Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(vaidastep @ 2014 08 28, 11:08)
agal galima butu placiau  blush2.gif kiek skaiciau jis su farsu daromas , g.gif


jis paskui su faršu ruošiamas, o vakuojamas vienas:

Bolonijos padažas (Bolognese)

Jums reikės:
~ 100 gr alyvuogių aliejaus,
3 kg gerai sunokusių pomidorų,
500 gr morkų,
500 gr svogūnų,
500 gr saliero kotų,
12 česnako skiltelių,
3 stiklinės raudono vyno (jei faršą dažniausiai naudojate ne iš jautienos, pilkite baltą vyną),
3 v.š druskos,
3 v.š cukraus,
2 a.š. maltų pipirų,
3 lauro lapai,
po 1 a.š. raudonėlio, šalavijo, baziliko.
Jei turite didelį storadugnį puodą galite viską iš karto ruošti jame. Jei ne - tuomet keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Į puodą sudėkite kepintus svogūnus (jei juos kepėte keptuvėje), supjaustytas šiaudeliais morkas, salierą. Supilkite druską ir cukrų. Troškinkite ant lėtos ugnies apie 15 minučių.
Per tą laiką pasiruoškite pomidorus. Kad greičiau nusiluptų pomidorų odelė, užplikinkite juos verdančiu vandeniu. Po kelių minučių vandenį nupilkite ir pomidorus nulupkite. Pomidorus supjaustykite kubeliais ar papračiausiai sutrinkite blenderiu. Supilkite juos į padažą, įdėkite lauro lapus ir padidinę kaitrą iki vidutinės virkite apie 1.5 val. Supilkite vyną ir dar apie pusvalandį pavirkite. Išimkite lauro lapus ir suberkite prieskonius. Po kelių minučių padažą galite pilstyti į iškaitintus stiklainius ir juos uždaryti dezinfekuotais dangteliais.
Papildyta:



o čia jau paskui:

"Tagliatelle al ragu" arba Bolonijos padažas su faršu

Jums reikės
1 v.š alyvuogių aliejaus,
500 gr. jautienos faršo (galite naudoti ir kitą jums patinkantį mėsos faršą, tačiau tai jau nebus tradicinis "Tagliatelle al ragu"),
4- 6 kiaulienos šoninės juostelės,
500 gr. indelis jūsų pasiruošto Bolonijos padažo,
150 gr. „Tagliatelle“ makaronų,
Parmezano sūrio.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę. Ją pakepinę sudėkite jautienos faršą. Kepkite kol paruduos, tada sumažinkite ugnį. Supilkite savo pasiruoštą Bolonijos padažą ir truputį patroškinkite.
Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite makaronus. Virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirus makaronams, vandenį nupilkite, išdėliokite juos į lėkštes ir ant jų užpilkite padažo. Ant viršaus užberkite tarkuoto Parmezano sūrio ir jei norite - petražolių lapelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 28 rugpjūčio 2014 - 11:22
[quote=Paladė,2014 08 28, 13:21]
jis paskui su faršu ruošiamas, o vakuojamas vienas:

Bolonijos padažas (Bolognese)

Aciu labai 4u.gif tikrai isbandysiu drinks_cheers.gif o sakykit kiek mazadaug iseina stiklainiuku is tokios normos?
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 08 28, 12:19)

Aciu labai  4u.gif tikrai isbandysiu  drinks_cheers.gif o sakykit kiek mazadaug iseina stiklainiuku is tokios normos?


~3,5-4 litrus, bet labai priklauso nuo pomidorų dydžio ir sultingumo
jei ant labai silpnos ugnies ir uždengtas tai mažiau nugaruoja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 28 rugpjūčio 2014 - 12:27
QUOTE(Paladė @ 2014 08 28, 14:24)
~3,5-4 litrus, bet labai priklauso nuo pomidorų dydžio ir sultingumo
jei ant labai silpnos ugnies ir uždengtas tai mažiau nugaruoja


Aciu ,o koki vyna naudojat ?
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 08 28, 12:31)
Aciu ,o koki vyna naudojat ?


raudoną sausą
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 27, 20:02)
idedu keleta foto is savo siltnamio , ax.gif apacioj ne varputis,bet sudyge ruginiai siaudai doh.gif

Tai ir gerai tie rugiai-sideratai,žemę pagerins.Pas mani šitaip avižiniai šiaudai padarė .Daba net nekarpau,nors atrodo baisiai,ale tegul tik turtina man dirvą kaliu ir azotu,gerina tą pieskos struktūrą biggrin.gif

Oho,kaip pas tavi dar gražiai kaba blink.gif Net apatinės kekės.Tu ką,nesenai anuos valgyt pradėjai,kad net apačia neapskinta g.gif ?Jau dėl tiek tai du pečiukus tarabaninčiau...
Nu,kaip, kada gulsi?
QUOTE(Vobla @ 2014 08 28, 09:13)
geriau net neieskokit: juodos paprikos gavusios karscio tampa purvinos, pilkos neapetitnos spalvos...

http://www.amazon.de...
Man Ex sakė,kad šita nepasidaro škurlio spalvos termiškai apdorota,nepraranda tamsumo.Kol kas nedorojau,nes dar tik kelios prinoko,tai sugraužiau žalias.Skanios biggrin.gif
QUOTE(Lusasita @ 2014 08 28, 11:34)
vat sita su abrikosais vienntele susivalge visiskai  biggrin.gif  pomidoru padazu pernyksciu neiveikem.
Daryciau sultis, bet kad jas gers, jei niekas ju nemegsta . na po stikline i menesi isgertumem su vyru  blush2.gif

A pas mani joks padažas neina schmoll.gif Pradarau stiklainiuką,paragaujam... ir supelyja šaldytuve.Jokios makalošės su morkom,abrikosais,svogūnais,paprikom,aliejais irgi nea.Galiu užvadint kokiais nori stebuklingais pavadinimais .
O sultys tai eina user posted image.Daba jau daugiausiai šviežius pomidorus skystam pavidale ir naudojam,bo jau kažkaip dantys atšipo ax.gif
Atsakyti
bigsmile.gif aš šiemet visus į sultis paleidau...nieko nedariau daugiau g.gif nu gal dar savo sultyse kažkiek darysiu , bet jau mane tinginys konservavimui apėmė...

o ar skanu tie ukrainietiški pomidorai blush2.gif 4u.gif gal jau dar kas išbandėt blush2.gif
Atsakyti
rolleyes.gif tiesa , dar gi pomidorų džemo išviriau dvi ma-as bonkutes...tai gal dar to virsiu antrąkart rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 08 28, 15:43)
bigsmile.gif aš šiemet visus į sultis paleidau...nieko nedariau daugiau g.gif nu gal dar savo sultyse kažkiek darysiu , bet jau mane tinginys konservavimui apėmė...

o ar skanu tie ukrainietiški pomidorai blush2.gif  4u.gif gal jau dar kas išbandėt blush2.gif

Aš irgi drinks_cheers.gif Tik su želatina dar padariau.O savo sultyse nedarysiu ,pernai atsirijom,o dar krūva stovi sklepuky.Kaži,jie skonio labai nepakeičia antrus metus stovėdami g.gif ? Reiktų atsidaryt pabandymui,ale,kad visai aš jų nenoriu schmoll.gif

Taigi skoniui draugų... biggrin.gif Kol nepabandysi pati,nežinosi.Daug receptų bandžiau,kurias mamkos giria,kaip joms gardu,kaip visa šeima, liežuvius iškorę laukia,kada stiklainiuką pradarys.O pabandau ir ...mums nea,netinka . Daryk kokį ketvirtį normos pagal receptą ir sužinosi.Jei labai neturi ką veikt ir rankos niežti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 28, 16:05)
Aš irgi  drinks_cheers.gif Tik su želatina dar padariau.O savo sultyse nedarysiu ,pernai atsirijom,o dar krūva stovi sklepuky.Kaži,jie skonio labai nepakeičia antrus metus stovėdami  g.gif ? Reiktų atsidaryt pabandymui,ale,kad visai aš jų nenoriu  schmoll.gif

Taigi skoniui draugų...  biggrin.gif Kol nepabandysi pati,nežinosi.Daug receptų bandžiau,kurias mamkos giria,kaip joms gardu,kaip visa šeima, liežuvius iškorę laukia,kada stiklainiuką pradarys.O pabandau ir ...mums nea,netinka . Daryk kokį ketvirtį normos pagal receptą ir sužinosi.Jei labai neturi ką veikt ir rankos niežti  biggrin.gif

rolleyes.gif tai va , jei nebūtų ką veikt...man tai pernai viskas kažkaip skaniai išėjo , bet visko dar liko ir šiems metams , tik sultis tai išgėrėm labai greitai... biggrin.gif
Žinok , bus geras skonis ir antrais metais tikrai...reik tik saugot , kad neužšaltų žiemą...o šiaip viskas man gerai išsilaiko.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 28, 15:17)
Tai ir gerai tie rugiai-sideratai,žemę pagerins.Pas mani šitaip avižiniai šiaudai padarė  .Daba net nekarpau,nors atrodo baisiai,ale tegul tik turtina man dirvą kaliu ir azotu,gerina tą pieskos struktūrą biggrin.gif
 
Oho,kaip pas tavi dar gražiai kaba  blink.gif Net apatinės kekės.Tu ką,nesenai anuos valgyt pradėjai,kad net apačia neapskinta  g.gif ?Jau dėl tiek tai du pečiukus tarabaninčiau...
Nu,kaip, kada gulsi?


*mano visas darzas apauges nuo ruginiu siaudu doh.gif o dabar ir dar amerikonkos kosminiu greiciu auga unsure.gif
*taigi dar pries pora savaiciu taves klausiau,kada belyj sachar ir krasavitca reik valgyt ax.gif sakei lapkricio laukt,bet uzteko ka paragavau jau dabar schmoll.gif jusu pomidorai jau burbulus turejo,o maniskiai tik ziedus buvo pradeje skleist.bet dabar dziaugiuos-pas daugeli jau baigiasi derlius ,o mano net neipusejo tongue.gif [09.15 tiesiai pas ch .del tikslios datos.nebereikejo net pas ta ,kur 5 metus vazinejau]
Atsakyti
Straipsniukas visų pomidorininkių vyrams, tingintiems stayt šiltnamių smile.gif

Tyrimas: pomidorai sumažina prostatos vėžio riziką


Didžiosios Britanijos mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad pomidorai gali sumažinti prostatos vėžio riziką, skelbia BBC.

Vyrai, kurie kiekvieną savaitę suvalgo daugiau nei dešimt pomidorų porcijų, gali sumažinti riziką apie 20 proc.

Prostatos vėžys yra antra dažniausiai pasitaikanti vėžio rūšis tarp vyrų. Didžiojoje Britanijoje kasmet nustatoma 35 tūkst. naujų atvejų ir apie 10 tūkst. mirčių.

Kovos su vėžiu specialistai rekomenduoja subalansuoti savo mitybą, kurioje būtų daug vaisių ir daržovių, taip pat mažai raudonos ir apdorotos mėsos, riebalų bei druskos.

Bristolio universiteto tyrėjai atliko apie 20 tūkst. 50-69 metų britų vyrų mitybos ir gyvenimo būdo tyrimą. Nustatyta, kad vyrai, kurie kiekvieną savaitę suvartojo daugiau nei dešimt pomidorų porcijų, pavyzdžiui, šviežių pomidorų, pomidorų sulčių ir konservuotų pupelių, 18 proc. sumažino riziką susirgti prostatos vėžiu.

Be kita ko, remiantis tyrimo išvadomis, suvartojus rekomenduojamas penkias ar daugiau vaisių ar daržovių porcijas, rizika sumažinama 24 proc., palyginti su vyrais, kurie suvalgo pustrečios porcijos ar mažiau.

"Mūsų išvados parodo, kad pomidorai turi svarbų vaidmenį prostatos vėžio prevencijoje", - sakė Vanesa Er (Vanessa Er) iš Bristolio universiteto Socialinės ir visuomenės medicinos mokyklos.

Žurnale "Cancer Epidemiology, Biomakers & Prevention" paskelbtas tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Kembridžo ir Oksfordo universitetais.
Atsakyti