvėtus pirkau), nes tokių mažų tiek neturėjau...

Geros dienelės visoms 4u.gif
Atsakyti