QUOTE(Lusasita @ 2014 08 27, 14:48)
as viriau ta makaiose su dziovintais abrikosais, saldziarugscia. pomidorus pjausciau gabaliukais . visokiu spalvu, tai idomiai ir matosi zali gabaliukai
nieko nežinau apie pomidorus su džiovintais abrikosais
prašom paviešinti
Papildyta:
Mainais įdedu pomidorų puseles ukrainietiškai:
Pomidorų puselės ukrainietiškai
Sudėtinės dalys:
5 litriniai stiklainiai per pusę pjautų nemažų mėsingų pomidorų
5 česnakų skiltelės
5 vidutinio dydžio svogūnai
saujelė petražolių
saujelė krapų
5 bazilikų šakelės
5 gvazdikėliai
5 valgomi šaukštai 9% acto
5 valgomi šaukštai aliejaus
Užpilas:
1,5 l vandens
2 valgomi šaukštai druskos
6 valgomi šaukštai cukraus
Išeiga 5 litrai
Į švarius stiklainius ant dugno dedam kelis žiedelius svogūno, petražolės šakelę, gvazdikėlį, iki pusės stiklainio per pusę pjautų pomidorų. Pomidorus paspaudžiam, kad būtų beveik be tarpų. Dedam dar kelis žiedelius svogūno, baziliko šakelę, dar vieną sluoksnį pomidorų puselių, paspaudžiam. Ant viršaus sudedam likusius svogūno žiedelius, česnako skiltelę, krapų šakelę. Į kiekvieną stiklainį supilam po šaukštą acto ir aliejaus.
Užvirinam vandenį su druska ir cukrum. Užpilam pomidorus stiklainiuose, nepripilant iki viršaus ~1,5 cm, uždengiam spiritu išvalytais dangteliais. Sterilizuojam litrinius stiklainius karšto vandens puode 10 minučių, užsukam, apverčiam ir paliekam, kad atšaltų.
Papildyta:
tai čia irgi galima spalvotus per pusę dėt