QUOTE(vaidastep @ 2014 08 28, 11:08)
jis paskui su faršu ruošiamas, o vakuojamas vienas:
Bolonijos padažas (Bolognese)
Jums reikės:
~ 100 gr alyvuogių aliejaus,
3 kg gerai sunokusių pomidorų,
500 gr morkų,
500 gr svogūnų,
500 gr saliero kotų,
12 česnako skiltelių,
3 stiklinės raudono vyno (jei faršą dažniausiai naudojate ne iš jautienos, pilkite baltą vyną),
3 v.š druskos,
3 v.š cukraus,
2 a.š. maltų pipirų,
3 lauro lapai,
po 1 a.š. raudonėlio, šalavijo, baziliko.
Jei turite didelį storadugnį puodą galite viską iš karto ruošti jame. Jei ne - tuomet keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Į puodą sudėkite kepintus svogūnus (jei juos kepėte keptuvėje), supjaustytas šiaudeliais morkas, salierą. Supilkite druską ir cukrų. Troškinkite ant lėtos ugnies apie 15 minučių.
Per tą laiką pasiruoškite pomidorus. Kad greičiau nusiluptų pomidorų odelė, užplikinkite juos verdančiu vandeniu. Po kelių minučių vandenį nupilkite ir pomidorus nulupkite. Pomidorus supjaustykite kubeliais ar papračiausiai sutrinkite blenderiu. Supilkite juos į padažą, įdėkite lauro lapus ir padidinę kaitrą iki vidutinės virkite apie 1.5 val. Supilkite vyną ir dar apie pusvalandį pavirkite. Išimkite lauro lapus ir suberkite prieskonius. Po kelių minučių padažą galite pilstyti į iškaitintus stiklainius ir juos uždaryti dezinfekuotais dangteliais.
Papildyta:
o čia jau paskui:
"Tagliatelle al ragu" arba Bolonijos padažas su faršu
Jums reikės
1 v.š alyvuogių aliejaus,
500 gr. jautienos faršo (galite naudoti ir kitą jums patinkantį mėsos faršą, tačiau tai jau nebus tradicinis "Tagliatelle al ragu"),
4- 6 kiaulienos šoninės juostelės,
500 gr. indelis jūsų pasiruošto Bolonijos padažo,
150 gr. Tagliatelle makaronų,
Parmezano sūrio.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę. Ją pakepinę sudėkite jautienos faršą. Kepkite kol paruduos, tada sumažinkite ugnį. Supilkite savo pasiruoštą Bolonijos padažą ir truputį patroškinkite.
Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite makaronus. Virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirus makaronams, vandenį nupilkite, išdėliokite juos į lėkštes ir ant jų užpilkite padažo. Ant viršaus užberkite tarkuoto Parmezano sūrio ir jei norite - petražolių lapelių.