Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 03:37)

O kaip tu įsivaizdavai, kad bėgt trasą gausi? Agility irgi susideda iš daug daug paklusnumo (jei jo neturi, niekas į aikštelę bėgt ir audrint šuns neleis nė vienam klube). Ir du mėnesiai susipažinimo su kliūtimis yra labai nedaug. Dar daugiau užtruks, kol išmoksi jas įveikt.
Nebandei domėtis, ką klubas turi pasiekę patys? Na, agility, bendram paklusnume, kitose srityse. Juk elementariai dresūros mokykla ne vakar įsikūrusi, turi būti kažkokie rezultatai. Ai, dar reikėjo paklaust, kiek laiko tie "pradedantieji" lanko treniruotes. Nuo to irgi priklauso daug kas. Jei tris metus lankai, o vis dar pradedantysis...
Jei domina agility, tai mano asmeniniais pastebėjimais, Šiauliuose daugiau besiruošiantis ir rezultatus puikius rodantis yra Akela. Ir ne dėl to sakau, kad pati jam priklausau. Iš Lietuvos labai nedaug šunų praėjo atrankines į Pasaulio čempionatą. O iš Akelos važiuoja net trys duetai. Manau, tai ir yra atitinkamas rezultatas.
Kitas klubas, kurį galėčiau rekomenduoti - Zaris. Jis ne Šiauliuose, Joniškio rajone. Naujas, jaunas, tačiau Rasa labai stengiasi tobulėt, patys su šeima susirgę ta liga, treniruoja kitus ir puikiai atrodo varžybose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 17 rugpjūčio 2014 - 10:40
QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 02:37)
Mes pasižiūrėt važiavom, bo bėgt nieks neduoda.
Ale porą mėnesių pratintis prie kliūčių ir lankyt bendrą dresūrą nes šuo nemoka (nemokytas) pasilikt

Bėgti niekas ir neduos per pirmą atvažiavimą. Mes gerą pusmetį, jei ne daugiau prie elementų sukomės. Ir dabar šlifuojam, ne visada trasas atvažiavę bėgam.
Šuo turi mokėti pasilikti, kaip kitaip jis startuos? Varžybas kitiems tenka aukoti, kai šuo starte neišsėdi iš azarto, ne dėl paklusnumo neturėjimo.
Agility kantrybės reikia žiauriai daug, čia ne vien lėkimas, svarbus kiekvienas vedlio judėsys.Gražu pažiūrėti į tas 30-40 sekundžių skriejančio šuns, bet kiek valandų kruopštaus įdirbio tam reikia, tai nesuskaičiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 17 rugpjūčio 2014 - 10:48
Tai aš ir nesitikėjau, kad bėgsim. Nu bet kad kokį lieptelį pereit leis, tikėjaus. Mes kažkaip visad kitaip darom - ne pirma kliūtis, ne pirmas susitikimas su kliūtim, pasakyta eit ir eini biggrin.gif 40 sek varžybose pasižiūrėt aišku, fun, bet man ne to iš agility reikia, ne varžybų, o kontakto ir kliūčių, net jei tas kliūtis reikės su pavadžiu vaikščiot iki kol įtiksim.

O važiavom ten tik todėl, kad savaitgalis jie užsiima, Akela ne - kitom dienom be ratų kur bevažiuot su šuniu. Kad kažkodėl mažuma tą klubą renkasi, matyt, irgi yra priežastys smile.gif

O dėl pasilikimo nieko nesakau - bet tikiu, kad galima išmokyt vieno dalyko ir ne per 10 dresūros pamokų už apvalią sumą, plius kad ji pasilikt gali - porai žingsnių, tereikia įvest ir atšlifuot komandą, kas niekad nebuvo daryta nes tiesiog nebuvo aktualu.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 12:50)

Kiekvienas klubas ruošia skirtingai. Kiekvienas dirba atitinkamai, turi skirtingus tikslus. Kai kurie gyvena iš dresūros, todėl akivaizdu, kad siekia gauti pajamų. Kiti tuo tarpu dirba asmeninius darbus, ir kurių uždirba pinigus, todėl normalu, kad užsiima hobiu po darbo valandų. Vasaros metu nė pas vieną gerą agilitistą savaitgaliais vietos dresūrai beveik nerasi. Jei ne varžybos, tai seminarai, stovyklos ir kiti su tuo susiję renginiai. Vasara toks laikas.
Aš nė pas vieną lankyt neagituoju. Atitinkamo atlygio už tai negaunu. Tiesiog pasidarė keista, kaip žmogus, ne pirmą dieną susiduriantis su šunimis, tikėjosi rezultato iškart, neįdedant darbo. Be to, puikiai žinau to klubo vidaus virtuvę - pati pradėjau ten. Ir galiu drąsiai sakyt skirtumus.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 11:50)
Tai aš ir nesitikėjau, kad bėgsim. Nu bet kad kokį lieptelį pereit leis, tikėjaus. Mes kažkaip visad kitaip darom - ne pirma kliūtis, ne pirmas susitikimas su kliūtim, pasakyta eit ir eini biggrin.gif 40 sek varžybose pasižiūrėt aišku, fun, bet man ne to iš agility reikia, ne varžybų, o kontakto ir kliūčių, net jei tas kliūtis reikės su pavadžiu vaikščiot iki kol įtiksim.

Bet čia tas pats, kaip vaikui duoti knygą ir liepti skaityti, nesupažindinant su raidėmis. Tad kokiu tikslu tuo liepteliu eiti? Visų tikslas ne varžybos, o konkraktas ir šuns valdymas, varžybos reikalingos klaidų taisymui, kai turi su kuo pasilyginti,pamatai kitų darbą.
Frenkelyje atsivedė žmogeliai šuniuką ir tampo per šukas už pavadžio, per kliūtis. Vaizdas iš šono ne koks, gaila vargšo kankinamo šuns, o šeimininkams smagu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 17 rugpjūčio 2014 - 12:12
QUOTE(Arvika @ 2014 08 17, 12:11)
Bet čia tas pats, kaip vaikui duoti knygą ir liepti skaityti, nesupažindinant su raidėmis. Tad kokiu tikslu tuo liepteliu eiti? Visų tikslas ne varžybos, o konkraktas ir šuns valdymas, varžybos reikalingos klaidų taisymui, kai turi su kuo pasilyginti,pamatai kitų darbą.
Frenkelyje atsivedė žmogeliai šuniuką ir tampo per šukas už pavadžio, per kliūtis. Vaizdas iš šono ne koks, gaila vargšo kankinamo šuns, o šeimininkams smagu.

Kad šuo turėtų veiklos, su liepteliais slalomais ir kliūtim šuo pažįstamas nuo 2 mėn, jai tik reikia parodyt, kur lipt ir per ką šokt biggrin.gif Nieks nekalba apie šuns tampymą prieš jo norą, valią ar jam stresą varant kai jis nesupranta ką ir kaip daryt. Kad ir mokantis - nu gi galima pasiimt skanėstą ir eit slalomas vingiuotis su šuniu, tai bus veikla
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 13:37)
Kad šuo turėtų veiklos, su liepteliais slalomais ir kliūtim šuo pažįstamas nuo 2 mėn, jai tik reikia parodyt, kur lipt ir per ką šokt biggrin.gif Nieks nekalba apie šuns tampymą prieš jo norą, valią ar jam stresą varant kai jis nesupranta ką ir kaip daryt. Kad ir mokantis - nu gi galima pasiimt skanėstą ir eit slalomas vingiuotis su šuniu, tai bus veikla

Neieškok šiknoj razinų. Apie šią veiklą žinai praktiškai nulį, kaip matom. Slalomas - viena iš sudėtingiausių kliūčių. Ir pavingiuot su skanėstu... Na vingiuok smile.gif Norėčiau sužinot, kur tavo šuo nuo 2 mėnesių pažino kliūtis? Vien tai, kad šuo jas matė - dar ne pažinimas. Patikėk, kartais tikrai juokingai skamba tavo postai, kai kalbi apie tai, ko tikrai neišmanai. Arba pasitiki treneriu ir darai tai, ką sako daryt, arba daryk pati. Pažiūrėsim, kuris rezultatas bus geresnis smile.gif ir google čia tikrai nepadės.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 12:37)
Kad šuo turėtų veiklos, su liepteliais slalomais ir kliūtim šuo pažįstamas nuo 2 mėn, jai tik reikia parodyt, kur lipt ir per ką šokt biggrin.gif  Kad ir mokantis - nu gi galima pasiimt skanėstą ir eit slalomas vingiuotis su šuniu, tai bus veikla

Tokiu atvėju visi skintų laurus be konkurencijos, kad viskas taip elementaru. Su tokiais tikslais galima eiti kiemo suoliukais ir bordiūrais, čia bus lygiai tas pats. Slalomas yra viena iš sudėtingiausių figūrų, tad neveltui siūloma su kliūtim, mokymu jas atlikti susipažinti, kitiems pabandžius fantazija atšoka, nes nėra taip parasta,kaip atrodo, o gi bėgti nu taip norisi, o mokytis užsispyrimo nėra.
Atsakyti
ko jus piktos tokios,nu man ir nepriklauso zinot arba girdit ka norit girdet - as matau dideli skirtuma tarp noro apskritai prieit prie kliuciu ir galet zaist ir jusu supratimo kad mano suo viska moka ir viska zino, nei moka nei zino, bet du menesius lankyt atlankyta dresuros kursa kad galeciau prieit prie kliuties, nu... mano suo nuo 2 men kas savaite landziojo tuneliu, slalomu ir kliutim - tai buvo dalis dresuros, del to man jos tampyt ir sokinet verst nereikia, mielai ta daro, tereikia turet kliutis prie kuriu priejus galeciau parodyt, ka daryt. lakstyt, kombinuor ir varzytis man nereikia, tik funkcijos, kad suo eina, gali, gal po to kada - bega ir kombinuoja. bet ne dabar smile.gif
o suoliukai ir bordiurai nulaipioti jau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 17 rugpjūčio 2014 - 16:34
QUOTE(Nolda @ 2014 08 17, 17:33)
ko jus piktos tokios,

Niekas čia nepyksta. Tiesiog tu elementariai klaidini žmones. O to, su tokiu savęs pateikimu, kaip pateiki tu (siūlydama žmonėms konsultacijas dresūros ir auklėjimo klausimais), reikėtų vengti. Tiesiog nekompetentingai atrodai.
Atsakyti
čia aš truputį ne į temą, bet prisiminiau. Pamenat buvo tokia istorija su azijatu, mergina iš forumo (net iš šios temos) jį lyg globojo, paskui įvyko kažkoks incidentas, ji nebeprisipažino, kad tai jos globojamas šuo... Įdomu kaip ta istorija pasibaigė? Daug pamenu diskusijų buvo tema, ką su tuo šuniu daryti
Atsakyti
Kazkaip juokingai skamba...Kokioj dresuros sakoj suiniui imtu ir leistu iskart varzytis? Na juk net tam paciam IPO tik todel, kad tavo suo uz skaniuka atsises ir atsiguls, niekas neims ir neduos tau pilno testo atlikineti. Na reikia atlankyti pora menesiu tai kas? Ar tu labai uzimta ir skubi kazkokiu titulu susirinkti kol ji dar jauna? Ar jus dar kazkuo uzsiiminejat tai nenori tiek daug uzsiemimu uzsikrauti, nes laiko ir pinigu viskam neturi? Neisivaizduoju nei vieno rimto agility klubo, kur imtu ir leistu suniui pradeti lakstyti trasas tik todel, kad jis jau "pazista" iranga. Bent jau UK nei vienas klubas nepriima sunu jaunesniu nei 12 men. Didesniu veisliu sunys pradeda sokineti normaliai tik 18men. Kai kurios dresuros mokyklos siulo ta pupiku agility, bet nei vieno is tu suniuku niekas neimtu i rimta grupe be normaliu pradedanciuju kursu. As pradedanciojoj grupej jau penktas menuo. Tik dabar pradejome dirbti ant supyniu, nors maniskis jau perleke jas keleta kartu anksciau. Bet nei dejuoju nei ka - teisingai iveikti supynes nelygu bet kokiam perbegimui. Lygiai taip pat perbegti per buoma nelygu tai atlikti teisingai ir saugiai. Uztenka vieno karto, kad nepriprates suo nulektu nuo jo ir niekad nebeuzliptu. Paklusnumas buvo ir visada bus labai svarbus visose srityse. Maniskis vietoje laukia kaip auksinis, bet per treniruotes sunkiai islaukia del azarto. Siandien kiekviena starta sugadino... Kazkaip man rodos, kad pas tave motyvacijos tiesiog nera kazka pradeti normaliai, Nolda. Nebepamenu kokius tu planus kurei ir svajojai del Mazo, bet kazkaip manau, kad jau irgi ju atsisakei?

Siandien prisiziurejau fantastisku beveisliuku agility bigsmile.gif Labai smagiai diena praleidome, nors nieko ir nelaimejome...ir isvis neuzbaigem nei vienos trasos lotuliukas.gif Labai dziaugiausi, nes mano issiblaskelis graziai koncentravosi i mane ir nekreipe demesio i virs 30 begiojanciu ir lojanciu sunu ir kai i ringa nuejome jis neisbego pas ka nors zaisti... vietoj to jis paprasciausiai nusprende tiesiog apibegti barjerus arba po jais palisti doh.gif blush2.gif Bet lakste issisiepes ir patenkintas tad negalejau pykti. Spalvinu tema savo nevykeliu:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2014 08 17, 16:30)
čia aš truputį ne į temą, bet prisiminiau. Pamenat buvo tokia istorija su azijatu, mergina iš forumo (net iš šios temos) jį lyg globojo, paskui įvyko kažkoks incidentas, ji nebeprisipažino, kad tai jos globojamas šuo... Įdomu kaip ta istorija pasibaigė? Daug pamenu diskusijų buvo tema, ką su tuo šuniu daryti

Rodos jis buvo priglaustas pas labiau patyrusia panele (ar ponia nezinau?), kuri su juo praleido keleta savaiciu ir dirbo su jo agresija prie kitu sunu. O veliau jis rado savo naujus namus pas kazkoki vyra, kuris gyvena nuosalioje vietoje ir jam pastate voljera. Tikekimes vyrukas dabar ramiai gyvena netrukdomas ir laimingas.
Atsakyti