Laba

.
QUOTE(Magnė @ 2014 09 03, 09:43)
Paūdre, kaip Tu? Ar jau praėjo baisumas darbe?
Nea, vis daugėja jo, o kompai vis sunkiau dirba.
Gal rudeninė bando mane įveikti, kažkaip nerandu jokio įkvėpimo. Galvojau "ant daržovių sėsti" vis tik ruduo, net bulvių prisiviriau. Mintis, kad visai skanu ir sotu bulvęs virtos su burokėlių salotom, bet važiavom Broniaus sveikinti...
Ir vėl nežinau. Šiandien valgau varškės apkepą, o bulvės šaldytuve paliktos.
Kolegė čiaumoja kramtoškę baisiau už kiaulę, mane tai labai veikia

.
Papildyta:Rudenį galima laikytis bulvių dietos - maitintis vien tik bulvėmis. Dietologų nuomone, ši daržovė gerai išvalo organizmą, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, itin naudinga sergantiesiems hipertonine liga ir mažakraujyste. Valgyti vien tik bulves patartina penkias dienas, galima ir savaitę, bet ne ilgiau.
Ir valo, ir stiprina
Bulvės, patekusios į virškinamąjį traktą, tarsi įsiurbia toksinus ir nereikalingus riebalus, taigi išvalo organizmą. Šiose daržovėse daug kalio (bulvių dieta dar vadinama kalio dieta), magnio, kalcio, fosforo yra apie 20 reikalingiausių mikroelementų. Bulvėse gausu baltymų, aminorūgščių, proteinų, celiuliozės, vitaminų, ypač vitamino C. Vitaminingesnės yra geltonu minkštimu bulvės. Angliavandeniai, esantys gumbuose, suteikia energijos, o jos reikia ir fiziniam, ir protiniam darbui.
Bulvių baltymai gerai virškinami ir lengviau pasisavinami nei kitų augalų. Maistinė bulvių vertė dažniausiai priklauso nuo krakmolo ir baltymų kiekio. Krakmolingos bulvės yra ne tik maistingesnės, bet ir geriau laikosi.
Monodieta
Per dieną valgykite tik virtas su lupenomis arba keptas bulves. Nei riebalų, nei druskos, nei prieskonių nedėkite. Paskaninkite smulkintu česnaku ir šviežiu agurku - taip pat be druskos. Per dieną galite suvartoti ne daugiau kaip pusantro kilogramo bulvių. Tas penkias ar septynias dietos dienas gerkite kaip galima mažiau skysčių - per dieną 2-3 puodelius žaliosios arbatos, žolelių nuoviro arba mineralinio vandens. Šios bulvių dietos laikytis nėra sunku, nes alkio nejuntama. Blogybė ta, kad pabosta valgyti tą patį prėską maistą.
Bulvių ir rūgpienio dieta
Penkis ar šešis kartus per dieną valgykite virtas arba keptas bulves ir užsigerkite rūgpieniu (jo daug nevartokite). Bulvių nesūdykite, negardinkite prieskoniais. Per dieną galima suvalgyti ne daugiau kaip kilogramą bulvių. Kursas - trys-penkios dienos.
Daniška dieta
Reikės 1 kg bulvių, 1 svogūno, 1 poro, 5-6 nedidelių morkų, šiek tiek petražolių ir salierų. Bulves gerai nuplaukite ir neluptas plonai supjaustykite. Jas, nuvalytas ir supjaustytas kitas daržoves bei žalumynus dėkite į puodą, užpilkite 3 litrus vandens ir ant silpnos ugnies virkite 1 valandą. Gautą daržovių košę valgykite per dieną 4-5 kartus. Ją galima paskaninti česnaku. Laikantis tokios dietos išsivalo organizmas. Be to, ši daržovių košė naudinga sergantiesiems reumatizmu, artritu, hipertonine liga, turintiesiems antsvorio. Padės ir tiems, kuriuos kankina nemiga, kurie serga odos, širdies ir kraujagyslių, inkstų ligomis.
Parengė L.Žukaitė

Man? Lieknėti? Jūs turbūt juokaujate... Aš sveriu tik 45 kg. Visa kita - tai šarmas, seksualumas ir charizma! Ir metų man tik 30. Visi likę - tai stažas .