Įkraunama...
Įkraunama...

Nudažė

Gaila, kad nieks negasli nieko patart verysad.gif
kažkur skaičiau, kad spalvą fiksuoja actas 9vilnąč0 arba druska( kažkokius kitus audinius) , gal ką apie tai girdėjote? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 04 30, 18:48)
kažkur skaičiau, kad spalvą fiksuoja actas 9vilnąč0 arba druska( kažkokius kitus audinius) , gal ką apie tai girdėjote? verysad.gif

Pas mus (aš ne Lietuvoj, tai nenorėjau kištis, tikėjausi, kad kas parašys) galima gauti pirkti specialių fiksatorių - pavyzdžiui tokį , arba firmos Heitmann tokį -antram lange nuo viršaus, kur vienintelis pokelis už 1,99€, kliktelėk ant paveiksliuko - pasididins vaizdas. Pasiteirauk, gal ir Lietuvon atveža, tarsi kažką apie Simplicol esu girdėjusi, kad buvę. Aplamai dažant medvilnę vartojama druska, dabar kai galima ir sintetiką dažyti, yra ir daugiau tų fiksatorių. Neparašei, iš kokio pluošto Tavo medžiaga. O džinsams taip jau priklauso, kad jie dažo - kuo daugiau plauni, tuo mažiau. O kai visai išblunka, jei gaila išmest, nusiperkama specdažų džinsams (irgi to pačio Sipmlicol).
Atsakyti
smile.gif labai dėkinga, jei ir nerasiu tokių fiksatorių, tai nors teoriškai žinosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kažkokia nesąmonė ohmy.gif
Siūlau uždraust iš viso siūt drabužius iš tokių medžiagų protest.gif arba lai gamintojai užfiksuoja tas spalvas ant amžių amžinųjų doh.gif mano vyras su savo treningais uždažė mūsų naująsias dirbtinės odos dramblio kaulo kėdes ir neina jų niekaip išvalyt cray.gif
Atsakyti
Ech, kaip gaila verysad.gif gal vertetu nudazyti? su kokiais spec. dazais?
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 04 30, 20:48)

kiek žinau, tai perskalaujant reikia šaukštą acto įpilt. su džinsais bandžiau- padėjo. su kitais audiniais nžn kaip.
Atsakyti
O aš nusipirkau raudoną patalynę- ta irgi dažo doh.gif ir nebuvo iš pigiausių g.gif
Atsakyti
QUOTE(carvalho @ 2007 05 08, 12:23)
O aš nusipirkau raudoną patalynę- ta irgi dažo  doh.gif ir nebuvo iš pigiausių g.gif

Aha mes irgi turėjom nusipirkę tokią gražią ryškią mėlyną patalynę bigsmile.gif Kad jinai dažo aš pastebėjau rytais valydama toniku veidą, vatos tamponėlis pasidarydavo melsvas ohmy.gif Daugiau nebeperku ryškių patalynių nors man ir labai gražu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 04 30, 20:48)

labutis,peverciau sena patarimu knyga tai ten parasyta,jei drabuzis dazo tai i drungna vandeni ideti ziupsneli druskos ir ipilti acto[sauksta litrui vandens]ir skalbti smile.gif pati nebandziau tai negaliu pasakyt ar padeda. mirksiukas.gif
Atsakyti
sugadinau MB kelnes doh.gif i skalbenke imeciau viena dazanti ruba, tai velvetines kelnes nusidaze ryskiai rozine spalva lotuliukas.gif lotuliukas.gif ohmy.gif ar imanoma atgriebti? ar jau vsio...
Atsakyti
o man baliklis per ziopluma isbalino nemaza plota brangiu,spalvotu kelniu,jau mest lauk taip? cray.gif
Atsakyti
Liūdna istorija - naujas juodas megztukas, pasirodo DAŽO, taigi išskalbiau su kt. rūbais, ir "gavau" keletą dėmėmis dažytų rūbųsad.gif Gal kas žinote, kaip galima būtų ištaisyti tokią nesamonę?
Atsakyti