QUOTE(sonata25 @ 2009 06 28, 11:50)
O is tiesu kas gali dalyvauti gimdyme apart vyro?

ar gali ir svetimi zmones (ta prasme drauge)...nes esu girdejusi, kad lygtais be vyro mazai ka beileidzia...
leidzia visus ka nori(proto ribose aisku).bent KMUK yra nustatyta kiek zmoniu gali buti gimdykloj.Tai jei nori seses/drauges/svetimo vyro-ileis tikrai.Tik pries tai turi nurodyti kas dalyvaus ir kam galima pranesti apie tavo bukle jei kas nutiktu
MB gimdyme nedalyvavo.Jis buvo su manim tik kol saremiavau.Cia tikrai pravercia zmogus,kad bent pakalbeti butu su kuom,nes gimdziau nakti,akusere cia ateidavo,cia iseidavo,tai vienai butu liudna.O per stumima man jau nereikejo nieko.Vyras isejo i koridoriu(toks susitarimas buvo,jis bijo kraujo,o ir as visai nenorejau kad jis ten ziuretu).As tik klausiau ka liepia daktarai ir "dirbau".uzteko ir ju ten,kur ten dar suziureti kaip vyras,ar neguli kur ant grindu,ar nesimakaluoja daktaram po kojom.Man prireike pagalbos,prileke kruvos daktaru,tai net anksta buvo.Vyra pakviete is karto vos istrauke sunu.Svarbiausius momentus mes pasitikom kartu.
jei jau vyro nera,o viena mamyte bijosi rekomenduociau ne mama,o drauge(mamos priima labai asmeniskai ir daznai sokdina daktarus).Stipria,gimdziusa.Ji nestresuos,nepanikuos ir priziures daktarus jei jau kas nors(niekada nezinai kada gali prireikti pakisti litu ar pabarti kad neziuri).Mano vyras pvz labai tikrino sildoma kudikio staleli.Bijojom kad nenuplikytu kaip tu dvynuku.Na kvaila baime,bet vistiek.
Aelita25 uzjauciu del vyro.As ne pykciau, as siauteciau taip, kad stogas kilnotusi.Dabar klausimas ar nereikes tavo vyrui ir kitokiu paslaugu jai atlikti:pvz padeti auginti sunena,paremti pinigais.Juk vyro nera!As ja uzjauciu del netekties,bet prasymas jos... ppasakok kaip dabar sekasi su vyru del to bendrauti
Šiuolaikinės aviacijos stebuklas: pusryčiai - Vilniuje, pietūs - Londone, vakarienė -New Yorke, bagažas -Buenos Airėse