Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorininkystė

Ragana esu, nepasisekė toms mano dukroms lotuliukas.gif

Kaip pas jus auga Soldatskij, Brefmaster, Tigerela. Tai dar lauksiu derliaus, gal , mažu, dar auga, nes nepradėjo dar net sirpti, bet jau padidinto stebėjimo zonoje randasi jie lotuliukas.gif

Marfa gražut gražutėlė, nei jokios jai dėmėtligės nebaisios bigsmile.gif

Valgome tai dar toli gražu nevisų veislių pomidorus (birželio šaltomis naktimis šiltnamio nedarinėjome), greičiausiai sunoko Marmande, Raudonkepuraitė, Betaliuksai, Miodovyj spas, Jabloko Izumrudnoje, Black Crim, Vintage Vine, Fejerverkai, Gold Krone, o kiti dar maivosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 liepos 2014 - 08:52
labai trukineja pomidorai. pagal mano zinias- dregmes per mazai arba netolygus laistymas. ale gi laistau kas antra diena po du kibirus ''ant galvos'' g.gif kokios dar gali but priezastys g.gif kazko truksta, ar pats vanduo per saltas ( is grezinio tiesiai)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 07 25, 09:21)
labai trukineja pomidorai. pagal mano zinias- dregmes per mazai arba netolygus laistymas. ale gi laistau kas antra diena po du kibirus ''ant galvos'' g.gif  kokios dar gali but priezastys g.gif  kazko truksta, ar pats vanduo per saltas ( is grezinio tiesiai)? g.gif

As aisku nezinau, koks pas jus gruntas, salygos, siluma ir t.t., bet du kibirai kas antra diena man skamba ziauriai daug g.gif
Atsakyti
Sugadinau Green grape... Pradžioj buvo skanūs, šiek tiek panašūs skoniu į black cherry, tik kietesni (gal dėlto, kad vazone, tai maisto medžiagų trūkumas galbūt kažkiek tą kietumą įtakoja). Bet pats krūmas atrodė varganai, lapai pamėlę - fosforo trūksta - dingtelėjo man ir pamaitinau aš juos superfosfatu cool.gif Vakar vakare prabėgdama pro šalį vieną nusiskyniau ir į burną - prakandus net išsižiojau - toooooks kartus pomidoras buvo blink.gif Po to kai pradėjau dejuoti ir spjaudytis, MB užmetė: "kai nusiskynei jau buvau bepradedantis tau pavydėti to pomidoro" biggrin.gif Tai va, pasiskaitinėjau ir atkapsciau, kad dėl fosforo pertekliaus pomidorai apkarsta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 07 25, 08:47)
Ragana esu, nepasisekė toms mano dukroms  lotuliukas.gif

Kaip pas jus auga Soldatskij, Brefmaster, Tigerela. Tai dar lauksiu derliaus, gal , mažu, dar auga, nes nepradėjo dar net sirpti, bet jau padidinto stebėjimo zonoje randasi jie  lotuliukas.gif

Marfa gražut gražutėlė, nei jokios jai dėmėtligės nebaisios  bigsmile.gif

Valgome tai dar toli gražu nevisų veislių pomidorus (birželio šaltomis naktimis šiltnamio nedarinėjome), greičiausiai sunoko Marmande, Raudonkepuraitė, Betaliuksai, Miodovyj spas, Jabloko Izumrudnoje, Black Crim, Vintage Vine, Fejerverkai, Gold Krone, o kiti dar maivosi.

Čia turbūt iš manęs tie Soldacki..
Pas mane pirmą kekę gana aukštai augina,ten 4 pomidorai,bet pučiasi pučiasi.. Viršuj gausiai žydi,tik šiltnamis per žemas atrodo... Nežinau kaip čia bus, bet gal skonis geras
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 25, 09:29)
As aisku nezinau, koks pas jus gruntas, salygos, siluma ir t.t., bet du kibirai kas antra diena man skamba ziauriai daug  g.gif

smelis absoliutusis doh.gif nors ir mulciuota storai, bet galima pilta kaip i bedugne vanduo...
siltnamiuose dar dar, o viso kito nebespeju prilaistyt verysad.gif tokia kepykla. kasiau bulves tai per dvi lopetas i gyli- jokios dregmes neaptikau. kaip pelenai. birus smeliukas tarp pirstu praslysta. bulves, beja, irgi kone visos sutruke... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 25 liepos 2014 - 09:38
Kodėl sugalvojot, kad ta Zolotaja rybka aukšta turi būti??? Aš pernai auginau, iš Loretos, galvoju, tikra buvo, nes bais skani bigsmile.gif Baigės krūmas kažkur ties metru, tikrai, žiedinėm kekėm.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 25 liepos 2014 - 09:41
QUOTE(Vobla @ 2014 07 25, 09:21)
labai trukineja pomidorai. pagal mano zinias- dregmes per mazai arba netolygus laistymas. ale gi laistau kas antra diena po du kibirus ''ant galvos'' g.gif  kokios dar gali but priezastys g.gif  kazko truksta, ar pats vanduo per saltas ( is grezinio tiesiai)? g.gif

Pomidorai gali trūkinėti nuo per didelio temperatūrų svyravimo. Jei nesunokę, žali trūkinėja gali gali būti drėgmės ar azoto perteklius dirvoje. Čia informacija iš straipsnių internete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 07 25, 09:43)
Pomidorai gali trūkinėti nuo per didelio temperatūrų svyravimo. Jei nesunokę, žali trūkinėja gali gali būti drėgmės ar azoto perteklius dirvoje. Čia informacija iš straipsnių internete  smile.gif

va! bingo! bigsmile.gif nakti sianakt buvo tik 12 laipsniu( ejau vakare ziuret, tai paryciuj gal buvo dar maziau), o diena virs 30 stukteli. plysta nokstantys arba tie, kurie jau arti nokimo. ir ka daryt? pavesio neturiu, gal man tuos siltnamius nupurksti, nes labai jau skaidrus celofanas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilaria @ 2014 07 25, 11:34)
Čia turbūt iš manęs tie Soldacki..
Pas mane pirmą kekę gana aukštai augina,ten 4 pomidorai,bet pučiasi pučiasi.. Viršuj gausiai žydi,tik šiltnamis per žemas atrodo... Nežinau kaip čia bus, bet gal skonis geras

Taip labai aukštai tos kelės (aš žemaūgė lotuliukas.gif ) Na pučiasi ir pas mene jis, tikėkimės, kad dar parodys save, vis stebiu, stebiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 07 25, 09:39)
Kodėl sugalvojot, kad ta Zolotaja rybka aukšta turi būti??? Aš pernai auginau, iš Loretos, galvoju, tikra buvo, nes bais skani  bigsmile.gif Baigės krūmas kažkur ties metru, tikrai, žiedinėm kekėm.

kad nuorodoj įdėtas aprašymas tai ogo go go go go koks -180-200cm, nu bet ale kad metras tai metras- bele kilbukų būtų. Man skanus. Kolkas nebuvo neskanių. Maschotka biski kietaskūrė, bet traškantys yra kam patinka.Šiandien skrosiu "viltis", ir raugsiu, ir ragausiu, vat ax.gif

tigrela pas mane nedidukai bumbulai, čia taip turi būti?

kinietis dar biski pamėlo, bet daugiau nei krust- gal kalėdom ragausiu lotuliukas.gif

vobla, tiesk agro ant viso šiltnamio, kad iš išorės, jei viduj neina, vis pavėsiuks. Pas mane viduj užtiesta- galiu bet kada vaikščiot ir dirbt- nėra jame žiauriai karšta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 25 liepos 2014 - 10:18
QUOTE(Vobla @ 2014 07 25, 09:46)
va! bingo! bigsmile.gif  nakti sianakt buvo tik 12 laipsniu( ejau vakare ziuret, tai paryciuj gal buvo dar maziau), o diena virs 30 stukteli. plysta nokstantys arba tie, kurie jau arti nokimo. ir ka daryt? pavesio neturiu, gal man tuos siltnamius nupurksti, nes  labai jau skaidrus celofanas g.gif

Čia http://www.ve.lt/nau...e-siltnamiuose/ rašo : "Temperatūrą šiltnamyje reguliuokime vėdindami ir laistydami. Pomidorų žiedai neišvėdintame šiltnamyje dėl per didelės santykinės oro drėgmės blogai apsivaisina. Pomidorai skersvėjų nebijo. Tad langus karščių metu atidarykime iš visų pusių. Galima pakelti nuo žemės šiltnamių šoninę plėvelę. Jeigu ir paminėtos priemonės nepadeda - tenka vandeniu palaistyti grunto paviršių ir apipurkšti pomidorų lapus. Nuo didelio temperatūros svyravimo trūkinėja pomidorų vaisiai. Tad vėsiomis naktimis šiltnamių langus uždarykime. Rytais saulutei pašildžius iš lėto vėl atverkime, pradžioje - nuo saulės pusės. ".
Dar mintis kilo, jei skaidrus celofanas, tai gal galima būtų agro plėvelę užmesti ant šiltnamio g.gif Jei neklystu, kai kurios mergaitės iš vidaus turi pritvirtinusios agro dangą, bet kai augintinių pilnas šiltnamis, tai šiuo metu sunkoka būtų iš vidaus pritvirtinti.
Marmaledas aplenkė mane pasiūlydama agrodangą biggrin.gif Tai gal ir nebloga mintis... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&B: 25 liepos 2014 - 10:23