Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorininkystė

[quote=ptashka,2014 07 25, 07:27]
Tai tipo su savo ilgom kojom nestovesi prie puodu prie plius 30, kai laikas vakuot ateis ir prakaito nesisluostysi kaip Zanuarija?

siandien pabusiu zanuarija smile.gif


user posted image


erelio snapas

user posted image

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 25, 00:43)

Nu,pas mani lygiai toks pats Majakas.Nėra jis labai ryškiai raudonas prinokęs,labiau murzinos tokios spalvos.Bet,jei skanus,tai ne Majakas  schmoll.gif
Dėl kitų Vessta jau viską teisingai supasakojo.
Spasai kartais ant to pačio krūmo būna pakankamai skirtingi vaisiai.Labai dideli daugiau suploti pasitaiko.Gal moteros  biggrin.gif Tas tavo antras Spasas tai kažko į German Orange neša  g.gif

Taigi čia visi Tavo sėklų pomidorai, tai ir turėtų būti tokie pat smile.gif Man majakas skanus, mudvi dėl skonio nesiginčysim, jau pagal cukinijas aišku biggrin.gif Dėl spaso, tai ne antrasis raudonas, o pirmasis geltonas typ top kaip Oranžinė vokiška braškė, net skoniu labai panašus. Todėl ir paklausiau, sakau, gal pas Tave sėklos susimaišė netyčia. Dar trečias spasas buvo, bet atidaviau kitai augintojai, nežinau, koks pas ją užaugo, gal toks, kaip ir turėtų būti. Nors aš nelabai žinau, koks jis turėtų būti. Bet man gerai, tinka visi, skanūs. O dėl kitų tai aišku, tik šiaip įkėliau, nors kai ieškojau Ivano Kupalos, tai ne tokie vaisiai buvo pas rusus, kaip Vessta kad sakė. Nusiskyniau pirmą Ivaną, kąsiu šiandien ryt jam į pilvą, žiūrėsiu, skanus ar ne. Šiaip tai dar kartą dėkui už sėklas, daug džiaugsmo man nuo jų wub.gif
Papildyta:
QUOTE(snaige123 @ 2014 07 25, 11:28)


siandien pabusiu zanuarija  smile.gif


O-baaaa bigsmile.gif laimikis thumbup.gif Šian aš irgi pabuvau žanuarija, šilnamy dirbau, tai ir keliais, ir stačia, visaip šlaižiojau. O paskui po vandens bačka, taip geeera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 25, 11:13)
kad nuorodoj įdėtas aprašymas tai ogo go go go go koks -180-200cm, nu bet ale kad metras tai metras- bele kilbukų būtų. Man skanus. Kolkas nebuvo neskanių. Maschotka biski kietaskūrė, bet traškantys yra kam patinka.Šiandien skrosiu "viltis", ir raugsiu, ir ragausiu, vat ax.gif

tigrela pas mane nedidukai bumbulai, čia taip turi būti?

kinietis  dar biski pamėlo, bet daugiau nei krust- gal kalėdom ragausiu lotuliukas.gif

vobla, tiesk agro ant viso šiltnamio, kad iš išorės, jei viduj neina, vis pavėsiuks. Pas mane viduj užtiesta- galiu bet kada vaikščiot ir dirbt- nėra jame žiauriai karšta

biggrin.gif Na ir kaip Viltis
Tigerela tai jo nedideli ir būna , aš jau jį atidėjus į šoną nuo užpernai...

Pritarsiu anksčiau pasisakuisiai , mane irgi džiugina labai , kad iš SM pomidorų mamų išauga puikūs pomikai. wub.gif
Papildyta:
wub.gif Aukse , oho , koks derlis...|inau , kad pas mane irgi raudonuoja , bet tiek dar nebus schmoll.gif
Atsakyti
vakarop ir as i savo plantacijas vaziuosiu. Nu kaip idomu kas naujo siltnamyje po savaites nebuvimo . Jums gerai, kai siltnamiaii kieme. O man vis staigmenos laukia . Per savaite oj kaip pasikeicia, kai kasdien nematau biggrin.gif

p.s. mb dirba pas viena sodininka, perstatineja jam sodo nameli. O tas sodininkas vyras, zmona tik telika per dienas ziuri, darzo neknisa. Tai siltnamis pas ji polikarbonatinis. pasodino pries salnas . Nieks jam nenusalo. Tai dabar jau kibirais skina pomidorus thumbup.gif thumbup.gif o jau isglosto zeme. Sake net idomu ziuret, kad vyras taip sodininkavimui - darzininkystei pasineses... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 07 25, 10:56)
biggrin.gif Na ir kaip Viltis



dar gyva, dar brandinasi, noksta, o aš darbe sirpstu dar vis ( padėjau virš kompo į lentyną, užrašais aplipinėjau- ,,dantš nešiepti, rankomis neliesti, valgyti griežtai draudžiama" ir pan.
Atsakyti
biggrin.gif šituos , vienos knygosknygos apie pomikus autorius ,pripažino skaniausiais ar geriausiais
.Tai , žnot ką , mažai kuriuos truriu...vieną kitą tik...
Heirloom Tomatoes Rated as Having Excellent Flavor

From The Heirloom Tomato, by Amy Goldman


Currants & Cherries

Black Cherry: Fruity and well-balanced. CR Lawn of Fedco Seeds gives this one the nod: “Yum!”
Wild Sweetie: Super-sweet
Matt’s Wild Cherry
Sara’s Galapagos: Sweet; lots of flavor in a little package. Smells of the leaf.
Blondköpfchen
Gold Rush Currant: High acid and high sugar
Green Doctors: Sweet and tart
Ribbed

Ceylon: Excellent when cooked
Globes

White Beauty
Burpee’s Globe: Honey sweet
Aunt Gertie’s Gold: Sumptuous, rich flavor
Manitoba: Well-balanced, winey
Red Rose: Very sweet and rich
Yellow Peach: Well balanced
Peach Blow Sutton: Cool and refreshing “tomato lite” flavor
Russian Black: Earthy
Flamme: Perfect blend of sweet and tart; fruity
Beefsteaks

Pruden’s Purple: Luscious, savory, and sweet
Black Krim: Green Giant: This is the best-tasting-green-when-ripe beefsteak.
Aunt Ginny’s Purple: Rich flavor
McClintock’s Big Pink: Delicious rich flavor
Big Ben: A peach of a tomato—not as sweet as the Brandywines, but very rich.
African Queen: Well-balanced, like wine—a taste I wish could last forever
Believe It or Not: Perfectly balanced
Hugh’s: Sweet and lemony. Seed-saving superman Neil Lockhart says Hugh’s is one of his favorites for flavor.
Great White: Divinely sweet
Santa Clara Canner: Well balanced
Sudduth’s Brandywine: Like a fine wine. I dare any hybrid to measure up.
Yellow Brandywine: High acid and high sugar. On everyone’s list of favorites.
Bicolor Mortgage Lifter
Marvel Striped: Sweet, one of the best bicolor beefsteaks
Gold Medal: Well reviewed by tomato cognoscenti: “superbly delicious” (Darrell Merrell); “top rated in flavor” (Ken Ettlinger); “our finest bicolor” (Seed Savers Exchange)
Radiator Charlie’s Mortgage Lifter: Well balanced
Yellow Mortgage Lifter: Sweet and sprightly
Mullen’s Mortgage Lifter
Pears & Plums

Antique Roman: Beefy, savory
Super Italian Paste
Goldman’s Italian American: Sweet and luscious. Joan Dye Gussow, author of This Organic Life, wrote to me one summer: “Goldman’s Italian American tomato is a stunner. They taste lovely to say nothing of how they LOOK. One plant in an urn is setting absolutely gigantic tomatoes.”
Old Ivory Egg: Sweet and lemony
Opalka:
Orange Banana: A worthy rival of Flamme
Anna Russian: Nice tang, mildly sweet and savory
Purple Russian
Amish Paste
Vilms
Elfin: Fruity and sweet
Chile Verde: Finely balanced
Oxhearts

Orange Russian 117: Honey-sweet, finely balanced, endowed with rich flavor
Hungarian Heart: Savory
Japanese Oxheart: Winey, sweet, nice fruit acid
Color Groups

Dixie Golden Giant: Sweet and pleasing
Casady’s Folly: Fruity
Speckled Roman: Sweet and savory
Aunt Ruby’s German Green: A perfect balance of acid and sugar
Pink Salad: Mouth-watering in the same way as Sugary (an F1 hybrid miniature pink plum tomato, winner of a 2005 All America Selections Awar


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 liepos 2014 - 11:33
QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 25, 10:13)


vobla, tiesk agro ant viso šiltnamio, kad iš išorės, jei viduj neina, vis pavėsiuks. Pas mane viduj užtiesta- galiu bet kada vaikščiot ir dirbt- nėra jame žiauriai karšta

viskas, jau spejau nupurkst kreida. nu visai kitas jausmas viduj! anksciau po ta skaidzria plevele- kaip po padidinamuposju stiklu- basos kojos ant zemes neina padeti doh.gif nu bet tiek laiko karsta, o as sumasciau tik dabar! kur mano smegenys lyg siol buvo? atostogavo gal? tikiuos jos jau suvisam gryzo is atostogu....

QUOTE(R&B @ 2014 07 25, 10:18)
Čia  http://www.ve.lt/nau...e-siltnamiuose/  rašo : "Temperatūrą šiltnamyje reguliuokime vėdindami ir laistydami. Pomidorų žiedai neišvėdintame šiltnamyje dėl per didelės santykinės oro drėgmės blogai apsivaisina. Pomidorai skersvėjų nebijo. Tad langus karščių metu atidarykime iš visų pusių. Galima pakelti nuo žemės šiltnamių šoninę plėvelę. Jeigu ir paminėtos priemonės nepadeda - tenka vandeniu palaistyti grunto paviršių ir apipurkšti pomidorų lapus. Nuo didelio temperatūros svyravimo trūkinėja pomidorų vaisiai. Tad vėsiomis naktimis šiltnamių langus uždarykime. Rytais saulutei pašildžius iš lėto vėl atverkime, pradžioje - nuo saulės pusės. ".
Dar mintis kilo, jei skaidrus celofanas, tai gal galima būtų agro plėvelę užmesti ant šiltnamio  g.gif  Jei neklystu, kai kurios mergaitės iš vidaus turi pritvirtinusios agro dangą, bet kai augintinių pilnas šiltnamis, tai šiuo metu sunkoka būtų iš vidaus pritvirtinti.
Marmaledas aplenkė mane pasiūlydama agrodangą  biggrin.gif Tai gal ir nebloga mintis... smile.gif

aciu, jau pritamsinau 4u.gif su agrodanga is isores pas mane butu ziauriai sunku- smarkiai vejuota vietove. o viduje jau post faktum- lubas remia augintiniai...
Atsakyti
4u.gif g.gif o kokia jūsų nuomonė apie šį pomidorą...
http://www.gourmandb...errat-tomatoes/
ar skanus jis bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 07 25, 12:44)
4u.gif  g.gif o kokia jūsų nuomonė apie šį pomidorą...
http://www.gourmandb...errat-tomatoes/
ar skanus  jis bus g.gif


Tai kad jis tusciavidurys, tik storos sienos jame, o skonis- priklausomai ka ten prikisi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 07 25, 12:53)
Tai kad jis tusciavidurys, tik storos sienos jame, o skonis- priklausomai ka ten prikisi cool.gif

g.gif tai jo...reik pažiūrėt , bendrai , ką ten ispanijoj iš jo gamina...aš gal visai norėčiau turėt tokį vieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 07 25, 12:00)
g.gif tai jo...reik pažiūrėt , bendrai , ką ten ispanijoj iš jo gamina...aš gal visai norėčiau turėt tokį vieną g.gif


o man tai ne,aš mėgstu pašliurpt biggrin.gif o kepant prikimšt galiu ir cukiniją, ir bulvę, ir makaronus- kam pomidorą gadint
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 25, 13:12)
o man tai ne,aš mėgstu pašliurpt biggrin.gif  o kepant prikimšt galiu ir cukiniją, ir bulvę, ir makaronus- kam pomidorą gadint

bigsmile.gif o tai kodėl kepti...žalius galima įdaryti skaniai mirksiukas.gif
Atsakyti